Marseille opět posilovala v Anglii: Højbjerg dorazil na hostování s opcí z Tottenhamu

22.07., 22:46
Aktuality
Pierre-Emile Højbjerg vyměnil Tottenham za Olympique Marseille. (© Olympique Marseille)

Pierre-Emile Højbjerg se po čtyřech letech loučí s Tottenhamem, odkud zamířil na roční hostování do Olympique Marseille. Součástí dohody je povinná opce ve výši 13,5 milionu eur, při započítání bonusů by se mohla celková suma vyšplhat až na 20 milionů eur.

Dánský reprezentant po příchodu Angeho Postecogloua vypadl ze základní sestavy Tottenhamu, který nakonec rok před vypršením smlouvy vyměnil za Olympique Marseille. Osmadvacetiletý záložník by měl po aktivování opce podepsat s francouzským klubem čtyřletou smlouvu.

Højbjerg za Tottenham odehrál 184 soutěžních zápasů s bilancí deseti gólů a šestnácti asistencí. Bývalého hráče Southamptonu, Bayernu Mnichov, Schalke nebo Augsburgu si do Francie přivedl trenér Roberto De Zerbi, který v uplynulých dvou sezonách vedl jiný anglický celek Brighton.

Marseille získala již třetí posilu z Anglie - Mason Greenwood dorazil za 26 milionů eur z Manchesteru United a Ismaël Koné z Watfordu vyšel Francouze na 12 milionů eur. Olympique vyjma zmíněné trojice posílili Bamo Meïté (Lorient) a na hostování Lilian Brassier (Brest).

Dalším hráčem na výše uvedeném seznamu by mohl být útočník Eddie Nketiah z Arsenalu, kterému již Marseille poslala neupřesněnou nabídku, k dohodě však zatím nedošlo.

OM může nákupy financovat z prodejů - Iliman Ndiaye (Everton), Vitinha (Janov), Mattéo Guendouzi (Lazio) a Pierre-Emerick Aubameyang (Al-Qadsiah) odešli za 56 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, lequipe.fr

Komentáře (100)

Přidat komentář
jk

Vtipný kolik lidí z něj dělalo nekopu co nedovede hrát pod Angem a přivede si ho RDZ.

Rok do konce smlouvy, je jasný že v týmu nemá budoucnost, je fajn, že se nám ho podařilo prodat i když částka to je spíše symbolická.

“Go back to your box” ❤️

https://x.com/footballconfid1/status/1815334405218472382?s=46

Reagovat
Novak.Usykovic

Neskutečný ubožák jako celý dánský národní tým v čele s Windem, debilkem Andersonem....

Ještě teď jsem traumatizovaný z toho EURA.

Však se podívejte na U19, zase mnohem méně ofenzivní proti Turecku.

Reagovat
kissak

celý dánský tým byl tak ubohý, že narozdíl od nás dovedl postoupit ze skupiny

Reagovat
Damis

Horší než Dánsko jsou snad jen ubožáci ze Srbska. Debil vedle blbečka

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Rudnevs

Na Srbsko to stale stacilo

Reagovat
Israha

Dá tomu týmu pod De Zerbim něco víc, než Veretout či Kondogbia a dává tím pádem ten jeho přesun a odepsání prvních dvou smysl? Už fakt nevím, co si o tomhle přestupním oknu v našem podání myslet...

Reagovat
MoonKnight

Proč odchází Clauss? A proč za takovou almužnu?

Reagovat
Kucka

Kam jde? Ale tipnul bych si kvůli tomu, že má smlouvu na poslední rok a v minulé sezoně někdo zpochybňoval jeho přístup. https://www.getfootballnewsfrance.com/2024/marseille-offer-jonathan-clauss-to-west-ham/

Reagovat
Seydou Doumbia

Zájem prej má Nis.

Reagovat
Israha

Do Nice, prý je domluvena suma 5 mega.

Reagovat
Israha

Rok do konce smlouvy a nezájem o novou - proto ta almužna. Proč odchází? Protože De Zerbi. Lepší odpověď nemám, v klubu se ohánějí obligátními frázemi o "novém projektu", který zjevně spočívá mmj. v tom zbavit se většiny hráčů, kteří posledních pár let v tom týmu něco hráli.

Reagovat
Ferax

Jsem hodně zvědavý, co s tím De Zerbi udělá, když končí Auba a nejspíš i Clauss... Na kom to tam chce vlastně stavět? Aby to nebyl podobný propadák jako ta poslední sezona.

Reagovat
Israha

Auba, Clauss, Mbemba, Veretout, Gigot, Kondogbia, Gueye, Sarr, Pau Lopéz. Tito všichni jsou pryč/domluveni na novém angažmá/na přestupovém trhu (+ Ndiaye, Vitinha, Ounahi, Garcia, ale u těch to dává smysl). Jediného Balerdiho a Harita si De Zerbi chce nechat, z těch, kteří vypadali, že by se na nich dalo stavět. Radši nechci vědět, proč je mezi tím vším počítáno s takovými Henriquem, Moumbangnou nebo Murillem (i když tady to může být i o tom, že je nikdo nechce a klub v nich nevidí finanční potenciál, takže se nic nepíše). Zatím přišli Brassier, Koné, Greenwood a Hojbjerg. Domluvený prý je Nketiah a nějaký Korejec z lavičky Wolverhamptonu, jen se jedná o částkách. Já si nemůžu pomoct, ale na základě těchto zpráv a dohadů mi přijde, že ten kádr bude příští rok o třídu slabší a dobrý tak max na boj o EKL.

Reagovat
Kucka

Hlavně kvantitativně ty náhrady zatím nevycházejí a je otázka, koho dalšího seženete s končícím přestupákem.

Reagovat
Israha

Viz poslední věta předchozího příspěvku. Do puntíku s tebou souhlasím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ještě ten Guendouzi může být pod Zebrou solidní, pokud mu dá šanci a on chce zůstat. Jinak prostě to jste klasičtí vy. Přivádíte zvučné jména z velkých lig, ale neodejde zase za rok polovina jinam? Ti hráči vypadají na papíře dobře, ale to u vás každý rok. Sarr a Ndiaye těm jsem věřil fakt dost a jak dopadli. Počítám že za rok se takhle budete zbavovat toho Hee Chana z Wolves, Koného a dalších. Ten tým sice utrácí a posiluje, ale každým dnem tam je spíš díky odchodům více otazníku než bylo. Kdo bude ta opora v bráně, příjde někdo pořádný ještě na stopera nebo to bude zase nějaká panic hostovačka typu Bailly? Aby ten tým byl konkurenceschopný tam by měli přicházet vyloženě už jen hráči do základu.

Reagovat
Israha

Guendo je dávno odkoupený Laziem, jen tady na EF to není aktualizované. Ale je to tak, no...není pořádný gólman, první volbou na RB je zatím Murillo, druhé křídlo ke Greenwoodovi je aktuálně Henrique, do rotace jsou tam vesměs jen hráči z juniorky. To podle mě nemůže fungovat hned v příští sezoně a já se bojím, aby De Zerbi ještě pak nějakou další dostal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Moje chyba, věřil jsem že to má EF dobře. Spekuluje se někdo do té brány? Četl jsem že Meslier (velka neznáma pro mě), nebo Samba, který by byl snad ještě lepší než Lopez. Je ve hře ještě někdo mimo toho Jackie Chana?

Reagovat
Israha

Jörgensen z Villarrealu, což by asi byla adekvátní náhrada.

Reagovat
Seydou Doumbia

neznám

Reagovat
SunFells

Mmm, že slepice mění Hojbjergy za Bergvally je trochu znepokojující. Ale o diverské vemeno v lize méně.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Mastný Chobot

"povinná opce" ach jo

Reagovat
SunFells

Reagovat
Neutron

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Amon

PEH bol jeden z mojich oblubenych hracov, vzdy odovzdal maximum. Asi je spravny cas na odchod, no aktualny nedostatok skusenosti v kadri ma znepokojuje.

Reagovat
kitas

Na to 5-8. miesto to bude stačiť

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Nikdy jsem mu nepřišel na chuť, klasický vraceč balónů na stopery. Nicméně vždy na hřišti nechal všechno.

Reagovat
icemike

Vždy nechal na hřišti všechno, aby ten balón stoperum vrátil

Reagovat
Kucka

Vitihni se podařilo nakonec zbavit , jo? Divím se, že za něj dal Janov 16M.

Reagovat
Israha

Lepší, než odchod po konci smlouvy a hopsání po hostovačkách, ale stále obří provar.

Reagovat
Higi

Hlavně kupte toho Nketiaha za pěkný peníz.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Seydou Doumbia

za víc jak dvacku snad ne

Reagovat
sejber

hlavne nech nás ho zbavia, velku ciastku by som zanho neocakaval

Reagovat
Mastný Chobot

Pri našich predajoch očakávam hosťovanie + opcia za 8m, ak vôbec

Reagovat
Neutron

10 mega max...

Reagovat
iamek

Pro něj bude cest si zahrát se star boyem Masonem

Reagovat
Neutron

Sa mozno konecne nauci hrat futbal pri nom

Reagovat
iamek

Reagovat
Israha

Úporně doufám, že částka, o kterou si za něj řeknete, bude pro OM moc vysoká.

Reagovat
SunFells

Sice hloupé od tebe, ale taky doufám. Byl by hnus ho vidět s ksindlem Greenwoodem a ještě za drobky a budoucí sliby.

Reagovat
Israha

Hele, na seriózní notu - netroufám si tvrdit, jestli má nebo nemá na to, Marseille někam posunout, tohle bude De Zerbi a jeho realizační tým vědět lépe. Ale po třech předchozích sezonách, kdy se jako jedničky na hrotu postupně protočili Milik, Alexis a Aubameyang, mi toto přijde vzhledem k ambicím klubu jako downgrade a obávám se toho, že se vrátí časy předtím, zhruba od odchodu Gignaca, kdy v OM na postu hroťáka jakoby visela kletba a doslova nikomu se tam dlouhodobě nedařilo.

Reagovat
SunFells

Právě protože se tam protočili Milik, Alexis a Auba jen jména bývalých časů a hráči, kteří nedokážou zůstat fit. Aubameyang, Lacazette zářící v L1, přičemž Nketiahem dávno překonaní.

Reagovat
Israha

Bez ironie - myslíš si, že relativně omezeně zkušený hráč, co u vás dlouhodobě zahřívá lavičku, bude schopný v týmu, hrajícím slabší soutěž, přispět alespoň tak, jako ti výše zmiňovaní? Tzn.cca 20 (lépe více) gólů za sezonu (ve všech soutěžích dohromady), nějaké ty asistence, spolehlivost na penaltách a vůdcovství v ofenzivě? Protože ti tři mnou psaní hráči toto měli, nehledě na to, že papírově by měli být za zenitem, co se týče věku.

Reagovat
SunFells

Kolik De Zerbi u vás vedl zápasů, že by nový útočník měl splňovat pár vybraných parametrů, v kterých ani jmenovaní nebyli ve všech zdatní? Oni nebyli papírově za zenitem, oni byli za zenitem.

Reagovat
Israha

30+11, co měl loni Auba, není v žádném případě bilance hráče "za zenitem", to je vynikající bilance. Alexis měl 18+3, což je horší a na něj už to za tím zenitem individuálně bylo, ale obecně pořád velmi solidní čísla. Milik rok předtím 20+2, taky ok. Mám zkrátka obavy, že hráč, který je de facto celoživotním náhradníkem a nikdy nedal víc, než 10 gólů za sezonu, na to nenaváže. To je celé. To, že je mladší a fyzicky zdatnější, je fakt, ale osobně mám poněkud nedůvěru k projektům, založených převážně na omladině, jedná-li se o klub, který se pokouší stabilizovat jako pravidelný účastník pohárů a chybí mu v tomto zkušenosti a mentalita (a to je případ Marseille).

Reagovat
Kucka

Taky bych čekal, že Nketiah bude blíž číslům Baloguna v Monacu než průměrným hodnotám tria Auba / Alexis / Milik.

Reagovat
Israha

Vidím, že ty fandíš Arsenalu, stejně jako SunFells. Co vlastně od toho Nketiaha očekávat, v trochu konkrétnějším slova smyslu? V čem je dobrý, že ho De Zerbi chce?

Reagovat
SunFells

A chce ho De Zerbi? Nebo váš sportovní ředitel?

Reagovat
Israha

Obměňuje se až 80% kádru na přání De Zerbiho. Tohle se alespoň uvádí v médiích.

Reagovat
masly008

To je těžká otázka.

Nikdo ho neviděl jako č.1 do útoku kdy by odehrál třeba 15 zápasů v kuse v základu.

Těch 15 gólů asi dát muže.

Taky záleží jak bude Marseille dominovat.

Penalty kopat nebude od toho tam máte Greenwooda.

Reagovat
Israha

Díky

Reagovat
Kucka

Souhlasím spíš s maslym než se SF, který ho na můj vkus nepochopitelně hypuje. Kdyby byl takové dělo, tak by toho měl odehráno víc, Aubu a Lacu teda kvalitativně neposadil, tam byly jiné důvody viz níže + Arteta ho v jednom období hrál, protože víc pressoval než ti dva.

Reagovat
Israha

Díky

Reagovat
Čenda

Reagovat
SunFells

A v gabonské lize třeba tu bilanci udrží i za 3 roky, nijak to nezmění, že jeho zenit byl už řádně dávno.

Marseille se pokouší stabilizovat na 8. místě L1, čehož s Aubou dosáhl? Měli by tě zajímat v první řadě kvality hráče, vzpomínky vás nevytrhnou a Nketiah se z L1 neposere, spíše ještě bude zvažovat zda to není pro něj příliš velký krok zpět.

Reagovat
Israha

Z třaskavého prostředí v OM se posrali i jiní, to je velmi specifická záležitost . No ale moje pointa je od začátku vlastně ta kvalita hráče - já totiž nemám důvěru v to, že Nketiah ji má. A proto jsem tě výše vlastně i ptal, jestli si myslíš, že může být platný. Já totiž vidím, jakožto člověk, sledující detailně pouze La Ligu a Ligue 1, pouze, a budu se opakovat, doposud celoživotního náhradníka. A nikoliv útočného tahouna.

Reagovat
SunFells

Ale kde že. V PL se mladí útočníci docela málo prosazují a on hraje v týmu na špici té ligy, Aubu a Lacu s kterými se tu srovnává tenhle tvůj celoživotní náhradník vytlačil z hrotu/sestavy poprvé už někdy před 4 lety a je i tím, kterého si klub na úkor jich chtěl nechat.

Reagovat
Israha

Tak zrovna Aubameyang měl problémy s Artetou, ne? Ale i kdyby neměl (Lacazette je neměl, pokud vím) a řekněme, že klub se rozhodl je poslat pryč a nechat si z nějakých výkonnostních důvodů Nketiaha. Jaké jsou ty důvody? Krom těch, které souvisejí s rokem narození. Co je to za hráč, v čem je dobrý, že si myslíš, že zmíněné borce v Ligue 1 může předčit?

Reagovat
masly008

Hlavní důvod byl ten že je odchovanec.

Dle mě lepší než Laca nebyl, ale Laca by asi nezůstal kdyby měl být jen náhradník.

Auba neměl mentalitu na Artetu.

Reagovat
Israha

Díky. No trochu jsem měl podezření, že čistě výkonnostní důvody to nebyly...

Reagovat
SunFells

Představa, že se někdo domnívá, že hráč na takové úrovni hraje, protože je odchovanec a druhý košťák si řekne "jo, to dává smysl"

Reagovat
masly008

ten smajlík tam není jen tak.

Reagovat
SunFells

Mnohem později, to už byl Nketiah i lepším hráčem. Nketiah je skvělý outlet, technický, se silnou hold up hrou, schopností se otočit a táhnout míč, s vysokým střeleckým potenciálem. Má slabší link up a není tak kreativní, obojí souvisí s menším přehledem kolem sebe a jeho sobecké nátury. Je skvělý v pressu (když se zajímá, u nás už je odevzdaný a jebe na to).

Reagovat
Israha

Takže bys řekl, že v Arsenalu nenaplňuje potenciál? Nebo je pro Artetův systém hůře použitelný? Bývá zraněný? Či proč vlastně nehraje základ, když má tebou popisované kvality? Jak PL nesleduju, unikají mi souvislosti, ale prostě takto z vnějšího pohledu mi přijde nepochopitelné, aby se údajně kvalitní hrot, který je "už pár let lepší než Lacazette s Aubameyangem", neprosadil přes ostatní útočníky v Arsenalu a byl jednou z posledních voleb.

Reagovat
SunFells

Nedostává prostor, Arsenal v momentální situaci nemá čas mu pomoci se rozvinout a především a Arteta i sám sebe trestá, tím jak málo používá širší kádr. A i jako hráč není jeho preference, proti Arsenalu hraje v průběhu nejnižší lowblock na světě.

Reagovat
Israha

Díky

Reagovat
SunFells

*v průměru

Reagovat
Tommy$

Auba měl fakt povedený rok to je pravda, to dle mě po tom vyhoření v Chelsea málokdo čekal.

Nkietah dle mě může dát kolem 15-20 gólů, a jestli přijde Greenwood tak ten střílet góly umí viz. Sezóny kdy dal cca 20 gólů v United co by teenager, ale musí se mu nastavit pozice, protože on je mimořádný bomber.

-dle mě góly problém nebudou, ale slabiny vidím spíš na ostatních pozicích, jelikož ti co něco hráli tak odchází postupně pryč.

Reagovat
Israha

Argument s tím, že asi bude De Zerbimu sedět lépe do systému, beru. Pak je otázka, co bude ten systém...zatím to působí jen jako "vyházet skoro celý kádr a nakoupit nové mlaďase".

Reagovat
SunFells

"asi bude De Zerbimu sedět lépe do systému" Tohle já netvrdím btw, jen poukazuju na vtipnost vybírat pár atributů u hráče, když prostředí, kde je má uplatňovat, se mění.

Reagovat
jk

Asi tak stejně vtipný jak tvrzení, že sedět DeZerbimu do systému bude útočník, se kterým vživotě nehrál, kdy zároveň ani nevíš jakým způsobem bude s OM hrát

Reagovat
Nizzie

Opět za debila

Reagovat
jk

Může to být klidně hráč, který těch 20 branek dá, ale logicky taky nemusí.

Reagovat
Nizzie

Já vím, že si to nepochopil, už se o to ani nesnaž prosom tě.

Reagovat
jk

Nemusel jsem to pochopit ale logicky jsem to taky pochopit mohl

Reagovat
Nizzie

Opět za debila.

Reagovat
jk

Opět za debila ale logicky taky ne

Reagovat
Nizzie

Ne ne, naprosto logicky.

Reagovat
Israha

Jinými slovy věříš tomu, že změna klubu a plná důvěra trenéra, který ho bude stavět jako jasnou jedničku do základu, z něj udělá dělo? Já tomu totiž, jak jsem psal výše, nevěřím, ale asi mi jakožto pravidelný divák Arsenalu budeš schopný popsat, čím ten tým posune oproti třeba tomu Aubovi, krom věku a fyzičky.

Reagovat
SunFells

Jednoduše minuty. A když jeho kvality postavíš proti nižší kvalitě soupeřů, které v L1 jsou. Jak jsem říkal, září tam hráči, kteří mají nejlepší dlouho za sebou, protože to tam prostě stačí.

Reagovat
Seydou Doumbia

To je ale trochu krátkozraký názor ne? Hádám že L1 nesleduješ, dost fyzický náročná liga a běhavá. To že nehraje v Arsenalu neznamená že příjde mezi kopyta do L1 a bude si to najednou dávat jako Lavi. Ber s nadsázkou. Je dost hráčů do L1 nehvězdilo a v PL se chytli, třeba Doku nebo Andersen, který byl v Lyonu totální prase a v CP se chytil. Sarr a Ndiaye si dávali Champ a Sarr i PL, šel do OM a pohořel a ted se vrací zpátky. Rugani taky v Rennes hovno. Takových hráčů je taky plno a speciálně OM co přivádi jedno zvučné jméno za druhým s tím má dost zkušenosti.

Reagovat
Nizzie

Chápu jak to myslíš, ale hádám nejdeš tvrdit, že je L1 kvalitnější než PL? Jasně že najdeš případy, kdy se hráč zářící v PL nechytil v L1, stejně najdeš naopak, koneckonců jsme si tu takové řekli, ale to je dost otázka jednotlivých hráčů a co sedí konkrétně jim. A ty Nketiahovi předpokládám právě sedí spíše k L1 kalibru, než PL. Je rozhodně dle mě větší šance, že se prosadí v L1 než v PL si myslím. Ale jak říkám níže, já mu spíše nevěřím ani v jednom, že by byl nějak hvězdný útočník.

Reagovat
SunFells

Krátkozraký jak? Nepleteš si trochu význam toho slova?

L1 není tajemství pro nikoho, kdo pravidelně sleduje fotbal. L1 prodáváš - a obecně se prodává - jako fyzicky náročná a běhavá, protože tyhle věci tam vystupují s ohledem na jiné. Že PL má i jiné aspekty na vyšší úrovni neznamená, že tenhle té lize chybí. Naopak je spousta hráčů z Francie, kteří se fyzicky hledali.

Sarr pohořel? Jaké máš o něm představy v Champu a PL potom? Vrací se zpátky hádám především proto, že Friedman o něj stojí (což je velmi dobrá vizitka pro hráče btw) a De Zerbi hrává s odlišným typem křídel.

Reagovat
SunFells

*Freedman

Reagovat
Israha

Sarr se plně nechytl spíš kvůli zraněním, účasti na APN a době temna pod vedením Gattusa, kdy nehrál dobře skoro nikdo. A odejít zpátky do Anglie chce podle zpráv z médií sám, takže to není jen o tom, že by ho De Zerbi vypoklonkoval.

Reagovat
Seydou Doumbia

Určitě to ale nebude žádné oslabení pro vás, daleko víc bolí odchody těch Lopezu, Aubu a Mbembu

Reagovat
Israha

Ti tři + Clauss a Veretout budou největší ztráty. Kondogbiu zatím nikdo moc nechce, tak ten možná zůstane.

Reagovat
SunFells

Šak říkám, že ho chtějí v CP.

Reagovat
Israha

Jo, ale zároveň u něj podle dostupných zpráv nebyl tak velký tlak ze strany vedení a kouče, aby si hledal nové angažmá. A taky jsem chtěl napsat, že z mého pohledu, na rozdíl od Seydouova, byť kdovíjak neuspěl, ani vyloženě nepohořel.

Reagovat
SunFells

Reagovat
Nizzie

Hele on Nketiah má neuvěřitelnou schopnost se doslova zaplést do gólu a uplést z hovna bič, ale vyvažuje to také tím, že dokáže zazdít neuvěřitelné. Nicméně u nás snad nikdy nehrál pravidelně, takže ten sklon k zahazování se tady dá pochopit. Může to být klidně hráč, který těch 20 branek dá, ale logicky taky nemusí. Z mého pohledu mu spíše nevěřím, protože kromě čichu na góly, který má, dle mě nemá jiné vyloženě silné stránky. Naopak, když má den blbec a nechce se mu, tak tým hraje vyloženě v oslabení. Ale jak říkám, pokud bude hrát pravidelně a dostávat minuty současně s nižší kvalitou soupeřů, která v L1 je, tak by mohl fungovat. A De Zerbi, pokud ho skutečně tedy chce, si umí vybrat. Nechtěl by ho, kdyby byl úplné dřevo.

Reagovat
Israha

Díky, něco podobného mě zajímalo, když už se z té mé frustrované úvodní hlášky stala diskuse. A potvdils mé obavy .

Reagovat
Nizzie

Sice to nebyl můj úmysl ale rad jsem pomohl.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Bandita_Harry

100 mega aspoň ešte bude bitka s Montpellierom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele