Ze skotské nominace na ME vypadl čerstvý rekordman Gordon

08.06., 08:51
Aktuality
Craig Gordon (© AFP)

Brankář Craig Gordon se po pátečním návratu do reprezentace nevešel do konečné nominace Skotska na fotbalové mistrovství Evropy. Trenér Steve Clark o jeho vyřazení informoval po remíze v přípravném utkání s Finskem (2:2), do které gólman Heart of Midlothian zasáhl jako náhradník a v 41 letech se stal nejstarším hráčem v historii národního týmu.

Gordon se vrátil do reprezentace po vážném zranění z konce roku 2022, comeback na ligových trávnících oslavil až letos v lednu. Při pátečním startu v Hampden Parku už přitom věděl, že na evropský šampionát nepojede, kouč mu to sdělil o den dříve. "Byl to složitý rozhovor, a abych byl upřímný, oboustranně dost emotivní," řekl Clarke. Přesto dal Gordonovi možnost absolvovat 75. mezinárodní start. "Že ji využil, to ukazuje, že je to chlap," dodal.

Z předběžné nominace vypadl také obránce Rangers John Souttar.

Skotové do turnaje vstoupí 14. června duelem proti Německu, ve skupině A budou jejich dalšími soupeři ještě Švýcarsko a Maďarsko.

Nominace Skotska na mistrovství Evropy:

Brankáři: Zander Clark (Heart of Midlothian), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell).

Obránci: Anthony Ralston, Greg Taylor (Celtic), Liam Cooper (Leeds), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Al Ettifaq), Ross McCrorie (Bristol), Scott McKenna (FC Kodaň), Ryan Porteous (Watford), Andy Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Real Sociedad).

Záložníci: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Rangers), Kenny McLean (Norwich), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United).

Útočníci: Che Adams (Southampton), Tommy Conway (Bristol City), James Forrest (Glasgow), Lewis Morgan (New York Red Bulls), Lawrence Shankland (Heart of Midlothian).

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
fabec1222

Dobře mu tak, včera mi zkurvil několik tiketů, kripl blbej.

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Parádně naprcaná záloha. Čtvrtfinále minimálně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele