Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
09.09.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Ukrajina 0:0

Ukrajina si výrazně zkomplikovala cestu do baráže a nyní bude mít co dělat, aby se ještě přes houževnaté Chorvatsko dostala. Po bezbrankové remíze na půdě podceňovaného Běloruska získala pouze bod a na svého nejbližšího soka ztrácí ještě dva body. Pokud však Chorvaté nebudou bodovat v Anglii, má Ukrajina všechno ve svých rukách. Musí ovšem porazit Andorru a hlavně v domácím prostředí superfavorita Anglii.

Vzhledem k tomu, že na Chorvatsko čeká poslední vystoupení v Kazachstánu, zřejmě obě výhry budou nutné. Ukrajina sice nehrála v souboji dvou bývalých republik Sovětského svazu špatně, avšak nedokázala využít své šance a bez branek se vyhrávat skutečně nedá. Běloruko získalo proto svůj jubilejní desátý bod a pohlídalo si čtvrté místo v přetěžké skupině. Domácí začali od úvodních minut na svého soka tlačit, první šanci si vypracoval Sergey Kornilenko, dobrý zásah ovšem předvedl gólman Andriy Pyatov.

Na druhé straně se prezentoval povedenou střelou z 25 metrů Alexander Kulchya, následnou dorážku poslal Omelyanchuk nad. Pak se naplno rozjela útoční síla hostů, branku zkusil dvakrát vsítit Ševčenko i Dmytro Chygrynskiy, po přihrávce Milevskyho nerozvlnil síť ani Gai. Vždycky byl totiž skvělý gólman Yuri Zhevnov, jenž si poradil se všemi pokusy. Na konci první půle mohl hosty rozesmutnit hlavou Kornilenko, mířil ovšem příliš vysoko.

Druhé dějství ovládli zpočátku domácí a Ukrajina mohla děkovat brankáři Pyatovovo. Ten byl totiž v úvodu úspěšný jak proti pokusu Yarmolenka, tak i Hleba. V dalším průběhu se Pyatovovi tváří tvář dvakrát zjevil Hleb, běloruský špílmachr ale na hrdinu druhé půle nevyzrál. Čtvrt hodiny před hvizdem po přihrávce Hleba tvrdě pálil Kornilenko, horní roh ovšem minul o centimetry.

V poslední minutě se ještě pokusil využít chybu běloruské obrany Milevsky, v jasné možnosti ale propásl vhodný moment ke střele a skóre se již neměnilo. Ukrajina tedy v dalším zápase přivítá doma Anglii a potřebuje tři body, Bělorusko se utká před vlastními fanoušky s Kazachstánem.

Autor: Viktor Sandev / ffu.org.ua

Komentáře (1886)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele