Spalletti zveřejnil konečnou nominaci Itálie. Na Euro se nepodívají Provedel, Orsolini a Ricci

06.06., 18:30
Aktuality
Radost hráčů Itálie (© AFP)

Trenér italské reprezentace Luciano Spalletti při závěrečném zužování kádru před obhajobou titulu na mistrovství Evropy vyřadil brankáře Lazia Ivana Provedela, útočníka Boloni Riccarda Orsoliniho a záložníka FC Turín Samuele Ricciho. Už dříve kvůli zranění vypadli obránci Giorgio Scalvini z Bergama a Francesco Acerbi z Interu Milán. V mužstvu nechybí klíčový záložník Nicoló Barella z Interu Milán, i když kvůli svalovým potížím vynechal úterní přípravný zápas proti Turecku (0:0).

V konečné nominaci je devět členů vítězného týmu z mistrovství Evropy v roce 2021, kde Italové triumfovali pod vedením koučem Roberta Manciniho.

Na šampionát pojede i záložník Juventusu Nicoló Fagioli, kterému teprve nedávno vypršel sedmiměsíční trest za sázení na fotbalové zápasy. V reprezentaci dosud odehrál jen dva zápasy.

Až tento týden debutoval v národním týmu v přípravě proti Turecku obránce Riccardo Calafiori z Boloni. Jediný reprezentační start má na kontě i obránce Turína Raoul Bellanova. Záložník Hellasu Verona Michael Folorunsho dosud za italský výběr nenastoupil.

Obhájci titulu rozehrají 15. června v Dortmundu skupinu B zápasem proti Albánii. Jejich dalšími soupeři budou Chorvatsko a trojnásobný mistr Evropy Španělsko.

Nominace Itálie na mistrovství Evropy:

Brankáři: Gianluigi Donnarumma (Paris St. Germain), Alex Meret (Neapol), Guglielmo Vicario (Tottenham).

Obránci: Alessandro Bastoni, Federico Dimarco, Matteo Darmian (všichni Inter Milán), Raoul Bellanova, Alessandro Buongiorno (oba FC Turín), Riccardo Calafiori (Boloňa), Andrea Cambiaso (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Neapol), Federico Gatti (Juventus), Gianluca Mancini (AS Řím).

Záložníci: Nicoló Barella, Davide Frattesi (oba Inter Milán), Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini (oba AS Řím), Nicoló Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Verona), Jorginho (Arsenal).

Útočníci: Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (AS Řím), Giacomo Raspadori (Neapol), Mateo Retegui (FC Janov), Gianluca Scamacca (Bergamo), Mattia Zaccagni (Lazio Řím).

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
oli9

Tohle je prostě ta slabší Itálie...

Reagovat
Stannis Baratheon

Na papíře. Na hřišti to bude pořád velice silná Itálie.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Witcher

Itálie už jak Albánie

Reagovat
Moshe Dajan

Co Spallettimu Provedel?

Reagovat
JeséRodriguez

Jednička a dvojka byla jasná, trojka je Meret, se kterým se zná ze společného působení z Neapole. Zrovna tohle bylo celkem jasné

Reagovat
Igli

není to tím, že Provedel byl na konci sezony zraněný?

Reagovat
JeséRodriguez

Na poslední dva špíly už se vrátil. Jako roli to asi sehrát taky mohlo, ale myslím, že se tady rozhodovalo o trojce a on se rozhodl pro Mereta, protože ho zná a ví, že tu roli vezme v pohodě.

Reagovat
Moshe Dajan

Tohle mi připadá jako nejslabší Itálie za hodně let. Čistě dle jmen a akutálního stavu je tam v topu snad jenom Bastoni, Dimarco, Barrella a dejme tomu Scamacca.

Reagovat
Seydou Doumbia

Místo Skamačy bych dal Dollara.

Reagovat
pistacik11

Teoreticky by sa mohol chytiť aj Kostol a prekvapiť Fagioli

Reagovat
Pozor skluz!!!

Fazoláč

Reagovat
Raffaello

Rickyho nechá doma a vezme El Shara se Zaccagnim

Reagovat
JeséRodriguez

řek bych, že se Zaccagnim soupeřil o flek v tom zápase s Tureckem, kde byl Zaccagni daleko platnějším hráčem

Reagovat
Raffaello

Tohle pro mě není relevantní argument. Folorunsho nekopl za repre ani minutu a jede. Takže jestli někdo vypadal v přáteláku před Eurem dobře/špatně, pro mě absolutně nehraje žádnou roli. Hledám správné hráče do správných pozic, jakou mají formu týden před Eurem v utkání, ve které se spíš všichni snaží nezranit, právě aby jeli, mě nezajímá.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak Spalletti ty hráče vidí, komunikuje s nimi a vybira i podle charakteru. Neberes 26 nejlepších hráčů, ale 26 nejvhodnějších

Reagovat
Raffaello

Ty vole, já jsi fakt dement, nebo to jen hraješ, protože to, co píšeš, jsem řekl.

"Hledám správné hráče do správných pozic" = to tvoje "ale 26 nejvhodnějších"

Nehledě na to, že jsi sám argumentoval tím, "že se Zaccagnim soupeřil o flek v tom zápase s Tureckem, kde byl Zaccagni daleko platnějším hráčem" - tedy jde o rozhodování na základě toho, jak se ti ten či onen zdá na základě výkonu v tom utkání s Tureckem a sporuje to tvoje a je to v rozporu s tvým "ale 26 nejvhodnějších".

Reagovat
JeséRodriguez

Jo, to byl můj názor, netvrdím, že to tak nutně bylo. Takže jsem pak reagoval, že to jen na základě toho být nemuselo, protože Spalletti ty hráče vidí a určil Zacagniho jako vhodnějšího. Jestli jsi dement, to nevím, neznám tě, ale taky chybu udělá každej. Nemusíš na sebe být hned tak tvrdej.

Reagovat
Raffaello

To ty jsi dement, a ještě k tomu zkurvenej alibista, ale to je jedno. V záloze a v útoku nemá jednoho jediného leváka, všechno praváci. Takže počítá s tím, že standardky mu bude hrát vyloženě jen Dimarco. Zraní se ti Dimarco podobně jako Spina na posledním Euru a jsi v hajzlu. Na druhou stranu, ten tým se nedostane přes čtvrtfinále, dost možná ani přes osmifinále. Ale pokud dostanou prostor Zaccagni s El Sharem před Rickym, tak jsem kurva nasranej.

Reagovat
Largo

Souhlas, Orsolini mel jasne jet.

Reagovat
Ahoj1

Jak by mohla vypadat základní 11? Scamacca na hrotu?

Reagovat
JeséRodriguez

Řek bych, že na pozici toho středového obrance bude chybět Acerbiho zkušenost...dal bych to takhle Donnarumma-Darmian, Buongiorno, Bastoni-Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Dimarco - Chiesa, Frattesi- Scamacca

Ale čekám tam Pellegriniho za Frattesiho, Di Lorenzo bude spíš v té stoperske trojici a napravo Darmian/Cambiaso, a na hrotu se trochu bojím Reteguiho.

Reagovat
GEGE

Konečně má Itálie zase útočníka a nebudeme tam muset trpět při sledování Immobileho nebo Belottiho... Největší otázka pro mě, jestli Spal pojede na 3 nebo na 4 vzadu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele