Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
05.09.2009 20:30 CET
3 : 1
(2:0)
Stadión:
UPC-Arena, Graz

Reportáž

Rakousko - Faerské ostrovy 3:1

Poměrně jasný průběh mělo utkání, které už vůbec nic neřešilo. Rakušané rychle rozhodli o své výhře nad Faerskými ostrovy, která jim dala naději na třetí, nepostupové místo ve skupině.

V Grazu mohli fanoušci sledovat historicky fyzicky největší útočnou dvojici Mark Janko - Stefan Maierhofer, která dohromady měřila 3,98 centimetrů. Právě oba obři zajistili všechny branky Constantiniho výběru. Uběhlo jen 49 sekund hry, kdy Jakob Jantscher předal centrem míč Maierhoferovi, jenž pohodlně hlavou poslal domácí do vedení. Byla to jen čtvrtá branka OFB v historii, která padla již v první minutě, naposled se to podařilo Kurtu Welzlovi v roce 1975 proti Lucembursku (6:2).

V páté minutě mohli Rakušané rozjet opravdový gólový koncert, jenomže Janko na brankáře Mikkelsena nevyzrál a dorážející Maierhofer napral míč pouze do protějšího rohu. Následující čtvrthodina však již gól přinesla, pro Janka jej tentokrát připravili Andreas Hölzl s Danielem Beichlerem, nelepší střelec loňské sezony se pak prosadil jednoduchou ránou ze střední vzdálenosti.

Janko pokračoval ve svém galapředstavení, v 31. a ani ve 42. minutě se však ve slibných pozicích nedokázal gólově vyjádřit. To však po změně stran neplatilo o 59. minutě, tentokrát se obrovitý útočník prosadil po pokutovém kopu, kdy Gregersen fauloval Hölzla v pokutovém území. Gólman Mikkelsen nevystihl směr střely a Janko tak v jedenáctém zápase v reprezentaci popáté skóroval.

Ani hosté si však nepřišli zkrátka, v 84. minutě už jen korigoval skóre zápasu Olsen. Rakušanům však kvůli karetnímu trestu bude ve středu v Bukurešti chybět právě Janko.

Autor: Daniel Polách / orf.at

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1.15???!! ..to je nějaky vtip?...vždyt doma ostrovy dokazaly uhrat hodně slušne vysledky s Francii kapitulovaly pouze 1:0..se Srbskem 2:0..a Rakouskou je trošku jinej kalibr než Francie a Srbsko...aspon kurz 1.6 nebo 1.75

Reagovat
smazaný uživatel

Rakousko jen splni povinnost.....tip 1.....2:0

Reagovat
vanGomm

Rakousko je o MS ze hry venku.Vyhodili sice trenera (byl z ČR)) ztáta je už moc velká.Ten kurz na domácí 1,12 to je tedy síla.Když na to někdo naloží ve sběrně tak po odečtení 10% MP je to vlastně pak 1,02.Proti risku (člověk nikdy neví) vsadit 1 000 Kč a vyhrát 20?Dá to vůbec na 1 pivo.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3 a viac golov..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele