Trenér Lipska Rose vítá Kloppa s otevřenou náručí. Pomůže i v těžkých časech, myslí si

Dnes, 10:31
Aktuality
Marco Rose (© ČTK / imago sportfotodienst / motivio)

O Jürgenu Kloppovi (57) a jeho "přestupu" k Red Bullu už se toho napsalo opravdu hodně. Je však třeba neopomenout slova Marca Roseho (48), v současné době hlavního trenéra Lipska. Právě německý kouč totiž jmenování svého bývalého šéfa vítá s otevřenou náručí, neboť dle něj má krajan pro tuto pozici potřebné zkušenosti, odborné znalosti i auru.

Klopp, bývalý lodivod Liverpoolu, Borussie Dortmund a Mohuče, by se měl své nové funkce ujmout v roce 2025. Pod společnost Red Bull patří i Lipsko, které vede jako hlavní trenér Rose. Bývalý kouč Salzburku, který hrál pod Kloppem v Mohuči šest let a již dříve hovořil o jeho vlivu na svou trenérskou kariéru, nyní uvedl, že krok k jeho angažování je skutečným úspěchem.

"Jeho aura a zkušenosti budou přínosem a pomohou nám. Nevyhrál jen tituly, prošel si i těžkými časy. V Mohuči jsme sestoupili do druhé ligy, v prvním ani druhém roce v Dortmundu nic nevyhrál, dokonce i v Liverpoolu musel pracovat na rozvoji a sestavit mužstvo, které mu vyhovovalo. To se mu nakonec vyplatilo," uvedl Rose na adresu Kloppa.

Před odchodem k Reds získal Klopp s Borussií dva bundesligové tituly. Na Anfield poté přinesl několik významných trofejí, včetně Ligy mistrů a Premier League. A právě proti Liverpoolu nastoupí ve středečním zápase Ligy mistrů Lipsko, které se na domácí půdě pokusí favorizovaného soupeře překvapit.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (5)

Přidat komentář
pesky passer-by

Úvahy o tom, ako ho Klopp čoskoro nepozorovane vystrieda o 3... 2... 1...

Reagovat
Hachim Mastour

Kloppovo Lipsko

Reagovat
eder

Jako by nestačilo, že už má hrad, ještě bude mít celé město...

https://en.wikipedia.org/wiki/Klopp_Castle

Reagovat
Bucky

Fun fact, hrad se nachází jen kousek za Mohučí, kde Klopp odehrál v podstatě celou svojí profesionální kariéru a začínal i tu trenérskou.

Reagovat
SunFells

Trenér Lipska Rose vyhlíží těžké časy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele