33. kolo
28.04.2024 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

Norský adept na krále střelců táhne Villarreal za pohárovou Evropou

Villarreal si ve 33. kole LaLigy smlsnul na vlastním hřišti na Vallecanu, které se po prohře 0:3 vrátilo do Madridu s prázdnou. O vítězství favorita rozhodl norský kanonýr Alexander Sörloth, který se díky dvěma brankám posunul na druhé místo v tabulce střelců. Na nejproduktivnějšího útočníka španělské ligy Arťoma Dovbyka, jenž má přesných zásahů 19, ztrácí už jen dva góly. Díky tříbodovému zisku se Žlutá ponorka dostala na dostřel sedmé příčky, která garantuje účast v předkolech Konferenční ligy.

Villarreal v minulém kole napravil dvě zaváhání v řadě, když podle předpokladů porazil poslední Almeríi 2:1. Stále tak mohl živit teoretické naděje na sedmou příčku zajišťující alespoň Konferenční ligu. Přibrzdit jej ovšem chtělo Vallecano, jež přijelo do Valencijského společenství se sérií čtyř klání v řadě bez porážky, ve kterých inkasovalo jen jeden gól.

Tentokráte byl ovšem Stole Dimitrievski překonán již v 18. minutě, aniž by v první půli dokázal zaznamenat jakýkoliv úspěšný zákrok. Sörloth si po přihrávce Álexe Baeny perfektně načasoval náběh za obranu a ranou na zadní tyč otevřel skóre zápasu.

Norský forvard, který v roce 2019 ještě v dresu tureckého Trabzonsporu dvěma góly přispěl k vyřazení pražské Sparty ve třetím předkole Evropské ligy, se po půlhodině hry zdánlivě dokázal na listinu střelců zapsat znovu, jeho dorážku však kvůli postavení mimo hru musel rozhodčí po zhlédnutí videozáznamu zneplatnit.

Baena si krátce po změně stran mohl ke své asistenci připsat také přesný zásah, jeho rafinovaný pokus o lob ovšem skončil pouze na břevně. Vzápětí se Sörloth podruhé v zápase předčasně radoval ze vstřelení branky, nepřítelem číslo jedna byl pro něj tentokrát asistent na čáře.

Navýšit svůj náskok se celku z provincie Castellón přece jen podařilo, v 69. minutě dokázal hlavičkou k tyči proměnit rohový kop Yerson Mosquera. Definitivní hřebík zatloukl do rakve hostujícímu týmu o pět minut později opět skandinávský fantom Sörloth, když po skvělém pasu odchovance klubu Baeny zakončil samostatný únik suverénní dělovkou na vzdálenější tyč.

Oba týmy odehrají další ligový zápas 5. května. Rayo se utká s Almeríí, Žlutá ponorka změří síly se Celtou Vigo.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele