Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
10.09.2008 20:50 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Itálie - Gruzie 2:0

Squadra Azzurra díky dvou trefám římského legionáře Daniele De Rossiho porazila Gruzii 2:0. Obzvláště krásný byl první gól, kdy De Rossi napřáhl zhruba ze 27 metrů a ránou jako z děla vymetl šibenici.

Italové začali velmi zostra. Gianluca Zambrotta velmi chytrým pasem vyslal Camoranesiho, jenž zakončoval vedle tyčky. Chvíli poté zkoušel Loriovu pozornost střelou z dálky Aquilani. Po sedmi minutách se Luca Toni obtočil kolem Kaladzeho a následně se svalil ve vápně chtíc penaltu. Rozhodčí však byl ledově klidný, i přes četné protesty mnichovského útočníka. O několik minut později měl na kopačce první branku Antonio Di Natale. Luca Toni jej skvěle vyslal za obranu, ale než se domácí útočník zorientoval, tak k němu přispěchal Ucha Lobjanidze a míč mu ukopl. Jak vidno, tak Italové měli tlak, který vyústil brankou v 17. minutě. Daniele De Rossi obešel Levana Kobiashviliho, načež vypustil nechytatelnou bombu ze sedmadvaceti metrů.

Italové si svůj výkon z Kypru vzali k srdci a nyní hráli excelentní fotbal. Marcello Lippi zářil na lavičce spokojeností. Nicméně ve 25. minutě přišla první vážnější příležitost hostí. Levan Mchelidze našel na druhé straně hřiště volného Levana Keniu, který měl již volnou cestu na Buffona. Něco jej však rozhodilo, na okamžik spustil míč z očí a jeho střela byla pouze vroucným pozdravem brankáři turínského Juventusu. Poslední desetiminutovku prvního poločasu se Italové lehce zatáhli a míč na kopačkách měli převážně svěřenci Hectora Cupera. Ovšem nedokázali nic kloudného vymyslet, a tak se odcházelo do kabin za stavu 1:0.

Oba trenéři udělali o přestávce jednu změnu. Marcello Lippi poslal do boje záložníka Sampdorie Angela Palomba a stáhl Anderu Pirla. Na druhé straně se měnili krajní beci. Za Eliavu přišel Kvaskvhvadze. Gruzínci začali druhý poločas lépe a Nicola Legrottaglie musel zastavovat hned dva protiútoky zkraje poločasu. Poté se pokoušel vystřelit z dálky Kobiashvili, ale mířil nepřesně. Italové značně polevili, hráli jako profesoři a místy byl na ně slyšet i pískot. V 66. minutě se konečně Azzurri dostali dopředu. Toni našel Aquilaniho, kterého však dobře vychytal Loria.

Tato nepatrná akce probudila Squadru Azzurru k životu. Dossena provedl sprint po lajně a našel volného Del Piera, ten se pokoušel zakončit, ale míč točil nad branku. V 70. minutě přišel na hřiště Vincenzo Iaquinta, jenž byl v tuto chvíli pátým hráčem Juventusu na hřišti. Iaquinta o sobě dal okamžitě vědět, když obdržel Aquilaniho přesný pas a střílel jen těsně vedle. Hra začala být opět "koukatelná" z pohledu diváka. Iaquinta dostal šanci na reparát, ale ani podruhé netrefil branku. Na druhé straně pouze zahrozil Kenia, což byla poslední vážnější šance Gruzínců.

Poslední slovo měl Daniele De Rossi. V 90. minutě jej vyslal na zteč Alex Del Piero a De Rossi si se situací poradil jako rozený kanonýr. Míč napálil na zadní tyč podél Lorii, čímž zatloukl hřebíček do gruzínské rakve. Italové tedy vládnou skupině 8 s plným počtem bodů po dvou odehraných zápasech.

Autor: Pavel Bartl / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

italie vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Itálie neponechá nic náhodě a bez problémů si připíše další 3 body. Tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

muj tip je vitezstvi italie a gruzie neda gol 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Alessandro Del Piero, Del Piero, Alex

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele