Kapitán Souček chtěl hrát i v přípravě s Walesem, gól ho potěšil

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček chtěl po čtvrtečním vyřazení se Švédskem v semifinále play off o mistrovství světa nastoupit i do dnešního přípravného duelu ve Walesu. Národní tým pro něj představuje obrovskou čest. Navíc ho potěšil devátý reprezentační gól, kterým se v Cardiffu podepsal pod remízu 1:1.

Češi se po prohře ve Švédsku vrátili do Prahy a vstřebávají zklamání

Čeští fotbalisté se po čtvrteční porážce 0:1 po prodloužení ve Švédsku v semifinále play off kvalifikace o mistrovství světa dnes krátce po poledni vrátili do Prahy. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se odpoledne budou na hotelu věnovat regeneraci a potom se již pomalu začnou připravovat na úterní přípravné utkání ve Walesu.

Souček i Vaclík vyjádřili kouči Šilhavému po vyřazení ve Švédsku podporu

Čeští fotbalisté se po porážce 0:1 po prodloužení ve Švédsku v semifinále play off o mistrovství světa postavili za trenéra Jaroslava Šilhavého a přáli by si, aby u mužstva pokračoval. Šedesátiletému kouči vyprší na konci července smlouva a není jasné, zda mu bude prodloužena.

Postup na MS by byl největší úspěch v reprezentační kariéře, řekl Souček

Tomáš Souček se loni s národním týmem probojoval do čtvrtfinále mistrovství Evropy, za největší úspěch reprezentační kariéry by ale považoval případný postup na světový šampionát v Kataru. K němu musí svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého ve čtvrtek v semifinále play off zvítězit ve Švédsku a o pět dní později v Polsku.

Jeden z mých nejlepších zápasů ve West Hamu, řekl Souček po postupu v EL

Za jeden z nejlepších zápasů v dresu West Hamu označil záložník Tomáš Souček odvetný duel Evropské ligy se Sevillou, v němž pomohl gólem k výhře 2:0 a postupu do čtvrtfinále. Český reprezentační kapitán otevřel skóre v 39. minutě přesnou hlavičkou, čímž vymazal ztrátu z předchozího duelu 0:1.

Součkovo zranění není vážné, kapitán české reprezentace je v pořádku

Zranění Tomáše Součka z West Hamu po středečním osmifinále Anglického poháru se Southamptonem není vážné. Sedmadvacetiletý kapitán české reprezentace uvedl, že je v pořádku a měl by být připraven na další zápas.

Kane - Son a návrat Eriksena ve stínu invaze: 27. kolo Premier League v kostce

Spolupráce "já na bráchu, brácha na mě" v podání hvězdné dvojice Harry Kane - Son Hung-min opět zafungovala. Po nečekané porážce v Burnley si ostrostřelci Tottenhamu spravili chuť v Leedsu, kde režírovali vítězství Spurs 4:0. Momentem víkendu byl ovšem comeback jejich bývalého spoluhráče Christiana Eriksena, který se osm měsíců po srdečním kolapsu vrátil k soutěžnímu fotbalu v dresu Brentfordu. Vše a mnohé další ale zastínila invaze Rusů na Ukrajinu.

Souček bral gól jako dárek k 27. narozeninám a věnoval ho dědečkovi v hledišti

Za dárek k 27. narozeninám označil český fotbalista Tomáš Souček svou branku do sítě Wolverhamptonu, díky níž rozhodl o vítězství West Hamu v 27. kole anglické ligy 1:0. Rodák z Havlíčkova Brodu se prosadil počtvrté v této sezoně a věnoval gól svému dědečkovi, který mu fandil z hlediště.

Souček pochválil spoluhráče Bowena, na prvním místě je ale podle něj tým

West Hamu využil zaváhání Manchesteru United a po výhře 1:0 nad Watfordem se v anglické lize posunul na čtvrté místo, které zajišťuje účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Český záložník "Kladivářů" Tomáš Souček po utkání ocenil střelce jediné branky Jarroda Bowena.

Jsme frustrovaní, řekl Souček po další ztrátě West Hamu

Záložník Tomáš Souček byl po prohře v 19. kole anglické ligy zklamaný z dalšího neúspěchu West Hamu. "Kladiváři" v sestavě i s dvěma českými reprezentanty podlehli na domácím hřišti Southamptonu 2:3 a nevyhráli v soutěži potřetí za sebou. V tabulce klesli na šesté místo a podle dalšího českého hráče Vladimíra Coufala by se měli vrátit k základním principům své hry.

Za gól jsem rád, ale chtěli jsme vyhrát, uvedl Souček po remíze s Brightonem

Tomáše Součka potěšilo, že ve středečním utkání anglické ligy proti Brightonu prolomil střelecký půst, remíza 1:1 jej ale zklamala. Podle českého reprezentačního kapitána se musí londýnský klub vyvarovat podobných chyb jako při vyrovnávací brance Neala Maupaye minutu před koncem řádné hrací doby. V sobotu čeká "Kladiváře" vedoucí Chelsea.

Je to frustrující, řekl Souček po prohře West Hamu s Manchesterem City

Záložník Tomáš Souček neskrýval frustraci z toho, že fotbalisté West Hamu v nedělním utkání anglické ligy prohráli na půdě Manchesteru City 1:2 a poprvé od dubna v Premier League nebodovali dvakrát za sebou. Kapitán české reprezentace věří, že se "Kladiváři" už v příštím utkání vrátí na vítěznou vlnu. West Ham po 13 kolech drží čtvrtou příčku v tabulce.

Souček by se nezlobil, kdyby proti Estonsku navázal na hattrick

V březnovém úvodu světové kvalifikace si Tomáš Souček při vysoké výhře 6:2 nad Estonskem na neutrální půdě připsal dosud jediný hattrick v české reprezentaci a vůbec by se nezlobil, kdyby to zopakoval i v úterní domácí odvetě na Letné. Kapitán národního týmu si bude v zápase dávat pozor na to, aby nedostal zbytečnou žlutou kartu, která by ho vyřadila ze semifinále březnového play off o postup na šampionát v Kataru.

Souček: Přijeli jsme pro výhru, chceme navázat na domácí zápas s Běloruskem

Kapitán Tomáš Souček věří, že čeští reprezentanti v pondělním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Bělorusku zopakují výkon z domácího vzájemného duelu, který v září v Ostravě vyhráli 1:0. Jen podle něj musejí zlepšit produktivitu. Záložník West Hamu nebere nic než tři body a stále věří, že reprezentanti vybojují druhé místo ve skupině.

Kapitán Souček věří, že se Češi poučí z březnové porážky ve Walesu

Kapitán Tomáš Souček věří, že se čeští reprezentanti při pátečním utkání kvalifikace mistrovství světa proti Walesu poučí z porážky 0:1 v březnovém vzájemném duelu v Cardiffu. Šestadvacetiletý defenzivní záložník West Hamu se navzdory náročnému programu z poslední doby cítí fyzicky dobře a věří, že to v nadcházejícím duelu přenese na trávník.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele