Muniain se stěhuje do Argentiny, plácl si se San Lorenzem

07.09., 09:39
Aktuality
Iker Muniain (© CA San Lorenzo)

Iker Muniain po minulé sezoně uzavřel dlouholeté angažmá v Athleticu a nyní si našel nového zaměstnavatele. 31letý ofenzivní záložník delší dobu jednal o působení v Argentině, jeho služby si nakonec zajistilo San Lorenzo.

San Lorenzo nebylo jediným argentinským nápadníkem a fotbalistu chtěl rovněž River Plate. Výsledkem jednání je smlouva platná do prosince příštího roku.

"Jsem obrovsky šťastný, že zde mohu být. Moc se mi líbí stadion a nemohu se dočkat, až ho uvidím zaplněný skandujícími fanoušky. Zamiloval jsem si vše, co jsem zde zatím viděl, nadchlo mě to," nešetřil Muniain chválou.

Muniain býval obrovským talentem španělského fotbalu, v Bilbau prošel mládežnickou akademií a do prvního týmu Athleticu patřil od sezony 2009/2010. Celkem si na své konto připsal 560 soutěžních startů, v nichž nastřílel 76 branek.

V minulosti se spoluhráči dvakrát opanoval Superpohár, s fanoušky se pak rozloučil loňským triumfem v Copa del Rey.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (49)

Přidat komentář
M.Vaza

CSM legenda

Reagovat
Raul=Real

Čo to je za prestup do Argentiny Nejaky predkovia alebo niečo?

Vôbec nemá rád € z Arabie

Reagovat
Jordi Alba

https://www.youtube.com/watch?v=5UGZSBGbg6Y

Jsou věci, který si za ty peníze nepořídíš.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Txapeldun
Reagovat
smazaný uživatel

Tak takové rozdíly najdeš v každé lize. (Btw víš, že to není Al-Nassr ze SA, kde hraje Ronaldo a tak, ale Al-Nasr z UAE? ).

Reagovat
Txapeldun

No dobře, ale srovnej si průměrnou atmosféru v Argentině a v Saúdský Arábii...to je trošku jinej svět. Vlastně stačí i Buenos Aires - Boca, River, San Lorenzo, Velez, Huracán...

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasím.

Reagovat
Pipo123

No a potom je tu Turecko na ktoré nikto nemá, tam ten hukot je kurva insane

Reagovat
Pipo123
Reagovat
didosh

Ale hovno...Argentina je jinde

Reagovat
Jordi Alba

A to je snad stejný ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ta atmosféra v Džiddě mi přijde z toho videa o kus lepší.

Reagovat
Jordi Alba

Asi záleží, třeba to Řecko, co tu dával Pipo mi jako dobrá atmosféra zrovna nepřijde.

Reagovat
Pipo123

Tak záleží čo vyhladávaš, ja som moc štadión nenavštívil, samozrejme mám rád Lazio, atmosféra kvalitná, zažil som najviac ich zápasov + potom Spartak Trnava, no najlepší zážitok bola Legia, kamarát chcel ísť strašne do Polska na futbal, nakoniec som bol rád že som išiel, majú krásny štadión a ta atmosféra TOP. Atmosféra na Laziu je oproti tomu ako detský kútik.

Určite by som chcel zažiť ešte ten Paok a Turecko (Besiktas, Gala )

Reagovat
Jordi Alba

Já nikdy nepochopil ty prskavky, co na tom lidi vidí.

Reagovat
Mass

Tak tyhle "fanoušky" právě za peníze šejk pořídil..

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tak, no.

Reagovat
Mass

Myslíš, že těch 50 kluků na videu nemůžou bejt šejkovi zaměstnanci?

Reagovat
Mass

Co ten 5 metrovej plot kolem hřiště?

Reagovat
sergi

Reagovat
Novak.Usykovic

Není to srdcař, jak se snažil fejkově podstrčit. Měl dohrát v Bilbau a pak ukončit kariéru. Další žoldák jako CR7, Neymar atd.

Dneska už se hoši jako Maldini či Totti nerodí.

Reagovat
risk je zisk

Totální blbost, tenkrát se jen fotbalisté báli odejít, nebo byli donuceni zůstat.

Dnes je ta doba absolutně jinde díky “bohu”.

Reagovat
Reggie

Totti? Ten těžko. U Maldiniho taky silně pochybuju. A třeba Kaká byl naopak donucen odejít do Realu.

Reagovat
Txapeldun

Další tvůj komentář, další totální hovadina. Muniain strávil v Athleticu 15 let a pokračoval by, ale uvědomil si, že už prostě nemá místo v základu. Kdyby mu bylo 35, je to jiný, ale v 31 pořád ještě může hrát jinde na dobrý úrovni a zároveň mít důležitou roli na hřišti.

Od začátku odmítal, že by šel jinam ve Španělsku z respektu vůči Athleticu. A místo toho, aby odešel čistě za prachama do pouště, MLS nebo tak, vybral si Argentinu, navíc tým, kterej na tom není finančně bůhvíjak. A když se podíváš na záběry ze zápasů San Lorenza tak pochopíš, že peníze jsou to poslední, proč by tam šel. Srovnávat to s Cristianem nebo Neymar je absolutní demence.

Reagovat
Bakary3

Napsals to hezky.

Napadá mě něco o perlách a svinich.

Reagovat
Kily

*svini

Reagovat
Bakary3

Jo

Reagovat
Jordi Alba

Vždyť je to debil. A tohle teda i trolling.

Reagovat
Bakary3

Ale pozor, s vs titulem a zcestovalý..

Jen pořád debil

Reagovat
Jordi Alba

Tak, že by titul znamenal moudrost.

WH je super, přemejšlím že za rok to udělám se Zélandem, pokud bych teda v tý době byl ještě furt v Česku, ale asi bych po roce strávený v jedný a tý stejný zemi úplně netvrdil, že jsem zcestovalej, ale tak jsou člověk zažije i lidi, co jsou někde 2 měsíce a všude vypráví "Když jsem žil v".

Reagovat
Novak.Usykovic

Na Zélandu jsem žil před Austrálií....... Z hlediska přírody a počasí mi seděl NZ víc než Austrálie. Když to vezmu podle sebe, tak jsem měl raději NZ raději ve všem, s výjimkou peněz. V Austrálii si člověk vydělá více, pokud není patetický jednoduchý idiot jako Bakary3. Ale nikdy nedám dopustit na Central Otago, Cromwell (sběr třešní, hordy nadržených kundiček), Roys Peak, Blue Pools, Mount Aspiron National Park a Fjordlandy...... Např. hike na Mount Shrimpton doporučuji, to byla paráda - taky jsem si ho svou demencí zkomplikoval, minul jsem správnou stezku na cestě zpět a dostal jsem se do pozice "Beara Grillse" . Každopádně Jižní ostrov > Severní ostrov .... ale oba jsou krásné. Preferuji hory na úkor pláží. Samozřejmě Tongariro nebo Taranaki na severu je specifické. Ale jižák vede. Taky bych nevynechal Great Walky, jako třeba Routeburn. Kup si nebo předělej van... musíš to projet celý. I East Coast je libový. Pak samozřejmě Mount Cook.... Mueller hut, krásný zážitek.... když chytíš správnou část sezony, uvidíš i laviny.

Co je ještě zajímavé, tak to je kultura při přímém srovnání. Do kultury Maorů se mi dalo proniknout mnohem hlouběji. Jsou přístupnější. S Aboriginci v Aussie to nešlo, těžko se k nim dostat... někde je to zapovězené. Ti co byli v Queenslandu, tak to byly vypité trosky. Strašný, co s nimi kolonizátoři dělali. Jednou k nám na hostel dva aboriginci přítáhli s noži, takže jsme po nich házeli židle, naštěstí nás tam bylo tehdy víc. Každopádně ztracené generace, berou si ten cejch z generaci na generaci a chlast a drogy jsou jejich metlou. Smutný..... snad ještě víc než debil Bakary3. :)

Já se po Austrálii chystám ještě do Kanady. Co k tomu dodat? Tam bude výdělek níž, ubytování je prý trochu complicated lol .... Ale byl to můj sen.. takže Kanada bude závěrečným dílkem mé profi backpackerské kariéry.

Reagovat
Jordi Alba

Měl jsi zkusit ještě Japonsko, "když je blízko" asi ne teda úplně picking, ale v těch lyžařskejch středisek se prej vydělat dá. Já si říkal, že budu ještě chvilku v Česku a začátek 2026 třeba ten Zéland a Austrálie, ale takovou dobu to tady asi nedám, přemejšlím co nejdřív zmizet někam na Island. Projet ho, vydělat na auto na AU/NZ a minimálně nějakou dobu se nevracet, mě ty lidi tady prostě nějak nesedí.

Reagovat
Novak.Usykovic

Já myslím, že Japonsko je do 30 let jako Oz. Japonsko jsem obětoval pro Austrálii no... Ale ta Asie se dá vykompenzovat skrze Filipíny, Nam, Indonésii atd.

Každopádně.... Čím dřív, tím líp. Určitě je lepší vyjet, co nejdříve... a nečekat. Island zní dobře, tam jsem nebyl.

Reagovat
Jordi Alba

lol kdo mi tu psal nedávno do gerontů a sám má nad 30?

Auto si kupoval po jaký době na AU a NZ?

Reagovat
Novak.Usykovic

Nejlepší věk.

Hned, auto hned, jelikož dopravní systém v Austrálii a na Zélandu funguje, ale není ani zdaleka tak vyvinutý jako v Evropě (o rural a remote areas v Austrálii a i nemluvě ani nemluvě). Samozřejmě můžeš dělat hitchhiking ala na Milata. :))

Reagovat
Jordi Alba

Solid vrakáč, auto nemyslím.

Reagovat
Novak.Usykovic

Ok, štěně :))

Reagovat
Neutron

Island je este krajsi ako sa o nom hovori a teda pocasim mne velmi blizky akurat neviem moc co by som tam siel robit, teda...povedzme mimo Reykjavik alebo povedzme Akureyri. A ak nemas rad Poliakov tak tam nechod vobec

Reagovat
Jordi Alba

To počasí je to, co mě odrazuje nejvíc.

Reagovat
Neutron

Ak si juzny typ tak sa Islandu vyhni

Reagovat
Jordi Alba

Nekaž mi ideu. Každopádně jestli jsi tam byl, klidně vypiš co navštívit ať si to přidám do seznamu.

Reagovat
Neutron

To som vobec nechcel, len okrem toho, ze je tam zima, vietor, dazd tak toto sa ti so slnkom a snehom vie prestriedat v ramci jedneho dna.

Sice som tam dlhodobo nikdy nezil tak v nepravidelnych intervaloch sa tam vraciam. Kam ist, toho je vela, uplny zaklad je zlaty trojuholnik, dedinka Vik, Akureyri, Duhove hory, vodopadov tam je tolko, ze ti to uz pride nudne, hoci teda dost z nich su na sukromnych pozemkoch a Islandania nie su vo vseobecnosti velmi mily ludia. Ja osobne by som uz nemusel ist pri jazero Myvatn lebo sice na Islande nenajdes komare tak v okoli jazera su take male hnusne musky co ti letia furt do ksichtu. V samotnom Reykjaviku okrem pamiatok ako kostol (zaujimavy je viac menej iba zvonku, byva pekne osvetleny, je tam sice aj vyhliadka, ale za mna nic moc), Hofdi house, opera alebo sun voyager je za mna top ich nocny zivot, vedia po krcmach spievat a tak, proste super atmosfera. Na zeny v zimnej bunde a minisukni si zvyknes a teda termalne pramene, tie maju tiez takmer vsade a je to super, napriklad vies sediet v bazene s termalnou vodou a z nej v minus 4 sa ist okupat do severneho ladoveho oceanu. Co sa tyka jedla tak ochutnaj Alku a ak si odvazny tak hakarl, je to podobny hnus ako maju fini sustroming (viem, ze sa to pise trochu inak, ale asi vies co myslim). A teda v Akureyri som mal asi najlepsie hod dogy na svete.

Reagovat
Neutron

A rovnako Dimmu Borgir mozes vynechat, su to len kamene a domov elfov, na ktorych domaci veria. A cierna plaz Reynisfjara, hoci nie je jedina na Islande je tiez pekna, akurat je bezpecne tam ist iba v dobrom pocasi. Hlavne niektore miesta v zime ani nie su pristupne a nie je bezpecne tam ist, nemam ho prelezeny uplne cely a hlavne na severe su este miesta kam chcem ist.

Reagovat
Jordi Alba

Píšu si.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
didosh

Reagovat
Csaplárova past

Vždycky první posila do FMka, ale to už je deset let

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele