FORTUNA:LIGA - souhrn 10. kola: Sparta zvládla šlágr, Slavia ztratila

30.09.2023, 16:58, aktualizováno 01.10.2023, 19:57
Komentáře a souhrny
Jan Kuchta (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Sparta zvládla šlágr kola s Plzní a odpoutala se od druhé Slavie, která pouze remizovala v Teplicích. Baník Ostrava zvítězil v Olomouci a nadále se posouvá vzhůru, což platí i pro Mladou Boleslav. Karviná při premiéře staronového kouče Juraje Jarábka rozstřílela Liberec. Východočeské derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové skončilo 1:1...

FK Pardubice - FC Hradec Králové 1:1

01.10.2023 18:00

Góly: 44. Pavel Černý (pen.) - 61. Štěpán Harazim

Pardubice remizovaly na vlastním stadionu v 10. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové 1:1. Pikantní souboj soupeřů z východu Čech nabídlo první šanci v závěru úvodní půle a hned šlo o situaci gólovou. Nesmyslnou rozehrávkou směrem do vlastního vápna se o ni zapříčinil hostující stoper Ondřej Ševčík, který navíc následně fauloval uvnitř pokutového území a penaltu proměnil Pavel Černý, jenž se prosadil ve třetím vzájemném klání v řadě. "Votroci" ale nakonec derby bez bodů neopustili, jelikož v 61. minutě hlavou srovnal Štěpán Harazim.

Pardubičtí chtěli na poslední dvě soutěžní utkání co nejrychleji zapomenout, protože po šestigólovém debaklu od Plzně místo zlepšení nálady vypadli z MOL Cupu s Velvary. Do derby navíc vstupovali nedlouho poté, co vedení červenobílých zakázalo vstup na tribuny aktivní části fanoušků, a tak měli "Votroci" na stadionu rivala takřka domácí atmosféru. Do karet hrál hostům i příchod nového kouče Václava Kotala, jenž zahájil nové angažmá dvěma výhrami s čistým kontem.

Úvod utkání doprovázela častá nedorozumění, přičemž jednoho z nich mohl využít Daniel Vašulín, zakončení ale zneškodnil Viktor Budinský. Za klub z města perníku mohl skórovat ze Sparty vypůjčený Kryštof Daněk, mladého záložníka ovšem zradil první dotek, a jeho rána tak nebyla příliš nebezpečná. V závěru poločasu se ocitl ve velmi dobré příležitosti stoper Ondřej Kukučka, ten ale rovněž netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Záhy ještě zakončoval po obrovské chybě v rozehrávce Daněk, Ševčík ovšem tečoval míč nad. Při tom ale také talentovaného záložníka fauloval, což znamenalo pokutový kop pro domácí. Balon si na bílý puntík postavil veterán Černý, jenž otevřel skóre, nicméně branku neslavil z respektu k týmu, který jej vychoval.

Slabší nohu krátce po poločasové přestávce vyzkoušel bývalý hráč Bologni Ladislav Krejčí, jenže se znovu potvrdilo, že je ortodoxním levákem a netrefil zařízení. Před druhou bránou se skvěle prosmýkl Jakub Matoušek, jeho nahrávka se ale namotala pod nohami Daňkovi.

"Votroci" srovnali krátce po uplynutí hodiny herního času. Centr z levé strany si ve vzduchu našel Harazim, který nedal Budinskému mezi třemi tyčemi absolutně žádnou šanci. Následně chtěl skvělý signál po rohovém kopu zužitkovat Krejčí, nicméně záložník se sedmičkou na zádech přestřelil.

Pardubice přerušily sérii porážek a s regionálním rivalem se rozešly smírně. Klub z města perníku se v příštím kole představí 7. října na stadionu Baníku, Hradec o den později přivítá na svém hřišti Spartu.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slavia Praha 0:0

01.10.2023 15:00

Góly: -

Slavisté remizovali v 10. kole Fortuna ligy Na Stínadlech s Teplicemi 0:0, a na vedoucí Spartu tak ztrácí dva body. Sešívaní v utkání jasně dominovali, velký problém pro ně nicméně představovala tvorba šancí. Potrestat trápení jejich ofenzivy mohl v závěru prvního dějství mladík Tadeáš Vachoušek, teplický útočník ovšem pohrdnul nařízenou penaltou. Skórovat se naopak podařilo Matěji Juráskovi, jenž patou tečoval pokus Mojmíra Chytila, po více než čtyřminutovém přezkumu situace u videa si však rozhodčí všimli postavení mimo hru. Skláři tak na svém stadionu obrali nejen plzeňskou Viktorku, ale i obě pražská "S".

Červenobílí se pokusili už v průběhu týdne hodit za hlavu nevydařené derby, když v poháru ve velmi obměněné sestavě v klidu vyřadili Kroměříž. Další tečku chtěli udělat také Na Stínadlech, kde ovšem z posledních tří návštěv zvítězili pouze jednou. Teplice v letošní sezoně před svými fanoušky potrápily nejednoho favorita, když obraly o body nejdříve Plzeň a následně také Spartu. Žlutomodré navíc stejně jako při remíze s Letenskými hnal kupředu velmi solidně zaplněný stadion.

Největší zbraní sešívaných byly v úvodu centry z pravé strany, ty však nenacházely cíl, a tak Tomáš Grigar neměl moc práce. Krátce po odehrané půlhodině dostal parádní balon za obranu David Douděra, jenže z první místo zakončení přihrával, což se mu nakonec vymstilo. O chvíli později to po skvělé průnikovce Oscara Dorleyho a přiklepnutí Christose Zafeirise zkusil Conrad Wallem, norský fotbalista ovšem míč netrefil dobře a minul.

V závěru poločasu předvedl tragickou sekvenci hry Lukáš Masopust. Zkušený slávista po vlastním chybném vhazování fauloval ve vápně Mohameda Yassera a rozhodčí přiřkl Teplicím pokutový kop. K tomu se postavil mladičký Vachoušek, nicméně fantastický zákrok předvedl Aleš Mandous.

Po nedovoleném zákroku krajního beka Sklářů měli hosté výhodu přímého kopu, ten však Wallem poslal těsně nad bránu zkušeného Grigara. Další standardku po faulu na střídajícího Chytila rozehrával Masopust, tentokrát Grigar dobře zareagoval na centr ze strany a balon vyrazil. Chytil v nepřehledné situaci dokázal dostat míč do sítě o pár minut později, kvůli teči Juráska, jenž se nacházel v ofsajdovém postavení, se ale skóre neměnilo.

Jan Knapík nebyl v úplném závěru daleko od senzace, centr od rohového praporku ovšem nezužitkoval a Mandousovu branku přestřelil. Poté mohl rozhodnout Chytil, jeho hlavička však také nemířila mezi tři tyče.

Teplice tedy opět ukázaly, že doma na favority umí a obraly o body i poslední tým z velké trojky. V dalším kole se vydají na jih Moravy, kde 7. října změří síly se Slováckem. Slavia o den později zavítá do Liberce.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:1

01.10.2023 15:00

Góly: 29. Abdulla Yusuf Helal, 84. Matěj Pulkrab - 60. Jan Matoušek

Mladá Boleslav zvítězila v 10. kole Fortuna ligy na domácí půdě 2:1 nad Bohemians. Na úvodní gól bývalého hráče hostů Yusufa ještě dokázal po změně stran odpovědět v dobré formě hrající Jan Matoušek, na trefu dalšího bývalého "Klokana" Matěje Pulkraba už ovšem klub z hlavního města reagovat nedokázal. Modrobílí tak znovu prodloužili vítěznou šňůru proti vršovickému celku, který na svém hřišti porazili již posedmé v řadě.

Středočeský celek sice v průběhu týdne nezačal v pohárovém duelu s Prostějovem ideálně, nakonec ale dokázal jeho vývoj otočit a připsal si již třetí po sobě jdoucí soutěžní triumf. Další chtěl přidat proti Bohemce, se kterou v domácím prostředí uspěl již šestkrát v řadě. "Klokani" ale do města automobilů přijížděli v dobrém rozpoložení poté, co v pohledném duelu s Olomoucí dvakrát dotáhli náskok soupeře a fantastickou akcí pak nakonec sami rozhodli o svém vítězství.

V úvodní fázi utkání Středočeši suverénně dominovali v držení balonu, avšak jejich optický tlak k žádné šanci nevedl a fanoušci v Lokotrans Aréně, mezi nimiž figurovala i početná skupina příznivců klubu z Vršovic, si tak na výraznější šanci museli počkat. Po 20 minutách hry se k první střele dostal Vojtěch Kubista, ale svoji střelu nasměroval několik metrů nad branku Martina Jedličky. Ve 29. minutě se už domácí fanoušci radovat mohli. Po centru Jakuba Fulneka z levé strany přesně uklidil míč hlavou do sítě Yusuf. V závěru prvního dějství vypálil z hranice pokutového území Vasil Kušej, ale jeho přízemní rána skončila vedle levé tyče.

Záhy po změně stran mohli domácí navýšit své vedení, ale po jejich rychlém brejku ze 49. minuty se dvěma skvělými zákroky blýskl Jedlička. Další musel předvést hned o dvě minuty později, když po rohovém kopu likvidoval nebezpečnou hlavičku Ondřeje Karafiáta mířící pod horní tyč. V 54. minutě se zelenobílým podařilo dostat míč do sítě, ale jejich radost zhatil zdvižený praporek pomezního sudího.

Po hodině hry už mohl kotel hostů slavit, když se po centru Jana Kovaříka prosadil hlavičkou z bezprostřední blízkosti důrazný Matoušek. V 68. minutě mohl vrátit vedení na stranu Boleslavi kapitán Marek Matějovský, ale proti jeho střele se opět skvěle vytáhl Jedlička. Vítězství však nakonec svěřencům Marka Kuliče vystřelil v 84. minutě Pulkrab, jenž hlavou lehce tečoval centr Tomáše Ladry.

Mladá Boleslav tedy potvrdila výbornou domácí bilanci proti "Klokanům", které před svými fanoušky opět porazila. Další zápas ji čeká 7. října v Olomouci, zatímco Bohemians ve stejný den přivítají Zlín.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:1

30.09.2023 18:00

Góly: 3. Qazim Laci, 27. Jan Kuchta - 26. Rafiu Durosinmi

Hráči pražské Sparty v duelu 10. kola Fortuna ligy porazili Plzeň 2:1. Letenští šli v domácím prostředí do vedení hned v úvodu utkání, kdy si premiérovou branku v nejvyšší české soutěži připsal Albánec Quazim Laci. Na jeho gól ještě hosté zareagovali, čímž sice přerušili úctyhodnou 12zápasovou sérii, kdy obhájce titulu neinkasoval v prvním poločase, s brzkou odpovědí v podobě vítězného zásahu však přispěchal Jan Kuchta. Náskok úřadujícího mistra na třetí viktoriány tak narostl na sedm bodů.

Ještě ani pořádně nestihly opadnout emoce po nedělním vyhroceném derby pražských "S", a už se museli hráči Sparty soustředit na další atraktivní střetnutí s Plzní. Proti celku se suverénně nejlepší ligovou formou se však v důsledku vyloučení z vyostřeného derby se Slavií nemohl představit kapitán Ladislav Krejčí. Jeho absence chtěl využít například 20letý Rafiu Durosinmi, jenž v uplynulých pěti soutěžních duelech nastřílel šest branek.

Plzeň se však nestihla na Letné ani pořádně rozkoukat a už prohrávala. Na začátku třetí minuty poslal fantastickou průnikovou přihrávku na levé křídlo Matěj Ryneš, tam si míč našel Lukáš Haraslín, který před bránou vybídl ke skórování Laciho, a usměvavý Albánec první ligovou trefou v dresu Sparty nepohrdnul. O 10 minut později se zaskvěl Jindřich Staněk, když fantasticky vyrazil dorážku Lukáše Sadílka.

Záhy začala Plzeň atraktivní utkání vyrovnávat, další šanci si ale opět vytvořili Pražané. Ve 21. minutě pálil po skvělé přihrávce Ryneše Kuchta, avšak jeho střela z první mířila přesně na Staňka. Pak už ale udeřili Západočeši, když po rohu nejvýše vyskočil Durosinmi a nechytatelnou hlavičkou na vzdálenější tyč skóre srovnal. Radost z vyrovnání však trvala opravdu krátce. O minutu později totiž z hranice malého vápna zakončoval rychlý protiútok bezchybně Kuchta. Záhy sice plzeňský Cadu kung fu kopem opět srovnal, jeho zásahu ale předcházela ruka.

Ani úvod druhého dějství nevyšel viktoriánům podle představ. Ve 49. minutě ale pálil osamocený Kuchta trestuhodně mimo. Brzy se Plzeň opět více dostala do zápasu, avšak mírně lepšími byli stále sparťané. Další nebezpečná série šancí přišla po 70. minutě, kdy nejdříve hlavičkoval nad branku Tomáš Chorý, o chvíli později potom dobře vystoupil proti unikajícímu Victorovi Olatunjimu Staněk. Velký smutek to však domácím příznivcům způsobit nemuselo, jejich hráči si i přes neuznaný gól Asgera Sörensena hubený náskok pohlídali. I když v závěru musel gólmana na brankové čáře po střele Lukáše Kalvacha zaskočit Martin Vitík.

Tradičně vyprodaný stadion vyhecoval Spartu ke skvělému výkonu a uchování první příčky. Zběsilý program Letenských však pokračuje, protože po výletu do Sevilly k zápasu proti Betisu zamíří hned 8. října do Hradce Králové. Viktoria po ještě delší cestě z Astany přivítá Jablonec.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Slovan Liberec 5:2

30.09.2023 15:00

Góly: 11. Alex Iván, 38. Lukáš Budínský, 41. Adeleke Akinyemi, 70. Amar Memić, 83. Aboubacar Traoré - 14. Jan Mikula, 47. Ľubomír Tupta

Karviná porazila v domácím duelu 10. kola Fortuna ligy Slovan Liberec vysoko 5:2 a vůbec poprvé od úvodního hracího dne, kdy porazila Zlín, si připsala tři body. Hodně podstatného se odehrálo již v první půli, v níž Slezané hned třikrát skórovali, přičemž přesný zásah zaznamenal i Lukáš Budínský, jenž se na vstřelené brance naposledy podílel právě při červencovém triumfu nad Ševci.

Nově jmenovaný trenér Juraj Jarábek tak prožil úspěšný návrat na lavičku zelenobílých, na níž seděl mezi lety 2019 a 2021 celkem 16 měsíců, naopak Severočeši prodloužili čekání na ligové vítězství už na pět duelů.

Domácím se po nepovedeném vstupu do sezony stále nedařilo najít rytmus a posledních pět utkání nezískali jediný bod, přičemž skórovali pouze dvakrát. Navíc jim chyběl dosavadní nejlepší střelec Rajmund Mikuš, jenž letos síť soupeře rozvlnil už třikrát. Liberečtí v lize již čtyřikrát za sebou nevyhráli, a tak chtěli navázat na pohárový výkon z Kladna. Tři body však v dosavadním ročníku na venkovním stadionu ještě nezískali.

Vstup do zápasu vyšel lépe Karviné. Hned v 11. minutě se totiž k odraženému míči na hranici vápna dostal Alex Ivan a pohotovým zakončením z voleje otevřel skóre. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. O tři minuty později rozehrával Liberec roh, po hlavičce Filipa Prebsla se k míči dostal Jan Mikula a z bezprostřední blízkosti nedal gólmanovi šanci. Domácí si ale chvíli před odchodem do kabin vzali vedení zpět. Postaral se o to Budínský. Kapitán Slezanů si našel ve vápně přihrávku Amara Memiče a napálil míč pod břevno. Poslední gól první půle vstřelil Adeleke Akinyemi, když po skrumáži v pokutovém území protlačil míč za záda Oliviera Vliegena. Těsně před přestávkou ještě stihl hostující Luka Kulenovič orazítkovat břevno.

Hned v úvodu druhého dějství vyslal Denis Višinský krásnou kolmici na Ľubomíra Tuptu a ten z úhlu propálil gólmana Dominika Holce. Rozdíl byl rázem opět jednogólový. Po asistenci si mohl Višinský připsat i gól, když obral o míč Jiřího Fleišmana a namířil si to k pokutovému území. V 59. minutě ale pálil jen vedle levé tyče. Další branku tak dali opět svěřenci Jarábka. Po centru Ivana z pravé strany se hlavou prosadil nikým nehlídaný Memič. Ten následně i asistoval u gólu Aboubacara Traorého, který zužitkoval jeho přihrávku a z dobré pozice uprostřed pokutového území uzavřel gólový účet zápasu.

Liberec tak stále nedokázal vyhrát na cizí půdě a Karviná se bodově odlepila ode dna tabulky. Ta 7. října zavítá do Českých Budějovic, její soupeř o den později doma vyzve pražskou Slavii.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - 1. FC Slovácko 2:0

30.09.2023 15:00

Góly: 10. Jan Chramosta, 20. Matouš Krulich

Jablonec se v aktuálním ročníku Fortuna ligy konečně dočkal premiérové výhry, když v 10. kole porazil na svém stadionu Slovácko 2:0. Poprvé v kariéře se od úvodního hvizdu představil na trávníku nejvyšší české soutěže Matouš Krulich a právě 18letý navrátilec z Itálie ve 20. minutě zvyšoval vedení Severočechů nabyté zásluhou Jana Chramosty. Tým z Uherského Hradiště tak po třech po sobě jdoucích neprohrách z jablonecké Střelnice padl, předtím tam však čekal na vítězství dlouhých 19 let.

Ve třetím kole opustily MOL Cup tři prvoligové celky a nechybělo moc, aby jejich řady rozšířil také Jablonec. Ten ovšem nakonec zvládl v Domažlicích penaltový rozstřel, čímž si dost možná zachránil trenérskou pozici Radoslav Látal. Slovácko naopak ve zmíněné trojici figurovalo, jelikož Dukla na jeho hřiště přivezla veškerý ofenzivní arzenál a gólem z nastavení favorita vyřadila. V ligové soutěži se ale týmu z Uherského Hradiště při odhlédnutí od debaklu ze Sparty dařilo, když zaujímal průběžnou pátou příčku.

Opatrný fotbal z úvodu klání změnila 10. minuta, kdy se míč ve vápně odrazil k Chramostovi, který z hranice malého vápna pálil přesně ke vzdálenější tyči. Velmi blízko k vyrovnání následně byl Michal Trávník, jeho střela z hranice vápna ale zamířila vedle. A tak přišlo navýšení vedení Jablonce. Ve 20. minutě dostal míč do podobného prostoru jako předtím Chramosta Krulich, jenž se v pádu nemýlil. Fantastickou příležitost k další změně skóre měl opět Chramosta, při samostatném úniku ovšem zakopl. Poslední velkou šanci první půle si připsal tahoun domácí ofenzivy Vakhtang Chanturishvili, jehož dobře mířenou ránu zpoza vápna vytěsnil Milan Heča.

Po změně stran sledovaly zřídka zaplněné ochozy svižný fotbal nahoru dolů, oběma týmům ale chybělo štěstí v závěrečné fázi. Obrovskou šanci měl v 55. minutě opět Chramosta, proti jeho dalšímu samostatnému úniku ale skvěle zasáhl gólman Heča. Další příležitost si vytvořil krátce po hodině hry Miloš Kratochvíl, z voleje ale pálil mimo. V závěrečných minutách se utkání opět srovnalo, avšak bez větších šancí na obou stranách.

Jablonec tak z domácího vzájemného střetnutí získal všechny body poprvé od července 2019. V příštím kole se 8. října představí v Plzni, Slovácko o den dříve přivítá Teplice.

Více informací k zápasu

FC Zlín - Dynamo České Budějovice 1:1

30.09.2023 15:00

Góly: 85. Tom Slončík - 45+1. Samuel Šigut

Duel 10. kola Fortuna ligy mezi domácím Zlínem a Českými Budějovicemi, z pohledu tabulky dvou nejhorších týmů soutěže, skončil remízou 1:1. Dlouho to přitom vypadalo, že by se všemi body v kapse mohli odjíždět Jihočeši, které v nastavení první půle poslal do vedení Samuel Šigut, jenž si po nedávném přestupu z Opavy vysloužil premiérovou branku v nejvyšší soutěži. Ševce ale nakonec v 85. minutě zachránil od čtvrté ligové porážky v řadě Antonín Fantiš. Dynamo tak alespoň zaznamenalo první zisk na půdě Zlína od roku 2020.

Zlínští hráči si vinou hrozivých debaklů s Plzní a Baníkem připsali nelichotivý rekord, jelikož dosud žádný tým v české lize neinkasoval ve dvou po sobě jdoucích kolech dohromady 12 branek. Proti Budějovicím tak svěřenci Pavla Vrby potřebovali bezpodmínečně bodovat, aby si alespoň částečně udobřili fanoušky a odrazili se ze dna tabulky. Jihočeši zase toužili přerušit mizernou venkovní bilanci, jelikož jejich poslední ligové vítězství na stadionu soupeře se datovalo k 15. říjnu minulého roku.

Duel se z úvodu zdál být dobrým argumentem pro zúžení ligy, týmy ze dna tabulky se totiž soustředily na nakopávání míče dopředu a hrstka fanoušků, jež dorazila na stadion, tak nesledovala technicky náročnou hru. Gólman Budějovic Martin Janáček měl přece jen práci s dvojící střel, obzvlášť plavající pumelice Martina Cedidly zpoza vápna vyžadovala hbité reflexy. Na pozoru se musel mít ve 26. minutě i Matej Rakovan, nenápadnou přízemní ránu k bližší tyči od Šiguta však dokázal zneškodnit. Nejblíže ke gólu měl Wale Musa Alli, obstřelem z hranice vápna ovšem orazítkoval jen břevno. I tak mohl v závěru půle slavit trefu Dynama, dělovku Jiřího Skaláka totiž dorazil Šigut.

Poločasové střídání Vukadina Vukadinoviče se mohlo Vrbovi brzy vyplatit, srbský útočník se totiž během čtvrhodiny na hřišti dvakrát ocitl v roli nahrávače. Načechraného centru ovšem nevyužil Filip Žák a po něm ani Dominik Simerský. Jihočeši poté již poněkolikáté v utkání zahrozili z protiútoku, Rakovan tentokrát vychytal 20letého Šiguta, jenž při pokusu přidat svůj druhý zásah zvolil ránu levačkou na bližší tyč. Zlín v rámci poměrů na hřišti rozhodně nezůstával pozadu, vyrovnávací Fantišova hlavička z 85. minuty tak byla naprosto zasloužená.

České Budějovice venku konečně zabraly a připsaly si první bod ze hřiště soupeře v ročníku. V dalším kole se 7. října představí na Střeleckém ostrově, kde přivítají Karvinou. Zlín ve stejný den zamíří do Ďolíčku vyzvat Bohemians.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:3

30.09.2023 15:00

Góly: 11. Abdullahi Tanko, 29. Ewerton, 77. David Buchta

Hráči ostravského Baníku zvítězili v 10. kole Fortuna ligy na hřišti Sigmy Olomouc 3:0. Hosté, mohutně podporovaní více než třemi tisícovkami svých příznivců, brzy udeřili díky brance Abdullahiho Tanka, po které navíc rychle následovalo vyloučení domácího gólmana Matúše Macíka, jenž nedovoleně zastavil právě nigerijského forvarda. Slezané nabídnutou přesilovku ještě dvakrát využili k navýšení náskoku, bezpečně si došli pro tři body a zároveň si připsali již pátou výhru z posledních šesti návštěv stadionu Hanáků.

Hostující celek, tradičně podporovaný zaplněnou severní tribunou Androva stadionu, začal díky dobrým výkonům nenápadně klepat na dveře skupiny o titul. Ostravané neprohráli šest soutěžních duelů v řadě a jistě by rádi navázali na dubnový vzájemný zápas, v němž v Olomouci zvítězili 4:1. Také Sigma však prožívala výtečný vstup do sezony a nebýt těsné porážky v Ďolíčku z minulého kola, zařadila by se o dva body za pražská "S".

Již zmíněná fanouškovská družina hostů vybičovala Slezany k solidnímu úvodu. Po pár menších šancích se v 11. minutě krásným lobem prosadil nigerijský forvard Tanko. Olomoučtí se snažili odčinit rané manko a již o pět minut později se několikrát pokusil nebezpečně prosadit Filip Zorvan. V 19. minutě se hlavní arbitr Ladislav Szikszay rozhodl poslat předčasně do sprch brankáře Macíka, který nevybíravým skluzem sestřelil svého předchozího přemožitele Tanka. Otřesená Sigma se nevzpamatovala včas a výsledkem byl další inkasovaný gól z kopačky špatně pokrytého Ewertona. Pro Modrou lavinu se jednalo o poločas hrůzy, jelikož po zranění odstoupil krátce po půlhodině hry Lukáš Juliš.

Ihned po změně stran se znovu předvedl sólovým náběhem rychlonohý Tanko, který tak oslabenou sestavu domácího celku přiváděl k šílenství. V 60. minutě mohli Olomoučtí prostřednictvím Ondřeje Zmrzlého snížit nepříznivý stav utkání, Jiří Letáček ale předvedl velmi pohotovou reakci, a napravil tak ojedinělé zaváhání obrany svého týmu. Modří se i nadále snažili o zdramatizování koncovky utkání, baníkovci ale drželi momentum na své straně i po zbytek zápasu a změnu skóre ve svůj neprospěch nepřipustili. Naopak v 77. minutě dorazil Hanáky David Buchta, jenž nabídnutou šanci využil a umístil svůj projektil mimo dosah brankáře Tomáše Digani.

Sigmě se zápas nepovedl, a poprvé v ročníku tak před vlastním publikem padla. Na stejném místě se představí i v dalším kole, neboť 7. října přivítá Mladou Boleslav. Baník se ve stejný den utká ve Vítkovicích s Pardubicemi.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
10
8
2
0
27 : 7
26
2
Slavia Praha
10
7
3
0
17 : 5
24
3
Viktoria Plzeň
9
6
1
2
27 : 11
19
4
Sigma Olomouc
10
6
0
4
17 : 14
18
5
Baník Ostrava
10
5
2
3
17 : 9
17
6
FK Mladá Boleslav
9
5
2
2
18 : 12
17
7
1. FC Slovácko
10
5
2
3
11 : 12
17
8
FK Teplice
10
3
4
3
10 : 10
13
9
Bohemians Praha 1905
10
4
1
5
10 : 14
13
10
FC Hradec Králové
10
3
2
5
13 : 17
11
11
Slovan Liberec
10
2
4
4
13 : 18
10
12
FK Jablonec
10
1
5
4
8 : 14
8
13
FK Pardubice
10
2
2
6
8 : 17
8
14
MFK Karviná
10
2
1
7
15 : 22
7
15
Dynamo České Budějovice
10
2
1
7
13 : 25
7
16
FC Zlín
10
1
2
7
8 : 25
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (313)

Přidat komentář
kbtk23

Dejte nám soupeře

Reagovat
ratusek

Hapal na hrad

Reagovat
kbtk23

Když udělá poháry, tak klidně

Reagovat
Pablos

Tvl tak Hapal si mě zatím maže na chleba Z těch zvyklostí z Baníku od jiných trenérů, že to jakžtakž vypadalo a pak to spadávalo do sračky herní... on to vzal naopak skoro rok to vypadalo na sračku a teď hrajou i fajn fotbal

Reagovat
Mönchengladbach

Instalovat kompletní hapalball samozřejmě chvíli trvá. Nyní nastal čas sklízet bohatou úrodu.

Reagovat
HorajzmAmmann

Celou dobu to na sracku určitě nevypadalo. Hapal jede dost na vlnách. Přišel, zvednul to. Pak to zase kleslo a teď se to naopak zase zvedlo. S tím losem to od cca 15. kola může vypadat zase dost na piču a půlka fans ho zase bude odvolávat

Reagovat
Nuno čomes

A to ho má omlouvat los nebo co jako?

Reagovat
ratusek

zatím jen splnil povinnosti toho, kde bychom tak nějak reálně měli být. Počítám do toho i výhru v Olomouci, protože oni zase povinně vyhrají na jaře u nás následující kola by měl ukázat, zejména venku, že to fakt myslíme vážně a že na to má trénovat Baník. Ale je pravda, že nemusel splnit ani ty povinnosti, takže v něm asi něco je.

Reagovat
Sigma Olomouc

My u vás rozhodně nevyhrajem

Reagovat
HorajzmAmmann

Jasně, Baník v Olomouci splnil povinnosti.

Reagovat
ratusek

No a ne? Když jsme tam od roku 2016 neprohráli a z toho jen dvě remízy

Reagovat
lichna.

Jenže málokdy byla Sigma tak rozjetá a vypadala tak dobře.

Reagovat
ratusek

Tak jasně, ale já už prostě beru import z Olomouce jako povinnost na to je spoleh

Reagovat
HorajzmAmmann

Určitě ne, ale pokud hrajeme po sobě 3 zápasy domácí se Spartou, Slavií, Plzni a venku na Slovácko tak se asi 12 bodů čekat jako teď opravdu nedá... nechápu co je na tom k nepochopení

Reagovat
Nuno čomes

Los tezky, ale hrajete doma. Nechápu nějaké jeho omlouvání už takhle dopředu. Slovácku došel dech, starý kádr a nebude to jako předloni.

Prostě jen alibismus místo toho, aby zkusili aspoň podat dobrý výkon. Tím se třeba ta prohra dá trosku omluvit, protože S i Plzeň jsou jinde.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ty vole, 3/4 lidí nás tady před sezonou pasovalo na střed tabulky. Drtivá většina se mi tady vysmála když jsem psal, že jsme lepší než Slovan a najednou máme bojovat s top3.

Na top3 prostě nemáme. Já jsem nepsal, že se nepokusime podat dobrý výkonva doma je porazit. Kde jsi zase tohle vyčetl. Jenom jsem psal, že nemusíme vyhrát třeba 3 zápasy po sobě a úplně vidím, jak se zase bude Hapal vyhazovat. Zbytečně... pokud uděláme třeba 3 body tak bude fajn. Reálné vidím remízku doma s Plzní.

Hlavní je bodovat s konkurenty o 4. příčku - Slováckem a Olomouci. A az pak budete myslet na pravidelné výhry se Spartou a Slavii

Reagovat
Pablos

Slovácko Liberec

Reagovat
Zdechlina

Dnes se můžu vysmát akorát tak té bouřlivé atmosféře na zlínském "stadionu"

Jinak náš výkon jde strmě dolů. Letos klidný střed tabulky. Na víc nemáme. A bude hůř

Reagovat
Mönchengladbach

Hapalball brutální válec

Reagovat
AjaxFans

Prohráli jsme no a co? !

Reagovat
Zdechlina

Nejde o to, že jsme prohráli. Ale jak...

Reagovat
PavlíčeQ

konecne za tri body, v prvni puli se na to dalo divat, v druhy puli uz byl znat dlouhy zapas v domazlicich, presto v klidu dohrany az do konce

a krulich muze byt jackpot, na to ze mu na jare bylo teprve 18, tak v soubojich silny, neni liny na krok a fotbalove je na tom taky dobre

Reagovat
Rizek

Pěknej zápas. Zasloužená výhra s rozjetou Plzní. Pod Priskem se ten tým zlepšuje zápas od zápasu. Preciado bude dělo. Útok vlastně zdvojený na všech postech. Naprosto fantastický Panák. Ještě to chce posilu do zálohy - dneska museli Laci se Sadílkem hrát 90 minut, protože nebyla náhrada. Jediná otázka je pořád Vindahl. Sice nohama TOP, ale na lajně to prostě není ono.

Koubek s Plzní ale taky dělá divy. A musím říct, že téhle Plni se opravdu dá přát.

Reagovat
Rizek

Akorát teda musím zmínit Chorého. To je fakt vymatlaná makovice až to bolí.

Reagovat
doshcz

Reagovat
jsemdement

Očekávám zase výmluvy, že s tím nejde nic dělat. Od toho legendárního světla do oka po tom volám pravidelně měsíčně, ale mají v píči. Hlavně že tady vole Tanko měl bolest na noze a pak neměl a to je problém.

Reagovat
Rizek

Červená a flastr. Tohle je prostě nebezpečný hráč. Neuvěřitelný, že to nevidí VAR. Když člověk vidí, za co byl vyloučený a oflastrovaný Karabec ...

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

No ultradebil

Reagovat
Jolly Roger

Stejně jako ve Spartě Ladislav Krejčí ml. Včera nehrál, tak se hrál hezký fotbal.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Co to má s tím společnýho tvl

Reagovat
Pithivier

Ultrakokot, ze nema nekdo koule v lize mu poradne nalozit...

Reagovat
Nuno čomes

To se taky divím, jako jo, oslabil bys mančaft, ale za tohle by nikdo ceres asi nedostal.

Reagovat
delfin

Dodatečný trest.

Reagovat
Nuno čomes

Jako jsou útočníci hovada, co na tomhle mají založenou hru, protože do mezihry jsou nepoužitelní. Ale tohle už je prachsprostý hnus. Tomu nikdo nikdy tleskat nebude.

Cíleně, zákeřně, opakovaně.

Reagovat
romeo351

to je debil…

Disciplinárka, doufám, naplní svoje očekávání a zanechá to opět bez povšimnutí

Bylo to dneska opět vyhrocený?

Reagovat
Neri04

Nechápu, proč tady nezasáhl VAR.

Reagovat
C-M@ster

Kdo hrál někdy fotbal, tak asi Chorýho pochopí...

Borec na něm visí jak ozdoba na stromku... Tak se po něm ožene... razance byla asi jak od batolete, ale kokot se svalí na zem a otáčí se „na Douděru” nebo kdo byl ten simulant.

Pokud by pískl faul na Chorýho, asi by se nemusel po týpkovi ohánět.

Reagovat
doshcz

co to meles zas

Reagovat
r.mrazik

To jsou hrozný sračky

Reagovat
Rizek

Reagovat
Mass

Aha, takže za to že je Chorý svině může vlastně rozhodčí

Reagovat
verv

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
andrew96

No zas tak divoké to nebylo, aby tam Sørensen musel dělat několik sudů.

Reagovat
Pony Slaystation

Chorý je idiot, to se ví, taky ho nemusím...

Reagovat
7kaka7

jako všechna čest Asgerovi, že se udržel vlastně jenom u nadávek. Dát mi stejnej blázen zase úmyslnou hlavičku, zase z toho nic není a ještě písknou faul mně, tak si asi zajistím úterní disciplinárku

Reagovat
guzman

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
C-M@ster

Za mě klobouk dolů před Chorýho, že borcovi nedal loktem, když tam předváděl to divadlo.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Nuno čomes

Fakt? To na tom videu vidět není. Takže na simulanta klasicky místo aby to ustal a za blbce byl jen soupeř

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Martin9719

To jo, dneska to teda byly divy, takový že jsem se nestačil divit. Možná i Pardubice když přijedou na Letnou tak brání líp než my.

Reagovat
ratusek

Ne nedá

Reagovat
goodbay

Spartani, je vubec nejaky organizovany zajezd do Sevilly? Vubec nic nemuzu najit.

Reagovat
$dolar$

Nevadi, za mě by utkání slyšela remíza, ale herně to bylo koukatelny a jak řekl Koubek, Sparta je momentálně o rok dal, než my. Ale jsme na dobré cestě.

Reagovat
HorajzmAmmann

Říkám, dejte tomu trošku čas. Ono to půjde

Jinak Ewerton samozřejmě dobrý. Ale to co předvádí Boula je repre forma. Vůbec jsem mu nevěřil, ale frajer roste každý zápas jak do defenzivy tak do ofenzívy.

+ teda Letáček velké překvapení, taky jsem mu moc nevěřil.

Hapal žádné překvapení, věřil jsem vždycky (skoro)

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo a výkon fans - zažil jsem to povedenější v Olomouci. 1. poločas vyloženě hrůza. Všichni doma na Pardubice, snad už přes 10.000

Reagovat
Pride

Letáček je mega překvapení. On už samozřejmě tyhle výkony podává delší dobu, ale co si pamatuju, tak když přišel, tak vypadal, že si nezachytá ani za béčko... a Hapal super, já se přiznám, že jsem mu teda poslední dobou nevěřil už vůbec, ale super. Snad to Baníku vydrží co nejdéle, i když mám strach, že Tanko půjde v zimě hned pryč. Takový hráč tam dlouho nebyl.

Reagovat
HorajzmAmmann

Zatímco přestupy Sora a černého Zlatana schvalují, Tanka bych si ještě nechal. Pro Baník má z těch 3 největší přínos, hlavně proto, že celý tým funguje a sehrává se s Tankem. Ty kolmice za obranu a nějaké automatismy začínají fungovat až teď. Všichni říkají že Tanko nehlídá ofsajdy (hlavně na začátku). já říkám, že ostatní přihrávají pozdě, časem to bude ještě lepší. . Kdežto Sor chodil třeba často z lavičky a Tijany je vesměs kopyto co měl skvělé 3 zápasy a těžil hlavně z práce Plavsice a Cadua, tak Tanko je fakt skvelej a dalšího podobného hráče těžko seženeme. V tomto případě i 40 mega je málo. Takže ať Tvrdík ani nezkouší zvedat telefon. Navíc mi je Tanko nejvíce sympatický z těch 3.

Reagovat
Pride

Tak přestup Tijaniho byl pro Baník úplně super, Tijani je kopyto, což už vidí i Slávisti, tam ho fakt Baník prodal v nejlepší chvíli. Sor byl fajn, ale Tanko je úplně jiná liga, fakt skvělý hráč. Strašně bych vám přál, ať si ho společně s Ewertonem udržíte, ale moc tomu nevěřím Plavšič i Cadu hráli taky skvěle a bohužel to nedopadlo ani s jedním.

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak Plavsic a Cadu byl jenom na hostování. A Plavsic by asi vyšel, kdyby neměl milion plat a do Baníku chtěl jit. Cadu do Baníku vyloženě chtěl, ale Koubek ho nechtěl pustit. Dobře udelal... Tanko má podepsáno na 3 roky s opcí. Ewerton je na hostování s opcí, která je ale vysoká. Tady se bude muset Brabec hodně plácnout přes kapsu ..

Reagovat
Kang & Kodos

Takže kdybyste na atomovou krysu

Reagovat
Kang & Kodos

Měli peníze a on by k vám chtěl, tak by to vyšlo. To jste měli těsně

Reagovat
HorajzmAmmann

Peníze na něj Baník měl, ale Plavsic čekal na zahraničí. Kdyby se nakonec nedomluvil s Rakowem a trošku slevil z platu tak by prý byl v Baníku...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Plavsic mel mega plat, to by musel jit hodne dolu, ne trosku.

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak vzhledem k tomu kolik prý bere takový Kpozo

Reagovat
dinss

Na kdyby se moc nehraje…

Sorry jako

Reagovat
dinss

Sor bylo taky takový Baníkovskoslávistický poštěknutí. Od odchodu do zahraničí v Genku přes třicet zápasů a dva góly. To není moc.

Reagovat
ACSeRw!n

bylo v tv videt, co tam ten magor Chory delal po odpiskani ?? to sem nezazil, totalni dement.. sem to mel pekne z prvni ruky

Reagovat
PlackaSKS

Bylo vidět, že se vindahl choval jako pica

Reagovat
ACSeRw!n

aha.. a to ho opravnuje mu vzit jeho flasku a hodit ji smerem k divakum v totalnim amoku ? nekoho trefit, tak si lidi pro nej proste na to hriste priste prijdou

Reagovat
dinss

Jojo, to vy umíte. Ta vaše davová psychóza je tam pověstná.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PlackaSKS

Ptal ses na to co bylo vidět. Pokud mám teda odpividat dál - ne, podle mě neopravňuje.

Reagovat
kilobyte

Tak ale za tohle by ho už disciplinárka potrestat mohla, ne?

Reagovat
Kepy_FCB

Baník,Fico

Reagovat
ACSeRw!n

a

Reagovat
bobis21

Kepy ruská čubka, to asi nikoho nemůže překvapit

Reagovat
mistr129

Reagovat
rufus

Reagovat
Kepy_FCB

Jsi byl už na 6. nebo už 7. tečce?

Reagovat
inferno08

Jako že očkování nejsou tak náchylní, aby věřili ruské propagandě?

Reagovat
bobis21

Víš že ruské čubky sám nejsi schopen obhajovat, tak se hned snažíš měnit téma. Samozřejmě na další propagandistickou sračku která vane z ruska.

Reagovat
Kepy_FCB

Úplně jiný téma si první nahodil ty hňupe

Reagovat
bobis21

Já jsem první zmínil ruskou močku Fica jo? Tak mi teda ukaž kde

Reagovat
Pony Slaystation

tečku mezi russké oči potřebuješ ty, snad by se ti rozsvítilo...

Reagovat
Čenda

A teď si představ, že jsem neockovany a zároveň těžce proti Rusku. Už ti praskla hlava, ty gumo?

Reagovat
Salfovic

Tak to jsme dva.

Reagovat
St. Pauli

3

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
lichna.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Cotton

To je nová verze Baník pyčo?

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
r.mrazik

tys byl vzdycky vymaz kluku

Reagovat
Lof

Reagovat
Gygax1

Reagovat
dinss

Doteď jsem nepochopil, proč dědula musel vyměnit Chorýho za Traorého. Respektive asi chtěl eliminovat Panákovo vývozy ze stopera. Každopádně nám Traoré ukázal, jak moc k hovnu už je. Do kabiny pro africký hráče asi ok, nicméně už proti Dritě bylo vidět, jak extrémně pomalý je. V tu chvíli moc nechápu za A) Proč odešel Květ b) Proč se nikdo nekoupil, když kurva nemáme ve středu s kým rotovat. Je potřeba si říct, že nám jeho zařazení pomrdalo zápas. Druhá věc je nepochopitelný upřednostnění Kopice před Jirkou na rychlýho Haraslíne. Jirka ho kromě svojí rychlosti zná i z repre. Doufám, že do dalších zápasu dostane na kraje Sýkora s Caduem. Každopádně jsme na nějaký cestě, která vypadá dobře. Každopádně jsem zvědav, kdo to vezme po Koubkovi….aby tohle nebylo k ničemu.

A oba dva Dánové můžou jít do prdele.

Reagovat
PBLead

“Ibrahim Traoré, kterého jste ve 36. minutě Chorým nahradil, však vypadal rozladěně. Můžete to střídání trochu rozvést?

My jsme vsadili na to, že Sparta nastoupí se dvěma středopolaři a že tudíž budeme mít v poli početní převahu. Že budeme víc na míči. Jenže na to bychom museli mít tu rozehrávku. Střídání nebylo nic proti Ibrovi, jeden z těch tří (Šulc, Bucha, Traoré) musel jít ven, když už to teda nakopáváme. Chorý do takového stylu pomůže.”

Reagovat
PBLead

Jinak nevím za co má jít Sorensen do prdele, pokud myslíš jeho. Faul se mu za ruce v souboji pískal. Na tom přidržení zas nebylo nic zákeřného, k něčemu takovému dojde skoro v každém zápase. To spíš Chorý, ať jde k lékaři, když pak oplácí a hlavičkuje do lidí.

Reagovat
mistr129

Nevím koho myslí, ale na základě derby bych poslal do prdele Priskeho s Vindahlem, Sörensen mi vždycky přišel v pohodě

Reagovat
doshcz

polib chorého

Reagovat
$dolar$

Traore byl v pohode, horsi byl Dweh. Ale rozhodnuti Koubka chapu, dopredu jsme nakopavali, nekombinovali, tak proc tam nedat dalsiho hrotaka, kdyz to pres stred stejne neslo?

Reagovat
Martin9719

Dweh ten zápas taky neměl vůbec dohrávat. Velká odvaha ho tam nechat po tom co předvedl a ještě měl ŽK z první půle. Byl prakticky u všeho špatnýho co se v tom zápase stalo. 1. gól jeho, má daleko hráče, gól na 2:2 jeho ruka, 2. gól Sparty, on a Hranáč tragický postavení a návrat. Ono ten Jemelka by asi nebyl o moc lepší ale je to zkušený hráč co už hrál takové zápasy. Já si celkově myslím že jít do toho zápasu ve stejný sestavě jako jdeme do všech předchozích bylo špatně. Min. ten Jirka tam měl být. Nevím kdo si myslel, že Kopic může stíhat Haraslína, ještě když je na straně s Hejdou. Ta ztráta těsně před teda taky error (před kolmicí na Haraslína), tam byl buď Duro nebo Traoré. Chorý v tom zápase měl být od začátku, po tom co nastoupil to potvrdil. Koubkovo rozhodnutí správné, základní sestava ale ne.

Reagovat
$dolar$

Jj ale zase se mi libi, ze tu chybu tim stridanim defakto priznal. Ibry je mi lito, ale on to rozdejcha. A souhlas, mel hrat Jirka, kterej je o dost rychlejsi a lepsi dozadu, nez Kopice.

Reagovat
Martin9719

Tak v lize je to celkem jasný koho potřebujeme ale Hlavatého si nakonec rozebere Sparta se Slavií. Být tady Mysliveček tak se tohle nemohlo stát, tenkrát měl pravdu při tom když ho Šádek vyhodil.

Reagovat
Salfovic

pravdu ?

Reagovat
Martin9719

Ano, to co se psalo ve Sportu je totiž 50% pravdy.

Reagovat
ratusek

Ohledně čeho?

Reagovat
Martin9719

Jeho odchodu

Reagovat
$dolar$

A napises to, nebo budes jak nejaka zenska?

Reagovat
Martin9719

Vždyť to se vědělo ne? Mysliveček měl přijít na pozápasovou poradu po Antverpách a pronést něco ve smyslu, že je vidět kam jsme to pod Psotkou dotáhli a jestli to bude Šádek dál akceptovat. Šádek na to odpověděl, že jestli se mu to nelíbí tak se může sebrat a odejít, tak odešel.

Reagovat
St. Pauli

Dzendrove mirne nekorektni...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemate nekdo video toho co se na konci zapasu melo dit mezi Vindahlem a Chorym? Videl sem jen nejaky vytrzeny vterinovy utrzky kde je hovno poznat kdo je za curaka

Reagovat
Marisic

Hele video nemám, ale viděl jsem na pár metrů, a co si pamatuju (mám to trochu v pochopitelný mlze), tak Chorý tu prohru špatně nes, takže prostě vzal flašku, kterou golmani maj u tyče, a vší silou ji prostě hodil do banneru, lidi na něj samozřejmě řvali a on pak se ještě tak prošel kolem Vindhala kterej tam oslavoval a hecoval fans a ten ho začal strkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co tu kecaj, ze tu flasku hodil do lidi

Reagovat
ACSeRw!n

nejdriv ji chtel hodit do lidi, ale na posledni chvili mu tam prepnul asi ten jeden chromozom co ma a ruku stocil dolu a hodil to do baneru

Reagovat
dinss

Píčo, ty jsi hroznej dement.

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Marisic

hele podle mě ji mrdnul do baneru teda, jestli sem něco přehlíd nebo si to pamatuju blbě, tak se omlouvám

Reagovat
C-M@ster

Zas Iáhev?

To už byIo se SIávií

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jak mi nejdriv prisla ta hlavicka takova nezavinena, tak z toho zadniho zaberu mi ten umysl prisel docela zrejmej. Jinak Vindahl by si za ty svoje kreace taky zaslouzil par facek.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
8lampard8

Reagovat
mistr129

hlavně že Bořil a Krejčí nebudou držením za dres na páru zápasů nikoho ohrožovat, ale tenhle dobytek tam běhá furt

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Tři stopeři, pomalá nudná impotentní hra a plichta. Nás trénuje pozdní Chelsea-verze Tuchela nebo co? Hrozný zápas od nás, takhle to hrát nemůžeme.

Reagovat
Mass

No hlavně mi tam vadilo, že když už byla nějaká přihrávka dopředu, tak byla snadno předpovídatelná, jak by řekli angličtí komentátoři, telegrafovaná. Centry v prvnim poločase nahovno, Tijani tam snad neměl nic. A Jurečka dvě střely vedle, jak jinak.

Reagovat
Coutinho10

Jablonec, teď Teplice venku zase ztráta...vypadá to, że jsme se nepoučili, jsme tam, kde ve venkovních zápasech minulou sezonu

Reagovat
HorajzmAmmann

Vachoušek hodně dobrý

Slavisti, proč nehraje Chytil základ?

Reagovat
Mass

Asi přijde Trpišovi lepší Tijani. Mně teda ne.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
HorajzmAmmann

Mám to podobně Ale teda Chytil se mi hodně líbí... navíc Tijany hraje o dost hůř než v Baníku. Tak to právě moc nechápu.

Reagovat
ACSeRw!n

Chytil je skvelej. Utocnik i s potencialem pro repre. tezko rict co je za tim, ze misto nej hraje Jurecka.

Reagovat
HorajzmAmmann

souhlas, ale to i Vlček by mohl hrát více na stoperu než třeba Masopust... ale zase až tak tolik sks nesleduji, tak třeba to má nějaké opodstatnění.

Reagovat
romeo351

Nemá moc rychlost (tu teda ani Tijani) a zjevně kondici

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Losinho

Když dostal šanci v základu, tak to stálo za hovno. Momentálně tam není jasná jednička.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Pablos

Musím se přiznat, že jsem absolutně netušil, že ofsajd platí po brankáře a né na posledního hráče

Reagovat
monty25

Hlavně že sem furt chodíš.

Reagovat
Pablos

Nikdo to tu nikdy nerozebíral A při hraní fotbalu na tuhle situaci nikdy nedošlo…alespoň si to nepamatuji

Reagovat
Greny

Už se to párkrát stalo, já si trošku prihreju polívčičku..

Já to čekal že se to bude zkoumat

Reagovat
PavlíčeQ

"A při hraní fotbalu na tuhle situaci nikdy nedošlo…"

jak dlouho sledujes fotbal?

Reagovat
Pablos

Myslím, když jsem ho hrával. Na situace kdy se slo do prazdny a prihralo se na spoluhrace za mičem došlo, ale že by tam byl protihráč na brankovišti jeste to si něják nevybavuji. A při sledování fotbalu mi to za těch 25let asi uniklo, jinak bych se takhle blbě nedivil přeci

Reagovat
dantetomas

Tak v okrese o tom pravidle pravdepodobne nevedeli ani rozhodcovia.

Reagovat
Martin9719

V kterým okrese?

Reagovat
John Obi Mikel

V okrese jsou občas rozhodčí-čarodějové no

Reagovat
Pablos

Tak daleko jsem ani nebyl… to už jsem měl za sebou trojtou zlomeninu holeně a uštíplej kotník

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

taky je to pro me novinka po dnesku

Reagovat
kilobyte

Platí pro předposledního hráče.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Asi nechápu

Reagovat
Pablos

Jo už asi ano, kdyz golman je logicky vetsinou ten poslední.

Reagovat
ratusek

přesně tak Mlho

Reagovat
Martin9719

Však to je taky pěkná krávovina co píšeš.

Reagovat
Pablos

Tak teď v tom mám úplně guláš

Reagovat
monty25

No prostě za tím útočícím hráčem musí být ještě dva, aby to nebyl ofsajd. Obvykle to je poslední obránce, ale když je gólman venku z brány, tak tam musí být kromě posledního obránce ještě jeden.

Reagovat
Pablos

Jo výš píšu, že mi to došlo.

Reagovat
monty25

Reagovat
Martin9719

Zjednodušeně ofsajdová pozice se mění v ofsajd když útočící hráč zůstane za posledním bránícím hráčem a zapojí se do hry, ovlivní hru, případně ovlivní obránce. Ta věta s tím brankářem co píše ti v žádným pravidlovým výkladu nemůže obstát, proto je to krávovina.

Reagovat
monty25

Jo, takhle je to víc odborně, než jsem to napsal já.

Reagovat
Martin9719

No ber to tak, že s tímhle bys ještě 5 let dozadu na semináři OFS v pohodě uspěl. Teď nevím jestli chtějí slyšet ještě něco dalšího.

Reagovat
Pablos

No počkat to ale podle tohohle výkladu co píšeš by to tedy ofsajd být nemohl. Páč za posledním bránicím hráčem nebyl že jo

Reagovat
Martin9719

Jo tam je chyba - předposledním je správně.

Reagovat
monty25
Reagovat
mistr129

Tvl slávisti na twitteru tenhle týden pomalu horší výblitky než minulý týden sparťani... Co tady jako třeba vidí mi řekněte?

https://twitter.com/kudelathegoat/status/1708510751898353823

Co je špatnýho na tom, že opraví ofsajd, u kterého je jasně rozpoznatelné ano/ne?

https://twitter.com/KamarytPavel/status/1708493115877666995

Reagovat
kilobyte
Reagovat
mistr129

Reagovat
mistr129

A do toho druhý kokoti se stupidníma reakcema

https://twitter.com/LukBezina8/status/1708500794872365416

Reagovat
John Obi Mikel

Kamarýt je šílenec

Reagovat
Skleepy

Každý fanoušek je do určité míry zákonitě neobjektivní, ale Kamarýt je úplně za hranou všeho.

Reagovat
ratusek

Počkej ale ten první má pravdu. Kdyby ten slavista s sebou plácl o zem a že "kontakt tam byl" tak se pískne pencle

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
clinger

Reagovat
Losinho

Reagovat
Nuno čomes

Tady je vidět, kolik vymyšlených penalt se po kontaktu píská. Vždyť Juráska to nijak neomezilo. Proč teda kontakty nepískají na celé ploše hřiště, když z toho udělali basketbal ve vápně?

Reagovat
7kaka7

Tak nejlepší tým ve střední Evropě může ztratit jedině a pouze podvodem a spiknutím, to tě překvapuje?

Reagovat
ACSeRw!n

pisknout by se to asi dalo, ale tohle stourani se v kazdym zakroku v vapne jen aby se neco naslo

Reagovat
clinger

a se divíš. ta pi.. Adamková v Liberci u Sparty tak dlouho hledala penaltu až našla a včera tak dlouho hledala důvod proč neuznat a taky našla, ale že přehlídla faul na Juráska, za které právě v Liberci pro Spartu penalty viděla

Reagovat
ratusek

Adámkovou s Ratajovou by měli vyškrtnout z profesionálních soutěží

Reagovat
Kepy_FCB

Návštěva: 4 530 diváků (101 % z kapacity 4 500)

Děr v hledišti jak v ementálu, sektor hosté poloprázdný ale nahlásit tohle

Jinak dresy domácí povedené

Reagovat
Salfovic

Mně přijdou strašně přeplácané.

Reagovat
Kily

kapacita je 4 620

Reagovat
r.mrazik

ten Chory je extremne hnusny kreten

Reagovat
r.mrazik

ten Chory je extremne hnusny kreten

Reagovat
smazaný uživatel

Bude treba neco zmenit, nakopnout tym, nevyhralo se, takze od priste v brane Kolar

Reagovat
Greny

Jinak Vlček prodloužil smlouvu tak za odměnu do konce podzimu na lávce a následně hostování?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se Holes nebo Ogbu nezrani, tak si to nejspis odsedi

Reagovat
Greny

No právě že na isportu je rozhovor s Trpisem a Seriff by měl být po repre pauze ok a z toho rozhovoru to vypadá do trojice na levou stranu

Reagovat
LeonKennedy

OT: Je tady někdo kdo už je nebo byl dlouho single/ sám ačkoliv nevypadá vůbec zle, má rozumnou, stabilní práci, auto, svůj byt, prostě žádný dezolát.

Jak jste to změnili? Nějaký tipy jak se seznámit a oslovit holky? Seznamky typu badoo pls ne.

Nerad bych zabředával do různých těch incel/ black pill, MGTOW stok.

Budu rád za každou radu a tipy

Reagovat
inferno08

Jsi do hospody a seznam se.

Reagovat
inferno08

Jdi*

Reagovat
zorz767

spíš do knihovny

Reagovat
inferno08

Když tam budou ženský, tak klidně. Zkrátka jít ke zdroji.

Reagovat
Cotton

Takže na dámský záchody?

Reagovat
Salfovic

Na Alvese

Reagovat
Pablos

Reagovat
inferno08

No proč ne? Kdo ví, jaká princezna tam trůní.

Reagovat
wjillm

Vést zajímavý život, mít zajímavé koníčky, pak potkáš zajímavé lidi. Nějaká domácí pecka pořádnou samici těžko přitáhne.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
dantetomas

Kasli na zenske a uzivaj single zivot

Mimochodom toto “ ačkoliv nevypadá vůbec zle, má rozumnou, stabilní práci, auto, svůj byt, prostě žádný dezolát,” bol uplne zbytocny dodatok k tvojej otazke. Podla komentov tu je to minimalne zakladna charakteristika kazdeho uzivatela EF.

Reagovat
wjillm

EF je elita národa co vypsal je naprosté minimum

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
LeonKennedy

Tak já cvicim, postava cca typu Ales Lamka když nesypal. Práce je určitě zajímavá a myslím si že se i ženským líbí.

Ale já mám prostě problém, že s nimi nejsem v kontaktu, moc s nimi nemluvím.

Ve fitku se na mě usmějí, ale já prostě nemám koule je zkusit oslovit, neumím to odhadnout a je tak i strach z odmítnutí, nebo nechci otravovat když máme oba sluchatka.

Reagovat
meno

Oslovuj. Ne je jenom ne, neumřeš z toho a zkusíš to prostě na jinou. Nebuď creepy, oslovuj s respektem, ale žoviálně. Usměj se a když odmítne, tak netlač, prostě řekni rozumím, zkusil jsem to, měj se.

Lidi, co mě tu znají a viděl irl ví, že nejsem nějakej seladon, ale na nedostatek si nestěžuju

Jo a když má sluchátka, tak neoslovuj

Reagovat
Uwe háže buly

Možná budeš trochu zahleděný do sebe. Ženským je fakt z 99% jedno, co děláš, pokud vyděláváš rozumné peníze legální cestou a nejsi pořád v práci. Většina ani nevyžaduje postavu typu Aleš Lamka (doteď jsem nevěděl, kdo to je). Prostě nějakou co se ti líbí pozdrav nebo ji někde napiš, taky jsem s tím měl roky problém a je to jen o tom začít, stejně na to čekají.

PS když se mi v tomhle oboru začlo trochu dařit, tak jsem paradoxně našel ženskou na Badoo, kam jsem šel z nudy po rozchodu. Vzali jsme se a máme dům a dítě takže nezavrhuj ani to, čemu jsi se předtím smál.

Reagovat
ratusek

většina ženskejch neřeší pekáč buchet a ty který ano, tak ty je dobrý akorát ojet a pak dát ruce pryč. Protože s takovýma ta budoucnost až na uplné výjimky není dobrá

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Zephyr

Mně třeba kdysi pomohlo, že jsem úplně vytěsnil myšlenky na nějaké nové "lovení" a místo toho si prostě jen naplno užíval single život. Najednou byla hromada času na kámoše, nové koníčky, nové zážitky... a tak nějak skrz tyhle nové události + společné známé jsem pak poznal přítelkyni.

btw kvůli tomuhle ses dneska registroval?

Reagovat
Salfovic

Musí už být hodně zoufalej.

Reagovat
Posledni Kovboj

ukaz fotku, ja ti reknu kde je problem

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Euphael

Reagovat
ratusek

ale píše, že nevypadá vůbec zle

Reagovat
St. Pauli

Pise, ze vypada jako lama, tak nevim.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
romeo351

Reagovat
lichna.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
HorajzmAmmann

Nejlepší na tom je, že když někoho brutálně hledáš a hrozně se v tom plácáš tak nikdo nepříjde. Pak prostě na to začneš srát, ve výsledku si zvykneš že jsi sám a začne tě ten single život i bavit a je ti úplně jedno, že ti je 30 a nemáš třeba rodinu tak v ten moment máš kolem najednou hromadu buchet. Prostě ser na holky, příjde mi, že dnešní doba internetu a seznamek stejně není ideální na vztahy. Užívej si single život a ono to na dveře zaklepe v momentě, kdy to nebudeš vůbec čekat...

Reagovat
Lof

Reagovat
Neon

Reagovat
Pablos

Já to mám zase naopak, když jsem hledal tak jsem si zatím šel a vždy našel a oslovil jsem kdykoliv někoho kdo se mi líbil. Pak byl jeden rozchod, kdy jsem si řekl seru na holky a začal si užívat singl život a najednou se to úplně vytratilo… že fakt o žádnou pořádnou nezavadím a začíná to být už akutní, tu rodinu založit potřebuji, ale něják né a né pořádně přepnout z toho navyklého módu seru na to, je mi to fuk… odnaučil jsem se tím i to oslovování přímé. Tak zase spíš najít nějaký ten balanc mezi no

Reagovat
romeo351

Jestli do toho jdeš, že tu rodinu založit potřebuješ, tak to štěstí fakt nikdy nikomu nepřineslo. Nevím kolik ti je, ale generaci mých rodičů 1970 to slušně dojíždí a cupuje.. samozřejmě zase byť mírněji se to opakuje u jejich potomků - mých vrstevníků, kdy se z pojmu „vztah” stal defakto obchodní pojem a právě tyto soužití jsou prakticky majetnickýho rázu od začátku. Druhá věc, že to tak možná bylo vždy a takhle my lidi fungujeme, jsme nastavení…

Reagovat
Pablos

To je druhotný… resp. prvotní v tom, proč by nemělo vyhovovat tak jak mi vyhovuje být single Ale neznamená to, že chci jakékoliv udělat dítě přeci

Reagovat
HorajzmAmmann

Jasně, ale asi jsi u toho hledání vypadal, že máš na salámu a je ti jedno, jestli to vyjde nebo ne. Osobně mám pocit, že pokud na holku tlačíš a jsi zoufalý, tak ta holka to prostě pozná a samozřejmě se na tebe dříve nebo později prostě vykašle Samozřejmě pokud budeš spoko single a zároveň u toho zalezlý doma a spoko čumět na porno a hrát hry na PC tak ti na ty dveře nikdo nezaklepe

Kdežto tady pan Leon právě vypadá, že se hroutí když mu 2 holky nevyjdou a pak hledá odpovědi na EF . Mluvím z vlastní zkušenosti. Měl jsem to tak taky, takže to není hejt...

Reagovat
ratusek

Samozřejmě pokud budeš spoko single a zároveň u toho zalezlý doma a spoko čumět na porno a hrát hry na PC tak ti na ty dveře nikdo nezaklepe

zlatý časy

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
frankiefcb

přesně

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
HorajzmAmmann

kromě mámy no...

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
ratusek

Když klepala tak dobrý. Horší byly neočekávané návštěvy

Reagovat
Pablos

Jo to souhlas, holky to vycítí a není to pro ně atraktivní. Ostatně to platí i naopak. Spoko singl trávím tedy aktivně, ve společnosti, cestováním, koníčky okolo aut… jen mě ty holky už něják neba, sere mě i když musím odpovídat na zprávu Holky jsou, ale ty co vyloženě chci tak to nevychází i třeba z debilního důvodu, že jsem je ani neoslovil a tak jsem to myslel, že to má i on. Ale když to vezmu zpětně tak když jsem fakt hledal a chtěl najít, tak jich bylo najednou hafo, takže prostě naopak jak si to měl asi ty (resp. cos psal). Proto sto lidí sto názorů, nikdy bych se tu neptal jako on K čemu to jako je… ,,vybrečet se” na net Ale taky bez hejtu, holt někdo taková natura je. Jediná pomoc je dle mého, že musí něco změnit… sám hledat ve svém přístupu udělat změnu a pak porovnávat, jestli to nese ovoce a nebo musí změnit ještě neco jiného. Začít musí tímhle… prostě se učit stále.

Reagovat
10adam

Přesně tak jsem to měl já...z ničeho nic to přišlo a pak to byl fofr svatba, dítě, dovolená v Jugoslávii a pak už jen samé pozitiva a socialní jistoty

Reagovat
smazaný uživatel

Auto. Vynechal jsi auto.

Reagovat
10adam

Jo, to taky

Reagovat
Nadržený šimpanz

Chudáku

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ACSeRw!n

??? a ted cesky

Reagovat
Posledni Kovboj

chce prcat, ale nema s kym

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
ACSeRw!n

diky

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
10adam

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Losinho

Reagovat
Pony Slaystation

holky letí na hajzly, dneska hajzl = dezolát, je na čase se přizpůsobit

Reagovat
romeo351

Ale zejména morální dezolát ostatně jako vždy a z toho vyplývá, že vždy jde i o jen a pouze postavení, prachy…

Reagovat
romeo351

… a to si nemyslím, že jsem nějakej životní skeptik

Reagovat
Witcher

Možná zkus kluka

Reagovat
romeo351

Dělej to, co tě upřímně baví (ne co bys měl) a snaž se v tom být dobrej. Ženskejch je fůra a nějaký ideál neexistuje, spíše jen načasování. Buď svůj a stůj si za tím a ono se to podá…

Hlavně nikam nespěchej (vím, že to někdy může být fuška) a nedělej si z toho hlavu. Chlapům narozdíl od žen nefrčí tak rychle biologický hodiny a to je po možnosti čůrání ve stoje naše další obrovská výhoda!

Reagovat
8lampard8

Reagovat
10adam

Na druhou stranu, jestli má 35+, tak už bych na ty "biologické hodiny" pomalu začal myslet...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
frankiefcb

no právě, já mám teď 35. a ono se to nezdá i jako chlapa mě někdy docela děsí, že ještě nemám děti. Představa, že budu malé děti vychovávat ve starším věku je docela děsivá.

Reagovat
Pablos

To je ta jediná věc co mě na tom sere… je mi 38 a představa, že někoho potkám u koho bych si řekl, jo s tou bych vydržet mohl, takže třeba za 2 roky dítě… tak ve 40 už to zní na hovno a to je jeste ten nejideálnější scénář, že bych jí poznal teď hned

Reagovat
frankiefcb

no asi tak. Ideálně dítě hned, na druhou stranu. Může z toho být průser a je dobré dotyčnou nějaký ten čas poznat a i něco si "užít".

Reagovat
Shevchenko

aspoň dva roky to chce na "poznání", pak třeba poznáš že s ní děti mít nechceš, nebo to třeba pozná ona

Reagovat
10adam

Možná to vyzní trošku naivně, ale jakmile to bude ono, tak to poznáš hned

Reagovat
Shevchenko

Mně je 30 a mám zatím krátký vztah (jí je 26) a shodli jsme se, že děti zatím určitě ne

Reagovat
10adam

Jak moc krátký?

Reagovat
Shevchenko

Dva měsíce ale jinak z toho mám dobrý pocit tak věřím že nám to vydrží

Reagovat
10adam

Tak to je fakt krátký, dej vědět za půl roku

Reagovat
Shevchenko

Klidně dám, ten půl rok to vydrží si myslím určitě

Reagovat
Shevchenko

Dám vědět za ty dva roky až se začnem bavit o dětech

Reagovat
10adam

Jo, jsi mladý kluk, máš ještě čas

Reagovat
10adam

Já mám 38, seznámení v 35, v 37 dítě a letos svatba. Takže ten dvouletý časový horizont jde v pohodě stihnout…

Reagovat
frankiefcb

uff, ta šance tu je. To, abych se začal pořádně ohánět.

Reagovat
10adam

Šance je vždycky, jen se musíš "trefit" do té správné holky a není problém

Reagovat
lichna.

A hlavně tam, kde to má smysl.

Reagovat
Pablos

Musím do toho prásknout no už trochu… trochu víc

Reagovat
10adam

Držím palce

Reagovat
Pablos

Díkes

Reagovat
Radin

R.I.P ( k té svatbě) . Většina vztahů jde do kopru až po 5 letech a více..

Reagovat
10adam

Jak píšu v reakci na Pablose…ve 37 první dítě a do 40 bych rád “stihnul” druhé… a pořád si nepřipadám jako starý fotr ale už je nejvyšší čas

Reagovat
Radin

Já skoro 37 a když už jsem měl fakt krásnou, tak to byla sobecká fúrie podle které muselo vše být. Když ne, tak hned agresivní. Zbytku jsem nevěřil. Tak si dělej děti v dnešní době, aby ti je potom vychoval nějaký cizí zmrd...

Reagovat
10adam

Zajímal by mě pohled z druhé strany…

Reagovat
Losinho

"ačkoliv nevypadá vůbec zle"

Reagovat
andrew96

Norbert Lakatoš vibes.

Reagovat
7kaka7

Na nejslabšího mistra za posledních asi 50 let je celkem dobré být po 10 kolech nové sezóny znovu první dokonce i po konfrontaci z objema hlavními konkurenty.

Reagovat
John Obi Mikel

Objema

Reagovat
7kaka7

whops psát komentáře v 1 ráno se nevyplácí

Reagovat
10adam

Objema nemůžeš napsat ani ve tři ráno

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Obouma

Reagovat
7kaka7

jsem disgrafik rozdíl je v tom, že v tuhle hodinu si to po sobě nepřečtu

Reagovat
10adam

No dobře, to beru

Reagovat
Pablos

A není zrovna tady někde nahoře, že ě je přežitek

Reagovat
7kaka7

úhel pohledu... za mě by se češi měli spíš soustředit na to, aby uměli pořádně anglicky a učit se další cizí jazyk, ale zase chápu, že podobné chyby se ve veřejných diskuzích neodpouští

Reagovat
Pablos

Ne tak to bylo jinde

Reagovat
Skleepy

z objema

Reagovat
Losinho

Objema dělá dojema

Reagovat
kilobyte

Tak holt budeme i nejslabší obhájce.

Reagovat
7kaka7

mně také nebude vadit, když v podobné slabosti budeme pokračovat

Reagovat
Kang & Kodos

Láska, sex, trápení vibes

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

At k tomu nekdo udela fotokomiks. Mouder do bublin je tu fura.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele