Premier League - souhrn 1. kola

12.09.2020, 15:28, aktualizováno 14.09.2020, 23:11
Komentáře a souhrny
Hráči Wolverhamptonu slaví (© AFP)
Liverpool měl jakožto obhájce titulu hodně práce s nováčkem Leedsem United, který nakonec přetlačil po výsledku 4:3. Arsenal zvládl londýnské derby s Fulhamem, načež venku uspěly rovněž Leicester City, Chelsea, Wolverhampton a Newcastle United. Everton veze body ze hřiště Tottenhamu...

Brighton & Hove Albion - Chelsea FC 1:3

14.09.2020 21:15

Góly: 54. Leandro Trossard - 23. Jorginho (pen.), 56. Reece James, 66. Kurt Zouma

Chelsea nakonec své úvodní klání nové sezóny zvládla, byť herně tedy vůbec nepřesvědčila. Brighton podal bojovný a srdnatý výkon, po většinu času byl dokonce lepším celkem, ovšem svou převahu nedokázal přetavit v branky. Naopak Chelsea z pěti přesných střel vytěžila tři branky, díky čemu může slavit premiérové vítězství. Pro fanoušky Blues byl největším pozitivem Timo Werner, který při svém debutu naznačil, že by obranám ostatních celků mohl nadělat pořádný kopec starostí.

Brighton začal aktivněji, svého věhlasnějšího soupeře aktivně napadal a prakticky jej vůbec nepouštěl do hry. Aktivní byl především pravý bek Lamptey, který v zimě do Brightonu přišel právě z Chelsea a svému bývalému celku od prvních minut ukazoval, čeho všeho je v ofenzivní činnosti schopen. Levý bek hostí Alonso mu nestačil rychlostně, a tak mohl jen přihlížet sérii centrů od tohoto talentovaného beka, které naštěstí pro Chelsea nevedly k vážnějším šancím. Naopak Chelsea svou první vážnější akci okamžitě přetavila v branku - špatnou rozehrávku Alzateho vystihl Jorginho, který okamžitě do brejku vyslal Wernera, který byl podražen brankářem Ryanem a kopala se penalta. K té se postavil Jorginho a bez větších potíží poslal hosty do vedení. Obraz hry se ale ani tímto momentem nezměnil a vyrovnat mohl o pár chvil později Maupay, který si naskočil na další parádní centr Lampteyho, ovšem balón na úrovni značky pokutového kopu trefil trestuhodně ramenem.

Pokud příznivci Blues doufali, že poločasová přestávka jejich ovečky probudí, pak se šeredně mýlili. Byl to totiž Brighton, kdo na svého soupeře vlétl, a hned zkraje druhého dějství měl několik solidní příležitostí ke skórování. Nejprve se na bližší tyči po centru Marche objevil nehlídaný Connolly, v těžké pozici však míč nenasměroval mezi tři tyče. Tentýž hráč zahrozil i o dvě minuty později, jeho střelu však dokázala obrana Chelsea zblokovat. Vyrovnání tak přišlo až v 53. minutě, kdy zpoza vápna napřáhl Trossard a brankář Kepa předvedl další z řady svých nejistých zákroků, když si míč nechal pod rukou proklouznout do sítě.

Remízový stav však Brighton neudržel dlouho, již za 2 minuty totiž z 25 metrů napřáhl Reece James a nechytatelnou pumelicí vrátil hostujícímu týmu vedení. Vyrovnat mohl stoper Dunk, který se po přímém kopu zjevil na zadní tyči zcela osamocený, z malého vápna však svou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče. A Brighton za to byl opět potrestán - v 65. minutě si na rohový kop Jamese počíhal Zouma a jeho nepříliš důrazné zakončení smolně protečoval do sítě stoper Webster. Do konce duelu se pak již nic důležitého nestalo a Blues si tak dokráčeli pro svou první výhru v této ligové sezóně.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Wolverhampton Wanderers 0:2

14.09.2020 19:00

Góly: 3. Raúl Jiménez, 6. Romain Saïss

Jen šest minut trvalo, aby byl rozhodnut pondělní zápas anglické Premier League mezi Sheffieldem a Wolves. Hosté totiž během této doby stihli stanovit konečný stav 0:2, jenž měli na svědomí Jiménez a Saiss.

Hned ve třetí minutě, z první zajímavější příležitosti, se Vlci dostali do vedení. Jejich protiútok byl veden po levé straně, odkud odcentroval Podence skvělým způsobem do vápna. Tam už si nabíhala útočná opora Raúl Jiménez, který si počkal na odskok balónu a famózním volejem uklidil míč za gólmanova záda.

Za další tři minuty byl rozdíl ve skóre dvojnásobný. Exekuce rohového kopu se ujal Neto a svým centrem našel chumel hráčů na úrovni penalty, k hlavičce se dostal Romain Saiss a zamířil přesně pod břevno.

Na následující větší šance se čekalo až do druhé půle. Ve dvaapadesáté minutě se k míči dostal v rohu vápna Fleck, jehož přízemní střela se odrazila od vzdálenější tyč k dalšímu z hráčů Blades, Baldock ovšem zamířil z dorážky nepřesně.

Definitivní pojistku na vítězství mohl Wolverhampton přidat dvacet minut před koncem základní hrací doby. Saissovu další vydařenou ránu vyrazil Ramsdale do tyče, od níž balón putoval k Jiménezovi, který však v tutové příležitosti selhal. Následně mexický útočník hlavičkoval i po rohovém kopu, tentokráte jeho pokusu chyběl malý kousek.

I když už Wolves další branku nepřidali, udrželi cenné tři body ze hřiště soupeře a hned v prvním kole dokázali to, co se jim loni vůbec nepovedlo - porazit Sheffield.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Everton FC 0:1

13.09.2020 17:30

Góly: 55. Dominic Calvert-Lewin

Na úvod nového ročníku Premier League jsme se dočkali jednoho překvapení. Favorizovaný Tottenham totiž na domácí půdě kapituloval a přenechal všechny tři body Evertonu. O jeho radosti rozhodl primárně střelec Calvert-Lewin.

Domácí Tottenham šel do utkání s Evertonem v napjatém očekávání, zda začne nový ročník lépe, než jak zakončil ten minulý. Krizí poznamenaná sezona se zrovna ideálně nepovedla ani týmu z Liverpoolu, který dnes ovšem využil hned tří nových posil. Manažer Ancelotti tak poslal od prvních minut do hry oblíbence Allana, Doucourého a rovněž Jamese Rodrígueze, svůj dlouho pronásledovaný sen z Realu Madrid.

První půle se celkově povedla spíš Tottenhamu. "Kohouti" začali od úvodních okamžiků velmi aktivně napadat hráče soupeře a nenechávali jim příliš velký prostor. Højbjerg se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti a Pickford musel poprvé výrazně zasahovat. Pořádné komplikace si Tottenham naopak sám vyrobil, když v 16. minutě nahrál přes šíři hřiště Davies dozadu. Jenže nahrál tak špatně, že bleskurychlý Richarlison utekl až do zakončení. Povedlo se mu dokonce obejít i brankáře Llorise, jenže zakončit už svou akci nedokázal. Jeho rána z úhlu mířila hodně vysoko nad bránu.

Po půlhodině hry se pořádně zapotil i Everton. Zahrával sice rohový kop, ale nejenže z něj neudeřil. Navíc dovolil soupeři, aby se velmi rychle přesunul před jeho vlastní bránu. Son nahrál ještě lépe nabíhajícímu Allimu, který však v mlýnici dvou obránců dokázal napálit pouze brankáře Pickforda, jenž balon vyrazil nad.

Everton každopádně hrál velmi sympaticky a o pár minut později se předvedla také velká posila Toffees, James Rodríguez. Kolumbijský tvůrce hry obešel protihráče a vypálil z pětadvaceti metrů, jenže jeho technická rána se stočila těsně vedle tyče! Krátce před koncem první půle se ke slovu dostal i Tottenham a manažer Mourinho se mohl na lavičce uvztekat, když viděl, jak Doherty sám před Pickfordem po nahrávce od Harryho Kanea trefil jen brankáře hostí!

První půle každopádně nabídla několik zajímavých akcí a gólovek. Takže byla velká škoda, že na to ta druhá nedokázala reagovat stejně. Minimálně ne z pohledu Tottenhamu. První minuty sice ještě patřily domácímu týmu, ale jeho šance na tři body zboural Dominic Calvert-Lewin. Ten si v 55. minutě naběhl na standardní situaci zahrávanou obráncem Dignem a nekompromisní hlavičkou nedal Llorisovi šanci - 1:0 pro hosty.

Mourinho samozřejmě musel na nepříznivou situaci reagovat a do hry poslal Bergwijna, aby svůj útok trochu podpořil. Spurs sice drželi míč ve své moci poměrně jednoznačně, jenže přiblížit se k bráně Pickforda, to byl problém. Dvacet minut před koncem utkání navíc jen těsně minul bránu Richarlison, který překonal dva protihráče a protáhl i Llorise. Směrem dopředu Tottenham po změně stran jasně zklamal a nemohl na výhru pomýšlet.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Leicester City 0:3

13.09.2020 15:00

Góly: 57. Timothy Castagne, 73. Jamie Vardy (pen.), 83. Jamie Vardy (pen.)

Leicester má za sebou pohodový vstup do nové sezony, když třemi góly nedal šanci nováčkovi soutěže West Bromwichi Albion. Všechny branky padly až ve druhém poločase. O první z nich se postarala letní posila Timothy Castagne, další dvě přidal z pokutových kopů Jamie Vardy.

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, ale na velkou šanci se čekalo poměrně dlouho. Ve 25. minutě vypálil Pereira, avšak přestřelil bránu hostujícího gólmana Schmeichela. Za dalších pět minut se končeně předvedly Foxes. Barnes po akci Praeta prověřil tvrdou ránou brankáře Johnstona, jenž míč vyrazil. Dvě minuty nato zkusil Barnes štěstí znovu a opět si na Johnstona nepřišel. Ve 39. minutě se do zakončení dostal též stoper Söyüncü, ovšem po centru nenasměroval balon mezi tři tyče.

Jedenáct minut po změně stran už šel Leicester do vedení. Praet poslal z levé strany centr před bránu, který zužitkoval Castagne a přesnou hlavičkou si otevřel střelecký účet v Premier League. Osm minut poté vypálil z přímého kopu Tielemans, jeho ránu vytěsnil Johnstone nad břevno. V 72. minutě ale kapituloval podruhé, tentokrát z pokutového kopu. Ten sudí Taylor odpískal poté, co Bartley nešikovně fauloval nabíhajícího Vardyho, jenž pak sám penaltu precizní střelou k tyči proměnil.

Za dalších deset minut kopaly "Lišky" další pokutový kop. O'Shea totiž ve vápně nakopl místo míče Justina. Exekutor Vardy zamířil do stejného místa jako v předchozím případě a opět zvolil správně - 0:3. Domácí zůstali po celou druhou půli neškodní, jen v nastavení vypálil nepřesně střídající Robson-Kanu.

Více informací k zápasu

West Ham United - Newcastle United 0:2

12.09.2020 21:00

Góly: 56. Callum Wilson, 87. Jeffrey Hendrick

Stejně jako v případě Arsenalu si i Newcastle může na úvod sezony pochvalovat, jak dobře v krátké letní pauze stihl posílit. Cennou výhru 2:0 z půdy West Hamu United totiž vystřelily právě dvě nové tváře v kádru Magpies, a to Jeffe Hendrick s Callumem Wilsonem, kteří tak své debuty oslavili shodně po gólu, přičemž Hendrick si navíc připsal i asistenci. To West Ham v sestavě s Tomášem Součkem herně neoslnil a stejně jako v předešlých třech letech i tentokráte novou sezonu začíná porážkou.

Celé utkání se ovšem mohlo odvíjet úplně jiným směrem, kdyby zákrok Andyho Carrolla právě na Součka hned ze sedmé vteřiny utkání skončil udělením červené karty pro někdejšího útočníka Hammers. Carroll však vyvázl bez napomenutí a Newcastle měl po většinu zápasu herně navrch. Jako první dvakrát zkoušel štěstí Wilson, pak brankáře Fabianského prověřil Federico Fernández, další nebezpečné střely si připsali Shelvey s Carrollem a přetrvávající tlak Magpies korunoval další ranou mimo tři tyče aktivní Wilson.

Navzdory tomu všemu mohli jít přesto do překvapujícího vedení domácí, když se Ogbonnova hlavička otřela o břevno a ránu Pabla Fornalse tečoval Jamaal Lascelles rovněž do vlastní brankové konstrukce. Když pak neuspěli ani Antonio se Součkem, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ten ale po změně stran vydržel jen jedenáct minut, když se iniciativy znovu chopili hosté. Manquillův centr přizvedl na přední tyči Hendrick a Callum Wilson svým typickým způsobem stál ve správnou chvíli na správném místě, aby míč procpal za záda Fabianského.

Domácí se v honbě za vyrovnáním jen marně rozčilovali, když Hallerova rána trefila ruku Hendricka, ale žádný pokutový kop se nekonal, a místo toho v 86. minutě Hammers inkasovali podruhé. Právě potenciální hříšník Hendrick se procpal k vlastnímu zakončení a ukázkovou dělovkou pod břevno potvrdil výhru Newcastlu 2:0, díky níž klub ze severu Anglie poprvé po osmi letech vstoupil do nového ročníku Premier League tříbodovým ziskem.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Leeds United 4:3

12.09.2020 18:30

Góly: 4. Mohamed Salah (pen.), 20. Virgil van Dijk, 33. Mohamed Salah, 88. Mohamed Salah (pen.) - 12. Jack Harrison, 30. Patrick Bamford, 66. Mateusz Klich

Návrat Leedsu na prvoligovou úroveň po dlouhých šestnácti letech sice bodový zisk nepřinesl, ovšem i tak loňský vítěz druholigového Championshipu zanechal nanejvýš silný dojem. Svěřenci Marcela Bielsy se totiž nezalekli ani návštěvy Anfield Road, tedy stadionu obhájce titulu z Liverpoolu, a po nebývale dramatické a atraktivní přestřelce si odváží porážku 4:3. Hrdinou večera se stal domácí Mohamed Salah, jenž i díky dvěma proměněným penaltám vsítil hattrick.

Bláznivé utkání se rozjelo na plné obrátky hned zkraje, když na Salahovu proměněnou penaltu ze čtvrté minutě po ruce Kocha bleskově odpověděl Jack Harrison prvotřídním sólovým průnikem. Pak se hlavním aktérem před oběma brankami stal Virgil van Dijk, jenž nejprve razantní hlavičkou vrátil svému týmu vedení, avšak vzápětí se nevyvaroval chyby před vlastní brankou, jíž beze zbytku využil Patrick Bamford. Ani to však z první půle nebylo vše, neboť nezastavitelný Salah v 32. minutě perfektní ranou pod břevno opět zařídil vedení Liverpoolu. Když ale po změně stran znovu srovnal Mateusz Klich, musel loňský mistr zabrat ještě jednou a s přispěním zbytečného faulu Rodriga se Salah další úspěšnou penaltou přece jen postaral o výhru Reds.

Nutno podotknout, že domácí si připravili více šancí než soupeř, který na brankáře Alissona vyslal pouhopouhé čtyři střely, ovšem o to lepší byla jejich efektivita. Podle úvodních minut však vyrovnanému měření sil nic nenasvědčovalo, neboť liverpoolští měli výraznou převahu, až Salahova rána skončila na ruce bezmocného Kocha, za což sudí Oliver bez váhání nařídil pokutový kop, který sám Salah bezpečně proměnil.

Ani brzký inkasovaný gól však s hosty nijak nezamával a hned ve dvanácté minutě bylo rázem srovnáno. Kolmice Kalvina Phillipse našla na levém kraji hřiště přesně Jacka Harrisona, jenž si to namířil přímočaře směrem k pokutovému území a po obehrání Alexandera-Arnolda s Gomezem překonal prudkou přízemní ranou na přední tyč i Alissona. Defenzivní činnost však hostům ani nadále nevycházela a ve 20. minutě vytahoval brankář Meslier míč ze sítě podruhé, když se ze vzduchu prosadil po rohovém kopu Virgil van Dijk, jenž unikl nešťastníkovi dne Kochovi a tvrdou hlavičkou suverénně skóroval.

Nizozemský stoper však deset minut nato nepotvrdil pověst jednoho z nejlepších stoperů na světě, když zdánlivě neškodný nákop Leedsu usměrnil špičkou kopačky přesně do kroku dotírajícího Bamforda, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a pohotově tváří v tvář Alissonovi poslal míč k levé tyči. Ani to však k uklidnění hry nepřispělo, ba naopak. Uplynulo sotva devadesát vteřin a zpola odvrácený přímý kop Robertsona připadl na hraně pokutového území Salahovi, který se s ničím nerozpakoval a perfektní pumelicí pod břevno zařídil Liverpoolu poločasové vedení 3:2.

Leeds tak v druhé půli přešel opět do ofenzivy, kvůli čemuž sice nechával otevřená zadní vrátka, avšak favorit nabídnutých brejkových příležitostí nedokázal opakovaně využít. Postupně v zakončení selhali Wijnaldum a Mané, což hosté beze všeho potrestali. Přízemní kros Heldera Costy propadl přesně do cesty Klichovi, který nezaváhal a nekompromisní ranou na zadní tyč potřetí v zápase smazal liverpoolské vedení.

Zatímco jiné kluby by výsledek 3:3 z Anfieldu bránily s vypětím všech sil, tým Marcela Bielsy naopak zůstával při chuti a směle útočil, za což byl málem odměněn přímým kopem Phillipse, který skončil jen těsně vedle. Na opačné straně zase znovu udeřil Van Dijk, ale tentokráte jej o gólovou radost připravil faul střídajícího Curtise Jonese. Přesto se nakonec domácí dočkali dvě minuty před vypršením základní hrací doby, neboť střídající Rodrigo se nevyvaroval laciného faulu na Fabinha a daroval tak soupeři druhou výhodu pokutového kopu. Mohamed Salah se nemýlil ani tentokrát a vedle vlastního hattricku vystřelil Liverpoolu všechny body za výhru 4:3.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Southampton FC 1:0

12.09.2020 16:00

Góly: 13. Wilfried Zaha

Přestože mezi uplynulým ročníkem Premier League a začátkem nové sezony uplynula kvůli koronavirové pauze neobvykle krátká doba, v duelu Crystal Palace se Southamptonem ani jeden z týmů nenavázal na svou předešlou formu. Zatímco domácí Eagles se po dlouhém trápení v čele s Wilfriedem Zahou zvedli, Saints naopak v Selhurst Parku zaostali za předsezonním očekáváním a odjíždějí po prohře 1:0 s prázdnou.

Právě zmíněný Zaha se hned zkraje utkání postaral o jediný gól zápasu, v němž hrálo výraznou roli i video, a to při zneplatnění jak druhého gólu Palace, tak přezkoumání faulu Kylea Walkera-Peterse, jehož původně udělená červená karta byla vzápětí stažena zpět. Když pak v samém závěru domácí přečkali i horké chvilky před vlastní brankou, mohli se radovat vůbec z prvního vítězství po dlouhé osmizápasové šňůře bez výhry se sedmi prohrami a jedinou remízou ze závěru dohrávané sezony minulé.

Zrovna v sobotu to byly přesně tři roky, kdy se Roy Hodgson stal manažerem Crystal Palace a velezkušený manažer dodnes ukazuje, že je pro tuto roli tím pravým mužem. Navzdory přetrvávající marodce z posledních měsíců, která čítala celou řadu jmen jako Cahill, Tomkins, Sakho, Van Aanholt, Ferguson, Benteke či Wickham, dokázal Hodgson uspět i proti Southamptonu, který pod vedením Ralpha Hasenhüttla sbírá body pravidelně právě z hřišť soupeřů.

Úvodní tlak hostí přinesl nebezpečný hlavičkový pokus Jacka Stephense z rohového kopu, avšak stoper Saints namířil svůj pokus přesně do náruče brankáře Guaity, a nedlouho poté se skóre měnilo na druhé straně. Wilfried Zaha, jenž po nevydařené loňské sezoně ukázal třemi zásahy podstatně lepší formu během zkrácené letní přípravy, zůstal nehlídaný na zadní tyči a povedenou ranou z voleje uklidil do sítě centr Androse Townsenda.

Inkasovaný gól s hostujícím celkem zamával a navzdory drtivé převaze v držení míče si Southampton nebyl dlouho schopen vypracovat žádnou větší příležitost. Až po změně stran se začalo před Guaitou jiskřit, když španělský gólman musel pohotově lapit pokus Nathana Redmonda po dobré spolupráci útočníků Ingse s Adamsem. Vzápětí hosté přežili další kritický moment, který je mohl srazit zpět na kolena, když nehezký zákrok Walkera-Peterse na domácího Mitchella ocenil sudí Moss nekompromisně červenou kartou, avšak na radu videorozhodčího celý incident přezkoumal u postranního monitoru a své rozhodnutí přehodnotil pouze na kartu žlutou.

Saints vzápětí skutečně málem srovnali, jenže Guaita si opět mistrně poradil s aktivním Adamsem, který poté neuspěl ani u Mosse s žádostí o pokutový kop po souboji s Kouyatém. Když pak v samém závěru nastavení nebyl uznán ani Zahův povedený zásah číslo dvě kvůli postavení mimo hru, stále ještě hostům zbyl čas na jeden poslední útok a vyrovnání bylo na dosah. Ani jeden z nejlepších střelců loňského ročníku Danny Ings si však se svou hlavičkou na muže zápasu Guaitu nepřišel a Crystal Palace může slavit ideální vstup do sezony 20/21.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Arsenal FC 0:3

12.09.2020 13:30

Góly: 8. Alexandre Lacazette, 49. Gabriel Magalhães, 57. Pierre-Emerick Aubameyang

Malé londýnské derby na úvod nového ročníku Premier League mezi Fulhamem a Arsenalem dopadlo přesně dle předzápasových předpokladů. Kanonýři na Craven Cottage udeřili vždy na úvod obou poločasů a góly Lacazetta, debutanta Gabriela spolu s kapitánem Aubameyangem suverénně zvítězili 3:0. Ocenění muže zápasu si však zaslouží především další nováček v dresu Arsenalu, a to Willian, jenž měl přímý podíl na všech gólech svého týmu a sám trefil i brankovou konstrukci.

Oba manažeři na úvod sezony sáhli v základních sestavách k překvapivým volbám. Zatímco Scott Parker opominul loňského nejlepšího klubového střelce Aleksandara Mitroviće, pravděpodobně kvůli drobným zdravotním potížím srbského forvarda, Mikel Arteta zase dopřál ostrý debut v novém dresu pro čerstvou novou posilu Gabriela Magalhaese a ve středu pole vedle Granita Xhaky postavil i opomíjeného Mohameda Elnenyho, jenž loňskou sezonu strávil na hostování v istanbulském Besiktasi. Ani na lavičce Arsenalu pak nebyl brankář Emiliano Martínez, jehož odchod z klubu je na spadnutí, a jedničkou by se tak měl opět natrvalo stát Bernd Leno.

Nesehranost obranné linie Kanonýrů byla patrná na samém úvodu utkání, kdy Gabriel přepouštěl zpětnou přihrávku Maitlanda-Nilese až k Lenovi, čehož málem využil napadající Kamara a jen Lenova vytrčená rukavice na poslední chvíli zachránila hosty od brzkého inkasovaného gólu. To Fulham při vlastním defenzivním zaváhání podobné štěstí neměl a již v osmé minutě inkasoval. Xhakova rána se zaklestila mezi nohama Tima Reama, čehož sice další debutant Willian nevyužil, ale odražený míč se odkutálel k Alexandru Lacazettovi, jenž jej bezpečně zblízka napálil do odkryté branky.

Ani s nabytým vedením Arsenal neupouštěl od herní převahy a aktivního napadání rozehrávky soupeře, díky čemuž i nadále kontroloval hru a měl několikrát blízko k navýšení náskoku. Elnenyho skrytá rána na přední tyč však kvůli dalšímu Reamově bloku do sítě neprošla a Willianův přímý kop přímo před šestnáctkou skončil jenom na tyči. Další nebezpečný pokus si posléze připsal Piérre-Emerick Aubameyang po ukázkovém pasu Xhaky, ale ani on si ranou na přední tyč na brankáře Rodáka nepřišel. To Fulham byl směrem dopředu takřka neškodný a Leno vyjma nedůrazné střely Odoie zdálky ani nemusel zasahovat. První půle tak skončila těsným vedením Arsenalu.

Ani po změně stran se na průběhu hry nic nezměnilo a netrvalo dlouho, než hosté svou dominanci potvrdili i gólově. Ve středu všeho dění byl i nadále Willian, jenž posadil svůj rohový kop v 49. minutě přesně na hlavu Gabriela a zkoprnělá defenziva Fulhamu jen přihlížela, jak si bývalý stoper Lille užívá gólový debut. Ani ne deset minut nato navíc Kanonýři rozebrali protivníka do třetice, když se trpělivou rozehrávkou od vlastní branky zbavili napadajících hráčů v bílém a rychlý útok zakončil kapitán Aubameyang brilantní křižnou ranou pod břevno. Asistenci si nepřipsal nikdo jiný než všudypřítomný Willian a o vítězi již nebylo sebemenších pochyb.

Scott Parker teprve v tu chvíli zareagoval nasazením kanonýra Mitroviće se středopolařem Zambem Anguissou, ovšem na změnu vývoje utkání to už nestačilo. Viditelně uvolnění hráči Arsenalu se bavili fotbalem i nadále a Leno naopak zůstával mimo ohrožení. Konečné skóre mohlo být ještě vyšší, kdyby si Aubameyang počínal rychleji v dalším samostatném úniku. Jedinou možnou kaňkou na jinak veskrze vydařeném výkonu bylo vynucené střídání Granita Xhaky, jenž si v jednom souboji přivodil zranění kotníku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC11003:03
 Leicester City11003:03
3.Chelsea FC11003:13
4.Wolverhampton Wanderers11002:03
 Newcastle United11002:03
6.Liverpool FC11004:33
7.Everton FC11001:03
 Crystal Palace11001:03
9.Aston Villa00000:00
 Manchester City00000:00
 Manchester United00000:00
 Burnley FC00000:00
13.Leeds United10013:40
14.Southampton FC10010:10
 Tottenham Hotspur10010:10
16.Brighton & Hove Albion10011:30
17.West Ham United10010:20
 Sheffield United10010:20
19.Fulham FC10010:30
 West Bromwich Albion10010:30
Zbývající zápasy
12.09. 16:00Burnley FC - Manchester United
12.09. 16:00Manchester City - Aston Villa

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (801)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele