Hladký po postupu do Premier League: Věřím, že se nám povede být konkurenceschopní

09.05., 08:31
Rozhovory
Václav Hladký (© AFP)

Český brankář Václav Hladký zažívá největší úspěch svojí kariéry. Rok poté, co s Ipswichem postoupil do druhé anglické ligy, se raduje znovu, tentokrát ze zajištění účasti ve slovutné Premier League. A má na tom lví podíl, v ligových utkáních na hřišti nechyběl ani minutu. Jak bilancuje veleúspěšnou sezonu? Jak probíhají oslavy? A jak se vypořádává s pochybnostmi některých odborníků, zda si nejvyšší anglickou soutěž vůbec zachytá? O tom všem hovořil v nové epizodě podcastu Livesport Daily.

Na úvodní otázku, jestli před čtyřmi lety, když přicházel do čtvrté anglické ligy, věřil, že si jednou vybojuje postup do Premier League, odpovídá Hladký jednoznačně: "Když jsem podepisoval smlouvu v Salfordu, tak jsme spolu s mým manažerem věřili, že takový cíl je před námi, byť samozřejmě velmi daleko. Člověk by si ale měl vždy dávat nejvyšší cíle, to se snažím dělat. Takže pravda je taková, že my jsme to tak nastavení měli, spíš ti ostatní kroutili hlavou a říkali si, že to je nemožné," usmívá se při vzpomínce na své začátky v Anglii.

Teď už ví jistě, že tenkrát udělal dobře, protože s Ipswichem si hned rok po postupu do Championship vybojoval účast v Premier League: "Mám za sebou 46 zápasů, ale cítím se fyzicky velmi dobře. Člověk se dostane do takového robotického modu, zápasy jdou za sebou v rychlém sledu, ani nemáte čas nad tím přemýšlet. Až teď po konci sezony jsem se musel zamyslet a uvědomit si, že už je vážně konec, že zítra není žádný trénink nebo zápas."

V aktuální sezoně z Premier League dost možná sestoupí všichni tři nováčci. Má Ipswich na to, aby se v příštím ročníku podobnému osudu vyhnul? "Je to logická otázka, když člověk vidí aktuální sezonu. Já mám ale obrovskou důvěru v to, jak nás trenér bude připravovat a jak budeme pracovat. Věřím tomu, že se nám povede být konkurenceschopní. Poslední dva roky to máme nastavené tak dobře, že stačí přidat nějaké to polínko do ohně a měli bychom se ještě zlepšit," dodává Hladký.

Ve čtvrteční epizodě Livesport Daily jsme také hovořili:

- o tom, jak si držel motivaci a sebedůvěru v sezonách, kdy plnil roli dvojky

- o talentovaném trenéru Kieranu McKennovi, který se učil o Mourinha

- o tom, proč ho mrzí přístup některých českých novinářů

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
janinho

nech je rad ze nechyta za fulham

Reagovat
Lojd

To furt nic neznamena, dost mozna ho ceka stejnej osud jak Rodaka. Premier League, jako kazda profesionalni soutez, je byznys a byznys jsou cisla. Takze muzes mit zasluhy a bejt nejlepsi clovek na svete, ale pokud se objevi prilezitost, privest borca, co bude pro klub predstavovat vetsi sance na uspech, tak ja musi kazdej manazer vyuzit.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
kattos

O tom to ale bude, když se najde nějakej fakt dobrej golman (něco jako byl třeba na tu sezonu Navas) není o čem, Hladký sedí.

Ale pak tady byl ten Sheffield, kterej si toho Foderingama nechal a tam byla totožná situace jak u Hladkého. Takže teoretická šance tam je.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Sheffield ale taky přivedl dvojku z Atletika, takže slušná konkurence. A ten jejich gólman byl taky x let jednička v Rangers..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kilobyte

Slušně se pustil do Vacína v KBZ.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tohle je jeden z mala pripadu, kdy bych i Vacka branil. Hladky ho sam konfrontoval s nejakym tweetem, kterej Vacek napsal, ve kterem jen konstatuje, ze Ipswich pravdepodobne bude chtit koupit golmana. A Vacek jen suse zopakoval to, co bylo v tom tweetu a uvedl jeste priklad Rodaka. A Hladky je butthurt.

Je to moc hezkej pribeh, ale uz by Hladky taky nemusel bejt ze vseho tak prepicenej. Vsude jinde o nem pisou superlativy a on se musi tocit na nejakych par tweetech.

Reagovat
C-M@ster

Jako za mě to byla celkem prdel.

A oni se už s Vackem znají z rozhovoru předtím, takže si do něj jen tak rejpnul.

Přece jen jako gólman se vydal cestou přes 4. anglickou ligu, teď euforickej nečekanej postup do PL a první, co čte na twitteru, je, že za něj budou hledat náhradu na pozici jedničky. Bejt Hladký, reaguju na Vacka stejně.

Jinak ještě bylo super, jak Hladkýho Ondra vyndal z podcastu - chvilku se bavili o něm bez něj - a pak ho tam šoupnul zničehonic zpátky

Reagovat
kilobyte

Já jsem taky spíše na straně Vacka a Hladký to i dost překroutil a byl dost podrážděný. Ale i ho docela chápu, že je podrážděný, když furt poslouchá o tom, jestli podepíše.

Co mě zarazilo byl hejt na Vacka v komentářích. Většina mu tam vyčítá, že rejpal do Hladkého. Přitom to vytáhnul Hladký a na podepsání smlouvy se ho ptal Podroužek.

Reagovat
Losinho

Tam byla hlavní chyba u Podroužka, kterej to téma vytáhnul ve chvíli, kdy a) měl Hladký ještě dvojku v žíle a b) se hodilo nějaký pozitivnější téma po završení takovýho skoro až pohádkovýho příběhu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
$dolar$

Přitom má Vacini v tomhle 100% pravdu. Kdyby bylo Hladkýmu 25 let, tak bych s tím nesouhlasil, ale takhle ho sice podepisou, ale půjde na lavičku.

Reagovat
Maximm9

Navic se dostal do brany az po zraneni brankare, jinak byl na lavicce. Ted je mu 33 a za mesic mu konci smlouva, od Ipswich by bylo naprosto logicke, kdyby se koukal po jinem brankari a Vacino pouze rekl, jak to v dnesni dobe chodi a podle me to dopadne prsne jak rikal Vacino, ale Hladky se urazil.

A takove reci, ze byla tymove vecere a ma z lidi dobry pocit zapomina, ze to je i byznys a tam mu na pocity kazdy sere.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
PBLead

Reagovat
10adam

Urazil se snad i Folpi

Reagovat
Uwe háže buly

ten ho neskutečně brání furt

Reagovat
10adam

Jo, to je mazec

Reagovat
Lojd

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Uwe háže buly

Možná ne, s jeho štěstím bych se nedivil, kdyby koupili někoho z ligue 1 a ten by se nechytil ale je to bohužel pravděpodobný

Reagovat
Salfovic

Šance, že nově koupenej brankář bude ve výsledku horší než Hladký není vůbec zanedbatelná.

Reagovat
Uwe háže buly

Viz Sheffield no.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Nadržený šimpanz

Působí na mne celkem nafoukaně, ale s idiotama ze Zajíce se to nedá srovnávat. Tam je to jeden namyšlenej blb vedle druhýho

Reagovat
Hlahart

Je někdo ex-United kromě Nevilla, kdo zvládá práci pundita? Ferdinand, Scholes, Owen ( ) jsou všechno totální katastrofa a tohle je teda hodně negustovní

https://twitter.com/StretfordPaddck/status/1788279136860995684

Reagovat
Hlahart

U Keanea nevím.

Reagovat
SunFells

Nikdo z Fergusonových dětí není moc bedna.

Reagovat
r.mrazik

Keano je aspon vtipnej

jinak je to katastrofa...Rio je docela hlupak a momentalne dela spis PR agenta Bellinghamovi

Scholes a hlavne Owen jsou tragicky

Reagovat
Busby babes

Nikdo dobrej me nenapada. Fletcher byl mozna parkrat nekde a nebylo to spatny.

Reagovat
R.Meireles

LFC fans. Prodat Darwina nebo ne?

Reagovat
Vinci

rozhodně ne

Reagovat
avicii

Nie..

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
JeséRodriguez

Fans na ef jsou nějací členové představenstva?

Reagovat
Kejza

jo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
aragorn

Ještě jednu sezonu nechat a jestli se jeho produktivita nezlepší, za rok zvážit prodej.

Reagovat
PBLead

“Věřím tomu, že se nám povede být konkurenceschopní. Poslední dva roky to máme nastavené tak dobře, že stačí přidat nějaké to polínko do ohně a měli bychom se ještě zlepšit, ” No úplně to vidím, že se mu přání splní, jen to nové polínko do ohně bude nový brankář. a pak za par let na bezfrazi vyjde rozhovor o tom, jak sice za nim stal tym a trener, ale to hnusně vedení mu koupilo ze zahraničí konkurenci za 20 mega a tak musel hrát nový brankář.

Reagovat
SunFells
Reagovat
Golasso

Super.

Reagovat
ashburtongrove

Btw Nevite nekdo kolik nam ta Sobha nalila penez, ze maji logo uplne vsude a jeste se po nich prejmenoval training ground?

Reagovat
SunFells

15 ročně

Reagovat
Man__United

Manchester United confirm that both Lisandro Martinez and Marcus Rashford back into first-team training at Carrington.

Licha

Reagovat
SunFells

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Uwe háže buly

Možná by pro něj bylo výhodný jít dělat někam do první poloviny tabulky dvojku. Ne třeba Arsenal, jak o tom mluvili v zajíci, ale třeba by si ho tam někdo na dva roky vzal takhle zadarmo.

Reagovat
Kinky7

Nechápu tu nominaci na hráče sezóny. Který jiný hráč z city by tam měl být než Rodri

Reagovat
SunFells

Každý rok je to pičovina. Isak, Odegaard, Palmer, Haaland a vynechají Saku a největšího kandidáta Rodriho.

Každý rok mě spíš udiví to, když se v nominaci na mladého hráče objevují borci, co jim bude v září 25

Reagovat
Kinky7

Tak to je tim ze je uplne v haji ten system ze mlady hrac ma byt jen do 24 let a nic vic. kdyz by tam bylo ze YPOTY muze byt hrac do 24 let a max 2 sezona odehranyma v dospelych nebo do 20 tak se vyfiltrujou monstra typu Haaland a naopak zustanou mlady kluci typu mainoo ci Palmer

Reagovat
Golasso

Reagovat
Nikikrew

co tam ako robi Odegard? Mame najlepsiu obranu a Saliba & Gabriel nikde. Bez Rodriho je to riadna kravina

Reagovat
M0rb1D4S

Vážně se divíš, že někdo vynechá z téhle nominace Saku, když byl půl sezony z formy? Samotní fanoušci Arsenalu o něm psali, že je bez formy. U Rodriho je to už blbost no.

Reagovat
Kinky7

rodri je podle me nejvice nedoceneny hrac PL. Vsichni rikaji jak je nej super a top ale stejne se hlasuje pro off hrace pripadne pro VvD ci Rice

Reagovat
Golasso

Půl sezony fakt z formy nebyl, odehrál max pár zápasů mimo svůj standart a podstatná část z toho byla ještě k tomu v jiné soutěží než PL. Saka je pro nás podobně klíčový jako pro City Rodri nebo pro nás Rice. Když nebudu chtít nafukovat počet hráčů Arsenalu v nominaci, tak tam měl být místo Odegaarda aspoň.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
SunFells

Reagovat
Miguel19

Měli tam být jenom hráči City a Arsenalu, protože hrají o titul a je tam na ně tlak na výsledky.

Reagovat
SunFells

Co to je za blud? Kdo to psal?

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hlahart

a taky teda VvD - Saliba/Gabriel.

Reagovat
SunFells

Gabriel se poslední čtvrtinou sezóny vyřadil sám a VVD je z Live nejvážnější kandidát.

Reagovat
SunFells

Určitě i jeden na užší seznam

Reagovat
Busby babes

Mas Rodriho jako nejvetsiho kandidata? Zajimavy

Reagovat
SunFells

Mít za favorita centrum hry pravděpodobného vítěze je zajímavé?

Reagovat
Busby babes

Kazdy rok je to stejny. VVD nebo Klopp a od nas Mainoo... nechapu

Reagovat
Kixi Syhimour

Klopp je tam zaslouženě

Reagovat
Man__United

https://www.change.org/p/remove-michael-oliver-as-var-for-the-fa-cup-final

Given that Michael Oliver was paid by Man City’s owner’s to officiate in the UAE, we are requesting removal of Oliver from the position of VAR for the upcoming FA Cup Final between Man City and Man United.

Reagovat
Kinky7

to je myslim legitimni zadost at je vse v poradku. Nikdo pak nemuze rict ze nekdo neco ovlivnil

Reagovat
xjert02

Reagovat
Grahf

jak je vobec možné, že owner city platí rozhodcu PL za vôbec hocičo?

Reagovat
Kinky7

Protože rozhodčí v PL nemají zakázáno pískat aj jiné soutěže takže si jezdí přivydělat do SA UAE apod

Reagovat
Grahf

konflikt záujmov nič?

Reagovat
Kinky7

Pokud to nevadí PGMOL tak asi ne

Reagovat
Kinky7

Ono v porovnání s platy hráčů nejsou platy rozhodčích zase tak úchvatný tak se nelze úplně divit. https://www.givemesport.com/premier-league-referee-salaries/

Když vezmu teda úplně top rozhodčího a pripoctu mu všechny bonusy tak mi vychází roční plat na úrovni týdenního Salaha či KDB

Reagovat
Talker

V porovnání s TOP fotbalisty ne, jenže fotbalisti berou více, než prakticky kdokoliv na planetě, kdo není TOP sportovec/celebrita nebo nevlastní velmi úspěšnou firmu.

Průměrný plat v UK je nějakých 35k ročně. Pokud rozhodčí berou mezi 70-200k, tak to není málo.

Reagovat
Kinky7

Na to jakou mají zodpovědnost a co pískají je to mizérie. Oni přece pískají ty top fotbalisty Nezapomeň že musí splňovat fyzické testy a ten psychický tlak je šílený.

Reagovat
Talker

Lidi mají strašně zkreslené vnímání tím, co berou fotbalisti a nemají ponětí o světě.

80k ročně je 5% nejlépe placených lidí v UK. 180k je 1%. Na rozhodčí je enormní tlak - proto taky patří mezi 5% nejlépe placených lidí v UK a někteří mezi 1%.

Reagovat
Kixi Syhimour

[Steele] Jurgen Klopp arrives late to his press conference and says "to be honest, who gives a..."

týpek si to už užívá

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
r.mrazik

tak titul v hajzlu,ted uz je vse fakt jedno

Reagovat
fenixLFC

hlavne uz konci takze co sa bude srat

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

už se po všech těsných prohrách během těch let vidí na dovolený, není se co divit

Reagovat
Swarley

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

hrozne by som chcel byt novinarom na tiskovke pred wolves a moct mu dat otazky ohladom taylora, tierneyho a PGMOL obecne. tam by uz snad mohol mat konecne na haku a povedat vsetko co si o tych kriploch mysli

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
nani92

s týmto štýlom koučuje posledný mesiac a podľa toho to aj tak dopadlo

Reagovat
J0EL

Reagovat
Hlahart

Tak Mount se znovu zranil po jednom zápase a Shaw se zranil během zranění

Reagovat
martin.b

Reagovat
r.mrazik

Mount je šílený nákup..já to říkal hned ze to bude druhý donny

Reagovat
Mastný Chobot

Ajax players like Jordan Henderson & Steven Bergwign face uncertain futures due to financial problems incurred by missing #UCL + #UEL football next season. Neither #Ajax nor players want to part but among top earners so must be considered

Ako to je možné, keď každý rok vycashujú desiatky miliónov na hráčoch, ktorých predajú? Do čoho tam idú tie peniaze

Reagovat
SunFells

Do provozu, tak jak u portugalských gigantů se stejnou strategií mít za vyšší náklady náskok před konkurencí v kvalitě i investicích, aby to pak zužitkovali penězi z Evropy a prodejů.

Reagovat
martin.b

viz P&L posledních dvou sezon, ebitda v černých jen díky příjmům z Evropy, bez nich hluboko v červených, teď navíc nemají moc horkýho zboží k prodeji, čimž si v posledních letech taky dost pomáhali, takže cost cutting je prostě nutnej

https://substackcdn.com/image/fetch/f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F466592d4-7fad-4cd6-91cd-c35f4d05664f_1742x2184.jpeg?utm_source=substack&utm_medium=email

Reagovat
SunFells

Reagovat
Wazza228

https://twitter.com/UtdFaithfuls/status/1788871208995303703?t=nzRjVuz5h8M7clemNrE8FA&s=19

Je to tak, náhrada teď prostě není, respektive náhrada v nějaký top kvalitě.

Reagovat
SunFells

https://theathletic.com/5479593/2024/05/10/ten-hag-manchester-united-failings/

And if there’s been a lack of cohesion between goalkeeper and defence, wait until you see the relationship between defence…

.

.

.

.

…and midfield, which is a bit like that paragraphing.

Reagovat
Busby babes

bohuzel

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Man__United

Erik ten Hag asked if he is worried #mufc sacked Louis van Gaal despite lifting the FA Cup.

“No, I think they have common sense. They have seen you have 32 different backlines, when you lose eight CB's, when we see we don't have a LB, they know that will have a negative impact.”

Reagovat
Man__United

Ten Hag CONFIRMS Lisandro Martinez asked to play against Arsenal, but it is too soon for him.

Reagovat
Salfovic

Nedivím se, taky bych si radši vzal indispozičku.

Reagovat
Busby babes

vsak to je presnz opak toho, co rika ta veta...

Reagovat
kvasha16

ahojte, niekto link na diskusiu k MS?

Reagovat
martin.b

@JamesPearceLFC

Michael Edwards has brought back former #LFC sporting director Julian Ward as FSG’s new technical director.

Edwards has also appointed Benfica’s Pedro Marques as FSG's director of football development.

Pak že jsou FSG škrti nejdřív přesvědčí Edwardse, snad nejžádanějšího SD v Evropě a teď vytvoří pozici i dalšímu velmi žádanému SD

Reagovat
fenixLFC

a ani jeden z nich neposobi ako SD

Reagovat
martin.b

Možná proto skončili u nás

Reagovat
Busby babes

nejzadanejsi... vsak jste o nej meli zajem jen vy a my jsme se ho jen zeptali a kdyz rekl ne, tak to nechali byt, ne?

Reagovat
Nizzie

Však to je přesná definice toho být nejžádanější.

Reagovat
martin.b

Po odchodu od nás byl prioritou Newcastlu než vzali Ashwortha, pak ho chtěl Boehly do Chelsea, naposled Ineos. Nevybavuju si jinýho SD, o kterým by se tolik psalo teda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele