Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 8
09.09.2009 20:50 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Itálie - Bulharsko 2:0

Velký krok k postupu na světový šampionát udělali v Turíně také domácí Italové, kteří nedali Bulharům sebemenší šanci a po výhře 2:0 mají už čtyřbodový náskok před druhým Irskem. Zato Bulhaři se mohou s vidinou postupu pomalu loučit.

Squadrra Azzura začala utkání ve velkém stylu a hned ve čtvrté minutě se před Ivankova dostal Claudio Marchisio, jenže bulharský gólman v tomto případě obstál na výbornou. Tolik štěstí už neměl v 11. minutě, kdy si Fabio Grosso elegantně vyměnil míč s Andreou Pirlem a čerstvá posila Juventusu Turín tak okořenila svůj příchod na domovský stadion Staré dámy vedoucí brankou.

Neuběhlo ani pět minut a vedení domácích mohlo být dvojnásobné. To by však musel Iaquinta naložit se Zambrottovým centrem o poznání lépe. Bulhaři pak málem udeřili jako blesk z čistého nebe, jenže s razantní hlavičkou Petrova si bravurně poradil Buffon. Po půlhodině hry zahrozil Iaquinta, ale jeho hlavička po Pirlově centru skončila těsně nad.

Oba dva si pak stejnou situaci zopakovali také o pár minut později, opět neúspěšně. Nápor domácích sílil a pět minut před koncem první půle se diváci dočkali také druhé branky. Po pohledné kombinaci s Gilardinem na jeden dotek se s přehledem trefil aktivní Iaquinta a de facto rozhodl o vítězi.

Poté se sice osmělili rovněž Bulhaři, jenže pokusům Yankova a Stiliana Petrova chyběla vždy trocha přesnosti. Po šedesáti minutách vystřídal unaveného Gilardina Rossi, který se hned po svém příchodu na trávník uvedl pěknou střelou, s níž měl Ivankov nemalé starosti. Hosté však tušili, že pouze bodový zisk jim může dát alespoň teoretickou naději, ale přímý kop Georgieva hravě pokryl Buffon. Proti průniku Berbatova pak zasahovat vůbec nemusel, neboť bulharský forvard mířil vysoko nad. Zbytek utkání už si Lippiho svěřenci s přehledem pohlídali a po zásluze tak jsou jednou nohou v Jižní Africe.

Autor: Radek Barkman / www.sportinglife.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Marv

Bulhari neprijdou o neporazitelsnost ani v Italii a tesnou vyhrou 1:0 ozivi nadeji na baraz

Reagovat
Ligter

dám překvápko 0:1 Berbatov Itálii se to catenaccio nevyplatí.

Reagovat
jtbs

7 hracov v zaklade je z Juve

Reagovat
smazaný uživatel

toto je iba pravdepodobna zostava,takze tam mozu byt nakoniec 2

Reagovat
JuveIt

V základu budou na 100% 4 hráči Juve. Buffon - to je jasny, Cannavaro, Chiellini - jasná stoperská dvojka a Grosso - Lippi prohlásil, že bude v základu.

Reagovat
JuveIt

Myslím, že by se Italové neměli spolehat na hráče soupeře, že za ně vstřelí goly. Kaladze je nenahraditelný. Doufám, že až budem hrát proti ACM, tak bude hrát v základu, aby Diego a spol. neměli tolik práce. Věřím, že se golově prosadí Iaquinta a tipuju 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Italia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to v suchu,jen Tonda Cassano mi tam chybí pořád a pořád..ale doufám že dostane šanci..

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak! Aj mne tam strašne chýba či už Cassano,alebo Pazzini

Reagovat
JuveIt

Tak Italové podali skvělý výkon a ukázali, že umí hrát fotbal. Doufám, že hráči aspon častečně umlčeli kritiky, kteří si tady stěžují na italský fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

grosso .. hmmm a niektory interisty sa smialy ze aku posilu ziskalo juve.....2 go ,l proste fantazia ..forza italia

Reagovat
JuveIt

No já jsem Grossovi taky moc nevěřil, ale včera hrál skvěle. Oba goly dali naši hráči, což je taky super. A i když fandimJuve, tak mě mrzí, že nehrál Santon. Ten hráč bude legenda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele