Švýcarsko hledá novou jedničku, Sommer ukončil reprezentační kariéru

19.08., 11:36
Aktuality
Yann Sommer (© Profimedia)

Dlouholetá brankářská jednička švýcarské reprezentace Yann Sommer ukončil reprezentační kariéru. Pětatřicetiletý gólman uvedl, že se chce soustředit na angažmá v Interu Milán. Uvedl to švýcarský svaz na svém webu.

"Bylo pro mě velkou ctí a výsadou reprezentovat svou zemi na nejvyšší úrovni po dobu 12 let v 94 mezinárodních zápasech," uvedl zkušený gólman v prohlášení.

Sommer v národním týmu debutoval v květnu 2012, startoval na třech světových i evropských šampionátech. Naposledy odchytal všech pět zápasů na letním Euru v Německu, kde Švýcaři vypadli po penaltovém rozstřelu ve čtvrtfinále s Anglií. Nyní podle něj nastal čas se rozloučit.

Celkem Sommer odehrál za reprezentaci 94 zápasů, což je národní brankářský rekord. Na klubové úrovni má bývalý hráč Basileje, Mönchengladbachu či Bayernu Mnichov na kontě tituly ze švýcarské, německé i italské ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Raffaello

Švýcarsko nikoho nehledá, má Kobela.

Reagovat
Rudnevs

Divny nadpis

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Skvělý gólman

Reagovat
Nuno čomes

Po tom sobotním vystoupení by se měl začít soustředit co nejdříve.

Reagovat
raduinho

Čas na Winter.

Reagovat
Hurrikane

Kobel, Hitz/Mvogo

Reagovat
Albe90

A co takovy Benaglio,Jorg Stiel,Zuberbuhler,Jakupovic,Pascolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele