Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
09.09.2009 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Wales - Rusko 1:3

Rusko splnilo roli favorita, vyhrálo ve Walesu a i nadále stíhá vedoucí Německo. Svěřenci trenéra Guuse Hiddinka mají již v tuto chvíli jistou minimálně baráž a co více - na Německo ztrácí jenom jeden bod a svého jediného soupeře v říjnu přivítají na domácí půdě.

Domácí kouč John Toshack, který slavil jubilejní padesátý zápas na reprezentační lavičce, se rozhodl pro variantu s pěti obránci, ke svému vůbec prvnímu utkání za reprezentaci pak nastoupil záložník Doncasteru Stock. V ruské sestavě nechyběl Andrej Aršavin, který doléčil poraněné tříslo.

Jako první zahrozil nováček Stock, jeho rána ze šesté minuty prosvištěla těsně mimo. Velšané byli kritizováni a nedostatek odvahy směrem do útoku, to ale neplatilo v tomto zápase a potvrdil to především Ricketts, který byl hodně aktivní. Po jednom z jeho centrů se od Stocka dostal míč k Edwardsovi a Akinfejev musel vytahovat konečky prstů. O chvíli později centroval znovu Ricketts a zakončoval Edwards, jehož hlavička nakonec úspěch neslavila.

Na druhé straně se jako první osmělili Aršavin s Vladimirem Bystrovem a po jejich spolupráci si málem dal vlastní branku Gabbidon. V úvodu utkání se dařilo oběma gólmanům - Hennessey za svá záda nepustil dělovku Keržakova, Akinfejev zase vychytal Ledleyho.

První gól přišel ve 36. minutě a dali ho Rusové. Skvělou práci odvedl Aršavin, který se uvolnil a poslal míč do běhu Semšovovi, ten se zbavil dotírajícího Stocka a přesnou střelou otevřel skóre - 0:1.

O čtyři minuty později si Aršavin mohl připsat druhou gólovou asistenci, po jeho centru ovšem z malého vápna přestřelil Keržakov.

Po změně stran se rozhodl se stavem něco udělat Bellamy a svou rychlostí hodně trápil ruskou obranu. Z jedné jeho akce rezultoval rohový kop, Ramsey našel Collinse a ten dal dvou druhou branku v národním týmu - 1:1.

Domácí branka nabudila a snažili se přidat další, Gunterovi ovšem chyběla přesnost a o moc lépe si dvakrát nevedl ani Ramsey. V 72. ovšem přišla pro domácí ledová sprcha. Keržakov vybojoval trestný kop, Ignaševič propálil zeď a míč se zastavil až v síti - 1:2.

Toshack na inkasovaný gól reagoval nasazením útočníka Vokese. Rusové mohli odskočit na rozdíl dvou branek, Pavljučenko ale trefil jenom břevno. Útočník Tottenhamu se ale nakonec přece jenom prosadil, v poslední minutě pečetil na konečných 1:3.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ja taky, 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
Ligter

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko v pohodě 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme RUSSIA 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele