Ženské derby ovládla Sparta. Jsme na hráčky hrdí, chválil trenér Gregora

Dnes, 15:48
Aktuality
Sparťanky vyhrály v derby po osmi předchozích nezdarech. (© Sparta Praha)

Hráčky Sparty jasně ovládly pražské derby v 7. ligovém kole a šampiona uplynulých tří ročníků Slavii porazily vysoko 5:1. Ve vzájemných soubojích uspěly po osmi zápasech a vedou tabulku o tři body před dnešními soupeřkami, které utrpěly první ztrátu v sezoně. V neděli se v Edenu utkají mužské týmy obou pražských "S".

První výhru v derby zažil slovenský trenér Sparty Pavol Gregora, který převzal tým loni v listopadu. "Co jsme přišli, pracovali jsme na tom, abychom se jim dokázali vyrovnat. Bereme tyhle zápasy jako zápasy v Lize mistryň. Jsme na hráčky hrdí," řekl České televizi.

Slavia doplácela na chyby v defenzivě. "Sparta potrestala každou naši nedokonalost směrem dozadu. To nás stálo zápas. Vyškolili nás z produktivity," uvedl kouč Jiří Vágner, který v létě vystřídal Karla Pitáka. "Nadechli jsme se asi na deset minut, kdy jsme dali gól na 4:1. Možná nás zastavil ofsajd při gólu na 4:2, který asi nebyl, to už na tom nic nemění. Pak to bylo hodně otevřené, Sparta měla další šance. Hra dozadu byla slabá a ovlivnilo nás to i směrem dopředu," prohlásil Vágner.

Sparťanky vyhrály první poločas 2:0 díky gólům Černé s Poláškovou, které skórovaly v 30. a 33. minutě. Krátce po poločase přidaly další branky Khýrová, která stejně jako Černá ještě v minulé sezoně hrála za Slavii, a Paulenová. Po snížení Cvrčkové uzavřela skóre v 74. minutě Američanka Beckmanová.

"Když jim nachystáme pět gólů, tak nemůžeme vyhrát. To co jsme předvedly v defenzivě a jak jsme se kopaly za uši, je prostě ostuda. Je to pro nás pořádná facka. Jestli se neprobereme po tomhle, tak už nevím po čem," řekla kapitánka Slavie Diana Bartovičová, jejíž tým stejně jako sparťanky neuspěl v kvalifikaci Ligy mistryň.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
monty25

Bohužel se jenom potvrdilo, že Slavia teď není vůbec v pohodě. Škoda toho neuznaného regulérního gólu Svitkové na 2:4, ale to na tom nic nemění. Dva nejdůležitější zápasy podzimu slávistky vůbec nezvládly.

Jinak si vzpomínám na první derby sezony 2020/2021, které skončilo úplně stejným výsledkem. Tahle sezona ještě zdaleka rozhodnutá není, ale tehdy rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů, které měla Sparta díky tomu lepší. Tak snad do toho promluví i Slovácko...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele