Události La Ligy: Španělsko tančí podle rytmu Realu Madrid, Barcelona sekunduje

20.09.2022, 12:47
Komentáře a souhrny
Borja Iglesias (© AFP)
Derby je vždy výjimečné. V sázce je totiž více než jen tři body: čest, hrdost a důstojnost. A samozřejmě neodolatelná chuť vítězství, která se pokořením rivala násobí. Madridskému derby navíc v poslední době dodávaly jiskru kontroverzní tanečky Viníciuse Júniora. A tak byla na Metropolitanu k vidění skutečná bitva, souboj dvou odlišných stylů, Simeoneho Atlética a Ancelottiho Realu. Vítězství (2:1) hostům nakonec zajistili dvěma oslnivými zásahy Rodrygo s Valverdem. A nezapomněli zatancovat.

Los Blancos vyhráli už šestý zápas a ani bez klíčového hráče Karima Benzemy tak nepodlehli tlaku Barcelony. Svěřenci Xaviho Hernandeze totiž nadále ukazují svou sílu, když sbírají jedno přesvědčivé vítězství za druhým. A to navzdory velké rotaci v sestavě. Smeknout je třeba před Robertem Lewandowskim, který v šesti zápasech vstřelil osm gólů. A když k němu přidáte Dembélého, Raphinhu nebo Memphise Depaye, který dal Elche neuvěřitelný gól, soupeři se třesou.

Statistiky zápasu Barcelona - Elche

Kromě dvou gigantů baví španělský fotbal ještě Real Betis. Jejich start do soutěže je velkolepý. Není divu, že Borja Iglesias, střelec gólu proti Gironě, byl Luisem Enriquem povolán na zápasy španělské reprezentace.

Svou premiéru si ve slavném dresu zažije také Nico Williams. Jeho bratr Iñaki, někdejší reprezentant Španělska, se nakonec rozhodl hrát na MS za Ghanu. Na povolání, které nyní obdržel jeho mladší sourozenec, čekal mnoho let. V zákulisí se říká, že Luis Enrique nejmladšího Williamse pozval, aby v budoucnu nemohl následovat svého bratra. To je však blbost. Jeho výkonnost je totiž brilantní a blížící se mezinárodní debut si za předvedenou hru stoprocentně zaslouží.

Na spodku tabulky se zadařilo Cádizu, za nějž při první výhře v sezoně nastoupil i veterán Álvaro Negredo. Obrovskou radost měl trenér Sergio González, který si minimálně do dalšího ligového kola zachránil krk. O poznání hůře se cítí jeho kolega Fran Escribá z Elche, neboť klub z jihovýchodu Španělska získal dosud jeden jediný bod z 18 možných.

Hráč kola

Borja Iglesias prožívá ve svých 29 letech nejšťastnější období své kariéry. "El Panda", jak se mu přezdívá v šatně Betisu, vstřelil proti Gironě dva góly a zajistil svému týmu vítězství. V sezoně má na kontě už šest gólů, díky čemuž si vysloužil pozvánku do španělské reprezentace. Do mistrovství světa v Kataru zbývají pouhé dva měsíce a pokud Borja udrží nastolený trend, má velkou šanci dostat se do závěrečné nominace a zahrát si na největší akci roku.

Je to robustní útočník, který dokáže skórovat mnoha způsoby. Proti Gironě vstřelil první gól z penalty a druhý poté, co utekl svému strážci. Je však také skvělým hlavičkářem a díky svému pohybu zády k brance je pro systém Manuela Pellegriniho velmi cenný.

Gól kola

Kombinace Tchouameniho a Rodryga, po které Real Madrid otevřel skóre na Metropolitanu, nebyla vůbec špatná. Skvělá byla také trefa Memphise Depaye, kterou Nizozemec načal svůj gólový účet v této sezoně. Úžasný zásah Radamela Falcaa však všechny předčil. Útočník Raya Vallecana akrobaticky zakončil přes obránce a netradiční kopem nachytal brankáře Unaie Simóna.

Podobný typem zakončení se v minulosti prezentovali Ibrahimovič či Haaland. Falcao ukázal, že stále nepatří do starého železa. Krásná branka však jeho týmu na San Mamés na bodový zisk nestačila.

Sestřih utkání Athletic - Rayo je ke shlédnutí zde

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid660017:618
2.FC Barcelona651018:116
3.Real Betis650110:415
4.Athletic Bilbao641112:413
5.CA Osasuna64027:512
6.Villarreal CF632110:211
7.Atlético Madrid631210:610
8.Real Sociedad63127:810
9.Valencia CF630310:59
10.RCD Mallorca62226:78
11.Girona FC62137:77
12.Rayo Vallecano62137:87
13.Celta Vigo62138:137
14.Getafe CF62136:127
15.Sevilla FC61237:115
16.UD Almería61144:74
17.Espanyol Barcelona61147:124
18.Real Valladolid61143:114
19.Cádiz CF61051:143
20.Elche CF60152:161

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (12)

Přidat komentář
technecium

Letos bude po dlouhe dobe ten titul zase hodne vysoko. Fajn navrat k tem skvelym soubojum z 10 nazpet

Reagovat
Gazdo

kiezby bol suboj o titul az do posledneho kola nech to ma naboj

Reagovat
Phillipinho

Panda Doufam, ze chyti prilezitost v repre za pacesy a dostane se do Kataru.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
Eichel

OT: Ronald Koeman (former Barça manager): "I tried to get Wijnaldum, but failed because the President wanted to annoy me more than bringing in a player. That delayed the operation, and for that reason he opted for PSG. Otherwise he would have played at the Camp Nou."

Ako som mal toho chlapa docela rád, lebo je to hráčska legenda a s tým málom a vzhľadom na jeho schopnosti robil, čo vedel a čo sa dalo... tak tieto jeho neustále vyplakávačky mi prídu až komické. Toto je horšie ako akákoľvek ohrdnutá žena. A inak, plaec hore Laportovi za to, že ho nepriviedol.

Reagovat
Jordi Alba

Tak tam půjde spíš o to, že vedení Barcelony ho jisto jistě najmulo na určitou dobu a dost pravděpodobně vědělo, že s ním pak nepočítají. Teď je otázka, jestli o tom věděl i Koeman.

Reagovat
Eichel

Tak jeho najalo hlavne bývalé vedenie o ktorého schopnostiach a úsudku nemá nik veľké ilúzie. Určite to nebola Laportova preferovaná voľba a určite nechceli skladať káder k jeho obrazu, keď vedeli, že po uplynutí jeho zmluvy ho nahradia niekým, s kým rátajú dlhdobo a zdieľajú s ním víziu. Avšak tento chlap mesiac, čo mesiac pravidelne ohľadom toho plače do médií a v zásade prezentuje obraz, že fanúšikovia aj vedenie ho vyhodilo neprávom, on vlastne všetko zvládal a keby dostal support ako Xavi tak je skvelý. Tam je nulová sebareflexia a pravidelná potreba vyplakať sa do nejakého média o tom, že je nedocenený a nebolo s ním jednané ako si predstavoval, ale inak sú na vine zlým výlsedkom všetci ostatní okrem neho.

Reagovat
Kluivert9

Super, takže kvůli repre zatím De Jong, Depay, Dembele, Kounde, Araujo out

Reagovat
Gazdo

ale to sa este clovek dozvie ako je repre top

Reagovat
valloire

Repre je top.

Reagovat
technecium

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele