Scaloni: Messi s námi může zůstat, jak dlouho bude chtít. My mu dveře nezavřeme

11.07., 17:04
Aktuality
Lionel Messi a Lionel Scaloni (© AFP)

Lionela Messiho možná čeká poslední zápas za Argentinu. Po vyhraném semifinále nad Kanadou prohlásil, že si užívá své poslední bitvy. I díky jeho zásahu se tým může připravovat na setkání s Kolumbií na pondělním finále Copa América. Bude bojovat o svou poslední reprezentační trofej?

Po nevýrazném výkonu proti Ekvádoru Messi opět v modro-bílém dresu zářil. Ve čtvrtfinále obnovil legandární souhru s Ángelem Di Maríou a útočníkem Julianem Álvarezem a zpečetil výhru trefou v 51. minutě.

"Prožívám to jako na minulé Copa América, jako na posledním mistrovství světa. Jsou to mé poslední bitvy a já si je maximálně užívám," řekl pro TyC Sports poté, co opět v reprezentačních barvách rozvlnil síť a zajistil tím Argentině postup.

Messi, který nyní obléká dres Interu Miami v MLS, zatím neoznámil, zda se jedná o jeho poslední reprezentační jízdu či bude hrát i na MS 2026, jehož finále se uskuteční v New Jersey. Argentinský trenér Lionel Scaloni žádá o klid.

"Musíme ho nechat na pokoji, on ví, že to nebudeme my, kdo před ním zavře dveře. Může s námi zůstat, jak dlouho bude chtít, i až odejde do důchodu... Ať se rozhodne, jak chce," uvedl.

Messi má po vítězství na mistrovství Jižní Ameriky 2021 a triumfu na mistrovství světa 2022 šanci získat s reprezentací třetí velký titul v řadě. Osminásobný držitel Zlatého míče úspěch bere jako zadostiučinění za těžká neplodná léta, kterými tým trpěl.

"Pravdou je, že je šílené, co tato parta dokázala, co argentinský národní tým dokázal, protože po tom všem to dává hodnotu turnajům, na kterých jsem já a stará generace hráli," řekl Messi v pořadu a ocenil mazáky Di Maríu a Nicoláse Otamendiho.

Přestože se Argentina na místo ve finále v zápasu proti Kanadě příliš nenadřela, bývalý útočník Barcelony semifinále považoval za těžkou zkoušku. "Je to těžká Copa, vyrovnaná, s velmi špatnými hřišti, vysokými teplotami a velmi těžkými týmy. Užíváme si, že jsme opět ve finále," řekl.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (30)

Přidat komentář
kilobyte

U něj by mě fakt zajímalo, jak dlouho by se dokázal udržet na té největší úrovni, kdyby fakt chtěl hrát, co nejdéle.

Reagovat
mayday

Kdyby se relativně solidně udržoval, tak nějakýho podhrota, za kterýho to dva lidi za ním odběhají může hrát do pětačtyřiceti.

Reagovat
vceradnesazitra

Pětapadesáti

Reagovat
ratusek

pětašedesáti

Reagovat
Filip12
Reagovat
jitrnica

Snad vyhraje a dostaně zlatý míč

Reagovat
Csaplárova past

Za co? Za Copu s jednim golem?

Reagovat
Pepe1911

Nebyla to ironie? Tady je to fakt kurva těžký to poznat

Reagovat
O.Giroud

Vyhral Leagues Cup a teraz keď vyhrá aj Copu tak bude určite veľký favorit. Ale osobne by som dal hlas Rodrimu ak to vyhrá Španielsko. A keby Anglicko tak Walker alebo Stones.

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo jsou letos nej favoriti na míček? rasista vincek, belli, mbappé, hollander a rodri? začíná mrtvá doba po ronaldách a messich

Reagovat
Csaplárova past

Spíš začíná sezóna, kdy to může získat každý rok někdo jiný. CR7 a Messi už to v těch posledních vítězstvích vůbec neměli dostat. Vyjma posledního MS, tam byl Messi prostě fakt nejlepší

No doteď nechápu, jak to mohli nedat takovýmu Ribérymu 2013 ....

Reagovat
Well

Já hlavně nechápu, jak mohli dát nejhezčí gól sezóny Salahovi a Messimu ani jednou.

Reagovat
Csaplárova past

Takhle anketa zajímá jen tebe

Reagovat
Well

Mně jsou individuální ankety v týmových sportech celkově někde.

Reagovat
Seydou Doumbia

jj začíná doba kdy to proti messimu a ronaldovi budou vyhrávat samé močky

Reagovat
O.Giroud

Reálne asi Rodri, Bell a možno Kroos. Víni neviem, pre mňa slabota, to už by som radšej Carvajala keby vyhrá ME Španielsko, ale možno mu to dajú ako cenu útechy za tie roky vyplakavania.

Reagovat
Seydou Doumbia

rodri a kroos přeju, zbytek gec ale nevěřím že by to měl dostat nějaký defenzivní hráč, ale kroos za celoživotní zásluhy by mohl

Reagovat
O.Giroud

Keby mám hlasovať ja tak na 1. miesto dám Kroosa 2. Rodri a 3. Možno Kane ak vyhrá ME Anglicko, ak by vyhralo Španielsko tak 1. Rodri 2. Kroos a 3. asi Carvajal, kvôli 3 trofejam. Ale tie 3 miesta by boli pre mňa nepodstatné, takže by som ich možno aj zmenil. Kroosovi možno pomôže to, že ukončil kariéru. Uvidíme

Reagovat
Seydou Doumbia

podle mě ten kroos za zasluhy by dával smysl, tvé pořadí bych bral, ale čekám tam nějakého hype ofenzivního hráče no

Reagovat
misinho7

Vini slabota? potiahol Real k vitazstvu v LM, to iste v lige sa mu darilo a to bol este par mesiacov out pre zranenie..Urcite spravil pre Real viac ako Jude.

Reagovat
O.Giroud

Ano

Reagovat
Csaplárova past

Jednoznačně nejlepší sezónu zažil Foden a Bellingham. Nejlepší hráč v PL a LL nebo LM je prostě víc než nejlepší hráč v MLS. Stejně tak případné vítězství EURA má větší váhu než COPA. Jestli to dají Messimu, tak je to další výsměch

Reagovat
O.Giroud

Hej vidíš no, ešte ten Foden. Škoda, že mu tie ME vôbec nevychádzajú síce ani Bellinghamovi ale ten má tu LM. Aj keď tam tiež hral bídu v tých vyraďovačkách.

Reagovat
LyEX

Prečo mu nevychádzajú, ako jediný z utočnej 4 hral mimo pozíciu celé ME, Južna brána ho "zazdil" na ľavé krídlo, prvý krát mu dal voľnosť kedy sa hýbal po celej osi a viac z pravej strany a ako to hneď vyzeralo, zopár pekných striel a jedna spojnica

Reagovat
emanuel habasko

Rodri ok, ten borec je fakt nedoceněnej. Ale Walker a Stones je fakt slabej trolling

Reagovat
O.Giroud

Euro + titul PL

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Me2win

Reagovat
icka

Reagovat
emanuel habasko

On ho ještě nedostal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele