Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 2
09.09.2009 20:00 CET
7 : 0
(4:0)

Reportáž

Izrael rozprášil Lucembursko 7:0

Izrael si díky jasné výhře 7:0 nad Lucemburskem stále drží naději na postup. Sedmibrankové vítězství je vůbec nejlepším výsledkem, na který Izraelci během posledních deseti let dosáhli.

Domácí tak před vlastním publikem odčinili dvě prohry a dvě remízy, které se během jejich posledních čtyř zápasů urodily. Naproti tomu Lucemburkové nenavázali na solidní výkon z Moldávie a další body do skupiny 2 nezískali. Modří se díky dalším třem bodům přiblížili druhému Řecku na rozdíl jediného bodu, balkánský tým ale ještě čeká zápas s Moldávií.

Kanonádu započal již po deseti minutách hry útočník Genku Elyaniv Barda. O pět minut později přidal druhý gól Baruchyan. Do poločasu určil konečné skóre na pro hosty hrozivých 4:0 opět Barda, který tak ještě před koncem poločasu zkompletoval hattrick. Rozjezd domácích po přestávce byl trochu pomalejší, úvodní gól druhé pětačtyřiceti minutovky přišel "až" v 58. minutě. Autorem byl Golan. Na konečných 7:0 poté dvěma brankami upravil talent anglické Chelsea Ben Sahar.

Hosté se ani na pobřeží Středozemního moře nestačili pořádně rozehrát a již museli stahovat jednobrankové manko. V deváté minutě totiž využil skvělý pas od Tamira Cohena kanonýr Elyaniv Barda. Druhý gól přišel prakticky okamžitě. Pro vývoj zápasu to ale bohužel nebyl vyrovnávací gól, ale další branka domácích. Tentokrát z 18 metrů napřáhl Baruchyan a ani on se proti brankáři soupeře nemýlil.

Brankostroj Izraelců se ani po druhém gólu nezastavil. Ve 21. minutě běžel na brankáře osamocený Yossi Benayoun, místo aby ale sám zakončil, tak ještě přihrál lépe postavenému Bardovi. Ten pouze doklepl míč do prázdné branky - 3:0. Minutu před koncem poločasu pak svůj hattrick Barda završil. Forvard Genku se postavil ke standardní situaci a trefil se i potřetí.

Úvod druhé půle patřil opět Izraelcům, dlouho se jim ale nedařilo své šance dovést ke zdárnému gólovému konci. Až v 58. minutě se opět prosadil Golan, který zblízka nedal brankáři hostů příliš nadějí. Po pěti minutách se skóre měnilo zase. Střídající Ben Sahar předvedl krásnou sólovou akci, jenž také dokázal bezchybně zakončit - 6:0 pro domácí. Poslední branka padla šest minut před koncem řádné hrací doby a měl ji na svědomí opět kmenový hráč Chelsea Ben Sahar. Tentokrát se prosadil proti Lucemburkům z dorážky po Yitzhakiho střele.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football.org.il

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

ne.....3-0 to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Na izrael jsem měl proti lotyšsku a prohráli mi jedinou chybu. Njeradši bych jim přál aby prohráli i teď ale asi se to nestane

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem na ně měl vsazíno z těma lotyšema a nasraly mě teda pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

tak mne to cez vikend po*rali francuzi...vsetko ostatne chytene....doteraz ale lutujem ze som nedal remizu portugalcov by som mal aspon 12 eur....

Reagovat
smazaný uživatel

napodobne..Izraelci vyhoreli..ted vyhraji..myslim ze 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele