Priske po Olomouci smekl před fanoušky: Nevzpomínám si, že bych zažil podobnou atmosféru

28.04., 21:47
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenéra Briana Priskeho těší, že Sparta ovládla základní část první ligy o čtyři body před městským rivalem Slavií. K pětikolové nadstavbové skupině o titul spolu s bojem o domácí pohár přistupuje jako k finále. Po výhře 4:1 v Olomouci v závěrečném 30. kole základní části ocenil atmosféru na vyprodaném Andrově stadionu, kterou vytvořili sparťanští fanoušci. Z tiskové konference ho citoval klubový web.

"Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo umístit na prvním místě. Jde o první cíl, kterého jsme chtěli před začátkem sezony dosáhnout. Naši hráči si to zasloužili, a to i proto, že jsme získali spoustu bodů," uvedl Priske, který v minulé sezoně dovedl Spartu k prvnímu titulu po devíti letech.

Nedokázal říci, zda si Pražané ve zbytku sezony mohou prohrát titul pouze sami. "Ostatní týmy v české lize také mají svou kvalitu. Navíc víme, že v nadstavbě nás snadná utkání nečekají. Musíme tvrdě pracovat a soustředit se nejen na každý další zápas, ale hlavně na každý den v tréninku," uvedl šestačtyřicetiletý Dán.

Fanoušci vytvořili Spartě na Hané navzdory venkovnímu prostředí prakticky domácí kulisu. "Nevzpomínám si, že bych za svou kariéru zažil podobnou atmosféru. Mám pro fanoušky obrovský respekt. Byli skvělí po celou dobu zápasu a tlačili hráče za úspěchem. Je to ukázka toho, čeho jsme tady společně dosáhli. Tvoříme jeden tým a je vidět, že fanoušci oceňují, co hráči pro Spartu odvádějí. Myslím, že to nemůžu slovy dostatečně ocenit," prohlásil bývalý dánský reprezentant.

Úřadující mistři začnou nadstavbu za týden na hřišti šestého Slovácka, kde vloni v květnu získali jistotu titulu. "Všichni si pamatujeme, co se tam stalo před necelým rokem. V hlavách máme ale spíše poslední vzájemné střetnutí z konce února (výhra Sparty 3:1). Byl to dobrý zápas z mnoha pohledů. Obecně ale moc nepřemýšlím nad tím, co se stalo. Soustředím se spíše na to, abychom i dál vítězili," podotkl někdejší kouč Midtjyllandu a Antverp.

"Víme, že to na Slovácku bude složité a dobře se na nás připraví. Neočekávám, že by nám nechali nějaké body, když jsme u nich vloni oslavili titul. Naopak budou chtít uhrát dobrý výsledek před domácím publikem. My ale budeme chtít vstoupit do nadstavby vítězně, i když budeme hrát na venkovním hřišti. Do konce sezony nás čeká šest finálových zápasů," řekl Priske s narážkou na finále domácího poháru v Plzni, které bude na programu 22. května.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Witcher

V Olomouci byla vždycky dobrá kulisa

Reagovat
GrimeBaller98

uz je to strance 433 na ig, ale dali tam lokaci Hradec Kralove

Reagovat
Sigma Olomouc

Byl jsem na stadionu, opravdu super atmosféra.

Reagovat
rufus

Skvělý fandění a i Olomouc se prezentovala na své poměry dobře. My tedy s naší partou na výjezdy už moc nejezdíme, ale tohle bylo super, jeden z nejlepších výjezdů, co jsme kdy byli. Atmosféra skvělá, zapojovala se většina sektoru, do toho ideální výsledek a jako příjemný bonus nebuzerovali vůbec ani policajti a sekuritka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele