Puel a Deschamps měli ke spokojenosti daleko

09.11.2009, 11:59
Aktuality
Stade Gerland byl včera svědkem nádherné bitvy dvou velikánů francouzského fotbalu. Domácí Olympique Lyon přivítal Marseille a oba týmy po celý zápas bavily fanoušky a diváky ofenzivní podívanou. Nakonec padlo deset branek, po pěti na každé straně, ani jeden z trenérů ale nemohl být příliš spokojen...

"Gratuluji hráčům. Zápas měl hodně složitý scénář. Druhý gól jsme dostali těsně před koncem prvního poločasu, třetí pak krátce po zahájejí druhé půle. Prohrávali jsme o dvě branky a dokázali se vrátit do zápasu, to dokazuje charakter mužstva a velký potenciál, který máme. Dali jsme krásné branky," pochvaloval si po zápase domácí kouč Claude Puel.

"Čelili jsme síle Marseille, která dala tři branky za standardních situací. Je to škoda, že jsme na konci neudrželi vedení. Jsme trochu zklamaní, ze stavu 2:4 by pro nás asi byl lepší výsledek 4:4. Chtěli jsme vyhrát a v nastavení nakonec inkasovali pátý gól ze skrumáže. Je to remíza proti Marseille a bod není nikdy k zahození, ale my jsme chtěli tři. OM může zápas pokládat za dobrou operaci a zisk jednoho bodu ze hřiště soupeře," dodal už zklamanějším hlasem Puel.

V Lyonu se hrál nádherný fotbal a vše odstartoval již ve třetí minutě Pjanič. Na jeho branku odpověděl v 11. minutě Diawara, za další tři minuty pak svou individuální akci krásně zakončil Govou a domácí znovu vedli. Následně tahala za delší konec Marseille, minutu před odchodem do kabin srovnal Cheyrou, ve 47. minutě se prosadil Kone a když se jedenáct minut před koncem trefil i Brandao, zdálo se, že o majiteli tří bodů je rozhodnuto.

Jenomže Lyon v sobě našel sílu na to otočit zápas, v rozmezí tří minut dvakrát rozvlnil síť Lisandro Lopez a pouhých pět minut po brance Brandaa se tak začínalo "od nuly". V 90. minutě navíc přidal Bastos pátou trefu, po psychické stránce je ovšem hodně silná i Marseille a prokázala to v nastavení, kdy si dal nešťastný vlastní gól Toulalan.

"Byl to nádherný zápas. Spoustu fanoušků pobavil, ale mě jako trenéra ne a pochybuji, že se tak moc líbil i Puelovi. V naší hře byla znát pasivita, která se projevila při prvních dvou inkasovaných gólech. Pokud budeme muset dávat šest branek k tomu, abychom vyhráli, zvláště pak venku, tak to bude hodně složité. Lyon má talent, v pořádku, ale já cítím, že jsme měli na víc. Ztratili jsme dva body, jsem zklamán a frustrován," řekl po utkání trenér OM Didier Deschamps.

"Nejsem tvrdohlavý, možná je čas na změnu. V řadě zápasů jsme byli neschopní, děláme příliš mnoho chyb. Selhali jsme ve fyzické bitvě. Ve druhém poločase jsme měli vše skvěle rozehrané a dostali jsme tři branky za jedenáct minut. Byl to podivný zápas, ani jeden tým ho nedokázal kontrolovat. Na konci nám pak odhodlání přineslo alespoň bod," dodal Deschamps.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
j_mrazik

Tak to musela bejt bomba... Viděl to někdo "live"?

Reagovat
smazaný uživatel

live bohužel ne ale góly pěkný

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem to viděl "live" a lepší fotbal jsem od zápasu Real-Barca (2:6) neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

real barca loni, to bylo taky neco..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele