Správný okamžik pro odchod, hodnotí Benzema loňské rozhodnutí

22.07., 11:43
Aktuality
Karim Benzema (© AFP)

Svůj poslední zápas v dresu Realu Madrid odehrál 4. června 2023. Karim Benzema (36) po více než roce prohlásil, že odchod ze španělského klubu byl správným a dobře načasovaným krokem. "Když se ohlížím zpět, cítím se šťastný. Real Madrid je nejlepší tým na světě, vždycky bude na vrcholu," uvedl francouzský forvard.

Benzema se s fanoušky Los Blancos rozloučil domácím zápasem proti Athleticu, v němž vstřelil gól z penalty a zařídil remízu 1:1. Francouzský fotbalista pak ve španělské metropoli ukončil neuvěřitelnou část své kariéry.

V dresu tamního giganta získal mimo jiné čtyři tituly v La Lize, tři trofeje ve Španělském poháru a pět v Lize mistrů. Nejlepším obdobím rodáka z Lyonu byla sezona 2022/23, během níž nastřílel 44 gólů ve 46 zápasech, v roce 2022 dokonce získal Zlatý míč.

Rozhodnutí odejít z Madridu bylo překvapivé, ale zároveň bylo přijato v rámci klubové strategie pro hráče starší 30 let. Šestatřicetiletý útočník zamířil do saúdské Pro League, kde návlékl dres týmu Al Ittihad. Přestože se tamnímu týmu nepodařilo obhájit ligový titul, Benzema rozhodně nelituje, že Bílý balet opustil.

"Hráči přicházejí a odcházejí. Tak to v Realu chodí, to se vždycky stane. Byl to správný okamžik odejít, ohlížím se zpět a cítím se šťastný. Real Madrid je nejlepší tým na světě, vždycky bude na vrcholu," citoval útočníka slova deník Marca.

Benzema se s 354 přesnými zásahy v 648 zápasech za španělský velkoklub ve všech soutěžích řadí na druhé místo v klubové tabulce střelců, před ním je už pouze jeho bývalý spoluhráč a dnes už konkurent ze saúdskoarabské ligy Cristiano Ronaldo (451 gólů).

Autor: Livesport.cz / Martin Lehotský

Komentáře (23)

Přidat komentář
wyqinac

ty celkovy goly jsou stejne ulet u Ronalda.. 9 sezon a vic nez gol na zapas.. Tohle je rekord, kterej si troufnu rict nikdo nikdy neprekona (a to nemyslim jen v realu)

Reagovat
smazaný uživatel

Malé týmy hodně zlepšily obranu (= pochopily, že když zaparkují autobus, tak mají větší šanci na úspěch), a tak už zápasy nekončí 7:1, 6:0 apod., což bývalo dřív pravidlem.

Reagovat
Unique

Pravda

Reagovat
Mateo16

No to určite zlepsili obranu, celkovo išla Laliga kvalitatívne dole

To skôr ze taky hráči ako Messi a Ronaldo už tu nie sú a ani nebudu

Reagovat
Bakary3

Kdy to bývalo pravidlem ? Za Puskase?

Spíš ty velký týmy hrají pak údržbu, když vedou, nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

Bývalo to pravidlem 10 let zpátky v LaLize. Jen tak z hlavy 10:2 Vallecano, 9:1 Granada, 8:2 tuším La Coruňa, potom jak píšu, 5-7 gólů taky nebylo výjimkou. Takové výsledky teď vůbec nevidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

2009/10 – 5

2010/11 – 7

2011/12 – 8

2012/13 – 7

2013/14 – 5

2014/15 – 7

2015/16 – 8

2016/17 – 4

2017/18 – 6

2018/19 – 0

2019/20 – 1

2020/21 – 0

2021/22 – 3

2022/23 – 1

2023/24 – 2

Počet zápasů v lize, ve kterých Real vstřelil alespoň 5 gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

7 a víc gólů naposledy v lednu 2018 při výhře 7:1 nad La Coruňou.

Reagovat
Bakary3

Ty čísla zajímavý, přesto si ale i tak myslím, že velký podíl má to, že ty kluby hrají ve vedení úsporněji

Reagovat
Unique

Souhlasím. Fotbal se rychlostně posunul. Navíc mají našlapaný program. Údržba je pro ně ideální. Pro diváka ale už tolik ne

Reagovat
Ross Geller

Pamatuji si, že když Real nastoupil s Ronaldem, tak už předem vedli 1:0, protože CR7 prostě v každém zápase dal minimálně 1 gól, a to nemluvím o tom, kolik dal hattricků. Jsem hrdý na to, že jsem sledoval každý zápas Realu a mohl jsem tak vidět nejlepšího fotbalistu všech dob každý týden v televizi.

Reagovat
Mateo16

Firpo, James , Guido este Ceballos a Sadiq

Ešte ze nepride Lo Celso to som naozaj rád

Reagovat
Mateo16

Ak Sociedadu odíde Kubo, Merino, Zubimendi tak to bude krásny boj o 8 miesto.

Bilbao detto príde o Nica. Girona príde o pol zostavy.

Reagovat
Jason_

jasne načo by mu bola 1 LM trofej naviac to sa hračovi stane bežne že ju vyhra, áno spravny čas na odchod

Reagovat
vladino10

Pri tom ako často real vyhráva LM bg si mu možno picoval aj o 10 rokov, že vyhral ďalších 8 LM a utiekol rok pred deviatou

Reagovat
Csaplárova past

Když nebudu počítat Casillase a Raúla, větší stopu v Realu nechal za poslední dekády jen CR7, Ramos a Marcelo

Reagovat
CHONG

Kroos, Modrič...

Reagovat
Acquanni

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos za mě ne. Modrič je tak na stejné úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo určitě ne.

Reagovat
Csaplárova past

15 let v klubu jako je Real, přes 500 zápasů, 5x Liga Mistrů ... to je ti málo? Byl to člen stejné éry jako ten Ramos, zahrál si s Casillasem i Raúlem

Reagovat
smazaný uživatel

?? Jsem myslel, že ho porovnáváš s Benzemou, který má všechno to, co jsi vypsal, akorát teda tu jednu LM sám vystřílel a nebyl poslední 4 sezóny tak trochu přítěž.

Reagovat
Mr.Mike

Okamzik spravnej, ale vyber ligy spatnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele