Blíží se konec Xaviho? Barcelona začala jednat o příchodu Flicka

23.05., 10:54
Aktuality
Hansi Flick (© Profimedia)

Barcelona stále nemá jasno, kdo bude od příští sezóny trénovat. Jako na houpačce se přitom jevily zprávy o budoucnosti současného lodivoda Xaviho. Ten nejprve oznámil, že z klubu odejde, pak si vše rozmyslel, aby se nakonec přece spekulovalo o jeho konci. A katalánský celek začal pokukovat po možnosti angažovat Hansiho Flicka, který je už od září bez práce.

Od roku 2019 do roku 2021 vedl devětapadesátiletý německý kouč Bayern, poté se chopil německého nároďáku. Obě angažmá ale představovaly velký kontrast. Zatímco v Bavorsku sbíral jednu cennou trofej za druhou, u Nationalelf zapisoval mizerné výsledky. Teď už je na každý pád připravený na novou výzvu. A ta barcelonská ho hodně láká. Tvrdí to třeba italský insider Fabrizio Romano či německý žurnalista Florian Plettenberg z televizní stanice Sky Germany.

Nezůstává přitom jen u spekulací. Jak uvádí barcelonský list Sport, funkcionáři Barcy už začali podnikat konkrétní kroky. Sportovní ředitel Deco společně se svým pobočníkem Bojanem Krkicem měli ve středu odcestovat do Londýna, kde by se měla uskutečnit schůzka mezi zainteresovanými stranami, včetně Piniho Zahaviho, Flickova agenta. Pokud by nakonec došlo na pozitivní promluvy, mohl by se Němec znovu sejít s barcelonským útočníkem Robertem Lewandowským. Pod jeho velením polský forvard vzkvétal, ještě když oba působili v Mnichově.

Autor: Patrik Sandev / sport.es

Komentáře (70)

Přidat komentář
Puskas

Herr Flick?

Reagovat
Eros Ramazzotti

Vyborny serial

Reagovat
Neon

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
ratusek

Reagovat
Puskas

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
thewall

Bodré podoledne.

Reagovat
patas92

Reagovat
Mass

Reagovat
PP

bodré podoledne!

Reagovat
Front hell

Reagovat
ratusek

Nejlepší scéna s těma pytlema přes hlavu

Reagovat
king23

Né, prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim prosim né

Reagovat
mistr129

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Kdo četl Filcka?

Reagovat
Beči

Dle reakcí očividně nikdo. Jsi sám.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Ale ja to fakt četl

Reagovat
Nodi

Z toho si nic nedělej dneska jsou léky skoro na všechno, jen si s tím stačí někam dojít.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Nechápu

Reagovat
vceradnesazitra

Co by dělal v takovém cirkus klubu?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Slavná FC Barcelona neni zadnej cirkus klub.

Ten máš ty v hlavě.

Reagovat
Psy_cho

A ještě zadlužený žebráci ...

Reagovat
Kluivert9

Cirkus máš v trenkách

Reagovat
Front hell

Každý cirkus potřebuje svého principála

Reagovat
Di Stéfano

Mimo téma : Jak to vypada s tým Nou Campom, sťahovanie nejak koncom roka ? Kapacity cca 60% ?

Reagovat
kubys

Celkem pochybuju, původně se počítalo, že budou na olympijském snad až do konce renovace (2026). Nechce se mi moc věřit, že by šli na Camp Nou už letos, ale zas...kdo ví.

Reagovat
janinho

celkom by som sa im cudoval. real to takto riesil, lebo hraval na malickom di stefanovi, takze nam sa oplatilo spristupnit stavenisko na 60% kapacity, ale to neustale spristupnovanie potom zbytocne brzdilo stavbu. oni maju kde hravat pri relativne normalnej kapacite, radsej by som na ich mieste pockal na dokoncenie do takeho stavu, ze to nebude mat vyplv na datum ukoncenia.

Reagovat
JM

Real hrál na malém di stefanovi i kvůli covidu, že nemohli chodit lidi. Kdyby nebyl covid, tak by se to asi řešilo jinak.

Reagovat
janinho

je to mozne, ale aj tak si myslim ze by to tu stavbu brzdilo. realu to nacasovanie vyslo uplne idealne, hovorim len ako by som to na ich mieste riesil ja.

Reagovat
JM

Reagovat
Mateo16

Stonehenge je viac dostávany ako vas Nou Camp

Osobne potvrdzujem

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Jardman

Dobrej trenér

Reagovat
Unique

Za mě super

Reagovat
herbage

Chelsea, Manchester United a Barcelona, to je momentálně těsný souboj o to, kdo má nejneschopnější vedení Laťka se posouvá výš a výš ze dne na den

Reagovat
Kluivert9

Můžeš připočítat minimálně Bayern.

Reagovat
Gazdo

Chcel by som mat problemy ako Bayern

Reagovat
fenixLFC

ked si v stave ze mas najblizsie ku Kompanymu? nie, nechcel

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Gazdo

My mame Xaviho. Za Kompanyho by sme zrejme o moc horsie nehrali ale aspon by nerobil hanbu

Reagovat
herbage

Zatím dvě různé ligy, ale Bayern má taky slušný náběh do této kategorie

Reagovat
Psy_cho

Ale ten má alespoň v pořádku hospodaření a nejsou to žebráci.

Reagovat
Kluivert9

Byla řeč o neschopným vedení

Reagovat
Psy_cho

Tak to bych viděl v Bayernu o něco lepší, ve vyhazovaní trenérů a v tombole o nového jsme snad nejlepší, alespoň ty prachy jsou o.k.

Reagovat
pesky passer-by

Památám si, že ktorýsi z fanúšikov Liverpoolu ma presviedčal, že pôsobenie Xaviho v Barcelone rozhodne nie je žiaden prúser. Spätne si myslím, že mal sčasti pravdu. Avšak na druhej strane má byť čoakoro vymenený - to nie je práve vec, ktorá by potvrdzovala, že si tam zaslúži ostať. Dodal by som ešte takú poznámku, že ak si neikto zaslúži vyrazenie, je to Ten Hag v United. Ten namyslenec tam nedokázal nič. Mal by letieť ak nevyhrajú aspoň FA Cup. Xavi bol oveľa lepší a tlačí sa na jejo odchod

Reagovat
Neutron

Predpokladam, ze vies preco Laporta chce Xaviho vyhodit

Reagovat
Rich

Závidím Barceloně, pokud ho skutečně přivedou, ale Bayern a hlavně vedení Bayernu si takového trenéra nezaslouží. Je to pan trenér, Bayern převzal v rozvalinách a během chvíle z něj udělal mašinu, která šlapala, jak hodinky a hlavně Bayern hrál atraktivní fotbal... Pro fanoušky Barcy, moc nečekejte nějakou tikitaku, spíše je to rychlý fotbal na pár dotyků...

Přeji mu úspěch, tomu to nejde nepřát.

Reagovat
CHONG

On z Bayernu odešel nějak hodně ve zlém? Já tomu moc nerozumím, Bayern byl pod ním mašina, je to Němec, je volný a vaše vedení půjde radši po Kompanym

Reagovat
Psy_cho

Nesedl si s tehdejším vedením a dodnes to nerozdejchal a vlastně se mu nedivím, že Bayen odmítnul. Ale proč zrovna do krachklubu.

Reagovat
Rich

Předně on byl původně provizorní trenér a nebyl oblíbený u vedení už jako asistent trenéra Kovače... Když přicházel, tak půlka vedení Bayernu ho nechtěla ani jako trenéra... Po odvolání Kovače hlavním faktorem bylo, že nebyla kvalitní náhrada k dostání, Bayern už tehdy snad cílil na Nagelsmanna, ale toho tenkrát nepustil klub, ve kterém trénoval... Tak Flick zbyl a nikdo nečekal zázraky, hlavně fanoušci věděli, že titul je ztracený a šance na něj byla minimální... Ale Rummenige a za pomocí dalšího asistenta Hermana Gerlanda snad přesvědčili vedení a tak Flick měl zůstat jako trenér do konce sezóny... No jo, jenomže Flick udělal z Bayernu mašinu, takovou ze které šlo strach... Vyhrál do konce sezóny treble a nakonec díky výsledkům dostal kontrakt na dva roky. Jenomže i přes výhru treblu, tak vedení v čele s Uli Hoenessem bylo proti Flickovi a to vygradovalo letními přestupy, které byly splácány na rychlo (Sarra, Costa a další), které Flick nechtěl... Nutno říct, že se navíc změnilo vedení Bayernu a největší zastánce Flicka K. H. Rummenige odešel z funkce a novým ředitelem se stal Kahn, který bohužel byl taky proti Flickovi... A během sezóny narůstaly spory a to vygradovalo v odchod Flicka... Hlavními faktory byly Brazzo, Kahn a hlavně U. Hoeness, který Flicka vyštvali a mohli si tak přivést vysněného kouče J. Nagelsmanna...

Proč jde do Barcelony? Dostal tam důvěru a on to bere jako projekt, prostě pokud se mu povede dát Barcelonu na top úroveň jako byl Bayern pod ním, tak bude legendou v tom klubu...

Reagovat
sergi

Nepýtal som sa ja ale aj tak poďakujem za vysvetlenie.

Keď sa začalo pred pol rokom spomínať aj meno Flicka, tak som si pomyslel, že ak Xaviho vyhodia, tak náhrada by mal byť Flick (1.miesto je Klopp ale ten je dovolenciaga). Potom tá šaškáreň zo strany klubu k Xavimu a tak.. Teraz keď je to zrejme isté sa teším aj keď viem, že to nebude mať ľahké - skrz financie hlavne a teda posily. Ale keď tam bude vidieť progres a nejaký ucelený systém tak prečo nie? Nemec dle mňa Barcelone chýba.

Reagovat
Rich

Je otázka, kolik hráčů bude Barcelona moct přivést. Za mě pouze ať zapomene na Kimmicha, ten je náš. Ne, ale teď vážně, on se vyjadřoval, že ten tým chce postavit kolem Gaviho a dalších, tak hádám, že bude pracovat hodně s mladíky a na tom bude budovat... Klíčové hráče udržet, Frankie, Lewa a Ter Stegen. Údajně Flick chce Comana, tak toho možná dostane, jelikož toho Bayern bude chtít dát pryč... Ale bude tam soupeření s týmy z Anglie United mají zájem prej...

Reagovat
sergi

No pravdu povedať radšej by som Kimmicha a Lewu preč. Ten nemal ani prísť. Hej góly strelí ale môžem pvoedať, že za dve sezóny nedával góly v dôležitých zápasoch.

Coman je taký náhradník ktorý nikomu nevadí ale na základ to asi nebude. Nvm, možno prekvapí.

Reagovat
Rich

V tomhle je Lewa stejný jako v Bayernu, on dával góly pravidelně, ale třeba v LM ten tým tolik netáhl jako třeba hráči jako Gnabry a jiní... Pořád ale je to top útočník, který pod Flickem bude řádit... Navíc Barca nemůže nakupovat na trhu, tak by měla nechat si top útočníka... Já jsem pár zápasů viděl Barcy a rozhodně se mi nelíbil Raphina...

Reagovat
sergi

No uvidíme, predsa len ani roky neoklameš. Ja neviem, v tomto som bol spokojnejší s Griezmannom, technický hráčik s dobrým pohybom ktorý strelí ale aj veľa vymyslí.

Raphinha je taký hore dole s formou ale zázrak to neni teda.

Reagovat
Rich

Kolik stál Raphina a kolik vydělává měsíčně?

Reagovat
sergi

Pozerám, že má 12melo hrubého (6melo net).

Stál asi okolo 45melo.

Reagovat
sergi

No tak 58melo stál.

Reagovat
Rich

Tak otázka, jak moc je platný pro tým... Mě třeba Dembele přišel platnější, ale to byl žoldák, ten nikdy neměl klub rád, žádný, ani Dortmund.

Reagovat
sergi

Raphinha je makač. Nefláka to. To, že sa mu nie vždy darí je vec aj v hlave podľa mňa. Neymar to nebude, ale to sa ani neočakáva asi.

Reagovat
Rich

Teď je alespoň ta Barcelona sympatickým týmem... Jsem fanda Bayernu, ale v La Lize to budu přát Barce, snad už sundají ten namachrovaný Real a jejich fanoušky... Neskutečně odporný tým...

Reagovat
Juan Román Riquelme

¡Xavi, quédate!

Reagovat
Gazdo

Poood mi prosim

Reagovat
Mönchengladbach

Bayern za 20 mega Kompanyho, Barca zadarmo Flicka.

Reagovat
Moshe Dajan

No nevím...někdo, kdo si i jako šedesátiletý dědek říká Honzík, má z Barcelony udělat mentální giganty?

Reagovat
Jordi Alba

Bych chtěl vidět ten jeho výraz potom, co by jim vkládal do hlavy rychlou přímočarou hru a oni by hráli stejně tu svojí sračku dokola.

Reagovat
Visca el barca

Flick hotovo. Laporta dorazil do Ciudad Deportiva. Xaviho je mi hrozně líto. Ale bohužel letošní sezonou si hrozně pošpinil renomé z loňska. Je to škoda. Nevěřím tomu, že ho propustili kuli jedné tiskovce. Viděl bych v tom spíš splnění pravidla 1:1 i s vyhazovem. Hansi je nejlepší varianta, když vidím co angažuje Liverpool, Bayern, AC. Takže spokojenost. Hlavně konečně nejdeme Španělskou cestou. Bylo vážně na čase. Snad bude mít prostor k posílám.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele