Rapinoeová se zraněním i porážkou

12.11.2023, 11:48
Aktuality

Kariéra bývalé nejlepší fotbalistky světa Megan Rapinoeové skončila zraněním a porážkou. Dvojnásobná světová šampionka ve finále americké ligové soutěže NWSL odkulhala z trávníku už po pár minutách s podezřením na přetrženou Achillovu šlachu a její tým OL Reign v rozhodujícím duelu v San Diegu prohrál 1:2 s klubem Gotham FC.

"Je to tvrdé. Takhle jsem si svůj poslední zápas kariéry nepředstavovala. Jsem si docela jistá, že jsem si přetrhla achilovku," uvedla osmatřicetiletá Rapinoeová. Vážnost jejího zranění, k němuž došlo bez cizího zavinění, ještě musí potvrdit vyšetření. "Nemůžete mít zkrátka jen ty nejlepší konce," dodala hvězdná záložnice, jež ohlásila blížící se konec kariéry v létě.

Jedna z nejlepších fotbalistek své generace se rozloučila bez zisku titulu v americké lize. Úspěchy nicméně Rapinoeová sbírala v dresu týmu USA, s nímž vyhrála v letech 2015 a 2019 mistrovství světa a v roce 2012 olympijské hry.

Výraznou postavou byla nejlepší fotbalistka světa za rok 2019 i mimo hřiště, kvůli jejímu aktivismu za sociální spravedlnost a práva žen a homosexuálů ji kritizoval bývalý americký prezident Donald Trump. Od jeho nástupce Joea Bidena loni Rapinoeová obdržela Prezidentskou medaili svobody.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele