UEFA očekává z ME příjmy ve výši 60 miliard korun

07.05., 13:31
Aktuality
Logo UEFA EURO 2024 (© AFP)

Evropská fotbalová unie UEFA očekává, že nadcházející mistrovství Evropy vygeneruje příjmy ve výši 2,4 miliardy eur (asi 60 miliard korun). V Německu, které šampionát od 14. června uspořádá, UEFA prostřednictvím své dceřiné společnosti zaplatí na daních zhruba 65 milionů eur (1,625 miliardy korun). Uvedl to mluvčí společnosti Euro 2024, kterou kvůli organizaci finálového turnaje založila UEFA společně s německým svazem.

Většinu z vydělaných peněz UEFA investuje do fotbalových rozvojových projektů členských národních svazů v následujícím čtyřletém cyklu.

Fotbalová asociace ČR už má jisté, že za postup na Euro inkasuje 9,25 milionu eur (225 milionů korun). Na prémiích, o jejichž výši UEFA rozhodla vloni v prosinci, si navíc 24 účastníků rozdělí 331 milionů eur (přes osm miliard korun). Vedle odměn za samotnou účast mohou jednotlivé země získat další finance za postupy a výsledky na turnaji. Za vyhraný zápas ve skupině se bude udělovat milion eur (24,4 milionu korun), za remízu o polovinu méně.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pablos

Kolik Fouskovi ?

Reagovat
vacin

Mně sto, tobě sto a kapitánovi pětikilo.

Reagovat
kilobyte

A důchodci nemají, co jíst.

Reagovat
Sosi

Myslis, ze tam ta carka bude?

Reagovat
kilobyte

Spíš, ne.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Y.N.W.A

Tak ať už konečně zlevněj ten chleba!

Reagovat
Sigma Olomouc

Dáte mi z toho 5 milionů, prosím? Ani si nevšimnete této finanční "ztráty"

Reagovat
fenixLFC

tak snad to premenia na eura vo vyhodnom kurze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele