Ronaldova ďábelská show v Divadle snů: 4. kolo Premier League v kostce

16.09.2021, 10:06
Názory a komentáře
Ronaldo dává druhý gól Newwcastlu (© AFP)
Obnovená premiéra Cristiana Ronalda v dresu Manchesteru United se stala jednoznačným highlightem 4. kola anglické nejvyšší soutěže. Světový rekordman v počtu reprezentačních branek navíc beznadějně vyprodaný Old Trafford dostal hned dvakrát do varu a výraznou měrou přispěl k vítězství 4:1 nad Newcastlem, jež Red Devils katapultovalo do čela.

Deset bodů má nicméně i Chelsea, kterou dvěma trefami proti Aston Ville opět táhl navrátilec Romelu Lukaku, Liverpool po třígólovém koncertu v Leedsu a Everton. V barvách Toffies zářil Andros Townsend, jehož oku lahodící zásah do sítě Burnley pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

Velmi dobrou formu potvrdili v Leicesteru také obhájci titulu z Manchesteru City - hubenou výhru 1:0 jim zajistil Bernardo Silva. Naopak Tottenham, který po výsledku 1:0 slavil ve všech dosavadních kolech, kousal tvrdý knockout 3:0 na stadionu Crystalu Palace. Dvěma góly se pod něj podepsala střídající akvizice ze Celticu Odsonne Édouard.

Mnohem lépe se tentokrát vedlo severolondýnským rivalům Spurs. Arsenal totiž ukončil sérii tří porážek, v "záchranářském" souboji zdolal Norwich 1:0 a na rozdíl od soupeře opustil sestupové pásmo. V něm už nefiguruje ani Wolverhampton, neboť loupil ve Watfordu.

První nezdar v sezoně musel přijmout nováček z Brentfordu, který v nastaveném čase skolil Leandro Trossard z Brightonu, a jediná remíza (0:0) se zrodila v utkání Southampton - West Ham. Nejlepší hráč Premier League za měsíc srpen Michail Antonio byl v závěru po ostrém skluzu vyloučen.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Romelu Lukaku (Chelsea) - 8.86 / 2 góly, 3 úspěšné vzdušné souboje, 25 doteků s míčem, 100% úspěšnost přihrávek.

2. Mateo Kovačič (Chelsea) - 8.72 / gól, asistence, klíčová přihrávka, 91 doteků s míčem.

3. Wilfried Zaha (Crystal Palace) - 8.65 / gól, 3 klíčové přihrávky, 4 střely, 71 doteků s míčem.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1 - 4. Fernando Marçal (Wolverhampton), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Romelu Lukaku a Mateo Kovačič (oba Chelsea) - 13 bodů.

Sestava 4. kola:




Brankář: Édouard Mendy (Chelsea) - Žádný gólman v aktuální sezoně Premier League nemá na svém kontě více zákroků (16) než devětadvacetiletý rodák z francouzského Montivilliers. V utkání proti Aston Ville zamkl branku a zahodil klíč. Zastavil všech šest střel hostujícího týmu a zejména "double save" po pokusech Tyrona Mingse a Ezriho Konsy z konce první půle zvedl příznivce na Stamford Bridge ze sedadel.

Pravý obránce: Trent Alexander-Arnold (Liverpool) - Po ostré kritice v průběhu loňského ročníku a zranění, které ho připravilo o mistrovství Evropy, je odchovanec Reds zpět v absolutní top formě. Obranu Leedsu větral ve stylu sobě vlastním, třikrát vystřelil mezi tyče, přidal pět klíčových přihrávek a navrch nezištnou asistenci na gól Mohameda Salaha.

Stoper: Mohammed Salisu (Southampton) - Na prvním čistém kontu Saints v nové sezoně měl lví podíl. Největší hvězdu soupeře Antonia nepustil do zakončení, kraloval ve vzdušných soubojích a když bylo potřeba, zastavil akci West Hamu včasným skluzem. Zároveň byl i kreativní v rozehrávce, čehož domácí několikrát využili k rychlému protiútoku.

Levý obránce: Tyrick Mitchell (Crystal Palace) - V kooperaci s Wilfriedem Zahou vytvořil na levé straně Eagles fantastické duo. Ofenzivní snažení Tottenhamu totiž maximálně eliminovali. Dvaadvacetiletý Angličan byl navíc hrozbou i pro Huga Llorise, kterého po jeho střele zachránil až na brankové čáře stojící Sergio Reguilón. Za zmínku stojí také největší počet doteků s míčem (93) ze všech hráčů na hřišti.

Pravé křídlo: Andros Townsend (Everton) - Letní stěhování do města Beatles bylo, zdá se, správnou volbou. Bývalý reprezentant Albionu v dresu Toffies ožil, pravidelně nastupuje v základní sestavě a podává nadprůměrné výkony. V pondělní dohrávce s Burnley byl k nezastavení, což korunoval famózní vítěznou trefou a milimetrově přesným centrem na hlavu Michaela Keanea.

Střední defenzivní záložník: Mateo Kovačič (Chelsea) - Nejlepší zápas za Blues. Odchovanec rakouského Lince si v utkání s Aston Villou připsal nejvíce přihrávek i nejvíce doteků s míčem ze všech fotbalistů na trávníku, excelentním pasem připravil úvodní gól Lukakuovi a druhý sám vstřelil po Mingsově katastrofální rozehrávce. Od příchodu z Realu Madrid v srpnu 2018 skóroval na Stamford Bridge poprvé.

Střední ofenzivní záložník: Bernardo Silva (Manchester City) - Během léta se o jeho odchodu hojně spekulovalo a změně působiště byl nakloněn i sám portugalský šikula. V kádru obhájců titulu však zůstal a opět rozdává radost fanouškům z blankytně modré části Manchesteru. V Leicesteru hýřil od úvodního hvizdu aktivitou, neustále se nabízel spoluhráčům a v 62. minutě byl odměněn brankou, která nakonec znamenala důležité vítězství.

Levé křídlo: Wilfried Zaha (Crystal Palace) - Na debut v Premier League nebude obránce Tottenhamu Emerson Royal vzpomínat v dobrém. S rychlonožkou domácích si totiž poradit nedokázal. Zaha létal na hřišti jako správný Eagle a proměněnou penaltou nasměroval Crystal Palace k prvnímu skalpu soupeře v sezoně. Osmadvacetiletý záložník je dlouhodobě spojován s odchodem, ale také pro nového trenéra Patricka Vieiru zůstává nenahraditelný.

Útočník: Romelu Lukaku (Chelsea) - Rekordní klubová investice v podobě 97,5 milionu liber se Blues vyplácí od samého začátku. Při obnovené premiéře na Stamford Bridge skolila Aston Villu dvěma trefami ze dvou střel mezi tyče a potvrdila formu z reprezentace, v jejímž dresu se prosadila dvakrát proti Estonsku a jednou proti Česku. Za zmínku stojí i stoprocentní úspěšnost přihrávek.

Útočník: Cristiano Ronaldo (Manchester United) - Návrat ve stylu pětinásobného držitele Zlatého míče. Fenomenální Portugalec rozjásal Divadlo snů dvakrát a výraznou měrou se podepsal pod vítězství 4:1 nad Newcastlem. "Se spoluhráči a úžasnou podporou, které se nám z ochozů dostává, půjdeme vpřed sebevědomě a s vírou, že na konci budeme společně slavit," napsal Ronaldo na Instagramu.

Útočník: Odsonne Édouard (Crystal Palace) - Po přestupu z glasgowského Celticu sice nastoupil jen na posledních sedm minut, přesto se stal okamžitě miláčkem Selhurst Parku. A stačilo mu k tomu pouze pět doteků s míčem. Dva z nich se totiž změnily v přesnou střelu, na kterou brankář Tottenhamu Lloris nenašel odpověď. Sečteno, podtrženo - debut z říše snů.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United431011:310
2.Chelsea FC43109:110
 Liverpool FC43109:110
4.Everton FC431010:410
5.Manchester City430111:19
6.Brighton & Hove Albion43015:39
7.Tottenham Hotspur43013:39
8.West Ham United422010:58
9.Leicester City42024:66
10.Brentford FC41213:25
11.Crystal Palace41215:55
12.Aston Villa41125:74
13.Wolverhampton Wanderers41032:33
14.Southampton FC40314:63
15.Watford FC41033:73
16.Arsenal FC41031:93
17.Leeds United40224:112
18.Burnley FC40133:81
19.Newcastle United40135:121
20.Norwich City40041:110

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli má odejít RUdiger kvůli Koundemu, tak to by byla fakt koundovina roku

Aktuálně jeden z top světových stoperů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na to aby si mohl být považován za top stopera musíš mít stálou výkonnost. Top stoper byl chvílí i J.Gomez.

Reagovat
smazaný uživatel

děkujeme za názor, tady máte klíčenku

Reagovat
smazaný uživatel

Osle

Reagovat
mesyas

má pravdu...pokud jseš fanoušek chelsea a pravidelně sleduješ zápasy a dění v týmu. Rudiger teď patří mezi velmi dobré stopery, ale ještě v lednu byl na odpis.

Reagovat
Svatej

A kdo byl před lednem lepsi stoper a je lepší i teď? Klidne je vyjmenuj vsechny, moc jich nebude.

Pokud byl někdo předtím lepší a ted naopak stoji celej rok za hovno, tak je to jeste míň relevantní než naopak.

Reagovat
Remt

Virgil na vozíčku

Reagovat
mesyas

Ja nepíšu ze byl někdo lepší, ja pisu, ze hral jeste v lednu minulého roku hovno a za to si stojim a je to pravda.

Reagovat
Busby babes

Dyche podepsal novou smlouvu v Burnley. vzhledem k postaveni v tabulce, vedeni mu teda hodne veri.

Reagovat
vodka

šak tam s něma dělá zázraky. ten kádr je hrozně úzký, starý a ověřenou PL kvalitu tam mají golman, stopeři a McNeil s Woodem, možná Barnesem a Gudmundssonem, uvidíme co Cornet.

To jak podepsali letos Lennona, kterého loni nechali jít, protože na to nemá tak trochu dokresluje tu tragédii na přestupovém trhu.

Reagovat
Busby babes

jasne, to chapu. vlastne se mi to libi, ze s nim teda asi i pocitaj i v pripade, ze spadnou. Jen bych cekal, ze s tim pockaji trba na druhou pulku sezony.

Reagovat
Seydou Doumbia

zase za 30 přivedli colinse a corneta tak nějaký drobný asi na přestupy taky mají

Reagovat
vodka

burnley má tuším za celou dobu dycheova pusobeni net spend kolem 50 mega, nebo loni to tak bylo. a drží je v PL 6 let.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, určitě o smlouvě jednali dva týdny

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

TAAčko .

Reagovat
8lampard8

Lukakuuv prvni gol se mi teda libil vic jak ten druhy. Neskutecne sebevedome to vyresil

Reagovat
Seydou Doumbia

Edouard debit jak svina snad už konečně někdo posadí Bentase na lavičku, bo ten synek na to nemá.

Reagovat
Talker

Mendy je fakt skvělý, konečně opět TOP golman. Po dvou letech s Kepou to je fantazie.

Lukaku herně nic moc, prakticky neustále odstřižený, ale pokud bude dávat goly, tak who cares...

Reagovat
Remt

Už jsem to tu myslím psal. Mě ten týpek přijde dobrý od doby co přišel. Přijde mi jistý jak sviňa při rozích a celkově centrovaných micich. Celkově z něj vyzařuje mega pohoda. A na jaře si pamatuji že dost fandů tu psalo po jedné dvou chybách že to chce podívat se po někom lepším. Podle mě Mendy byl bomba přestup

Reagovat
smazaný uživatel

Co se zmenilo v chelsea, ze ty prestupy jsou nebe a dudy proti minulym letum? Kdyz srovnam letosek a panic buy kepy

Reagovat
SpecialOne

Nechcete si s těma sestavama více pohrát, aby rozestavení nebylo 3-1-6

Reagovat
smazaný uživatel

Townsend je kridlo a zaha tak napul ne?

Reagovat
RKBoy

s takou zostavou bežne vyhrávam skoro všetko v FMku. naposledy v FM20 som si dal Benficu, 3 prehry za celú sezonu, doma som všetko vyhral a finále LM prehral proti Realu ked som viedol do 70. min 1:0 a potom dostal 2 goly behom 5. minút.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hej, keď reštartuješ po každom zápase čo ti hrozí prehra

Reagovat
RKBoy

nie, nevidím dovod hrať FMko, ak by som si každý zápas reštartoval.

stačí vedieť správne taktiky a postupy počas zápasov a so silnejším výberom vyhráš skoro všetko.

Reagovat
Manchestersky Krocan

Taká fanta zostava no aj to že na stoperoch sú dvaja krajní, hlavne ten TAA by tam maximálne horel..tiež by som prijal viac realistické zostavy

Reagovat
Usty

Tohle je snad první, co není vyvážená, ne?

Reagovat
SpecialOne

Tohle je zatím ta, co mě nejvíce bouchla do očí, vyvážené nejsou nikdy Nevím o týmu, kde by hráli základ 3 hroťáci nebo byli pod křídlama ještě LM a RM

Reagovat
Usty

Porad vyvazenejsi nez vetsina na celým internetu.

Reagovat
FC Porto FC

Proč ta sestava je teď v takový debilní grafice a bez toho kolikrát už tam kdo letos byl?

Reagovat
Usty

Výjimka, priste už zase tradiční grafika.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele