hlavní fáze, 2. kolo
02.10.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Petar Sučić (© DAMIR SENCAR / AFP)

Monaku zachránil v Záhřebu bod gólem z penalty v poslední minutě Zakaria

Monaku se díky proměněné penaltě Denise Zakarii z 90. minuty povedlo vyrovnat stav utkání na hřišti Dinama Záhřeb, proti kterému prohrávalo již o dvě branky, a odvezlo si bod za remízu 2:2.

Chorvaté do utkání vstoupili s cílem rychle smazat nálepku outsiderů poté, co dostali od Bayernu Mnichov výprask 2:9. Tento výsledek stál trenéra Sergeje Jakiroviče místo, takže nebylo překvapením, že jeho nástupce Nenad Bjelica vsadil ve snaze zastavit útočnou sílu Monaka na pětičlennou obranu.

Přesto však do utkání lépe vstoupili domácí. Brankář Monaka Philipp Köhn musel likvidovat prudkou střelu Martina Baturiny, kterou následně z brankové čáry vykopával Mohammed Salisu. Bruno Petkovič pak po přihrávce Stefana Ristovského z pravé strany střílel nůžkami nad břevno.

Monako na rozdíl od Dinama chtělo navázat na výhru nad Barcelonou. Byli to ale domácí fanoušci, kteří se radovali jako první. Petar Sučič se otočil uvnitř pokutového území, přehodil Köhna a poslal Bjelicovy svěřence do vedení.

Zdálo se, že domácí zvládají podmínky lépe než Monako, které mělo štěstí, že hned po přestávce neprohrávalo 0:2, když Petkovič zblízka netrefil bránu. Baturina pak ale ozdobil vynikající výkon gólem, když se prokličkoval před pokutové území a poté nechytatelně levačkou překonal Köhna.

Monaka se však nevzdalo a v 74. minutě svěřenci Adiho Hüttera vykřesali naději, když po Aklioucheho rohu hlavičkoval Salisu. Hosté si nakonec udrželi neporazitelnost ve všech soutěžích poté, co Maxime Bernauer fauloval Folarina Baloguna v pokutovém území. Následný pokutový kop s jistotou proměnil kapitán Zakaria a zajistil hostům bod. Domácí museli naopak ještě skousnout vyloučení Lukase Kačavendy po dvou žlutých kartách a Dinamo dohrávalo zápas o deseti.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pepesma

0:2

Reagovat
DidusIneptus

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele