Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
05.09.2009 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Kypr - Irsko 1:2

Robbie Keane opět složil další zkoušku z dokonalosti a výrazně oživil myšlenku Irů na mistrovství světa. Sedm minut před koncem totiž zajistil ostrovnímu týmu jistotu baráže.

Skóre mohl otevřít už ve druhé minutě Damien Duff, ale po centru Robbieho Keana se nedokázal prosadit. Naopak o tři minuty později mohli hosté v Nikósii už jásat. První rohový kop v utkání a hned první gól. Hunt vrátil míč před branku a Kevin Doyle se po mírném náklonu prosadil skvělou dorážkou z osmi metrů. A záložník Hullu zlobil nadále, o chvíli později totiž přiložil pod kotel slušnou ránou ze střední vzdálenosti.

Kypřané čekali na odpověď do 30. minuty. Elia dost možná ani nevěděl, jak míč dostal do branky, byť to bylo po trvalém nátlaku domácích, který vyústil schovanou ránou z pětadvaceti metrů od již zmiňovaného muže. Irové se snažili odpovědět ihned, o pět minut později se po Kilbanově centru hlavou prezentoval neúnavný Duff, jenomže tentokrát vyznělo úsilí ryšavého záložníka do ztracena.

V posledních sedmi minutách se opět podařilo domácím dostat hosty pod výrazný tlak, ale Elia stejně jako Charalambides své šance využít nedokázali. Ve druhém poločase byli nadále aktivnější hráči ostrovního celku, ale jak pokusy Elii a Okkase v brance neskončily.

Kypr nadále neúnavně útočil, nejvíce byli vidět Charalambides a Elia, jenomže své šance nevyužívali a za to je stihl spravedlivý trest. Hodiny ukazovali 83. minutu, když si Robbie Keane naskočil na Duffův centr z pravé strany a postaral se o vítězství své země, kterou tím posunul do baráže o MS 2010.

Autor: Daniel Polách / fai.ie

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neprohra domácích hezkej kurs

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš?..skore 22:2 pro Irsko ze vzajemnejch zapasu kvalifikace a Irsko je v pozici zaručující baráž,kypřany si pohlidaj

Reagovat
ZZTOP

Pokud umím dobře počítat tak je to skore 16:6,ale jinak si myslím,že by si to měli pohlídat

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 ....

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavy zapas ktery muze skoncit jakkoliv.....nicmene muj tip X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele