Cubarsí prožil snové jaro, v Barceloně si vysloužil tříletý kontrakt

09.05., 14:35
Aktuality
Pau Cubarsí (© AFP)

Málokterý talentovaný hráč prožíval v rámci letošního ročníku takový vzestup jako právě Pau Cubarsí. Barcelona si přitom moc dobře uvědomuje, jakou tenhle teprve sedmnáctiletý stoper může mít budoucnost, a rozhodla se s ním uzavřít novou spolupráci. Nejmladší obránce, který kdy nastoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů, sepsal v katalánském klubu smlouvu do roku 2027.

V lednu si Cubarsí připsal svůj debut za barcelonské áčko v rámci Copy del Rey a od té doby na něj kouč Xavi začal spoléhat čím dál více. O pouhé čtyři měsíce později se stal pevnou součástí kádru španělského celku. A ve čtvrtek v dopoledních hodinách vzal Cubarsí do ruky pero a oficiálně podškrábl profesionální smlouvu na další tři roky. Dosud má na svém kontě 29 startů napříč všemi soutěžemi včetně těch za béčko, z toho 20 za hlavní tým.

Asi nejvíce zatím vynikl v Lize mistrů v odvetném osmifinálovém souboji proti Neapoli, po němž si vysloužil cenu pro hráče utkání. První krůčky mimochodem podnikl také ve španělské reprezentaci, za La Roju odehrál už dva zápasy a ve věku 17 let a 2 měsíců se stal nejmladším defenzivním hráčem, jemuž se to podařilo. Cubarsí se zprvu učil dovednostem u katalánské konkurence z Girony, v roce 2018 se pak usídlil v Barce. Výstupní klauzule je mimochodem nastavená na 500 miliónů eur.

Autor: Patrik Sandev / fcbarcelona.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
Ed_Hazard

Nejaky kratky na dnesne trendy, ci?

Reagovat
JM

Na víc nemají kačky

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
PtákOhnívák

To je kvůli výplatě... Ted bude mít nějaký "základ". Za dva roky, až to bude aktuální mu smlouvu vylepší. Když bude dobrej...

Nesmysl mu ted nasypat ranec a podepsat ho třeba na 6 let...

Reagovat
Bucky

No, vzhledem k tomu, že nejsou peníze na přestupy, tak by možná delší smlouva nebyla špatná. Aby to nedopadlo tak, že se za pár let ozve nějaké City a nabídne mu několiknásobně lepší smlouvu.

Reagovat
Uwe háže buly

Nebo může dopadnout jako někteří jeho predchudci jako Bárta a mingueza nebo koho to tam měli.

Reagovat
Bucky

To určitě můžou. Je otázka, co je větší riziko. Real poslední roky sází na nákup 16letých kluků z Brazílie za obrovský prachy na dlouhé smlouvy a vyplácí se to. Přijde mi, že Barca by šla do výrazně menšího rizika, pokud mu věří.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, tak stejně nešlo dát ofiko delší smlouvu.

Reagovat
Bucky

Pod 18 let nejde ve Španělsku delší? Tak to potom rozhodně dává smysl.

Reagovat
Uwe háže buly

Někdo to tu psal a dává to smysl. I kdyby měl dopadnout jak batra, tak to risknou na pět let

Reagovat
Bucky

Právě, taky si myslím. Nehledě na to, že teď by určitě nechtěl žádný majlant a i kdyby pak dopadl jak Bartra, tak ho prostě někdo od nich koupí a ty peníze aspoň dorovná. Třeba Everton koupí kohokoli, když jim řekneš, že je odchovanec Barcelony nebo za ní hrál.

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, taky mi Everton přijde, že ty hráče sbírá možná proto mají taky tak šílený dluhy

Reagovat
Bucky

Slušný dluhy a neslušný výsledky.

Reagovat
Eichel

Mingueza aj Bartra na to nikdy nemali. Rovnako ako Alena. Skôr sa dúfalo, že títo hráči dokážu zastať rolu "Nacha".

Reagovat
Uwe háže buly

Tak ale když nakukovali do áčka, tak se od nich čekalo víc ne? Až pak se ustupovalo od očekávání.

Reagovat
Eichel

To skôr od Puiga alebo Halilovica sa čakalo, že bude stabilne členom Ačka. Ale zrovna Mingueza s Bartrom a Alenom boli fakt priemeráci od prvého momentu. Mingueza mal výhodu v tom, že dokázal hrať aj na oboch krajoch obrany a aj v strede a nejak to tam ubojovať, ale teda nikdy nemali nejaké záblesky ako Cubrasí, Araujo, alebo aj Fati.

Ono je pravda, źe v Barce sa rýchlo vyhypuje každý z La Masie, ale zrovna hentí dvaja mi prišli, že sa vždy brali ako rozšírenie kádra z vlastných radov.

Reagovat
EaP

Sleduješ Španielsko, reaguješ a ani netušíš k čomu sa vyjadruješ. On mohol podpísať zmluvu nanajvýš na 3 sezóny keďže je stále junior a nedovŕšil 18 rokov.

Reagovat
hornito

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kucka

Kdyby hrál FM...

Reagovat
Sigma Olomouc

Přesně tak, já bych to jinak nevěděl.

Reagovat
Ed_Hazard

Skoncil som tak 10 rokov nazad

Sranda inak ale je, ako sem tam v telke pri pozerani futbalu vyskocia mena hracov vo veku okolo 17-18r, ktore som mal na FM v tejto sezone. On snad scouting funguje uz od momentu ako sa vykotia v nemocnici z brucha

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

Uf, tak toto mi nenapadlo Vdaka za vysvetlenie.

(PS: ten komentar som nemyslel v zlom )

Reagovat
Bucky

Jsem zvědavý, jak se mu bude dařit dlouhodobě. Už tu bylo hodně mladých stoperů, kteří hráli v lize solidně, když Barca dominovala, ale velké zápasy pak totálně nezvládali. V jeho případě to taky zatím nebyla žádná sláva, proti Realu v lize dost hořel a odveta proti PSG taky nebyla úplně povedená (ale tam se to dost odvíjelo od červené a změny parťáka v obraně). Jakmile ale hrají hodně vysunutě a musí vykrývat protiútoky, tak tam je famózní. Atlético, Neapol, tam to byly přesně jeho zápasy, byl všude. Když se naučí hrát pod tlakem, kdy bude muset vydržet celý zápas tlak, tak může být fakt luxusní. V 17 na to má času pořád víc než dost.

Reagovat
kitas

Súhlas, v 17 som aj ja od neho čakal svetové výkony zápas čo zápas. Rok až dva mu ešte dávam inak predať.

Reagovat
Bucky

Kdo píše o očekávání světových výkonů? Píšu o tom, kde je jeho hlavní síla a kde má naopak viditelné mezery a na čem musí v rozvoji zapracovat.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
PP

Za mě spíš otázka, zda bude hrát v takto mladém věku plnou porci zápasů - to samé s Yamalem a jak se to podepíše na jeho zdraví. V tomto věku nemá nejmenší šanci se regenerovat v dlouhodobém horizontu a budou velmi brzy a často zranění. Takže za mě největší nebezpečí u takto mladých hráčů je, že se odpálí zdravotně.

Reagovat
Bucky

Tak stačí se podívat na Pedriho. Barcelona se dokonce chlubila jeho rekordem v počtu zápasů odehraných za jednu sezónu. Pak skoro nulová letní pauza (s ohledem na zátěž) a od té doby série zranění, kvůli které přišel za 3 sezóny o nějakých 75 zápasů. Fatiho ani nemá smysl zmiňovat, tam už je to přes 100 zápasů v 21 letech. Gavi teď přetržené vazy. Baldé taky už 60 zápasů out, teď trhlina šlachy. V podstatě každý mladík, který se dokázal prosadit do základu a hraje tam déle než tuhle sezónu. Uvidíme, co třeba Yamal, Fermín, Roque, pokud budou hrát příští sezónu třeba základ.

Reagovat
Moshe Dajan

Jo, takový Pelé, to byl lazar.

Reagovat
Greaber

Koukám na transfermarkt, že Pelé za celou kariéru zmeškal 6 zápasů? Je to vůbec možný?

Reagovat
imp.

Výstupní klauzule je mimochodem nastavená na 500 miliónů eur.

Reagovat
unk

A co je na tom divne? Proste ho nechcu predat...

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Vinci

ten systém povinných výstupek je na hlavu prostě no

Reagovat
Kucka

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Stannis Baratheon

Moc hezky jste to napsal.

Reagovat
sergi

Rovnako vtipné to bolo aj keď ju mal Neymar na 250mio žejo a hľa. To nehovorím, že niekto zloží 500mio.

Reagovat
Sigma Olomouc

Ve Španělsku jsou výstupné klauzule myslím povinné, takže kdyby mu ji dali 100M, tak za chvilku půjde do City.

Reagovat
Kluivert9

Ale jo, pár se jich chytlo

Reagovat
imp.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

*

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Juan Román Riquelme

Nejmladsi obránce, který prohrál CF LM

nejmladší obránce, který prohrál El Clasico

Spolu s Laminem dobra dvojka

Reagovat
Kenneth

Cubarsiho Barcelone zavidim. To muze byt klidne dalsi Puyol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele