Ztratili jsme body, hodnotil Horejš hradeckou prohru v Plzni

29.07., 08:55
Aktuality
David Horejš (© FC Hradec Králové)

Bylo znát, že je zklamaný. Hradec Králové byl podle trenéra Davida Horejše v Plzni blízko bodovému zisku. Votroci nakonec prohráli 0:1, ale jednou dopravili míč do sítě, gól však pro ofsajd neplatil. "Minule se VAR přiklonil s Teplicemi k nám, teď proti. Bereme to," pravil po utkání Horejš. Jeho gesto po verdiktu VAR ale bylo výmluvné, mrzelo jej, že branka neplatila. Experti na O2 TV pak Hradci vyčinili, že začal být odvážný až ve chvíli, kdy inkasoval gól.

David Horejš byl po utkání smutný. Jeho svěřenci trápili favorizovanou Plzeň a nebyli ani daleko od bodového zisku. "Ztratili jsme body, myslím si, že jo. Ale fotbal se hraje na góly. My jsme žádný nedali, Plzeň dala jeden, proto bere tři body. Ale výkon z naší strany špatný nebyl," tvrdil po závěrečném hvizdu Horejš.

Jeho týmu vzal ale gólovou radost VAR, podruhé šel na plzeňskou branku sám Horák, ale gólman Jedlička skvěle zakročil. "Minule se VAR přiklonil k nám v utkání s Teplicemi, teď proti. Bereme to. Měli jsme ještě jednu vyloženou šanci Horákem, bohužel jsme ji neproměnili, proto nebereme nic. Ale byl to výkon, na kterém se dá stavět," naznačil Horejš.

Nebýt těsně prohry, byl by celkem spokojený. "Druhý poločas byl z naší strany hodně slušný. Bohužel přišel penaltový zákrok a se štěstím proměněná penalta," mrzelo kouče Hradce. Pokutový kop málem zlikvidoval gólman Adam Zadražil. "Podržel nás, chytal velice dobře, je to jistota. Ale všichni odehráli slušné utkání," dodal Horejš.

Experti ve studiu O2 TV měli po utkání jasno. Hradec favorita v Doosan Areně zlobil, ale až po inkasovaném gólu. "Hradec začal hrát odvážněji, až když dostal branku. Do té doby jim chyběla odvaha, což je bolest českého fotbalu. Pak si vytvořili dvě šance. Jednu brankovou, co neplatila a podruhé Plzeň zachránil Jedlička. Domácí ale vyhráli zaslouženě," hlásil bývalý trenér a funkcionář Zdeněk Ščasný v roli experta.

Podle bývalého prvoligového hráče Zdeňka Folprechta chyběli hostům hodně Václav Pilař a Adam Vlkanova. "Oba v Plzni v minulosti hráli, mají zkušenosti z Ligy mistrů, takže by předvedli stejně kreativní výkon. V Plzni by to pro ně byl normální zápas," viděl další důvod toho, proč možná Hradec v neděli večer nebodoval a nebyl odvážnější. Sám se dokázal vcítit do pozice hráčů Hradce. Sám prý zažil, jak si vyčítal po utkání, že jeho tým nehrál odvážněji.

"Znám to. Když tým na půdě favorita dostane gól, tak si v hlavě řekne, už jsme to podělali a nemáme co tratit. A po druhé půli v kabině si pak říká, škoda, že jsme takhle nehráli takhle od začátku," narážel na to, že Hradec za stavu 1:0 pro Plzeň dokázal zlobit. A nakonec jej na lopatky srazila penalta, kdy měl zakončující Šulc kliku. Gólman Adam Zadražil jeho ránu vyrazil, ale hrdina Viktorie vrátil míč do sítě. "Trefil to koníčkem a díky tomu dal gól. Určitě to nebyl záměr, ale pomohlo mu to," věděl Folprecht.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (12)

Přidat komentář
Largo

Geniální. Prohraješ a tvůj inteligentní souhrn zní: "Ztratili jsme body, myslím si, že jo." Fakt, myslíš?

Reagovat
Pablos

Pokud tě soupeř válcuje, dostaneš 5:0 tak neřekneš ztratili jsme body… pokud remíza byla docela blízko i, tak to řekneš. Co je na tom ?

Reagovat
wyqinac

Reagovat
kilobyte

Za remízu nejsou body, ale jen jeden.

Reagovat
KingMaster13

Hradec se mi hodně líbí. Bohužel ten tým je složenej na obranou hru ale ta organizace a všechno. To bude sakra nepříjemný tým k porážení.

Reagovat
John Obi Mikel

Nekecej

Reagovat
$dolar$

Horejs je dobrej kouc. Jeden z nejlepsich v lize. Hradci chybi kvalita, ale takticky jsou na tom dobre. Ikdyz vzdy se jim bude lip hrat proti tymum, ktere je zatlaci. S Teplicema to takhle dobry od nich nebylo.

Reagovat
Modi6

Za Horejšem jsou hodně kvalitní výsledky. V Jablonci udělali velkou chybu, že se ho zbavili.

Reagovat
Modi6

Strašná škoda, že se Plzni zranil ten Kabongo. To mohl být pro Plzeň skvělý trumfík v bojích o poháry. Pořádná smůla. Nejvíc gólů v přípravě a teď nic.

Reagovat
Houfi

Tohle jsou cenne 3 body. Pokud bude Hradec pokracovat stejnym stylem, tak si vykopou pohary.

Reagovat
Nad dopisy diváků

Nechutné choreo Plzně na zápase s Hradcem. To chcete zasévat nenávist???

Reagovat
GrimeBaller98

Ale hra Hradce ma tvar, sice ji chybeli 3 nejlepsi hraci a tvorivy hraci, ale poradili si a ten tym vcera vypadal zajimave , mit vetsiho zabijaka do vapna, tak jsou s klidem v top6.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele