Worthington po zápase s Itálií skončí u Severního Irska

10.10.2011, 21:26
Aktuality
Severní Irsko bude po necelých pěti letech hledat nového trenéra. Nigel Worthington totiž potvrdil, že po úterním zápase s Itálií ve funkci skončí. Severní Irové zítra zakončí neúspěšnou kvalifikaci o postup ME 2012 a Worthington cítí, že je třeba, aby se reprezentace posunula dál...

Úterní závěrečný duel letošního kvalifikačního cyklu v Pescaře bude pro Worthingtona posledním na lavičce severoirské reprezentace a nebude to příliš šťastné loučení. Severní Irsko je totiž ve skupině C předposlední, na pátém místě má devět bodů z devíti zápasů, od léta 2009 navíc vyhrálo jen dva duely ze 23. Worthington mužstvo vede od června 2007.

"Zažil jsem tu fantastických čtyři a půl roku a cítím, že je ten správný čas, abych Irské fotbalové asociaci a hráčům umožnil posunou se dál," pravil Worthington, jenž dříve vedl Norwich City nebo Blackpool. "Proto jsem se rozhodl, že úterní zápas s Itálii bude mým posledním.

"Rozumím frustraci fanoušků z posledních třech zápasů, ale tohle rozhodnutí nedělám z tlaku svazu nebo veřejnosti, je to čistě fotbalové rozhodnutí,"
odmítá 49letý kouč, že by nekončil ze své vlastní vůle.

Worthingtonovi, pod kterým mají Severní Irové bilanci devíti výher, deseti remíz a 21 proher, poděkoval také prezident irské FA Jim Shaw: "Rád bych Nigelovi poděkoval za veškerou snahu, kterou vložil do své práce a snažil se zlepšit severoirský fotbal."

Kontrakt Worthingtonovi vyprší 31. prosince, příští zápas čeká Severní Irsko až v únoru, jde o přátelské utkání s Norskem.

Autor: Ondřej Holzman / uefa.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
FC Porto FC

Severní Iry mám rád

Reagovat
smazaný uživatel

To je aspoň trenér, ne jako pan Bílek, který se tam bude držet jako klíště.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že se jednou pustí...

Reagovat
Filipow

Tak ale Bílkovy se pořád dařilo trochu víc..

Reagovat
Filipow

*Bílkovi. I když tím nechci říct, že by neměl odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nemyslím si že s naší repre udělal nějakej zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ale podívej na jejich skupinu. Itálie, Srbsko, Slovinsko, což jsou určitě papírově lepší týmy + k tomu překvapení z Estonska. Měl nesrovnatelně horší šance na postup.

Reagovat
fantomas

Taky trénuje nároďák s trochu odlišnými možnostmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Teoria je jasna. Bud pride Martin O´Neill alebo Neil Lennon ked ho vyhodia zo Celticu a O´Neill pojde na jeho miesto. Nic ine neprichadza do uvahy. Jedine ze by to vzala moja stara mama.

Reagovat
FC Porto FC

Nevím jestli by se obou trenérum do toho chtělo

Reagovat
smazaný uživatel

Len po jednom, obom naraz nie

Ale vazne, iste vies preco spominam tieto mena - obaja su Severni Iri.

Je pravda ze O´Neill uz ma svoj kredit a nepojde trenovat hocikoho ale na druhej strane islo by o narodny tim a to je pocta pre kazdeho. Tvoja trefna pripomienka iste naraza na ambicie muzstva ktore v novodobej historii nikdy nepostupilo na zaverecny turnaj MS a ME. V nablizsej kvalde maju Portugalsko, Rusko, Izrael takze ani teraz to pre nich nevyzera prilis ruzovo.

Uvidime...

Reagovat
FC Porto FC

O'Neila bych tam rád viděl, pak bych viděl jestli v tom týmu opravdu něco je

Reagovat
tomasinho

Spekuluje se o Dowiem, Magiltonovi s O´Neillem ze Shamrocku. Lennon je utopie.

Reagovat
fantomas

Ale ally řekl všemu ostatnímu ne, takže ne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

este som pripustil aj poslednu moznost. ked Irov moze trenovat stary apa Trapa tak preco by tychto nemohla moja stara mama.

Reagovat
fantomas

Tak snad se potom nedá do točení dvojky Avataru...

Reagovat
vodka

Reagovat
fantomas

Sam Worthington - jeho jmenovec, herec a protagonista Avataru...no to je jedno, asi blbej fórek...

Reagovat
Swarley

cokoliv co zamezí natočení Avataru 2 je dobrej fórek...

Reagovat
vodka

jaj, akorát sem netušil, že existuje aj sam worthington...

Reagovat
smazaný uživatel

Zahraj to znovu Same.

Reagovat
smazaný uživatel

OT : teraz som si pozeral skupinu v kvalifikacii ms 2014 a vela vas tam pisalo ze mate lahku skupinu a ze vam prial los , ved taliansko a dansko su spickove mančafty a dobre hraju aj bulhary a armensko

Reagovat
FC Porto FC

Italie je ve srabu, Dánsko se dá porazit třeba jako Ukrajina Bulhaři ty jsou dle mě hodně hratelní a Arménii prostě musíme porazit nebo už nemá cenu ubec hrát...

Reagovat
fantomas

Itálie je ve srabu, a proto zažila historicky nejlepší kvalifikaci a udělala rekord, co se šňůry bez inkasovanýho gólu týče? Dánsko na tom taky neni ani zdaleka tak špatně jako Ukrajina, která pod Blochinem hraje prachmizerně...a Arménie se koukám furt dost podceňuje. Má skvělou základnu v 21, už teď v dospělácích je ten tým perspektivní a zároveň schopnej, v otázce herní pohody sou určitě nad náma - shrnuto podtrženo to neni nic, co bysme v tuhle chvíli měli bez debat porážet. To bejvávalo. Podle mě máme dost těžkou skupinu, a pokud se nestane nic zázračnýho, stěží budeme řádně bojovat i o ten druhej flek.

Reagovat
vodka

taky si myslim, že je ta skupina těžká, Arméni, Bulhaři jsou nevyzpytatelní, Dáni tradičně silní, Taliáni mají potenciál nás přejet jak ježka na jaro na silnici...

Reagovat
fantomas

Prostě v první pětce neni nikdo vyloženě slabej, což je rarita jako kráva. A my zatim vypadáme jako 3.-4. nejsilnější tým...Bulhaři by se podle mě mohli držet dost vzádu - Petrovové už nebudou a žádná silná generace jim nedorůstá ani nedorostla...musel by leda po Matthäusovi přijít nákej jó zázračnej trenér, v což zrovna nevěřim.

Reagovat
fantomas

resp. je fakt, že teď už to taková rarita neni...ale tady spíš neni ani nikdo podprůměrnej (možná až na ty Bulhary)

Reagovat
FC Porto FC

Na Arménii a Bulharsko máme

Reagovat
fantomas

Řekl sem snad, že nemáme?

Reagovat
smazaný uživatel

zpět do chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele