Přítelkyně i mamka nominaci obrečely, jsem v sedmém nebi, řekl Červ

28.05., 17:45
Aktuality
Lucas Beltrán v souboji s Lukášem Červem (© AFP)

Lukáš Červ si ani v největším snu nedokázal představit, že ho trenér české reprezentace Ivan Hašek povolá na přípravný kemp v Rakousku před mistrovstvím Evropy. Třiadvacetiletého záložníka Viktorie Plzeň zastihla zpráva o premiérové nominaci do národního A-týmu na krátké dovolené v Itálii s rodinou, jeho přítelkyně a matka štěstím plakaly. Jediný nováček v Haškově výběru před šampionátem v Německu to řekl v nahrávce pro média od západočeského klubu.

Ještě v podzimní části sezony hrával za Liberec, v lednu pak v rámci hráčské výměny mezi Slavií a Plzní zamířil na západ Čech a nyní se může chystat na Euro. "Jaké to pro mě je? Neuvěřitelné, je to fakt neuvěřitelné. Vůbec nevím, co k tomu říct," uvedl Červ.

"Když si vezmu, že ještě na podzim jsem byl v Liberci... Pak přišel velký přestup do Plzně, kde jsem, myslím, odehrál s Viktorkou poměrně solidní jaro. Jsem teď jako v sedmém nebi, ani v největším snu jsem si to nedokázal představit," řekl Červ.

Po nedělním konci ligové sezony si užívá krátkou dovolenou v zahraničí. Reprezentace se sejde v neděli a hned odcestuje na přípravný kemp do Rakouska, kde se bude připravovat na Euro.

"Zpráva o nominaci mě zastihla na krátké dovolené v Itálii, kde jsem s rodinou. Na pláži jsme si pustili ČT sport a sledovali nominační tiskovku," přiblížil Červ. "Přítelkyně i mamka vedle mě brečely, celá rodina máme všichni ohromnou radost," doplnil střední záložník, který v minulosti prošel mládežnickými reprezentacemi.

Nominace zatím není konečným výběrem na Euro, nicméně kouč se všemi 26 hráči pro šampionát počítá. "Je to pro mě zase obrovská motivace, Jdu se porvat o šanci, užít si to a nabrat zkušenosti. Hlavně věřím, že se Euro povede celému týmu," prohlásil Červ.

Vedle něj se do nominace dostali i další tři plzeňští hráči. Hašek vybral útočníka Tomáše Chorého, obránce Robina Hranáče a ofenzivního univerzála Pavla Šulce. Poslední dva jmenovaní byli při předchozím srazu v březnu nováčky.

"Je to obrovská čest. Odehráli jsme s Viktorkou dobrou sezonu a tohle je pro mě takový bonus, kterého si fakt vážím. Během přípravného kempu budu makat a chtít ukázat, co ve mně je. Zahrát si na Euro je můj velký sen," uvedl pro klubový web Šulc.

"Je to pro mě ohromná čest a další krok, kterého jsem chtěl dosáhnout. V přípravě budu makat a zabojuju o účast na prestižním turnaji, který bude plný hvězd. Rád bych se s nimi poměřil. Věřím, že mi i tato zkušenost pomůže a zase mě posune," doplnil Hranáč.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Zaslouzene, mam za nej velkou radost!

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Imos

Reagovat
Selänne

V Plzni předváděl kvalitní výkony, ale na tuhle úroveň zatím nemá ani náhodou. Spousta lidí u něj vidí a oceňuje hlavně jeho buldočí styl hry a že se nebojí chodit pomalu do všeho, ale tohle na téhle úrovni téměř nevyužiješ. Stačilo to vidět proti Fiorentině, kdy pod tlakem ztratil pomalu každej balon a založil několik nebezpečných brejků fialek. Rozehru od něj nečekej, otáčení hry taky ne, kontrola nebo diktování tempa hry taky ne... tak k čemu ho bereme na úkor Ševčíka? Je to vyloženě za odměnu stejně jako v případě Šulcíka... Jen tedy moc netuším, co konkrétně oba kluci nabídnou.

Reagovat
10adam

Jakého Ševčíka máš na mysli?

Reagovat
PL28

Budou platní když náhodou povedeme o gól a bude se blížit konec. Zahustit střed hřiště, vyhrávat souboje a klidně jen odkopávat.

Šulc zase aby tam nahoře měl kdo splašeně běhat a otravovat rozehru soupeře. Asi tak.

Reagovat
Salfovic

Ševčíka, kterej už nezvládá ani zápasy proti Spartě a Plzni ?

Reagovat
Mass

Co je to za argument, když zrovna proti Plzni a Spartě dokonce ani nestřídal? Nemáš tam něco jinýho?

Reagovat
Sosi

zse ho to může někam posunout.... a tou nominací myslíš i na budoucnost...

Reagovat
doshcz

zas bych se divil kdyby on nebo Sulc naskocili vic jak na pet minut

Reagovat
Kucka

Reagovat
C-M@ster

Doufám, že se pleteš.

Reagovat
Blasphemer

Dočetl jsem to až do místa, kde byl zmíněn Ševčík.

Reagovat
icka

Ševčík

Reagovat
exse

Jako šel nahoru, ale fotbalista to pořád není a tím že tam je typologicky podobnej, ale lepší, Sadílek, tak to moc smysl nedává. Mnohem víc by se tam hodil nějakej holding midfielder typu Hlavatého, Hellebranda, Ševčíka, kterej dokáže udržet balón a dát hře trochu klid.

Reagovat
kattos

Však tam jede hlavně jako příslib do budoucna

I kdyby místo něho jel Ševčík tak by nehrál

Reagovat
Me2win

Příslib do budoucna do repre

Reagovat
Bex5

Hlavatyho beru, ale Sevcik tvle

A kdyz mluvis o holding mdf. tak to tam rovnou muzes vzit Kalvacha misto Cerva

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Imos

však právě protože je to hráč co má nejblíž k sadílkovi tak je ideální alternativa k němu a sadílek svým stylem nevydrží furt 90. minut každý zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele