Vychází nám to podle plánu. Hráči nemohou odehrát tři zápasy týdně, řekl Friis k rotaci sestavy

29.07., 16:26
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Trenér Sparty Lars Friis je spokojený se začátkem sezony a pravidelnou rotací sestavy. Mužstvo je podle něj hladové díky týmovému duchu. Řekl to na tiskové konferenci před úterní odvetou 2. předkola Ligy mistrů proti Shamrocku, v němž budou jeho svěřenci hájit náskok 2:0 z Irska. Od duelu očekává stejný průběh jako minulé úterý v Dublinu.

Obhájci českého titulu vyhráli v nové soutěžní sezoně všechna tři utkání, přestože pravidelně točí sestavou. "Vychází nám to podle plánu, i na hřišti, nejen na papíře. Myslím si, že jsme pokročili i po fyzické stránce, což je důležité. Je před námi hodně zápasů, hrajeme v úterý, v pátek a pak znovu v úterý. Ti samí hráči nemůžou nastoupit do tří zápasů za sebou," řekl Friis.

"Máme dobrý kádr. Je důležité vybrat správné hráče na ta správná utkání a udržet je hladové, odpočaté. Jsem spokojený s tím, jak to zatím probíhá," prohlásil osmačtyřicetiletý Dán.

Za nejdůležitější označil týmový duch. "Právě díky němu jsme hladoví. Je důležité vložit do toho i intenzitu. Na Shamrock jsme připraveni, protože musíme dokončit započatou práci. Na mentalitě pracujeme pořád, ne jen před zítřejším zápasem," uvedl Friis.

Myslí si, že odveta proběhne v podobném duchu jako první vzájemný souboj. "Je jasné, že musí trochu vylézt a zaútočit, protože potřebují vstřelit branku. Očekávám kompaktní tým, který se bude chtít co nejdéle udržet ve hře. Využijí útočníky, kteří jsou opravdu dobří a rychlí v protiútocích. Tohle očekáváme. Může se stát cokoli. Musíme být důrazní v soubojích a připravení, jakmile ztratíme míč," podotkl Friis.

Sparťané potřetí za sebou nastoupí bez kapitána Filipa Panáka. "Pany není součástí kádru na zítřejší utkání. Pravděpodobně v něm ale bude na zápas s Duklou," mínil bývalý kouč Viborgu a Aalborgu.

Letenští jsou po výhře v Dublinu blízko postupu do dalšího předkola soutěže, v němž by vyzvali buď rumunský FSCB, nebo Maccabi Tel Aviv. Poražený přejde do kvalifikace Evropské ligy, kde narazí na slovinské Celje, či Slovan Bratislava.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
kilobyte

Přijde mi, že Birmančevič je trošku přetažený. Spíše teda psychicky, fyzicky je snad robot. Je na něm vidět, že hodně chce, ale úplně mu to nelepí. Takže by si klidně mohl odpočinout. V tomhle vidím příchod Krasniqiho jako velký přínos, že budeme mít konečně plnohodnotnou náhradu za někoho z útočného tria.

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Psychicky přetažený? To se pozná jako jak?

Reagovat
kilobyte

Tak třeba to jak zahrál rukou ve vápně. Tam mi prostě přišel, že nemá čistou hlavu. A celkově mi přijde z "formy".

Reagovat
Witcher

Něco na ton bude viz olizování kamery

Reagovat
Rizek

Reagovat
Grupma

Buď rád, že to nevíš.

Reagovat
Martin2626

Co neuplatíte vy podvodníci to nemáte.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Přesně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele