Slot manažerem Liverpoolu? Přijde mi to jako správný krok, říká Klopp

26.04., 17:12
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp (56) na páteční tiskové konferenci uvedl, že jeho nástupce se ujme té nejlepší práce na světě. Pokud by to měl být současný trenér Feyenoordu Arne Slot (45), byla by to podle ostříleného německého kouče dobrá volba, která mu dává smysl z pohledu obou stran.

Klopp na konci této sezony odstoupí z funkce trenéra Liverpoolu. Ačkoli uvolněná židle je spojována s mnoha jmény, vypadá to, že nejpravděpodobnější variantou je angažování Slota. Liverpool už měl s jeho současným klubem Feyenoordem zahájit jednání.

V projevu před čtvrtečním vítězstvím Feyenoordu 3:1 na hřišti Go Ahead Eagles Slot uvedl, že má naprostou důvěru v to, že se Liverpool dohodne, a přiznal, že by rád Kloppa ve funkci vystřídal.

Vysoce hodnocený 45letý trenér, který byl dříve spojován například s Tottenhamem a Leedsem, dovedl Feyenoord v sezoně 2022/23 k nizozemskému titulu a na začátku tohoto měsíce vyhrál Nizozemský pohár.

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk tento týden prohlásil, že Slotova útočná filozofie by mohla na Anfield dobře zapadnout. Klopp rovněž nabídl pozitivní hodnocení Slotových kvalit a zároveň zdůraznil, že pro každého manažera je atraktivní převzít otěže v Liverpoolu.

"Líbí se mi způsob, jakým jeho tým hraje fotbal. Pokud je to on, kdo mě nahradí, líbí se mi, že projevil zájem," řekl Klopp v pátek novinářům. "Neznám ho, ale lidé, kteří ho znají, říkají, že je to dobrý chlap. To se mi moc líbí. Takže dobrý trenér, dobrý chlap. Když se na to podívám ze všech stran, tak mi to z obou stran přijde jako správný krok. Jsem víc než šťastný," dodal bývalý trenér Mohuče nebo Borussie Dortmund.

"Je to nejlepší práce na světě v nejlepším klubu na světě. Skvělé prostředí, skvělý tým, fantastičtí lidé. Opravdu zajímavá práce," nešetřil superlativy Klopp ve snaze ujistit Slota v tom, že Liverpool je tím nejlepším možným krokem vpřed.

Feyenoord je v současné době na druhém místě tabulky nizozemské Eredivisie, na vedoucí PSV Eindhoven ztrácí devět bodů. Neúspěch v boji o titul by byl pro Slota zklamáním, které by se dalo přirovnat ke Kloppově frustraci z ochabujících nadějí na titul v Premier League. Liverpool je na třetím místě, tři body za vedoucím Arsenalem a dva body za druhým Manchesterem City, který má ale zápas k dobru.

Nadto Reds vypadli ve čtvrtfinálové fázi z Evropské ligy i FA Cupu, a zmařili tak Kloppovy naděje na velkolepé loučení s funkcí, v níž strávil devět let. Německý manažer však naznačil, že ztráta titulu by mohla jeho případnému nástupci vlastně pomoci, protože očekávání v příští sezoně by pak nebyla tak vysoká.

"Řeknu to takhle: Jak to vypadá, neskončíme úplně na vrcholu. Takže je tu prostor pro zlepšení," domnívá se Klopp. "Musíme být pozitivní. Jsem si jistý, že Arsenal a Manchester City to vidí jako závod dvou koní. Možná budou veřejně říkat něco jiného, ale nemyslím si, že očekávají, že by dvakrát prohrály," pokračoval rodák ze Stuttgartu a dodal: "Pokud by se tak stalo, bylo by hloupé toho nevyužít, takže musíme vyhrát své zápasy."

Středeční chmurná porážka Liverpoolu 0:2 s městským rivalem Evertonem byla pro Kloppa velkým zklamáním. Jako trenér na sebe ale vzal vinu za nevýrazný výkon a první prohru v Goodison Parku po 14 letech.

Nejbližší program Liverpoolu. (©Livesport)

"Mým úkolem je vytvořit atmosféru, ve které kluci mohou být tou nejlepší verzí sebe sama, a to se mi nepodařilo. Vinu beru stoprocentně na sebe," uvedl. "Nemám náladu se vzdávat, mávat bílou vlajkou. Musíme se postarat o to, abychom hráli lépe," zakončil.

Liverpool čeká v sobotu utkání na půdě londýnského West Hamu, poté změří síly ještě s Tottenhamem, Aston Villou a Wolves.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
34
24
5
5
82 : 26
77
2
Manchester City
33
23
7
3
80 : 32
76
3
Liverpool FC
34
22
8
4
75 : 34
74
4
Aston Villa
34
20
6
8
71 : 50
66
5
Tottenham Hotspur
32
18
6
8
65 : 49
60
6
Manchester United
33
16
5
12
51 : 50
53
7
Newcastle United
33
15
5
13
69 : 54
50
8
West Ham United
34
13
9
12
54 : 63
48
9
Chelsea FC
32
13
8
11
61 : 57
47
10
AFC Bournemouth
34
12
9
13
49 : 60
45
11
Brighton & Hove Albion
33
11
11
11
52 : 54
44
12
Wolverhampton Wanderers
34
12
7
15
46 : 54
43
13
Fulham FC
34
12
6
16
50 : 54
42
14
Crystal Palace
34
10
9
15
44 : 56
39
15
Brentford FC
34
9
8
17
52 : 59
35
16
Everton FC
34
11
8
15
36 : 48
33
17
Nottingham Forest
34
7
9
18
42 : 60
26
18
Luton Town
34
6
7
21
47 : 75
25
19
Burnley FC
34
5
8
21
37 : 69
23
20
Sheffield United
34
3
7
24
33 : 92
16

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (29)

Přidat komentář
Man__United

Příští sezona se derby přejmenuje na Battle of Balds!

Reagovat
Kryptos_

To by tam ten druhej musel vydržet.

Reagovat
Moshe Dajan

*battle of crippled balds

Reagovat
Unai

Reagovat
9augi9

Ešte sa aj Klopp rýmuje so Slot, to nemôže byť krok vedľa!

Reagovat
avicii

Reagovat
Geordies

Feyenoord hraje zábavný, útočný fotbal a hezky se na to kouká. To by pro Liverpool nemuselo být marné

Reagovat
Witcher

Horší to bejt nemůže

Reagovat
LFCreds

Snáď to myslíš ironicky pred sezónou, po prestavbe zálohy by sme boli šťastní za miesto v LM, súboj o titul je fakt nadplán. Ok, po tých posledných týždňoch je to sklamanie, keďže sme v ten titul dúfali, ale inak sezóna je skvela

Reagovat
LFCreds

Slot hra 4-3-2-1, hráčov nato ma ideálnych. Hlavne predať Salaha, ten je už úplne mimo, kúpiť top stopéra, top práve krídlo, Darwina prefackať a vycentrovať mu aspoň jednu nohu a verím, že ďalšia sezóna môže dopadnúť viac než dobre

Reagovat
Unai

ETH nr.2

Reagovat
O.Giroud

Holanďan a plešatý rollujem sa na floore

Reagovat
Neutron

To tu je novinka, co?

Reagovat
Luc-Luc

Oni ho fakt vezmou

Reagovat
Witcher

To si sebou bude brát Hancka

Reagovat
janinho

to teda dufam. nasere ma ak ho nevykupia. vraj FEY bude pytat 40m.

Reagovat
Seydou Doumbia

nový škrtěl

Reagovat
EL Gringo

Verim mu, snáď sa mu podarí niečo podobne ako Jurgenovi, Jürgen sa stal legendou, ktorá vyhrala s LFC čo sa len dalo, snáď to bude niečo podobne aj so Slotom, vitaj

Reagovat
Bowie

Je to podobne. Slota vypil co sa len dalo.

Reagovat
vladis271

Ok, ALonso bol priorita ale toho evidentne zlakal Madrid.

A teraz je otazka, ci verit tym nasim skrblikkom, ze Amori nevysiel preto, ze jeho futbal nekopiruje to co hral Liverpool pod Kloppom (a na Amoriho futbal ani nemame kader). Vraj teda sa vedenie rozhodlo ist po manazerovi ktory kopiruje skladbu kadru a nie po niekom komu by sa kader musel prisposobovat pocas prestupovych obdobi. A co sa pracne implementovalo aj do vsetkych vekovych kategorii. Ak je toto ten dovod tak chvalim. Aj by to malo logiku a ak je to tak paci sa mi to.

Co ak je ale dovod to, ze nechceli platit 3 nasobne vecsiu kompenzaciu.

Lebo credentials na sucasny Liverpool jednoducho nema. Vlastne aj preto asi Barca ukecala Xaviho, lebo trh s manazermi momentalne nestoji zato. Typek vyhral ligu a pohar v Holandsku. Tam vyhraval aj Ten Haag. Navyse tuto sezonu je 3 bez sance na titul.

Ja mu velke sance nedavam, snad prekvapi.

Reagovat
Luc-Luc

Shori

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Unai

Reagovat
icka

Reagovat
Seydou Doumbia

zase by tu mohl být konečně kvalitní holandský trenér...ne každý musí být flop a Live snad nejsou tak blbí když ho berou

Reagovat
Elliasson

Přijde mi to špatné, Feyenoord měl hlavně díky Arnemu TOP období.

Reagovat
owny✨

Někdo ten uvolněný slot zaplnit musí?

Reagovat
1Reds1

Bude to mať sakramentsky ťažké nahradiť Kloppa je nemožné ale tak uvidíme len treba dúfať ze to nebude druhý ETH.

Reagovat
Witcher

Takže klop do feyenordu kruh se uzavře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele