Remíza má jen malou hodnotu, říká Simeone o novém formátu Ligy mistrů

Dnes, 17:54
Aktuality
Diego Simeone (© AFP)

Liga mistrů s novou sezonou změnila skupinovou fázi za ligovou - v ní 36 týmů odehraje osm zápasů každý s každým, osm nejlepších v tabulce postoupí přímo do osmifinále a dalších 16 se popere v play off. A upravený formát nutí týmy vítězit. Alespoň to tvrdí trenér Diego Simeone (54), jehož Atlético ve čtvrtečním souboji s Lipskem vybojovalo tři body až v úplném závěru.

Skóre otevřel už ve čtvrté minutě hostující Benjamin Šeško, tím se ale síť brány madridského celku rozvlnila naposledy. Ve 28. dorovnal zkušený Antoine Griezmann a dramatický zápas rozhodl v 90. minutě José María Giménez.

"Kvůli tomuto formátu jsme zkrátka museli vyhrát, v dnešní době má remíza jen malou hodnotu. A pokud nedokážeme triumfovat, musíme z toho alespoň něco vytěžit," řekl Simeone španělskému Movistaru po domácím vítězství 2:1. "Týmy, které vyhrají dostatek zápasů, budou v top osmičce a nebudou muset hrát další dva, to potřebujeme," dodal.

"Jsem naprosto spokojený, zápas byl velmi dobrý. S různými hráči jsme zkoušeli nové způsoby, ti to interpretovali dobře a získali jsme potřebné vítězství. Stalo se to, co jsme si představovali. Kontrolovali jsme osmdesát procent utkání," hodnotil kouč.

Atlético, které v aktuální sezoně zůstává napříč soutěžemi neporaženo, pocestuje na další zápas LM 2. října, o prodloužení šňůry neporazitelnosti bude bojovat na půdě Benfiky. Los Colchoneros čeká i Lille, PSG, Leverkusen, Salcburk, Slovan Bratislava a v neposlední řadě pražská Sparta. Epet Arenu navštíví 26. listopadu.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (9)

Přidat komentář
wwwx

36 týmů odehraje osm zápasů každý s každym, to trochu nevychází

Reagovat
eder

Ale oni nehrají každý s každým.

Reagovat
Seydou Doumbia

prej to píšou v článku mi psal wwwwx do zprávy

Reagovat
eder

Pardon, já články většinou nečtu, jen nadpisy.

Reagovat
Seydou Doumbia

já taky ne, naštěstí

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
John Obi Mikel

Ten formát je sračka totiž

Reagovat
C-M@ster

Jakto?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele