Premier League - preview 10. kola

29.10.2016, 08:44, aktualizováno 31.10.2016, 09:04
Previews
Pondělní dohrávku má na svém programu také anglická Premier League. Kulaté 10. kolo završí třetí pokus Boba Bradleyho o první tříbodový úspěch v čele Swansea, zatímco Stoke Marka Hughese hodlá pokračovat ve zlepšené formě a prodloužit sérii bez prohry na pět duelů...
Stoke City - Swansea City  (pondělí 21:00)
Dva týmy na S, které zřejmě mají svorně navíc, než se potloukat na 17., respektive 19. příčce. To platí především o Stoke City, jehož neobměněný tým hrál loni pohodlný střed tabulky. To Swansea oslabilo o Gomise, Ayewa, Shelveyho či Williamse a teď si vrchem zvyká i na nové vedení...

Ve svém debutu se Bob Bradley vytáhl s odvážným výkonem na půdě Arsenalu, kterému podlehl 2:3, zatímco Američanova premiéra před domácím publikem už nabídla přeci jen opatrnější záležitost a bezbrankovou remízu. Tou velšský klub konečně utnul čtyřkolou sérii bez bodu a nyní je načase učinit zadost také své historicky nejdelší šňůře bez prvoligového vítězství, která čítá už osm zápasů.

Velkým Bradleyho úkolem má být najít spolehlivého střelce, neboť rovnou polovinu ligových branek labutí prozatím obstaral záložník Leroy Fer, což vskutku není dobrá vizitka především pro rekordní posilu Borju Bastóna, jenž se dosud chytá poněkud pomalu. Alespoň že se tedy trenérovi hned na druhý pokus podařilo udržet čisté konto - čili něco, co dříve Swans pod Guidolinem dokázali jenom jednou.

Stoke aktuálně sedí na sedmnácté příčce, což stále působí hrozivě, ovšem faktem zůstává, že za poslední měsíc Potters ušli několik kroků vpřed. Předtím byli i poslední, inkasovali jakoby pro zábavu, ovšem od domácí remízy s WBA na konci září už to jde. Následovala plichta na Old Trafford a dvě slepené výhry. Stoke tudíž momentálně jede jako nikdy od měsíce března.

Potters prozatím v Premier League doma se Swansea ani jednou nepadli a toto pravidlo se pokusí dodržet vesměs s celým zdravým týmem. Geoff Cameron má sice menší problémy s kolenem, to je ale všechno. Phil Bardsley je potom s otazníkem nikoliv kvůli zranění, nýbrž dědečkově smrti.

Ofenzívu Swansea by se v nejbližší době a možná už dnes mohl pokusit nakopnout Jefferson Montero, který se po trápení s lýtkem vrátil k tréninku. Ke startu v základní sestavy by už dále měl být způsobilý Fernando Llorente, jenž minule naskakoval alespoň z lavičky.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Grant - Bardsley, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Cameron, Whelan - Shaqiri, Allen, Arnautović - Bony
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Van der Hoorn, Mawson, Kingsley - Fer, Cork, Ki Sung-yueng - Barrow, Sigurdsson (Llorente), Routledge
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - West Ham United  (neděle 14:30)
Everton je aktuálně takovým chudším Manchesterem City: pod novým manažerem Ronaldem Koemanem začal famózně, teď ale čtyři kola v řadě neuspěl a potřebuje se nastartovat proti West Hamu, který se naopak po velice slabém rozjezdu konečně chytá...

A nejsou to pouze dvě ligové výhry v řadě, které Hammers katapultovaly mimo sestupové příčky, ale také - a možná především - pohárový skalp sousední Chelsea. Fanouškovské nepokoje sice jsou jistou šmouhou na vítězství WHU v poměru 2:1, ovšem postup do čtvrtfinálové fáze teď pro všechny bude hlavní.

Naproti tomu Everton již z Ligového poháru vypadl a právě jeho domácí nezdar s Norwichem znamenal zásadní zlom. Šnůra několika soutěžních triumfů byla tatam a nyní je to už déle než měsíc, co Toffees naposledy zažili slastný pocit vítězství. Everton sice doma zůstává v lize neporažen, ale i nedávná remíza s Crystal Palace zamrzela.

Povzbuzující zprávou pro Ronalda Koemana může být, že Romelu Lukaku má na West Ham historicky největší pifku ze všech klubů Premier League, když se proti němu prosadil rovnou osmkrát v devíti zápasech. Naopak špatným znamením jsou přetrvávající problémy dua Baines - McCarthy, a to zejména vzhledem ke snaze modrých ukončit pětikolové čekání na čisté konto.

West Ham kromě nedávných výsledků může těšit také skutečnost, že se rekordní posila klubu André Ayew zdá být připraven k velkolepému comebacku poté, co utrpěl vážnější zranění ihned v prvním kole. Mimoto ale Slaven Bilić pořád nemůže počítat s pěticí hráčů včetně útočníků Carrolla a Sakha.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Coleman, Williams, Jagielka, Oviedo - Gueye, Barry - Bolasie, Barkley, Mirallas - Lukaku
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Kouyaté, Reid, Ogbonna - Fernandes, Noble, Obiang, Cresswell - Lanzini, Payet - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Víkendový program anglické Premier League uzavře duel mezi Southamptonem a Chelsea. Ve formě hrající hosté sice v týdnu vypadli z EFL Cupu, na ligové scéně však třikrát za sebou vyhráli a hozenou rukavicí pro ně musí být výsledky tria konkurentů před nimi. Na St. Mary’s to ale nebude snadná práce, navíc Southampton je posilněn postupem v poháru a nedávnou remízu na Etihad Stadium.

V říjnu se svěřencům Antonia Conteho opravdu daří. V Premier League má v tomto měsíci ze třech utkání plný počet bodů a navíc impozantní skóre 9:0. Naposledy Blues na Stamford Bridge deklasovali Mourinhův Manchester United, zpět na zem je ovšem vrátila středeční porážka v ligovém poháru s West Hamem.

"Víme, že Chelsea disponuje skvělým týmem a má předpoklady k zisku titulu. Bude to těžké," řekl na adresu londýnského velkoklubu zkušený lodivod Southamptonu Claude Puel. Jeho protějšek ovšem nějaké řeči o titulu vůbec nechce slyšet. "Pět týmů se nachází v těsném kontaktu, avšak my bychom se neměli dívat na tabulku. Musíme se soustředit na naši práci na hřišti," upozorňuje Antonio Conte.

"Je příliš brzo v současné chvíli mluvit o tabulce nebo o mistrovském titulu. Musíme se zlepšovat s každým dalším zápasem a věřit v to, co děláme. To je nejdůležitější," dodal italský manažer, který při skládání sestavy na sobotní duel musí počítat s absencemi. K dispozici ještě nebude Kurt Zouma, Cesc Fábregas a zřejmě ani John Obi Mikel.

Southamptonu bude chybět zadák Matt Targett, nejistý je start jeho konkurenta na kraji defenzivy a někdejšího hráče Chelsea Ryana Bertranda. Připraven zřejmě nebude ani Jay Rodríguez, jenž ve středu utrpěl otřes mozku. "Mé hráče čeká fantastické nedělní utkání. Nejdůležitější bude hrát naši hru," ví pětapadesátiletý Francouz.

Chelsea by určitě ráda zopakoval výsledek z února tohoto roku, kdy na St. Mary’s Stadium tehdy Hiddinkova parta vyhrála 1:2. Zajímavostí je, že nikdo jiný Saints na jejich hřišti v roce 2016 v rámci ligové soutěže dosud neporazil. To, že budou padat góly, zase slibuje statistika o tom, že celek z jihu Anglie proti týmu z jihozápadního Londýna ještě ani jednou v předcházejících třinácti střetnutích neudržel čisté konto. Každá série ale musí někdy skončit...
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cuco Martina, Van Dijk, Fonte McQueen - Clasie, Romeu, Davies - Tadic, Austin, Redmond
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Matić, Alonso - Pedro, Diego Costa, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sunderland AFC - Arsenal FC  (sobota 13:30)
Na první pohled by se asi mohlo zdát nefér, že o osudu Davida Moyese v čele Sunderlandu bude dost možná do značné míry rozhodovat duel s o skóre druhým Arsenalem, ovšem ve výsledku by stejně šlo jenom o špičku ledovce. Black Cats jsou bezradní, což se opět ukázalo i v týdnu v poháru...

Vypadnutí Sunderlandu na sebejistějším Southamptonu by ani takovým problémem nebylo, severovýchodní celek teď hlavně musí myslet na ligu, hůře působí spíše vyloučení Davida Moyese na tribunu. Skotský manažer zatím své nové angažmá vůbec neunáší a se dvěma body po devíti kolech bude možná potřebovat nějaký zásah shůry, aby sunderlandskou bárku stočil do správného směru.

Zrovna proti Arsenalu přitom aktuálně sbírat sebevědomí nechcete. Londýnský klub je neporažený už ve třinácti soutěžních zápasech a zvláštní motivací mu musí být klopýtání donedávna suverénního Manchesteru City. Na druhou stranu Kanonýři už v tuhle chvíli rozhodně měli vévodit tabulce, když proti Sunderlandu jistě budou chtít dokázat, že jejich neschopnost vstřelit gól Middlesbrough byla jen chvilkovým výpadkem.

Arsene Wenger sice na tiskové konferenci před zápasem v Sunderlandu potvrdil až dvouměsíční absenci Lucase Péreze, kterého prý soupeř z Readingu nakopl "úmyslně", zároveň měl ale pro fanoušky i dobré zprávy: zpátky k dispozici bude mít hvězdy letního Eura Oliviera Girouda a Aarona Ramseyho. Nejisté jsou starty Walcotta, Monreala a Cazorly.

Sir Alex Ferguson a Arsene Wenger, to jsou dva historicky nejméně oblíbení sokové Davida Moyese, s nimiž ryšavý kouč prohrál dohromady už 14krát. Prokletí se nyní bude pokoušet rozehnat i bez Larssona, Mannoneho, Boriniho, Cattermolea a Kirchhoffa. Naopak Defoe si v týdnu odpočal začátkem na lavičce a měl by být připraven.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Manquillo, O'Shea, Koné, Van Aanholt - Watmore, Rodwell, Ndong, Pienaar, Khazri - Defoe
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Walcott, Özil, Iwobi - Sánchez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.75 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Burnley FC  (sobota 16:00)
Z tvrdého direktu se bude oklepávat Jose Mourinho, potažmo vlastně celý Manchester United. Portugalskému trenérovi minulý týden hrubě nevyšel návrat na místo činu, jelikož si jeho celek ze Stamford Bridge odvezl nelichotivý debakl. V týdnu si sice na Old Trafford náladu zlepšili, když v ligovém poháru porazili svého městského rivala, nicméně pomalu už také uzrál čas, aby něco provedli s třízápasovou šňůrou bez ligového vítězství.

K tomu potřebují porazit nováčka z Burnley. Celek Seana Dycheho má zatím dle všeho spadeno především na celky z Merseyseide, jelikož z dosavadních 10 bodů jich rovnou 6 vytěžil z duelů s Liverpoolem a Evertonem. Obou výher však Dycheho svěřenci dosáhli na domácí půdě, kde ještě zdolali Watford a remizovali s Hullem.

Naopak na cizích hřištích se jim vůbec nedaří a na svůj první venkovní bod stále čekají. Do karet jim pravda nehrál těžký los, jelikož museli vycestovat na půdu Chelsea, Leicesteru a Southamptonu. Manažer hostí však jistě nebude spokojený s tím, že jeho celek ve všech případech inkasoval shodně tři branky a velmi lehce kapituloval. Těžko ale čekat, že si tuto bilanci vylepší zrovna na Old Trafford. Na tomto stánku totiž Burnley nevyhrálo již 12 zápasů v řadě - naposledy se zde ze zisku 3 bodů radovalo v roce 1962, což už je nějaký ten pátek zpátky.

Domácí už ovšem také zažili i lepší časy. Ona ani dlouhodobější forma Manchesteru United nepředstavuje nic úchvatného, z posledních ligových 6 zápasů mají Rudí ďáblové na svém kontě pouze jednu výhru s Leicesterem, krom toho pak dvě remízy a tři porážky. Horší bodový zisk po 9 odehraných zápasech pak zaznamenali jen v ročníku 14/15, kdy měli ještě o bod méně.

V médiích se hojně probírá i nedobrá forma dvou klíčových postav United, Pogby a Ibrahimoviče. A právě švédský reprezentant může vyrovnat svou nejdelší šňůru bez ligové branky - pokud v utkání s Burnley neskóruje, bude na zásah čekat již 6 duelů, což se mu naposledy přihodilo v roce 2007 v dresu Interu Milán.

Jose Mourinho nemůže následující dva měsíce počítat se službami Erica Baillyho, který si z minulého víkendu odnesl poranění kolenních vazů. K dispozici pak jistojistě nebude ještě Phil Jones, zatímco až před zápasem se rozhodne o dostupnosti Martiala a Rooneyho.

Po čtyřzápasové odmlce mohou hosté počítat s Andre Grayem, který si konečně odpykal svůj disciplinární trest. Do sestavy by se měl vrátit George Boyd a o tom, zda nastoupí také Steven Defour, by mělo být jasno až těsně před výkopem.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Smalling, Blind, Shaw - Herrera, Pogba - Lingard, Mata, Rashford - Ibrahimovič
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Lowton, Keane, Mee, Ward - Marney - Gudmundsson, Hendrick, Arfield, Boyd - Vokes
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Na Riverside se v sobotu odpoledne potkají dva nejmladší manažeři v současné Premier League - Middlesbrough pod vedením Aitora Karanky vyzve ve formě hrající Bournemouth, který pod Eddie Howem zažívá velmi solidní vstup do sezóny.

Domácí na vlastní kůži prožívají strasti spojené s postupem do nejvyšší anglické soutěže - zatím mají na kontě jediné vítězství, které si připsali na půdě marného Sunderlandu. Krom toho ještě čtyřikrát remizovali, ve zbylých případech pak odešli poraženi. Především týden stará remíza z Emirates může působit jako velké povzbuzení. Middlesbrough totiž podalo nebojácný výkon, v první půli si vypracovalo větší šance a s trochou štěstí mohlo přivést i šokující vítězství. Buď jak buď, Aitor Karanka by po čase jistě rád viděl své svěřence zvítězit.

Hosté si momentálně užívají poměrně nevídanou sérii bez ligové prohry - přemožitele nenašli už rovné čtyři utkání. Naposledy se museli v polovině září sklonit nad tehdy rozjetou mašinou Pepa Guardioly. Od té doby si ovšem připsali dvě remízy a stejný počet vítězství, přičemž Hullu nadělili rovnou potupnou "šestku".

Domácím fanouškům může optimismus do žil napumpovat skutečnost, že Middlesbrough se svým sobotním soupeřem doma ještě nikdy neprohrálo. V 8 takových střetnutích pětkrát zvítězilo a třikrát dosáhlo alespoň na remízu. Celkově se pak hned čtyřikrát z posledních pěti vzájemných duelů končilo nerozhodně.

Naopak pokud existuje statistika, kterou by příznivci Boro raději neviděli, jistě půjde o úspěšnost na vlastním stánku. Middlesbrough totiž získalo prachbídný jeden jediný bod, a to po remíze se Stoke City v úvodním kole. Nastává nejvyšší čas tuto skutečnost změnit.

Domácímu celku bude chybět pouze dlouhodobý marod Grant Leadbitter. Oproti tomu Bournemouthu bude chybět dvojice Brad Smith a Lewis Cook, nejistá je taktéž účast Marca Pugha a o dostupnosti Juniora Stanislase se rozhodne až v průběhu soboty.
Middlesbrough FC - pravděpodobná sestava:
Valdés - Barragán, Chambers Gibson, Friend - De Roon, Forshaw - Traoré Ramírez, Downing - Negredo
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Smith, Francis, Cook, Daniels - Surman - King, Arter, Wilshere, Ibe - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Leicester City  (sobota 16:00)
Na hodně zajímavý duel se mohou těšit diváci na White Hart Lane, kde domácí Spurs přivítají úřadujícího mistra z Leicesteru. Ačkoliv se jedná téměř o šlágr kola, je trochu zarážející, že si jej do svého vysílání nevybrala ani jedna anglická stanice - duel má kvůli tomu stejný výkop jako další čtyři sobotní zápasy, a to tedy od 16:00.

Tottenham Hotspur je jediným celkem, který v letošní ligové sezóně ještě neokusil hořkost porážky. V devíti zápasech Kohouti zatím pětkrát vyhráli a čtyřikrát remizovali, jejich první přemožitel se ale stále hledá. Uzme si tento primát pro sebe celek z Leicesteru?

Jestliže se na celou situaci budeme dívat objektivně, příliš pravděpodobné to není. Pro svěřence Claudia Ranieriho bylo na začátek sezóny připraveno kruté vystřízlivění. V úvodních 9 kolech nasbírali více proher než za celou loňskou spanilou jízdu a momentálně se nachází až na 12. místě tabulky. Těžká utkání na půdě Liverpoolu, Manchesteru United a Chelsea úřadující mistři vůbec nezvládli a vždy odešli poraženi rozdílem třídy. Hned v prvním kole pak ještě překvapivě podlehli Hullu, což znamená, že stále čekají na první bod ze hřišť soupeřů. Drobným pozitivem pro Claudia Ranieriho může být fakt, že zápasem s Tottenhamem ona těžká série venkovních testů končí.

To domácí mají letos dlouhodobé obtíže se střílením branek - pouze čtyřikrát se jim totiž v utkání podařilo vstřelit více než 1 branku, a to přitom už mají za sebou celých 14 soutěžních klání.

Jakmile se ovšem podíváme na kolonku branek inkasovaných, hned je jasné, že tady zase patří Tottenham k naprosté špičce. Pyšní se tou nejlepší ligovou defenzivou (o čtyři branky méně než kdokoliv jiný), která navíc ještě neinkasovala ligový gól ze hry.

Tottenham nemůže počítat s Toby Alderweireldem, který stále marodí se zraněným kolenem. Návrat Harryho Kanea se sice blíží, nicméně tenhle víkend se ještě na trávnících neobjeví. Mimo je i Moussa Sissoko, který si odpykává třízápasový trest.

Leicesteru by měl chybět Nampalys Mendy, který laboruje se zraněným kotníkem, a Ben Chilwell, kterého ze hry vyřadí svalové potíže.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Walker, Dier, Vertonghen, Rose - Wanyama, Dembélé - Lamela, Alli, Eriksen - Son
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Huth, Morgan, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, Amartey, Albrighton - Okazaki, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.20 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Hull City  (sobota 16:00)
V Hullu už snad nemůže být hůř, říkali si. Pak se zranil Robert Snodgrass a už si to neříkali. Tigers se potácí v hluboké krizi, ze které bude jen velmi těžká cesta ven. Nepomohlo ani to, že Mike Phelan získal do konce sezóny statut regulérního manažera. Spíš naopak. Podaří se Hullu alespoň důstojně odehrát zápas na půdě Watfordu?

Nováček ligy udivuje tragičností v defenzivních řadách a v sobotu může dosáhnout na jeden znamenitý milník. Po debaklech v Liverpoolu a Bournemouthu je Hull poslední krok od toho, aby se stal prvním týmem v Premier League, který ve třech venkovních zápasech v řadě dostal pět a více gólů.

Zabránit by tomu Tigers chtěli i za pomoci vítězství v ligovém poháru na hřišti Bristolu, které by snad do ztrápených řad mohlo vrátit trochu sebevědomí. Na Watford ho bude potřeba, Hornets zažívají další povedený vstup do sezóny a pohodlně si hoví v horní polovině tabulky. Přestože teď hráli dvakrát za sebou venku, nedostali gól a získali hned čtyři body.

Teď se navíc do obrany může vrátit uzdravivší Daryl Janmaat. Mimo hru jsou tak "jen" Isaac Success, Kenedy, Stefan Okaka a Craig Cathcart. Hull přišel o zmíněného Snodgrasse, který stráví na marodce zhruba měsíc. Připojil se tak k Andrewu Robertsonovi, Mosesu Odubajovi nebo Dieumercimu Mbokanimu.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Kaboul, Prödl, Britos - Zuňiga, Pereyra, Behrami, Capoue, Holebas - Deeney, Ighalo
Hull City - pravděpodobná sestava:
Marshall - Elmohamady, Dawson, Davies, Clucas - Huddlestone - Meyler, Livermore, Mason, Henriksen - Hernández
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Manchester City  (sobota 16:00)
Zkraje sezony vypadal Manchester City absolutně nezastavitelný, válcoval to i na evropské půdě, a Guardiola tou nejlepší cestou odpovídal kritikům na připomínky, že to dosud vždy měl příliš lehké. A vida, právě teď se naplno ukazuje, že to v Anglii španělský kouč lehké mít skutečně nebude. Šest soutěžních zápasů bez výhry, to je jedno nepříjemné Guardiolovo "poprvé", které se teď pokusí ještě povýšit WBA...

Také ve West Bromwichi se v těchto dnech upírá zvýšená pozornost na manažera. Tony Pulis měl mít po příchodu čínského majitele namále, nakonec si ale v pátek přeci jen vysloužil novou smlouvu do roku 2018 a prostor ke koncepční práci. V této sezoně se zatím Albion pohybuje tam, kde se s Pulisem v čele pohybuje většinu času - kolem 13. místa.

Pep Guardiola možná bude v koutku duše rád za statistiku, že Manchester City nad WBA vyhrál v předešlých devíti ligových střetnutích, ale nadto si bude moc dobře uvědomovat vlastní problémy. Zprvu rozjetý Kun Agüero se za klub a reprezentaci neprosadil už osmkrát v řadě a dva vstřelené góly celého týmu z posledních pěti duelů, to je bezesporu alarmující vizitka.

Konkrétně třeba David Silva má ale na Throstles vynikající vzpomínky (podílel se proti nim v osmi startech na sedmi brankách) a společně s Kevinem De Bruynem má na The Hawthorns pokládat základy povinné výhry. Belgičan je na druhou stranu od minulého víkendu trochu nakřáplý, spolu s Pablem Zabaletou má ale slušnou šanci na včasné uzdravení.

Tony Pulis vítá zpět klíčového obránce a napraveného hříšníka Jonnyho Evanse, obratem však ztrácí defenzivního záložníka Claudia Yacoba, který posbíral pět žlutých kartonků. Pro nedostatek fyzické kondice si zřejmě ještě příliš nekopne mladý útočník Saido Berahino.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, McAuley, Evans, Nyom - Fletcher, Brunt - Phillips, Chadli, McClean - Rondón
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Bravo - Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov - Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Silva, Nolito - Agüero
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 4.75 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Ve formě hrající Liverpool v sobotu večer zajíždí na půdu neoblíbeného soupeře, do Selhurst Parku. Crystal Palace letos předvádí průměrné výkony, a proto není divu, že se nachází v dolní polovině tabulky. Naopak Liverpool letos prohrál pouze jednou a drží se v nabité špičce tabulky.

Práce Jürgena Kloppa v Liverpoolu se v letošní sezóně začíná ukazovat naplno a zdá se, že se Reds vracejí k anglické špičce. Mužstvo z Anfield Road v lize naposledy porazilo West Bromwich, načež následně svou formu potvrdilo i v ligovém poháru, kdy pozměněná sestava vyřadila neméně ambiciózní Tottenham.

V čele tabulky Premier League se momentálně nachází tři týmy se shodným počtem bodů, jen o bod zpátky se pak nachází Chelsea s Tottenhamem. "Je to pro Anglii hodně charakteristické. Ale také třeba ve Španělsku je to hodně těsné. Každopádně v minulých sezónách to bylo (v Premier League) často hodně natěsno. Nesmíme se tím zabývat, musíme jenom sbírat body a soustředit se sami na sebe," upozorňuje Klopp.

Někdejší trenér Dortmundu bude v sobotu postrádat stopera Mamadou Sakha, nejistý je potom start od letošní sezóny levého obránce Jamese Milnera, jehož v týdnu sklátila chřipka. Naopak po odpykání trestu je k dispozici Jordan Henderson. Eagles se po zranění vrací klíčový obránce Scott Dann, naopak kvůli potížím s lýtkovým svalem bude možná chybět Jason Puncheon.

Zajímavostí je, že v posledních čtyřech soutěžních duelech mezi těmito soupeři vždy zvítězil hostující tým. V předchozích devíti ligových střetnutích navíc Crystal Palace Liverpoolu vždy vstřelila gól. Alan Pardew by se se svými svěřenci měl ovšem spíše soustředit na defenzivu, čisté konto nedokázali udržet již čtrnáctkrát za sebou. "Je to klíčový ukazatel pro každého manažera. Musíme se více koncentrovat," ví zkušený Pardew.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Ward, Tomkins, Dann, Kelly - McArthur, Cabaye - Zaha, Puncheon, Townsend - Benteke
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Karius - Clyne, Matip, Lovren, Milner - Can, Henderson, Lallana - Mane, Firmino, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 4.00 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City962120:920
2.Arsenal FC962119:920
3.Liverpool FC962120:1120
4.Chelsea FC961219:919
5.Tottenham Hotspur954013:419
6.Everton FC943213:815
7.Manchester United942313:1214
8.Southampton FC934211:813
9.Watford FC933313:1312
10.AFC Bournemouth933312:1212
11.Crystal Palace932412:1211
12.Leicester City932411:1511
13.West Bromwich Albion924310:1010
14.Burnley FC93158:1310
15.West Ham United931510:1710
16.Stoke City92349:169
17.Middlesbrough FC91447:117
18.Hull City92168:227
19.Swansea City91268:155
20.Sunderland AFC90276:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1676)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele