Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
09.09.2009 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Albánie - Dánsko 1:1

Menší ostudu na mezinárodní scéně si uštědřil dánský fotbal. Dánská reprezentace totiž odjela z Albánie pouze s remízou 1:1.

Jenomže od začátku utkání tomu ne vše nasvědčovalo. Dánové byli aktivnějším a domácí se drželi jen díky výbornému výkonu Samira Ujkaniho v brance. První šanci utkání si však připsali překvapivě domácí, jenomže hlavička Lorika Cany po rohovém kopu přeci jen skončila těsně vedle levé tyče.

Od té doby však jakoby na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo, k nevoli domácího publika to hostující. Dánští reprezentanti dokázali svou územní převahu zúročit ve 40. minutě, kdy si po týmové akci připsal další zářez na světové scéně útočník Arsenalu Nicklas Bendtner. Dánové se tak dostali do vedení pět minut před koncem první půle, jenomže do té druhé vstoupili jako vyměnění.

Toho dokázali Albánci bleskurychle využít, vždyť Bogdani srovnal jen pět minut po nástupu ze šaten. Dánové se rychle probrali z částečné letargie a reakcí na to bylo i střídání Grønkjaera za Poulsena tři minuty po inkasovaném gólu. Právě nový muž na trávníku vlil hostujícímu týmu novou krev do žil, sám se dvakrát dostal do nadějné šance, ale stejně jako jeho kolega Bendtner ji neproměnil.

Ve skupině A se tak zrodil další pozoruhodný výsledek, Dánové nedokázal utkání v ateistické zemi dovést do vítězného konce a domů se vracejí s ostudou.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele