Tottenham si na pět let pojistil defenzivního univerzála Diera

09.09.2015, 20:52
Aktuality
Velice přizpůsobivý Eric Dier bude nadále oblékat barvy Tottenhamu Hotspur. Londýnský klub si bývalého hráče Sportingu uvázal až do roku 2020. Dier na White Hart Lane zavítal loni v létě, a zatímco v uplynulé sezoně nastupoval výhradně v obranné linii, letos byl dosud využíván primárně jako defenzivní záložník...

Všechno to pro Erica Diera na severu hlavního města Anglie začalo nejlépe, jak mohlo.

V poslední minutě zápasu s West Hamem svému týmu vystřelil výhru a v celé sezoně si pak za Tottenham z pozice stopera či pravého beka odbyl celkem 36 soutěžních startů.

Jakožto čtyřmilionová posila ze Sportingu se tak Eric Dier zpátky v rodné zemi adaptoval bez větších problémů. V Lisabonu přitom vyrůstal od svých 10 let, když se tam jeho matka přestěhovala za prací během Eura 2004.

"Hltal jsem každou minutu mé první sezony a po podpisu nové smlouvy na dalších pět let jsem šťastný a natěšený na to, co přinese budoucnost," uvedl v rozhovoru pro klubové stránky 21 letý univerzál, který letos plní roli štítového záložníka.

Tottenham do sezony neodstartoval vůbec dobře a po čtyřech kolech čeká na své první vítězství, Eric Dier však zůstává optimistický.

"Je tu skvělé jádro mladých hráčů a dokonce i kluci jako Christian (Eriksen), Erik (Lamela), Kyle (Walker) a Danny (Rose) mají stále vše před sebou," připomíná Dier, který byl kontroverzně opomenut v nominaci na letošní Euro "21".

Autor: Tomáš Daníček / tottenhamhotspur.com, bbc.co.uk

Komentáře (651)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele