Slávistky si Ligu mistryň nezahrají, Galatasarayi nestačily po prodloužení

Včera, 20:55
Aktuality
Hráčky Slavie Praha (© SK Slavia Praha)

Hráčky pražské Slavie do Ligy mistryň nepostoupily. V odvetě závěrečného 2. kola kvalifikace prohrály v Edenu s Galatasarayem Istanbul 1:2 po prodloužení. S tureckým klubem slaví postup česká reprezentační útočnice Andrea Stašková. Domácí tým se dostal do vedení v prvním poločase díky vlastnímu gólu Edy Karatasové. Po přestávce vyrovnala Arza Karabulutová a v prodloužení rozhodla střídající Nazlican Parlaková.

Slávistky usilovaly o třetí účast v hlavní fázi soutěže za sebou, z Turecka si z prvního utkání přivezly nadějnou remízu 2:2. Svěřenkyně trenéra Jiřího Vágnera byly posledním českým týmem v soutěži, Sparta neuspěla v prvním kole kvalifikace.

Domácí hráčky se dostaly do vedení díky šťastnému gólu. Růžičková z levé strany odcentrovala, její pobídku sice netrefila nabíhající Szewieczková, ale míč se od obránkyně Karatasové odrazil do sítě. Szewieczková pak ještě v závěru prvního poločasu trefila boční síť.

"Rozhodly začátky obou poločasů, nevstoupili jsme do nich úplně dobře. V prvním jsme se nastartovali až v 25. minutě, pak jsme byli lepší a byli jsme odměněni i brankou," řekl v rozhovoru pro klubový kanál youtube trenér Vágner. "Ve druhé půli jsme je pustili brzo do vyrovnání a to rozhodlo vývoj druhého poločasu. Holky dřely až do konce, za to jim patří dík. Udělali jsme si to těžké sami," uvedl kouč.

Turecký klub na začátku druhého poločasu vyrovnal. Karabulutová hlavou zblízka překonala brankářku Votíkovou. Hráčky Galatasaraye ožily a Stašková mohla otočit skóre, Votíková však tentokrát skvělým zákrokem svůj tým podržela. A když ji pak Stašková přece jen překonala, na brankové čáře gólmanku zastoupila domácí záložnice McLaughlinová a míč odvrátila. Votíková se vytáhla také proti střele Topcuové.

Muselo se tedy prodlužovat. Ve 100. minutě završil Galatasaray obrat skóre. Míč propadl za Bartovičovou k střídající Parlakové a ázerbájdžánská fotbalistka prostřelila Votíkovou. Zápas v Edenu sledovalo přes čtyři tisíce diváků.

Slavia Praha - Galatasaray Istanbul 1:2 po prodl. (1:1, 1:0)

Branky: 31. vlastní Karatasová - 50. Karabulutová, 100. Parlaková. První zápas 2:2, postoupil Galatasaray. Diváci: 4113.

Sestava Slavie: Votíková - Bendová (106. Šurnovská), Košíková, Bartovičová, Annestová - McLaughlinová (103. Crvčková), Polcarová - Krejčiříková (91. Veselá), Svitková, Růžičková (72. Žufánková) - Szewieczková (72. Morávková). Trenér: Vágner.

Autor: ČTK

Komentáře (100)

Přidat komentář
monty25

Jeden z nejhorších fotbalových zážitků, takhle zklamanej jsem z Edenu ještě nešel. Dalo by se nadávat na trapnou bulharskou rozhodčí a neustále polehávající Turkyně, ale můžeme si za to sami.

Reagovat
Sberatel_remiz

Jaképak sami? Kdyby vyhrály, bylo by to "my", když prohrály (a zaslouženě), tak je to "ony"! Takhle to přece chodí!

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Když jde člověk ze ženského fotbalu, tak je logicky zklamaný, ne?

Reagovat
monty25

Já zažil v Edenu na Lize mistryň super zápasy (výhra 4:1 nad Brondby, vyřazení Rosengardu, remízy s giganty jako Lyon, Wolfsburg nebo Bayern) ale to tys možná ještě tahal kačera...

Reagovat
Nuno čomes

Anebo prostě jen dělal něco smysluplnějšího

Reagovat
monty25

Smysluplnější už je jenom chodit na USK v Eurolize.

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Reagovat
Hafna

Reagovat
Losinho

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Igli

Reagovat
SledujuPráciTrenérů

Před ale se píše čárka. A jinak teda gratuluju k prvotřídním zážitkům. Myslím, že jít do lesa a najít aspoň polovinu koše je větší zážitek než sledovat... jak se tohle vlastně nazývá? Splašenost?

Reagovat
monty25

Tady seš na EF, ne na gramatickém fóru. Píšu z mobilu a jsem rád, že se mi to vůbec pošle...

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jv14

No tvl, sekýrovat někoho za přebývající čárku a přitom minimálně dvě sám neudělat. Splašenost?

Reagovat
Rišty

prosím tě, pouč mě, kam bys je tam chtěl narvat?

Reagovat
inferno08

"Myslím, že jít do lesa a najít aspoň polovinu koše, je větší zážitek, než sledovat..."

Reagovat
Freedo

Houbařské fórum je o web vedle. Až mi bude 70, tak se tam taky zaregistruju.

Reagovat
ratusek

eurohouby.cz?

Reagovat
Freedo
Reagovat
thewall

Reagovat
John Obi Mikel

Proč vlastně skončil Piták?

Reagovat
monty25

To se musíš ptát jinde.

Reagovat
jsemdement

Hledal do jakého prostoru vsune kužel a nenašel.

Reagovat
Losinho

Časově ho vyčerpává hraní za naší ves

Reagovat
Sberatel_remiz

Byl jsem poprvé v životě na ženském fotbale, na to to zápase. A zrovna jsem zažil takový zmar. Aspoň že jsem za něj dal jen 100 Kč a bydlím nedaleko. Turkyně byly zaslouženě lepší. Měly možná 4x víc šancí než slávistky. Myslím, že jediná jejich opravdová šance byla hlavička Svitkové asi 5 minut před jejich gólem, který ani nedaly samy (byl to vlastňák). A WTF co to bylo tak muinutu před koncem základní doby? Šly 3 na 2 a hráčka s míčem namísto přihrávky dvěma volným hráčkám radši pálila z docela velké dálky tak 2 metry nad bránu! V prodloužení za celých 30 minut se nezmohly ani na jednu šanci! Měly jen náznaky! Když hrály takhle strašně, tak je vlastně dobře, že v té LM nebudou dělat ostudu.

Reagovat
Jordi Alba

Co ti jebe, za to se platí ?

Reagovat
jenage

Zaslouženě lepší...Přemýšlím jak být lepší nezaslouženě.

Reagovat
kilobyte

Když ti pomůže rozhodčí.

Reagovat
Mass

Pak si ale nebyl lepší, ale jen vyhrál s pomocí rozhodčích.

Reagovat
kilobyte

Když rozhodčí chybně vyloučí 3 hráče soupeře, tak je pak přejedeš a jsi nezaslouženě lepší.

Reagovat
ACSeRw!n

4000 divaku

Reagovat
Igner Farnsworth

Vod 80 minuty měli dost šanci, akorát si to neuměli nahrát do toho finise no, a ta poslední šance tak to byla slušná woman věc

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Viděl jsem asi půl hodinu a asi se zas dlouho na ženskej fotbal nepodívám. Svitková furt všude říká, jakou maj techniku a pak si nedokážou nahrát na pár metrů.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
kilobyte

Tak ona to bere v porovnání s "chlapi" se kterými hráli. Jenže ony hrají přáteláky s u15 apod.

Reagovat
ratusek

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
ACSeRw!n

tak jasne ze si prirjeme polivku, aby nalakali vic lidi.. prece do medii nerekne, sme kopyta, nechodte na nas, to nema cenu

Reagovat
Losinho

to je fakt bizár

Reagovat
oli9
Reagovat
monty25

Tohle vidím poprvé. Z hlediště jsem vůbec nevěděl, co se stalo a psal mi to až kámoš.

Reagovat
Mimalu

chtělo by to lepší záběr, ale z toho pohybu (a pohledu směrem k nohám) mi připadá, že ta Slavistka jí úmyslně došlápla na nohu. Ne že by to nějak ospravedlňovalo ten úder...

Reagovat
monty25

To mi k Dianě vůbec nesedí, neznám moc charakternějších hráček, než je ona. Ale i kdyby jo, tak tohle je za šlápnutí na nohu reakce úplně mimo mísu.

Reagovat
PBLead

Znáš ji osobně?

Reagovat
monty25

Osobně ji neznám, ale v Praze jsem tři roky bydlel v bytě, kde shodou okolností předtím bydlela ona. Ale vážně: Chodím na ženský fotbal deset let a ona bývá obvykle ta, co schytá nejvíc ran (hlavně při derby), aniž by hrála zákeřně. Navíc je to inteligentní holka, vystudovaná záchranářka a civilním povoláním fyzioterapeutka. A mluví tak dobře česky, že by ji člověk netipoval na Slovenku. Taky není náhoda, že si ji slávistky už před časem zvolily jako kapitánku, i když tam tehdy byly daleko zkušenější hráčky.

Reagovat
Jordi Alba

Shodou okolností.

Reagovat
ratusek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Freedo

Reagovat
herbage

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
monty25

To je zase smajlíků. Já to zjistil možná až po půl roce od kámoše, co se mnou bydlel. Ten se s ní osobně zná.

Reagovat
pobody's nerfect

Je tam poměrně dost náhod. Jen aby ti soud nezakazal chodit na ženský fotbal.

Reagovat
monty25

Kámoš se angažuje v ženském fotbale, takže to až taková náhoda není.

Reagovat
Jordi Alba

Tak když tu pomalu napíšeš i jaký tričko nosí v úterý, na tom už je snad lepší jenom to, že nejsi sám a děláte to s kamarádem dva.

Reagovat
monty25

Tak když sleduješ český ženský fotbal deset let, čteš články a posloucháš podcasty (ano, je i podcast o ženském fotbale ), tak už o hráčkách leccos víš.

Reagovat
Jordi Alba

Sleduju fotbal přes 10 let a čtu tady občas články, ale jestli je Lewandowski inteligentní, ter Stegen vystudovanej nebo Yamal mluví dobře anglicky mi je fakt uprdele.

Reagovat
monty25

Tady se články nečtou.

Reagovat
Jordi Alba

Je tam napsaný občas, opovaž se mě naprášit.

Reagovat
Freedo

ani jedno není pravda

Reagovat
Jordi Alba

Pravděpodobně.

Reagovat
Kinky7

aha. zajimavy. ja vim treba ze kompanymu zkrachoval bar v belgii, Rodri je mgr ekonomie a Kdb mluvi 5 jazyky z toho 4 plynule.

Reagovat
Jordi Alba

Jmenuješ se Kinky.

Reagovat
Posledni Kovboj

shodou okolnosti #slajsista #incel_inside

Reagovat
monty25

Že ty mě potají sleduješ na Twitteru?

Reagovat
Posledni Kovboj

sledoval jsem chvilku, nez jsi mi dal blok, ty podebrana pico

Reagovat
monty25

Tak to asi těžko, protože v blokovaných nikoho nemám. Ale tak trochu tuším, žes mi tam psal pod tweety nějaký sračky a dával jsem to do skrytých odpovědí. Teda pokud jsi @buoyscout, jak si myslím.

Reagovat
doshcz

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Mass

I z rozhovorů vypadá jako fajn a chytrá holka. Každopádně to, že si toho úderu (ať už to bylo oplácení nebo ne) nevšimla žádná z rozhodčích jen podthuje jejich mizerný výkon.

Reagovat
monty25

Konkrétně tohle jsem přímo na stadionu taky neviděl (během přerušené hry jsem si psal s kámošem, co koukal doma ), ale jinak jsem na tribuně z toho "výkonu" rozhodčí skákal jako čert z krabičky. Bohužel ale nemůžu říct, že by mě to nějak překvapilo. Už jsem zažil v Edenu pískat Malťanku, Estonku a teď Bulharku, všechny stály za hovno. Netuším, jak se z jejich lig můžou dostat k pískání Ligy mistryň a smysl téhle "inkluze" mi fakt uniká.

Reagovat
Mass

Pamatuješ na MS2002 v Korei a Japonsku? Tam dělali taky inkluzi rozhodčích, byl tam nějakej Ekvádorec, z Toga, dokonce nějakej z Nepálu nebo co. Naštěstí i těm bafuňářům z uefy došlo, že tohle byl pěkně blbej nápad, ty chyby byly strašlivý. Každopádně Korejci měli stejně radost, i když Španělům rozhodčí neuznali dva regulérné góly.

Reagovat
monty25

Pamatuju, ale ani nemusíme chodit tak do historie. Tihle Xixaové na MS v Kataru taky stáli za to...

https://www.idnes.cz/fotbal/ms-2022/belgie-kanada-rozhodci-janny-sikazwe-pomezni-arsenieo-marigule.A221124_123157_ms-fotbal-2022_min

Reagovat
jsemdement

Taky jsem byl dobrej hošík co zdravil seniory, všechny pustil sednout, podržel dveře, nemluvil sprostě, nedostal žlutou natož červenou a kokota z Bohemky tehdy ještě Praha a ne 19piča05 jsem sestřelil jak profík, protože předtím dle mého soudu se zachoval velmi zákeřně vůči spoluhráči a celkově jsem (jsme) měl pocit, že je nám křivděno. Rozhodčí to asi zase neviděl a já cítil obrovskou křivdu, takže jsem vzal pravdu do vlastních rukou.

nedohrál, já jo

No prostě chci říct, že i nevinný kuřátko dokáže šlápnout.

Reagovat
Witcher

Prej osobně ji neznám a rešerše za kterou vy se nestyděl Jirka Štěpán

Reagovat
Profesor Ikebara

Twl ona ji úmyslně dupne, zřejmě z frustrace, na nohu a ty ji tady ještě obhajuješ. Reakce Turkyně je přes čáru, ale nedivím se jí.

Reagovat
monty25

Nechceš se radši starat o Spartu?

Reagovat
Profesor Ikebara

A nechceš přestat psát píčoviny?

Reagovat
monty25

Nápodobně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
O.Giroud

Aj slapnuti na nohu je úplne mimo.

Reagovat
Losinho

Dobře jí ten týpek natáhnul

Reagovat
Kiss Me Polka!

tak to je krava, ta co jí šlápla na nohu, může si za to jen sama

Reagovat
monty25

Před chvílí jsem si o tom psal s kámošem, že mi to k Dianě vůbec nesedí, tak sem s dovolením zkopíruju jeho odpovědi...

"No právě, nejhodnější holka na světě, sympatická, absolutně to k něj nejde"

"Každopádně spolu měly nějaký beef"

"A je možný, že jí tam oplacela tu první pěstí už"

Reagovat
fantomas10

Koukam slusne to tam vrelo, vic nez polivka na sporaku

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Byl sem teda na ženském fotbale podruhé a nějak nemám chuť jít potřetí. A to ne že by ty Slávistky byly tak špatné (no dobré taky nebyly), ale ty rozhodčí museli vytáhnout z nějaké chráněné dílny. Něco tak hroznýho se nevidí ani v okresnim přeboru, kde píská 60 letej strejda s pivnim mozolem velikosti menšího basového bubnu a zkaženýma očima od hospodskýho mariáše.

Každopádně vyhození Pitáka a odchod dvou reprezentantek do Sparty, to ten Říha nebo kdo tam šéfuje ženskýmu fotbalu, si za rámeček nedá.

Reagovat
Effenberg

Já jsem to neviděl, ale souhlasím s většinou komentářů, že ženský fotbal je nekoukatelny. Byl jsem na tom montym vzyvanem zápase Slavia - Bayern a mimo srandovní okolností (pořadatelé nepočítali, že přijdou lidi, takže otevřeli jenom jeden vchod a na tribunu jsem se dostal asi ve 20. minutě ) to byla hrůza. Celou dobu se hrálo na půlce Slavie bez jakékoli šance, pak to Svitáková nakopla že 40 metrů a brankářka vypadala hůře než náš 70 letý borec z ultra veteránské Hanspaulky. Podle je pro holky hřiště velké a míč těžký, podle toho to vypadá.

Reagovat
monty25

Teď nevím, jestli ti to udělal autocorrect, nebo jsi Svitkovou sám přejmenoval na Svitákovou. Pokud vím, tak na ženský fotbal v Edenu se vždycky otevírá jenom jeden vchod. Akorát dřív bývala otevřená hlavní tribuna a sever, teď v posledních letech otevírají východ. Dneska mi to bez toho severu přišlo mnohem slabší, derby bylo úplně o něčem jiným (taky tam bylo o 2 tisíce víc). Tenkrát s tím Bayernem to byla rekordní návštěva na Ligu mistryň, což se asi fakt nečekalo a pamatuju si, že pak seděli lidi výjimečně i v horním patře. Jinak to bylo v době, kdy se Slavii v lize pod Medynským nedařilo (tehdy byla za Spartou), o to cennější ta remíza s Bayernem tenkrát byla. Já ji stavím ještě výš než ty remízy s Lyonem nebo Wolfsburgem, protože tam už ty odvety byly víceméně formalitou, ale s Bayernem to byl tenkrát první zápas čtvrtfinále. No a ten gól Svitule se dostal do hlasování o nejhezčí gól roku, takže asi tak.

Reagovat
Effenberg

Jo, jak to píšeš, tak se mi to vybavuje, že nás pustili na horní patro. Proti medynskymu jsem shodou okolností hrál na jaře Hanspaulku. Kdybych si vzpomněl, že trénoval holky, určitě bych ho popichoval????

Reagovat
Kinky7

Já s tím naopak nesouhlasím. Na slávistky sice nechodím ale třeba tento víkend Arsenal proti city holky nebyl vůbec špatný zápas.

Jasně že ty holky nemají takovou techniku nebo sílu jako chlapi ale to tenistky oproti tenistům taky a stejně se na to kouká dobře

Reagovat
mupi23

na ženskej tenis se nekouká dobře

Reagovat
O.Giroud

Ak sleduješ tenis

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Effenberg

To jo, ale placat tenisovou raketou je něco jiného, než běhat 80m bazény. Za mých mladých let byla maximální vytrvalecká trať pro dámy 3km a něco na tom bylo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele