Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
28.03.2009 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Izrael - Řecko 1:1

Mistrům Evropy z roku 2004 z Řecka se nepodařilo dostat do čela skupiny, ve kterém je nyní Švýcarsko díky lepšímu vzájemnému zápasu, jelikož jen remizovali na půdě Izraele. Po většinu utkání byli lepší oni, ale díky neproměňování šancí odjíždějí domů jen s bodem. Izrael tak na druhé Řeky ztrácí ze třetí pozice i nadále bod.

Hned na začátku střetnutí zabrnkal na nervy domácích Dellas, který po centru Papadopoulose hlavičkoval do míst, kde nestál gólman Aouate. Ale na brankové čáře ho ke smůle řeckého stopera zastoupil Ben Haim, jenž odvrátil míč do bezpečných vod, takže síť se nerozvlnila. Izrael vzhlížel ke svému kapitánovi, členu aktuálně rozjetého Liverpoolu Yossimu Benayounovi, jenže ten se proti propracované defenzívě v první půli moc neprosadil. Zastoupilo ho ale dravé mládí Ben Sahar, který několikrát Řeky na pravé straně hodně pozlobil.

Byli to přesto hosté, kdo si vytvářeli gólovější šance. Basinas hezky zakombinoval se Seitaridisem, ovšem jeho střela letěla nakonec jen vedle. Tři minuty před koncem utkání se již trefil Gekas. Odrážený míč po standardce doplachtil do vápna přímo na něj, kde nikým nehlídán prostrčil míč pod Aouateho.

Izrael vstoupil do druhé půle živěji. Ale trochu zapomínal na zadní vrátka a jen štěstí, že Karagounis střílel pouze nad. Domácí i přes horší herní projev v 55. minutě vyrovnali. Ben Sahar znovu ukázal, že je skvělým hráčem a právě od jeho sóla na pravé straně se odvíjela gólová akce. Pak dodal na Benayouna a ten pak zprava nacentroval do vápna na přesně skórujícího Golana.

Řecko samozřejmě chtělo strhnout vítězství na svou stranu a soupeř se mu horko těžko bránil. Gekas se ovšem ze složité pozice neprosadil a druhou trefu tudíž nepřidal. O deset minut později pustil stoper Dellas do velké příležitosti střídajícího Itzhakiho, ale gólman Chalkias jeho střelu vyrazil na rohový kop. Když se však zranil v 77. minutě Benayoun, ztratili domácí poslední kapku útočné kreativnosti. Do konce zápasu to bylo jen Řecko, kdo mohl ještě uhrát tři body. Jenže v několika dalších příležitostech hosté selhali, takže se nakonec konala dělba bodů.

Protože Lotyšsko nezaváhalo v Lucembursku, ve druhé skupině mohou stále pomýšlet na vstupenku do Afriky čtyři celky. Všechny mají za sebou přesně polovinu kvalifikace a je mezi nimi pouhý tříbodový rozdíl.

Autor: Patrik Sandev / goal.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vie mi niekto ozrejmiť prečo hrá izrael europsku kvalifik.?? dik

Reagovat
smazaný uživatel

preto ze su zacleneny do UEFA a aj ich majster hra LM resp. vitaz pohara hra Pohral Uefa..(Pjunik Jerevan)..rovnako ako azerbajdzan ci turecko..

Reagovat
smazaný uživatel

Pjunik Jerevan nieje izraelsky klub..............tetnto tym hra v ARMENSKU

Reagovat
Mustafa

Na vlastní žádost před lety (kdysi hrávali asijskou kvalifikaci) - především kvůli nepříliš idylickým zahraničněpolitickým vztahům s okolními zeměmi.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 poločas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele