Tottenham řeší potíže s koronavirem, v karanténě je třináct zaměstnanců

08.12.2021, 15:47
Aktuality
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)
Pandemie koronaviru hodně ovlivňuje dění v portugalské nejvyšší soutěži a svou daň si začíná vybírat i v anglické Premier League. Velké problémy má Tottenham, pozitivní test na covid-19 má už třináct zaměstnanců londýnského klubu, v osmi případech se jedná o fotbalisty...

Kohouti mají tento týden sehrát dva soutěžní zápasy a sami chtěli požádat o odklad čtvrtečního duelu Konferenční ligy proti Rennes. V tomto případě vedení narazí na postoj UEFA, podle níž se zápas "musí odehrát podle plánu".

V neděli odpoledne se pak Tottenham má představit v Brightonu a anglická FA o osudu tohoto utkání rozhodne na základě dalšího vývoje situace.

"S každým dalším dnem se počet pozitivních testů zvyšuje. Všichni se trochu bojí, lidé mají rodiny. Proč bychom měli riskovat? Na tuto otázku bych rád znal odpověď," prohlásil manažer Antonio Conte.

"Dnes jsou další dva a zítra kdo? Já? Nevím. Samozřejmě bude lepší, když budu mít pozitivní test já, než aby šel do karantény další hráč, ale to podle mého názoru není dobré pro nikoho. Jsme neustále v kontaktu se svými rodinami," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (109)

Přidat komentář
smazaný uživatel

conte

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt aktualita no

Reagovat
SunFells

Jak chtějí být doma na vánoce

Reagovat
jk

List of players at training today:

GK — Lloris, Gollini, Austin

DF — Doherty, Rodon, Sanchez, Dier, Tanganga, Sess, Omole, Cesay, Walcott, Lyons-Foster

MF — Dele, Lo Celso, Winks, Hojbjerg, Ndombele, John, White

FW — Scarlett, Kane, Clarke, Bergwijn, Markanday

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
eder

Nebude to spíš ptačí chřipka?

Reagovat
smazaný uživatel

H1N1 , omicron, a kdo ví co ještě Pfizer si mne ruce - čím více virů a čím více variant tím lépe a už určitě pracují i na vakcínach pro nenarozeny děcka v děloze...

Reagovat
Tom_Brady_je_Bůh

škoda že neni vakcína na debilizmus, zišla by sa ti konská dávka

Reagovat
Benfica

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
eder

Reagovat
Rostyg

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
bobis21

Víš že Pfizer prodal v EU přesně 0 vakcín, že? A že Pfizer žádnou vakcínu na covid ani nikdy nevyvijel a nevyvinul? Miluji když lidi tady kvůli vakcínám nadávají na Pfizer, ukazují tím že o tématu vůbec nic neví.

Reagovat
prevadec spojitosti

coze? to mas odkud?

Reagovat
bobis21

No vakcínu vyvinula společnost BioNTech, ta také jako jediná drží registraci v EU. Pfizer je pouze společnost, kterou si najali na to, aby za neu udělala studii.

https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/html/h1528.htm

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Jako musim rict ze zpetne jsem byl nasrany, ze jsem chtel pfizer a na papiru biontech a rikam si dpc co mi to dali

Reagovat
Benfica

Reagovat
bobis21

Já úplně nechápu proč se v médiích začalo pořád mluvit o Pfizeru. Asi že je to pro starší chlapy známá firma, jako výrobce Viagry Když jim věří s erekci, třeba jim budou věřit i s vakcínou

Reagovat
Luc-Luc

Pfizer

Reagovat
Nebelung

Líp se to vyslovuje.

Reagovat
Benfica

Reagovat
protiproudu

what

Reagovat
fenixLFC

hej, to nebude uplne pravda. pfizer sa podielal na testoch v USA a podla nejakych clankov prave vdaka prinosu pfizeru mohli zarucit tak vysoku (povodnu) ucinnost. jasne, mozno nedavali dokopy samotny vzorec ale prave na zakalde dat ktore spracovavali mohli urcit vedlajsie ucinky a pracovat dalej s tym. plus teda pokial to chapem spravne, tak vyuzivaju prave distribucnu a logisticku siet pfizeru+ ju pfizer vyraba

Reagovat
bobis21

No vždyť říkám, vakcínu vyvinul BioNTech a Pfizer jim dělal ty studie, protože BioNTech na to nemá dost lidí.

Reagovat
fenixLFC

ale nemozes proste povedat ze sa nepodiela na vyvoji a ani na predaji

Reagovat
bobis21

Na vývoji se nepodílela. Dělala klinické studie s už vyvinutou vakcínou. A na prodeji v EU se nepodílí ani nesmí podílet. V jiných částech světa ano (USA, Kanada atp., prostě v regionech které si v té smlouvě s BioNTechem dohodli), ale v Evropě to může dělat pouze BioNTech.

Reagovat
protiproudu

Jasně, svět a dohody v něm jsou tak jednoduchý, jak jsi je právě popsal :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jk

Jj. A Lloris to stejně nechytl, Haha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Busby babes

v takovem pripade se vybijeji cele chovy...

Reagovat
Golasso

Říkám to nerad, ale je to jediná možnost

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
avicii

Reagovat
eder

Reagovat
Front hell

Bohužel,ale tady jde o bezpečnost

Reagovat
FUnk

Reagovat
Čenda

Reagovat
kvasha16

Reagovat
papanegra

Jak je to možné, když jich je drtivá většina je očkovaná.. ? Že by to očkování nezabíralo proti šíření ? Aha, takže jak ten vir chtějí zastavit, když se toho očkováním nezbavíme? Říkali, že očkováním bude tečka.. Takže nám lhali a vědí o tom prd ? Koukají vůbec na statistiky ? A není to celé podvod na lidi ?

Ano, bojovat proti tomu je třeba, ale asi rozhodně ne touto cestou, která nepřináší to co slibovali..

Reagovat
smazaný uživatel

Here we go again

Reagovat
Benfica

ze ich to bavi

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
FUnk

Reagovat
Nebelung

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
fenixLFC

znova a znova tieto debilne tvrdenia

Reagovat
pobody's nerfect

A co je řešením podle tebe? Aby všichni postupně pochcipali?

Reagovat
papanegra

Stačí se kouknout na statistiky...

průměrný věk na úmrtí S nákazou cca 68 let ? aha, tak asi nebudeme očkovat lidi kolem 40 a níže, asi zbytečné.. NATOŽ DĚTI.

z 34k lidí co umřelo bylo minimálně u 2/3 nákaza přitěžující okolnost, tedy na covid mohlo reálně za 2 roky zemřít 10k lidí ? to na zápal plic nebo na obyčejnou chřipku, před 3 lety, když byla epidemie zemřelo víc.. ale podle medií za 2 roky skoro vymřela planeta

takže ? zaměřit se na lidi 65+...

proč nejsou léky, proč nedavají důchodcům věci na posílení imunity ?

asi nefukční vakcína je spásou ! stačí se kouknout na statistiky hospitalizovaných, kde to je cca 60% neočko na 40%očko, TO JE ROZDÍL...

nacpětě do sebe vakcínu, nutí nás babiš, naše spása

epidemie byla španělská chřipka kde za 2 roky zemřelo 50milionu lidí... tady za 2 roky zemřelo po světě necelých 6 milionu a to vám nemusím říkat, doopravdy to je z toho tak 1/3

Reagovat
J0EL

Ty si to cele odhalil teraz

Reagovat
Golasso

1) Proč myslíš, že se tomu říká průměrný věk?

2) Děti jsou tím svinstvem ohrožené taky, jen jste se to vy antivax retardéři rozhodli ignorovat a udělat z odporu k očkování dětí výkladní skříň svojí debility.

3) Zkus hádat, co by se stalo a kolik lidí by umřelo, kdyby se na COVID nedělaly všechny to lockdowny a další opatření ... jako vážně, já myslel, že to srovnání s klasickou sezonní chřipkou už přešlo i vás prvoky.

4) Léky nejsou, protože se prostě ještě nenašlo nic, co by bylo prokazatelně účinné na širší populaci. Věci na posílení imunity se dávají, říká se tomu monoklonální protilátky (a svým způsobem to spadá i do té kategorie "léků", i když ne zcela) a můžeš je dostat i ty, pokud by ti hrozil horší průběh.

5) Statistiky hovoří pro vakcínu, ne proti ní, ale lidi jako ty čumí do dat jak do bolavé prdele a stejně nic nevidí, případně vidí to, co se jim hodí do světonázoru ...

6) Babiš nutí celý svět do vakcinace? Jako tahle potřeba dezolátů ztotožňovat vakcinaci s Babišem je extrémně směšná ...

7) Zjisti si něco o španělské chřipce a o tom, za jakých podmínek tehdy epidemie probíhala ... říká se tomu pokrok, třeba i v oblasti očkování.

Reagovat
Front hell

Dívej se vším souhlasím. Teda až na bod číslo 2. Momentálně se nejsou schopni na očkování dětí shodnout ani lékaři, kteří jinak u dospělých vakcinaci 100% doporučují. A nejsou to jenom lékaři. Viz. třeba ten šéf německé očkovací komise. Nehledě že třeba ve svém okolí pozoruji že rodiče ač sami očkování tak u dětí to odmítají. Mě už to přijde jak nějaká sociální bublina, vše házet na antivax. Samozřejmě za některé kecy si to zaslouží.

Reagovat
Golasso

Máš pravdu. U dětí je to celkem citlivé téma a chápu tam ten rozpor, asi jsem se nechal moc unést.

Mě jenom štve, že se odmítači a antivax za ty děti schovávají. Třeba že celkový odpor k očkování schovají za frázi, že je někdo nutí očkovat jejich děti. Přitom očkování dětí (a taky třeba těhotných žen), je sice možnost, ale prakticky všechny kampaně směřují na co největší proočkovanost hlavně u dospívající a dospělé populace (vyjma těch těhotných).

I to očkování je potřeba ale brát u dětí jako možnost, jak je chránit, jen bych tam byl opatrnější. Společnost se nechala podle mě až moc uchlácholit tím, že to děti prodělávají bezpříznakově, ale ne úplně malá část z nich pak trpí na ty post-covid syndromy.

Sociální bubliny se tvoří tak nějak přirozeně, s tím nejde nic dělat. Antivaxeři se sdružují do skupin, kde se vzájemně utvrzují o své pravdě a čím jich je míň, tím jsou ti zbylí radikálnější. Na druhé straně máš lidi, které ta jejich nelogická zatvrzelost odporující dostupným faktům prostě vytáčí a chtějí už z téhle šlamastiky ven - to je další skupina. Pak je tu skupina lidí, kteří to tolik neřeší, ale těch je čím dál tím míň, čím dýl tato situace trvá. Jinak já mezi antivax řadím jenom zaryté odpůrce a ne ty lidi, kteří tu možnost upřímně zvažují na základě relevantních informací.

Reagovat
bbbauch

U tech tehotnych uz se to ted vyrazne doporucuje. Celkem se zvysil pocet potratu pri covidu v prvnim i druhem trimestru. Zrovna moje zena byla ockovana 2x behem prvniho trimestru, to jsme ani nevedeli, ze je tehotna. A (musim zaklepat) vse v poradku

Reagovat
Cobra

Reagovat
Busby babes

jenze smrt neni jedinej negativni projev covidu. 2 roky s pandemii a porad to nechapes. Neuveritelna ukazka ignorace.

Poskozene plice, snizeni kognitivnich funkci, srdecni vady, psychicke problemy, velka unava po nekolik mesicu... to vsechno ti taky hrozi. a to vcetne deti.

Ne, zapal plic ani chripka tu nikdy nezabili tolik lidi jako covid za posledni dva roky. Mame nejvyssi pocet nadumrti za poslednich asi 100 let, takze naopak jsme spis spousty tech umrti ani nezachytili. Tohle relativizovani ze jako meli i jine nemoce, tak za to covid nemuze a je tech obeti daleko min je uz dost trapny... kdyz mas nadvahu nebo treba vysokej tlak, coz ma ve veku nad 60 let skoro kazdej, tak preci mas pred sebou jeste spousty let zivota. A kdyz chytnes covid a umres, tak nemuzes rict: jo, za to ale nemuze covid...

zbytek jsou uz jen trapny kecy, ktery nemaj s realitou nic spolecneho.

Reagovat
Trand

Mě vždycky dostává, jak někteří lidi píšou, že COVID ohrožuje zejména starý, takže je to vlastně pohoda. Jsou lidi, kteří umírají na covid ve věku kolem 75 let, mohli by žít třeba dalších 10, 15 let, ale dle některých jsou staří, takže je to vlastně jedno že umřou. Hrozný

Reagovat
Busby babes

prave. ta bohorovnost s jakou lidi posilaj na smrt a rikaj, ze to je v pohode...

Reagovat
r.mrazik

docela psycho je,kolik ted na podzim umrelo tehotnych holek,protoze se nenechali ockovat

samozrejme nic proti jejich volbe,preci jen byt tehotny,tak z tech info okolo taky nevis,co je dobry pro dite...jen je mi proste tech lidi hrozne lito

neni to uz jen o starych nebo nemocnych

Reagovat
Trand

Jo, to souhlasím, jen mě prostě štve že i kdyby to bylo jen o starých, tak to přece taky není nic dobrýho. Staří lidi reálně přijdou o 10-20 let života a spoustě lidem je to jedno, protože přece byli starý, takže by stejně za nějakou dobu umřeli. To mi přijde úplně zvrácený takhle uvažovat.

Reagovat
r.mrazik

jojo,to rozhodne souhlas

nekteri jantari nedokazou pochopit,ze je rozdil umrit v 60 a v 80...

Reagovat
Busby babes

obcas se divim, ze nenavrhujou je rovnou hazet ze skaly... vsak uz jen pobiraj duchod a nic nedelaj...

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Busby babes

hele ony od toho byly casto odrazovany doktory...

Reagovat
r.mrazik

jj, dokonce na zacatku bylo psane na listu,ze se ockovani nedoporucuje tehotnym,ze jeste nebylo dost testu...cooz bylo dost logicky

takze to nedoporucovali ani doktori...

jen jsem chtel podtrhnout,ze to neni zalezitost nejakych starsu

Reagovat
Busby babes

bohuzel no. nebo bohuzel. proste na zacatku ockovani jeste nebylo tolik dat, takze proto byla opatrnost. to se ale zmenilo a od leta uz je doporucovane ockovat... jenze spousty doktoru je linych hledat informace.

Reagovat
r.mrazik

Taky pravda

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
r.mrazik

dalsi Albert Einstein z vysoke skoly zivota,ktera na to prisel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Zdechlina

Ale už dost

Reagovat
Luc-Luc

vakcin mame pres rok a furt tyhle otazky, nicmene tady verim, ze se jedna o trolling, ale na fb diskusich to lidi pokladaji vazne, to je hotovo fakt

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Golasso

Je to potvod na lydi!!! Zdýlejte neš to zmažou!!!!

Reagovat
Univerzál

Tak když máme hloupé politiky, co slibují nesplnitelné...

Očkování alespoň snížilo nápor na nemocnice. Samozřejmě by se to projevilo víc, kdybychom se naočkovali opravdu všichni. Co by se tento podzim/zimu stalo bez očkování si radši nedomýšlet

Reagovat
Front hell

taky jak chcou aby ty jejich zákazy někdo dodržoval když je sami porušují,což není jen problém v ČR.

Reagovat
Nizzie

Oh shit, here we go again.

Reagovat
r.mrazik

jestli jsi ty grafy nepochopil za ty dva roky,tak se zeptej kluku v kotli,treba ti daj tecku tam

Reagovat
Coniglio

Sranda že im to tam prepuklo až keď im prišiel do kabíny Talian

Reagovat
fenixLFC

akoze sice mozu odlozit zapas PL (co sa dufam nestane a budu normalne hrat), ale zapas KL odlozit nemozu

Reagovat
Shottack

hold UEFA's beer

Reagovat
Cobra

Vyznáš se.

Reagovat
fenixLFC

a kedy to chcu dohravat ked sa zrebuje v pondelok? skvela uefa mali ste normalne nastupit alebo vam to skontumovat...

Reagovat
Cobra

V pondělí se bude losovat úplně normálně. Do jara se ten zápas dohraje určitě a podle toho tam dosadí postupující týmy. Dělá se z toho zbytečná věda.

Reagovat
fenixLFC

robi sa z toho zbytocne veda? ved je to totalne nefer voci rennes aj ich pripadnemu superovi v dalsom kole.

Reagovat
Cobra

Však další kolo se hraje za několik měsíců. Jak přesně to poškodí Rennes, když se ten zápas odehraje o pár dní/týdnů později fakt netuším. Navíc mají jisté první místo.

Reagovat
fenixLFC

poskodi ich to v tom, ze sa museli pripravovat na zapas ktory sa neuskutocnil. poskodilo ich to v tom, ze museli letiet do londyna pretoze ste im neboli schopni vcas dat vediet. poskodzuje ich to v tom ze sa budu musiet prirpavvat na zapas znova, znova cestovat a znova si zahustovat program

Reagovat
Cobra

Ano, poškodilo je to stejně jako nás. Rozdíl je pouze 3 hodinová cesta.

Kontumace kvůli tvým argumentů mi přijde stejně absurdní, jako bychom chtěli zkontumovat zápas v náš prospěch na Burnley kvůli počasí.

Reagovat
jk

Musí se to dohrát do konce kal. roku.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Shevchenko

UEFA to jako vážně nakonec odložila?

Reagovat
jk

A zápas s Brightonem PL odloží taky. Co jako čekáte? A to budeme rádi, jestli se to nerozjede i u Foxes a chelski.

Reagovat
fenixLFC

s birghtonem to je v pohode, tam sa termin niekde vopcha...aj ked uz je to druhy odlozeny zapas s tottenhamom ale v KL zrebuju v pondelok. to tam ako daju na listok vitesse/tottenham?

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes vyhlásilo, že to v jiném termínu dohrávat nehodlá, takže asi kontumace.

Reagovat
fenixLFC

tvl vy ste im povedali ze nebudete hrat az ked boli na letisko v londyne uplne ale cakam ze miesto aby to skontumovali v ich prospech tak to este skontumuju vo vas pretoze odmietnu nastupit v novom termine

Reagovat
jk

Ten termín bude průser ať je ti do konce roku To odložení přišlo od UEFA, tam Rennes moc nemá na výběr

Reagovat
smazaný uživatel

A kontumovat v jejich prospěch by to měli přesně proč?

Reagovat
fenixLFC

pretoze oni na zapas prirpaveni boli. vy nie. respektive sa to odkladalo kvoli vam a kvoli vam sa musia prisposobovat

Reagovat
Front hell

Vyloučit ze všech soutěží.

Reagovat
nani92

Slovan prehral kontumačne, mohol sa dostať do LM, hanba

Reagovat
Shottack

Hanžlová, chlapče, oškubat, uvařit, lepší kousky bych snědl a horší pochováme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele