Sancho ve finále Ligy mistrů ukáže, že je opravdu zpátky, nepochybuje Kehl

30.05., 11:11
Aktuality
Jadon Sancho (© AFP)

Jadon Sancho (24) je odhodlaný ke svému vykoupení na domácí půdě. Anglický křídelník se vrátí na britský pažit při sobotním finále Ligy mistrů, kde se střetne Borussia Dortmund a Real Madrid.

Jadon Sancho bude mít poslední šanci dokázat, že jeho nešťastné působení v Manchesteru United bylo spíše důsledkem nepříjemné situace v klubu, než osobním selháním. Čtyřiadvacetiletý hráč se letos v lednu vrátil zpátky do Dortmundu, ve kterém strávil jako mladík téměř čtyři roky.

V letošní sezoně na sebe Sancho opět upoutal pozornost, za jeho krátké hostování dokázal dojít s Borussií do finále Ligy mistrů, což se německému celku povedlo teprve potřetí v historii klubu.

Ukáže světu, že je Sancho zpátky

Sancho se rozhodl v roce 2017 přestoupit z akademie Manchesteru City do Borussie Dortmund, tehdy mu bylo pouhých 17 let. Mnoho lidí tento odvážný krok překvapil, jelikož teenageři v tu doby opouštěli akedemie na britských ostrovech zřídka.

Jeho přestup odstartoval trend přesouvání anglických talentů do zahraničí, ale Sancho se zároveň stal i klíčovou postavou v útoku BVB. Během čtyř sezon na Westfalenstadionu odehrál 137 zápasů, vstřelil 50 gólů a na dalších 64 branek přihrál. Krátce před transferem do Manchesteru United za 85 milionů eur dokázal v roce 2021 vyhrát Německý pohár.

Na Old Trafford se ovšem ofenzivní hráč trápil, v 82 zápasech se prosadil pouze dvanáctkrát. Letos v zimě se Sancho přesunul na půlroční hostování do Dortmundu poté, co se dostal do sporu s trenérem Rudých ďáblů Ten Hagem a od září v červeném dresu nenastoupil.

Sportovní ředitel Dortmundu Sebastian Kehl, který se zásadním způsobem zasloužil o Sanchův návrat do klubu, uvedl, že Angličan během zkouškového období ukázal své odhodlání. "Přivést Jadona do Dortmundu v lednu nebylo jednoduché, ale věděli jsme, že má schopnosti na to, aby podával výkony a byl pro náš tým přínosem," řekl v úterý Kehl a pokračoval:

"Jadon je dobrý člověk, skvělý hráč a zkušenosti, které získal v Manchesteru, mu pomohly k tomu, aby z nich teď těžil. V sobotu pro nás bude velmi důležitý. Ukáže světu, že Jadon Sancho je opravdu zpátky."

Motivace navíc

Sancho od neproměněné penalty na Euru a jeho přesunu do United nastoupil za reprezetnaci pouze jednou. Z jeho 23 vystoupení v anglickém dresu, je to tak poměrně mizerné číslo. Vzestup formy mu však nezajistil místo v rozšířeném kádru (33 hráčů) pro přípravné zápasy s Islandem a Bosnou před Eurem.

Kapitán Borussie Dortmund Emre Can prohlásil, že Sancho je "prvotřídní hráč" a pokračoval: "Šest měsíců nehrál, takže není snadné se vrátit a okamžitě předvádět takové výkony."

Can se do německé nominace pro Euro také nedostal, řekl však, že jak Sanchova, tak i jeho absence v národním týmu dodá oboum hráčům do sobotního finále Ligy mistrů motivaci. "Samozřejmě z toho nemá radost. Nejsem v německém týmu a nemám z toho radost. Dodává nám to však další motivaci ukázat trenérům národních týmů, že si zasloužíme být u toho, a o to se v sobotu pokusíme."

Impuls německého týmu podtrhuje i obrovský rozdíl v počtu získaných titulů Ligy mistrů. Real Madrid se může pyšnit 14 trofejemi, přičemž Dortmund má na svém kontě pouze jednu z roku 1997.

Los Blancos v létě utratili astronomickou částku, přesahující 100 milionů eur, za přivedení anglického středopolaře Judea Bellinghama právě z Dortmundu. Dvacetiletý hráč se ve španělské metropoli rychle zabydlel a stal se nepostradatelnou součástí madridské zálohy. Sám nejproduktivnější hráč Realu v této sezoně přiznal, že je finále Ligy mistrů splněný sen.

Kromě Sancha si Dortmund v lednovém přestupovém období vypůjčil na půlroční hostování z Chelsea i krajního obránce Iana Maatsena. Rychlost a kontrolola levé strany hřiště nizozemského beka byly naprosto klíčové, aby se Sanchovi začalo dařit. Maatsen označil Sancha za "úžasného hráče" a řekl: "Na hřišti jsme si hned od začátku rozuměli. Naše spojení je velmi dobré."

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (17)

Přidat komentář
freeSanchinho

Moc si přeju aby v sobotu zvedl ten pohár nad hlavu ..

Reagovat
772jozef

Reagovat
pesky passer-by

Kiežby tak Dortmund rozprášil Real ako pred vyše 10 rokmi, keď tam úradoval Lewandowski.

Reagovat
janinho

nezabudaj, ze v odvete potom Realu chybal na postup len 1 gol a v sobotu tusim nebudu hrat v dortmunde

Reagovat
vceradnesazitra

Sancho ukáže bald fraudovi kdo je pán

Reagovat
Wazz Wazz

u letoskázal leda pěkný hovno...vyhrál naprostou piču a ty jsi tu ted po právu za debila čuráku

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
772jozef

Vidím že nie som sám kto si praje porážku Realu

Reagovat
Kucka

Každý slušný člověk (kromě fans Realu) přece musí přát BvB.

Reagovat
Mato178178

ani jednemu

Reagovat
kbtk23

Bez šance

Reagovat
oli9

Já to hlavně moc preju Reusovi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Man__United

To ukázat sice může, ale stejně nám za něj nedají 50 milionů a budou chtít další hostování! Kehl pokrytec

Reagovat
Bakary3

Pokryteckého na tom není vůbec nic, no.

Jen mu přeje, ať ukáže, že je jako hráč zpět, nic víc.

Reagovat
kardous

Ikdyby to finále nevyhráli, tak ty prachy po téhle sezoně musejí mít, tudíž by měli i na něj, ale my Sancha prodáme, tak za 40. nejvíc, takže by to mohlo dopadnout.

Reagovat
Wazz Wazz

Ta snaha médií omlátit Sancha ETH o hlavu je až směšná..však ten chcípák hraje v UCL úplnou tužku...je to furt ten stejný rozmazlenec co si o sobě myslí jaká je hvězda přitom je to obyčejnej Jesse Lingard 2.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele