Koncert Fulhamu a kontroverze na West Hamu: 29. kolo Premier League v kostce

19.03., 12:03
Názory a komentáře
Rodrigo Muniz (© AFP)

Po galapředstavení ve Villa Parku a vlně entuziasmu schytali fotbalisté Tottenhamu nečekanou facku v aréně Fulhamu, kde prohráli poprvé od roku 2011. A nutno podotknout, že výsledek 0:3 k nim byl ještě milosrdný. Jedinou pro ně pozitivní zprávou byla remíza v nedělním šlágru, ztráta na čtvrtou Aston Villu tak vzrostla jen o bod. I proto, že v utkání lepšímu West Hamu odvolal VAR dva góly. Trenér Hammers David Moyes neskrýval frustraci.

Na Craven Cottage byl k vidění koncert domácího souboru pod taktovkou brazilského dirigenta Rodriga Munize. Dvaadvacetiletý útočník ukázal i proti favorizovanému soupeři enormní potenciál, dvakrát skóroval, a dokonce flirtoval s hattrickem. Aktuálně si hýčká bilanci šesti branek v šesti zápasech. Od začátku února nemá nikdo v lize lepší bilanci. Domácí příznivce navíc rozjásal také Saša Lukič.

Kouč Marco Silva své svěřence pochopitelně chválil a v rozhovoru pro Sky Sports mimo jiné zdůraznil, že šlo o nejlepší výkon Fulhamu v této sezoně. "Byli jsme jednoznačně lepší, ukázali jsme kvalitu a třikrát udeřili. Zejména vstup do druhé půle byl famózní," poukázal Silva na dominantní pasáž ozdobenou dvěma trefami.

Jeho protějšek Ange Postecoglou po závěrečném hvizdu kousal zklamání a negativní emoce vstřebával také kapitán Son Heung-min. "Každý z nás se na sebe musí podívat do zrcadla a říct si: ‚Je to moje chyba'. Pro každého by to mělo znamenat budíček. Po výkonu ve Villa Parku jsme udělali dva kroky zpět," připomněl suverénně nejproduktivnější hráč Tottenhamu předchozí vítězství na stadionu čtvrté Aston Villy, přímého konkurenta v boji o místenku v Lize mistrů.

Pátí Spurs momentálně ztrácí na birminghamský celek, jenž s West Hamem remizoval 1:1, tři body. Mají ovšem zápas k dobru. Postecoglou i proto nepropadá panice. "Do konce sezony zbývá ještě 10 duelů, ve hře bude 30 bodů. Stále můžeme obsadit čtvrté místo. Nejde o nic, čeho bychom nemohli dosáhnout," dodal australský stratég.

Reparát bude moci Tottenham složit až po reprezentační přestávce. V sobotu 30. března přivítá nováčka z Lutonu, Fulham si zahraje tentýž den na stadionu posledního Sheffieldu United.

Jak už bylo zmíněno, manko Spurs vzrostlo jen střídmě. V souboji čerstvých čtvrtfinalistů evropských pohárů měl navíc mnohem blíže k výhře West Ham, který poslal ve 29. minutě do vedení Michail Antonio, jehož našel v pokutovém území famózním "rohlíčkem" Vladimír Coufal. Pro českého reprezentanta šlo už o sedmou asistenci v sezoně - mezi obránci mu v tomto ohledu patří dělené druhé místo.

Krátce po změně stran se nejlepší střelec v historii Hammers Antonio prosadil podruhé, ale sudí Stuart Attwell s pomocí videorozhodčího dospěl k závěru, že si pomohl rukou. V 79. minutě i proto srovnal střídající záložník Villans Nicoló Zaniolo. Moyesův výběr následně opět převzali iniciativu a v závěrečném tlaku dokonce dostali míč do sítě, ale VAR byl znovu proti. Po nejdelší kontrole v historii soutěže odvolal Attwell kvůli hře rukou i gól Tomáše Součka.

"Před týdnem proti Burnley, ve čtvrtek v Evropské lize s Freiburgem a teď další dva. Je to těžké přijmout," připomněl Moyes sérii zásahů videorozhodčího proti West Hamu. "Pokud VAR dospěl k závěru, že jde o správné rozhodnutí, tak správné být musí, ale myslím si, že každý, koho zajímá fotbal, to vidí jinak," dodal Moyes, jehož svěřenci zůstali v tabulce na sedmém místě se ztrátou devíti bodů na pohárové pozice.

Burnley se nevzdává, Nottingham přišel o body

Velmi důležitého vítězství naopak o víkendu dosáhli fotbalisté Burnley. V záchranářském souboji udolali patnáctý Brentford 2:1 a chuť skalpu soupeře okusili poprvé od prosince. Bees naopak prodloužili sérii nezdarů a prohráli páté z posledních šesti střetnutí.

Na osmnáctý Nottingham, jehož vedení Premier League v pondělí potrestalo odečtem čtyř bodů za porušení finančních pravidel, mají k dobru pět bodů. Jedinou pro ně pozitivní zprávou bylo nasazení uzdraveného Bryana Mbeuma, jenž absentoval od prosince loňského roku.

Utkání bylo silně ovlivněno vyloučením hostujícího Sergia Reguilóna v 9. minutě, po kterém následovala proměněná penalta Jacoba Bruuna Larsena. Brentford i v oslabení srdnatě bojoval a měl dokonce vyrovnání na dosah, jenže Yoane Wissa pohrdl samostatným nájezdem. Velkou šanci neproměnil také domácí David Datro Fofana, ale byl to právě útočník zapůjčený z Chelsea, který v 62. minutě vstřelil rozhodující branku. V závěru už jen zkorigoval Kristoffer Ajer.

(©Marek Ustohal)

V další bitvě o holé přežití mezi anglickou elitou remizoval Luton s Nottinghamem 1:1. Hostující Forest poslal do vedení ve 34. minutě Chris Wood po přesném centru Morgana Gibbse-Whitea, nicméně Hatters nesložili zbraně a těsně před koncem dostal útulnou arénu do varu střídající Luke Berry.

Přetažený roh vrátil na malé vápno Reece Burke, míč si našel Berry a volejem prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Zisk bodu, díky kterému opustili sestupové pásmo, kam po zmíněném odečtu bodů klesli hosté, byl pro domácí alespoň částečnou útěchou za středeční selhání v Bournemouthu, kde vedli v poločase 3:0, ale prohráli 3:4.

TOP 3 hráči dle Sofascore.com:

1. Morgan Gibbs-White (Nottingham) - 8.50 / asistence, 2 přihrávky do vyložené šance, 6 úspěšných soubojů.

2. - 3. Rodrigo Muniz (Fulham) - 8.30 / 2 góly, 18 doteků s míčem, 4 úspěšné souboje.

2. - 3. Arijanet Murić (Burnley) - 8.30 / 5 zákroků (4 z nich po střelách uvnitř pokutového území), 50 doteků s míčem.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:

1. Rodrigo Muniz (Fulham) - 13 bodů.

2. Jacob Bruun Larsen (Burnley), Antonee Robinson (Fulham) - oba 11 bodů.

3. Timothy Castagne (Fulham) - 10 bodů.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
28
20
4
4
70 : 24
64
2
Liverpool FC
28
19
7
2
65 : 26
64
3
Manchester City
28
19
6
3
63 : 28
63
4
Aston Villa
29
17
5
7
60 : 42
56
5
Tottenham Hotspur
28
16
5
7
59 : 42
53
6
Manchester United
28
15
2
11
39 : 39
47
7
West Ham United
29
12
8
9
46 : 50
44
8
Brighton & Hove Albion
28
11
9
8
50 : 44
42
9
Wolverhampton Wanderers
28
12
5
11
42 : 44
41
10
Newcastle United
28
12
4
12
59 : 48
40
11
Chelsea FC
27
11
6
10
47 : 45
39
12
Fulham FC
29
11
5
13
43 : 44
38
13
AFC Bournemouth
28
9
8
11
41 : 52
35
14
Crystal Palace
28
7
8
13
33 : 48
29
15
Brentford FC
29
7
5
17
41 : 54
26
16
Everton FC
28
8
7
13
29 : 39
25
17
Luton Town
29
5
7
17
42 : 60
22
18
Nottingham Forest
29
6
7
16
35 : 51
21
19
Burnley FC
29
4
5
20
29 : 63
17
20
Sheffield United
28
3
5
20
24 : 74
14

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (32)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Popisky u hráčů proč jste je vybrali do all stars už nejsou proč? Jinak tohle je podle jmén asi nejslabší PL sestava kola ever, i když jasný proč tomu tak je.

Reagovat
kitas

Ani ja nerozumiem prečo to už nie je bližšie rozpísané, na základe čoho si to ten hráč zaslúžil. Takto to dosť stráca na kvalite.

Reagovat
SunFells

14:37 Mainoo může očekávat nabídku

12:16 Arsenal se rozloučí se Soaresem

To by byla dobrá výměna. Grilluj Edu

Reagovat
Hachim Mastour

A od bulváru máme novinku že chceme drahého Maďara

Reagovat
xjert02

Madary nebrat.

Reagovat
Seydou Doumbia

kerkéše?

Reagovat
SunFells

Tipuju, že myslí Gyokerese

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Seydou Doumbia

gut gut, gekerš, gimenez a pavlidis budou v létě žhavé zboží

Reagovat
Seydou Doumbia

ale má takové blbé příjmení, asi bych mu říkal jen viktor

Reagovat
SunFells

Abych si ho nepletl s lepším útočníkem, budu mu říkat Gyokeres a věřit, že v Arsenalu se také nehodlají splést

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdo je ten lepší útočník? Ošimén?

Reagovat
SunFells

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejlepší Viktor je stejně Lindon Victor, desetibojař z Grenady, který má 2 zlaté z her komonvelsu a bronz z MS...není nic cennějšího než medaile z desetiboje

Reagovat
fenixLFC

Najlepsi viktor je jednoznacne Krum

Reagovat
Seydou Doumbia

to slyším poprvé to jméno

Reagovat
Nizzie

Tss. Kožený, Viktor Kožený.

Reagovat
SunFells

Pokud jeden z těch bojů není v čutané, tak nám to platné moc není

Reagovat
Nizzie

Zkus tady tomu kousku říkat třeba Iktor.

Reagovat
SunFells

Osimhen Baller, Gyokeres Meatballer

Reagovat
iamek

Kobbie povolán do acka Anglie

A nova smlouva před podpisem

Reagovat
Busby babes

super por nej. ono toho nejspis stejne moc neodehraje. ale dobra zkusenost

Reagovat
iamek

To určitě, ale raději kdyby si odpocinul. Na svůj vek hraje teď dost.

Reagovat
Busby babes

tak stejne byl v nominacu U21

Reagovat
iamek

To mi uniklo. Tak to raději to áčko

Reagovat
Wazza228

Reagovat
Seydou Doumbia

+ si ho chtějí pojistit aby nešel reprezentovat nigérii nebo koho takhle je to ted třeba dělat

Reagovat
r.mrazik

moc brzy...mel dostat jeste chvili oddych od silenych anglickych medii

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Busby babes

jinak opet mluvil o stadionu a prijde mi, ze je defakto jasny, ze bude chtit postavit novej...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud je na něj v Londýně moc zima, tak co teprve v Manchesteru...

Reagovat
emanuel habasko

Neuznanej gól Součka dost jasnej, tam máchal rukama jakoby už startoval vrtulníček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele