Strootman končí s fotbalem, nizozemský záložník uzavřel kariéru

Dnes, 13:00
Aktuality
Kevin Strootman (© GIUSEPPE MAFFIA / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Kevin Strootman v polovině října přestal hledat nového zaměstnavatele. 34letý nizozemský záložník po minulé sezoně opustil italský Janov, dnes pak prostřednictvím sociálních sítí oznámil konec aktivní kariéry.

"Moje kariéra dospěla ke svému konci. Děkuji ti, fotbale," napsal na sociálních sítích.

Strootman prošel mládežnickou akademií Sparty Rotterdam, krátce se mihl v Utrechtu a v červenci 2011 přestupoval za 4,5 milionu eur do PSV Eindhoven, odkud ho za dva roky koupilo římské AS. I díky působením v Cagliari a Janově v italské nejvyšší soutěži odehrál 157 zápasů, dal deset branek a vedle toho si na své konto připsal i 22 asistencí.

Kariéru Strootmana spojenou rovněž s Marseille protkala i vážná zranění kolenních vazů. I díky nim zvládl za nizozemskou reprezentaci "jen" 46 zápasů, v nichž dal tři branky.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
mimi_united

Holandský Carrick

Reagovat
sergi

Hráč ničím špeciálny. Stačila expreska.

Reagovat
Firkraag

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele