Týmově to byl od jara asi náš nejlepší výkon, hodnotil Schick

10.06., 21:36
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)

Útočník Patrik Schick si cenil toho, že proměněnou penaltou přispěl k výhře fotbalové reprezentace 2:1 nad Severní Makedonií v generálce na nadcházející mistrovství Evropy v Německu. Národní tým skóroval v Hradci Králové pouze z pokutových kopů, druhý v deváté minutě nastavení proměnil Antonín Barák. Podle kanonýra Leverkusenu je důležité, že se mužstvo před odjezdem na šampionát udrželo na vítězné vlně.

Potvrdil pověst nejlepšího střelce z aktuální soupisky. V reprezentaci zaznamenal 19. gól, národní tým i počtvrté pod vedením Ivana Haška zvítězil. "Důležité je, že po nástupu trenéra pokračujeme na vítězné vlně. Týmově to byl od jara asi náš nejlepší výkon. My s Kuchtičem (Janem Kuchtou) jsme to měli vpředu těžké, centry nás většinou míjely. Ale výhra se počítá," řekl Schick po utkání novinářům.

Nejprve skóroval ze hry, gól však kvůli ofsajdu přihrávajícího Kuchty neplatil. "Koukali jsme se na to, ofsajd byl dost těsný. Jinak to byla od Honzy dobře sehraná akce. Zakončoval jsem na zadní tyč, jsem rád, že pak jsem se trefil aspoň z penalty," uvedl osmadvacetiletý pražský rodák. Před exekucí prokázal chladnou hlavou, přestože se ho Makedonci snažili během posouzení situace videorozhodčím všemožně rozhodit. "Dlouhé čekání před penaltou nebylo příjemné, dělali všechno možné. Když se to tam postrkuje a oddaluje se to, musí být člověk pořád soustředěný, ale zachoval jsem klid."

Soupeř často polehával na hřišti, zdržoval a všemožně kouskoval hru, takže pro domácí nebylo snadné zůstat v klidu. "Nechápu, že mají v přípravném zápase zapotřebí dělat tam taková divadla. Válejí se, zdržují... Třeba jejich gólman měl v desáté minutě dostat žlutou a už by si nedovolil vykopávat každou situaci tři minuty. Věřím, že rozhodčí na Euru si tohle ohlídají," poukázal odchovanec pražské Sparty.

Když se mužstvo před utkáním na ploše Malšovické arény fotilo, hráči ukázali i dres Michala Sadílka, který kvůli zranění o šampionát přijde. "Nedá se nic dělat, budeme na turnaji hrát i za něj. Je to důležitý článek naší sestavy, ale stalo se, nejvíc se teď trápí on sám. Přijede nás do Německa aspoň podpořit," řekl Schick.

Teď už má mužstvo před sebou těžkou turnajovou premiéru proti favorizovanému Portugalsku. "Máme připravené i jiné taktické varianty. Nemůžeme čekat, že zápas proti Maltě nebo Makedonii bude něco podobného, co nás čeká hned první zápas v Lipsku. Rozhodně přijdou změny v taktice. Máme nějakou představu, co budeme chtít hrát," avizoval útočník Leverkusenu.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
JeséRodriguez

OT: Swiderski taky borec, ten se zranil při oslavě gólu Lewandowski taky zraněnej

Reagovat
Mass

Oslavovali na tříkolce?

Reagovat
JeséRodriguez

nene, svezl se po kolenou na trávníku, z toho si stoupl, vyskočil, a při dopadu si udělal výron...a ještě to zkoušel rozběhat, ale tak za dvě minuty šel hned dolů

Reagovat
Mass

Výron kotníku je fakt smolnej, to se mi stalo i při běžný chůzi, když sem blbě šlápl na obrubník.

Reagovat
Nuno čomes

Výron máš za 3 dny pryč, pohoda.

Reagovat
r.mrazik

Tak určitě

Reagovat
Melda

Blbost. Utřeš a hotovo.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Poláci nás poslední dobou v těch negativních fotbalovych věcech nenechávají o samotě.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

To je schválně, nikomu se letos na Euro nechce, každej už chce na dovolenou.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Beči

Tak jestli tohle považují nejlepší zápas, tak nás na Euru vyklepne i Gruzie.

Reagovat
Luka3enko

Jako konečně jsem se po x letech těšil na reprezentaci. Po včerejšku mě to fakt přešlo. Doufal jsem, že se z toho vyspím, ale jsem toho pořád plný, protože tohle byl jeden z nejhorších fotbalových výkonů co jsem za poslední rok viděl.

Reagovat
dave30

Já to tušil, že se po výhře poklepeme po ramenou, jak jsme na správné cestě. Nicméně zajíci se počítají po honu. Tak uvidíme.

Reagovat
Agnelli

Arménie,Malta,Makedonie vynikající soupeři, nedali sme jim a i cuchnout. Hašek je bůh ten pozvedl repre na úplně jinou úroveň. Evropo třes se, teď už nás nikdo nezastaví.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
liborarnold

Souček už pomyslně zvedá prapor.

Reagovat
dave30

Já už vím, proč byli vybráni Makedonci. Úkolem bylo, okoukat jak se to dělá když nechceš, aby se na hřišti hrál fotbal. Ale třeba to nebudeme potřebovat a Portugalce smázneme. Jenom nevím čím. Snad jedině přesným dodržováním taktiky a důsledným posouváním se ze sektoru A1 do B1 či A2. Nic jiného nám totiž moc nejde.

Reagovat
Salfovic

Standardkami, jen tedy netuším, z čeho si je vypracujem

Reagovat
PtákOhnívák

To nepotřebuješ. Po vzoru Slávie tam budeš cpát jeden centr za druhým...

50 centrů za zápas a ani jeden nenajde adresáta...

Reagovat
krisa

z fotbalu jsem viděl asi jen pár minut + poločasové hodnocení a tam je teda docela sepsuli, že to stojí za vyližřiť a že naši měli jednu šanci

a u té první penalty, nestrčil Součka víc Schick než soupeř?

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Holka se vám v poločase směje jakou hrajete tužku a právem a podle Shicka to byl nejlepší výkon jara? Jsi byl asi na jiném zápase než jsme vsichni sledovali Patriku!

Reagovat
dave30

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele