Premier League - souhrn 3. kola: Liverpool potupil Manchester United

31.08., 15:29, aktualizováno 01.09., 18:59
Komentáře a souhrny
Luis Díaz se dvakrát zapsal mezi střelce. (© AFP)

Liverpool začal sezonu skvěle, vyhrál i třetí zápas a jedná se o obzvláště sladký triumf - všechny body si odvezl z Old Trafford. Stoprocentní zůstává i Manchester City, první body naopak ztratil Arsenal.

Manchester United - Liverpool FC 0:3

01.09.2024 17:00

Góly: 35. Luis Díaz, 42. Luis Díaz, 56. Mohamed Salah

Další těžkou porážku od odvěkého rivala musel na Old Trafford snést Manchester United, jenž ve třetím kole Premier League podlehl Liverpoolu 0:3. Reds trestali chyby domácích, u prvních dvou branek úřadoval skórující Luis Díaz a asistující Mohamed Salah. Egypťan po výměně stran sám přidal pojišťující branku, tým z města Beatles tak zůstal v anglické nejvyšší soutěži stoprocentní a bez inkasované branky.

Manchester United přivítal v souboji dvou historicky nejúspěšnějších klubů anglického fotbalu Liverpool. Zatímco Rudí ďáblové již za sebou měli první porážku, když v minulém kole neuspěli v Brightonu, svěřenci trenéra Arneho Slota byli po dvou kolech bez škraloupu.

První důležitý moment utkání přišel již v sedmé minutě, kdy se z branky radoval Trent Alexander-Arnold, ale jeho dorážce předcházelo ofsajdové postavení Salaha. Utkání se hrálo ve vysoké intenzitě, vyloženou příležitost si však vypracovali až ve 35. minutě hosté. Po obrovské chybě Casemira získal míč Ryan Gravenberch, poslal ho na Salaha a ten našel centrem do pokutového území Díaze, který se hlavou nemýlil.

Na druhé straně v 39. minutě nebezpečně pálil Noussair Mazraoui, Alisson ale své mužstvo podržel. Téměř jako přes kopírák padl ve 42. minutě i druhý gól Reds. Casemiro se opět nechal obrat o balon a po kombinaci Salaha s Díazem se hosté mohli radovat podruhé.

Manchester vstoupil do druhého poločasu se snahou zvrátit dosavadní vývoj utkání, branku Alissona ale poprvé ohrozil až v 52. minutě střelou k tyči Joshua Zirkzee. O pár minut později však už Liverpool vedl rozdílem tří gólů, když rychlou akci po nahrávce Dominika Szoboszlaie zakončoval Salah.

V 63. minutě byl v obrovské šanci Zirkzee, jeho hlavičku zblízka ale Alisson opět skvěle vychytal. Závěr utkání již byl ovlivněn mnoha střídáními na obou stranách a tempo hry opadlo. Do slibných šancí se dostali ještě Zirkzee a Szoboszlai, ani na jedné straně se ale skóre už neměnilo.

Svěřenci Erika ten Haga si po reprezentační přihrávce pokusí spravit náladu 14. září na hřišti Southamptonu. Liverpool se bude snažit dosavadní vítěznou sérii prodloužit téhož dne doma proti Nottinghamu.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Tottenham Hotspur 2:1

01.09.2024 14:30

Góly: 37. Harvey Barnes, 78. Alexander Isak - 56. Dan Burn (vl.)

Newcastle využil v rámci třetího kola Premier League výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Tottenhamem. Po první půli šly Straky do kabin s jednogólovým náskokem zásluhou Harveyho Barnese. Dominující Spurs poté zaslouženě vyrovnali díky vlastní brance Dana Burna z 56. minuty, lekci z produktivity nakonec udělil hostům Alexander Isak. Newcastle tak vyhrál dva ze tří zápasů v nové sezoně nejvyšší anglické soutěže.

Magpies si chtěli zopakovat loňskou demolici Spurs v poměru 4:0, začali tedy aktivně a Isak brzy nebezpečnou křížnou střelou orazítkoval břevno. Domácí však v aktivitě zastavila dlouhá přestávka, během níž došlo ke změně asistenta rozhodčího, a Spurs tak dostali příležitost se nadechnout.

Nová posila Tottenhamu Wilson Odobert promarnil jasnou příležitost, když přestřelil břevno. Poté Nicka Popea dvakrát prověřil Pape Matar Sarr, který se pokoušel o střely z dálky. Tlak hostů však byl utnut nečekaným gólem domácích. Rychlé vhazování z levé strany zvýhodnilo Lloyda Kellyho, ten centrem do vápna našel Barnese, který míč skvěle poslal do vzdálenějšího rohu.

Hosté do druhého poločasu vstoupili jako vyměnění a hned v úvodu trefil břevno Odobert. Vyrovnání přišlo v 56. minutě, když Pope vyrazil střelu Jamese Maddisona přímo do Johnsona, jehož následný pokus si do vlastní sítě srazil Burn. Newcastle se snažil zareagovat příchodem Sandra Tonaliho, který se objevil v lize poprvé od listopadu 2023 po dlouhém zákazu.

Newcastle v závěru potrestal Spurs za jejich nevyužité šance. Josh Murphy si našel prostor k odpoutání se od obrany, následně se dostal do pokutového území. Tam přistrčil míč Isakovi, jenž poslal svůj tým do vedení. Spurs již nedokázali odpovědět, a tak tři body zůstaly v St James' Parku.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Crystal Palace 1:1

01.09.2024 14:30

Góly: 25. Nicolas Jackson - 54. Eberechi Eze

Chelsea remizovala v rámci třetího kola Premier League na Stamford Bridge s Crystal Palace 1:1. Blues tak nedokázali navázat na drtivý triumf z hřiště Wolves, kde se gólem i třemi asistencemi blýskl Cole Palmer. Ten sice v utkání s Orly přihrál na úvodní trefu Nicolase Jacksona, krátce po výměně stran ale rozhodl o dělbě bodů Eberechi Eze.

Vzhledem k aktivitě Chelsea na přestupovém trhu bylo jasné, že ambice londýnského celku míří velmi vysoko. Potvrzení přišlo hned v úvodních minutách. Noni Madueke své dvě šance ovšem neproměnil, při druhé střele z bezprostřední blízkosti se blýskl zákrokem brankář hostů Dean Henderson.

Domácí i nadále pokračovali v dominantním výkonu. Obrana Crystal Palace pak byla krátká na krásnou týmovou souhru Blues ve 25. minutě. Madueke se na pravé straně dokázal zbavit bránícího Willa Hughese, následně poslal přesný pas po křídle, kde unikal Palmer. Ten celou akci vyšperkoval přihrávkou na zadní tyč zavírajícího Jacksona. Pokud chtěl trenér Palace Oliver Glasner se zápasem ještě něco v druhé půli udělat, bylo nutné zapracovat především na ofenzivě.

Zlepšený výkon hostí přinesl ovoce prakticky okamžitě. Po devíti minutách od startu druhého dějství vyrovnal technicky nadaný Eze. Nejprve si našel volný prostor na pravé straně a pak předvedl svou kopací techniku, když střelu absolutně nechytatelně zakroutil do rohu branky bezmocného Roberta Sáncheze. Chelsea reagovala postupným střídáním s cílem oživit útočné řady, ale ani Joao Félix nebo Christopher Nkunku zápas na stranu domácích nepřeklopili. Pro Crystal Palace se tak bod za remízu stal nejen velmi cenným, ale i vůbec prvním v letošní sezoně.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City 1:3

31.08.2024 18:30

Góly: 19. Rúben Dias (vl.) - 10. Erling Haaland, 30. Erling Haaland, 84. Erling Haaland

Manchester City hattrickem Erlinga Haalanda porazil ve třetím kole Premier League West Ham United 3:1. Citizens tak s Kladiváři neprohráli již 18 utkání v řadě.

Mnozí očekávali, že West Ham bude pouze bránit, ale svěřenci Julena Lopeteguiho se v úvodu pustili do útočení a jedovatý pokus Jarroda Bowena prověřil Edersona. Manchester City však brzy otočil zápas ve svůj prospěch, když Haaland nejdříve zamířil nad, ale v 10. minutě znovu našel střeleckou jistotu a potrestal chybu Lucase Paquety. Šance přibývaly a Alphonse Areola musel likvidovat ránu Kevina De Bruyneho, který poté ještě trefil břevno.

V tomto úseku City naprosto dominovali, ale Kladiváři se přesto dostali zpět do hry, když Bowen přešel přes Joška Gvardiola a poslal do pokutového území centr, který si Rúben Dias usměrnil do vlastní sítě. Po půlhodině hry však Haaland dostal přihrávku od Rica Lewise a propálil Areolu.

Łukasz Fabiański vystřídal Areolu a připsal si 200. start v dresu Kladivářů, ale ve druhém poločase měl nejdříve práci Ederson, když po rychlém brejku pálil Mohammed Kudus do tyče. Tento okamžik dodal domácím naději a Manuel Akanji musel skvělým obranným zákrokem zastavovat Michaila Antonia. Příležitosti byly na obou stranách, ale Dias svůj pokus poslal vedle a Max Kilman zamířil mimo.

Chvíli po příchodu z lavičky měl nejblíže k vyrovnání Tomáš Souček, ale jeho pokus mířil rovněž vedle. Veškeré naděje pak vzaly za své, když si Haaland naběhl na průnikovou přihrávku Matheuse Nunese a zkompletoval svůj osmý hattrick v Premier League. Citizens tím svou sérii neporazitelnosti ve venkovních zápasech prodloužili na 19 zápasů. Naproti tomu West Ham v letošním ročníku prohrál oba své domácí zápasy.

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers 1:1

31.08.2024 16:00

Góly: 10. Chris Wood - 12. Jean-Ricner Bellegarde

Nottingham Forest prodloužil svou neporazitelnost na startu sezóny poté, co ve třetím kole s Wolves uhrál remízu. Trenér Nottinghamu Nuno Espírito Santo tak zůstal neporažen ve střetnutích proti svému bývalému týmu.

Domácím stačilo pouhých 10 minut na to, aby se prosadili. Chrise Wooda z rohu perfektně našel Elliot Anderson a Wood skvěle umístěnou hlavičkou vstřelil první gól zápasu. Wolves se však povedlo bleskově odpovědět, když dvě minuty nato z dálky vystřelil Jean Bellegarde a trefil se parádně do horního rohu branky domácích. Oba týmy pokračovaly v intenzivním tempu, ale gól už do poločasu nepadl.

Ve druhé půli byla defenziva Wolves častokrát testována, jelikož se Forest opakovaně tlačil do šancí. Nejblíže gólu byl znovu Wood, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti však parádně vychytal debutující Sam Johnstone.

Branka nakonec už nepadla, a celky si tudíž body dělily. Wolves tak udrželi svou sérii neporazitelnosti v lize na City Ground na sedm zápasů a připsali si první bod do letošní Premier League.

Více informací k zápasu

Leicester City - Aston Villa 1:2

31.08.2024 16:00

Góly: 73. Facundo Buonanotte - 28. Amadou Onana, 63. Jhon Durán

Aston Villa si na King Power Stadium připsala druhou venkovní výhru v sezoně, když ve třetím kole Premier League porazila Leicester City 2:1. Do střelecké listiny se opět zapsali stejní dva hráči - Amadou Onana a Jhon Durán. Přestože Leicester korigoval v 73. minutě skóre trefou Facunda Buonanotteho, hosté si už náskok pohlídali a nedovolili Liškám poprvé v sezoně zvítězit.

Villa měla lepší první poločas a vytvořila si úvodní šanci zápasu, když John McGinn kroutil míč těsně nad břevno. Ollie Watkins pak po dvou nevyužitých velkých šancích proti Arsenalu z minulého týdne opět neměl potřebné štěstí, když jeho střelu zblízka zachránil Mads Hermansen. Hosté se nakonec prosadili po chytré akci, kdy Onana trefou k zadní tyči vstřelil svůj druhý gól v této sezóně. Jacob Ramsey poté mohl zdvojnásobit vedení Villy, ale Hermansen jeho pokus vyrazil. Leicester se v závěru poločasu zlepšil, když se Caleb Okoli protáhl k brance, ale Emiliano Martínez jeho šanci zlikvidoval a udržel před poločasem čisté konto.

Lišky si přenesly svůj náboj i do druhé části, kdy Okoli pálil z dálky těsně nad a Jamie Vardy dokonce dostal míč do sítě, ale byl mu odmáván ofsajd. O pár minut později však gól vstřelila Villa, a ten už platil, když Durán jako střídající hráč skóroval podruhé v sezoně.

Zdálo se, že Villans míří k vítězství, ale Facundo Buonanotte svým prvním gólem za Leicester udržel zápas dramatický. Durán však mohl v závěru duel definitivně rozhodnout, ale jeho střela po prudké otočce našla pouze rukavice brankáře. Nicméně i přesto, že tým Unaie Emeryho odehrál už osm ligových zápasů bez čistého konta, dokázal vítězství udržet. Steve Cooper se mezitím stal prvním manažerem Leicesteru od roku 2010, který nevyhrál žádný ze svých prvních tří ligových zápasů.

Více informací k zápasu

Ipswich Town - Fulham FC 1:1

31.08.2024 16:00

Góly: 15. Liam Delap - 32. Adama Traoré

Nováček Ipswich Town získal první bod v letošní sezoně Premier League poté, co na Portman Road uhrál s Fulhamem vydřenou remízu 1:1, a ukončil tak sérii šesti porážek ze vzájemných zápasů v řadě.

Po prohrách s Liverpoolem a Manchesterem City bylo po návratu do nejvyšší soutěže pro Ipswich toto utkání první reálnou příležitostí získat body. Tractor Boys začali dobře a v 15. minutě se zaslouženě ujali vedení zásluhou gólu Liama Delapa, pro kterého to byla premiérová trefa za Ipswich. Bývalý útočník Manchesteru City se s míčem dostal až na hranici 25 metrů a poté prudkou ranou překonal Bernda Lena, kterému se nepodařilo míč vytěsnit.

Vedení Ipswiche však bylo pryč po půlhodině hry, když Adama Traoré po povedené akci usměrnil míč do branky po centru Antoneeho Robinsona. Do druhého poločasu hosté ale vstoupili ospale, až po hodině hry opět začali zvyšovat obrátky. Emile Smith Rowe byl nedjříve zablokován, další jeho slibná příležitost skončila vedle branky Arijaneta Murice.

Oba trenéři provedli v průběhu druhého poločasu změny v naději, že se jedno z jejich střídání ukáže jako rozhodující. Jedním z nově příchozích hráčů byl útočník Fulhamu Raúl Jiménez, jehož pokus byl v závěru zablokován. Vítězný gól se nakonec nepodařilo vstřelit ani jednomu z obou týmů, a tak poprvé od dubna roku 2016 vzájemné utkání skončilo remízou.

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth 2:3

31.08.2024 16:00

Góly: 50. Michael Keane, 57. Dominic Calvert-Lewin - 87. Antoine Semenyo, 90+2. Lewis Cook, 90+6. Luis Sinisterra

Fotbalisté Bournemouthu si zajistili ve třetím kole Premier League první vítězství v nové sezoně, když v posledních 10 minutách utkání otočili skóre z 0:2 na 3:2, a porazili tak Everton. Vše důležité se odehrálo ve druhém poločase. Domácí Toffees zásluhou Michaela Keanea a Dominica Calwert-Lewina vedli o dva góly, nicméně absolutně vypustili závěr utkání a Cherries po trefách Antoinea Semenya, Lewise Cooka a Luise Sinisterry obrátili emoce domácích naruby.

Ligová tabulka naznačovala, že Everton měl proti neporaženému Bournemouthu co dělat, ale hra v úvodních fázích klání ukázala něco jiného. Byli to Toffees, kteří měli převahu a byli na začátku utkání aktivní, Idrissa Gueye promarnil skvělou příležitost, když ho vybídl ke střele Dwight McNeil, ovšem zamířil nad. V Goodison Parku rostl pocit napětí, ačkoli šance Evertonu stále přicházely, například nováček Iliman Ndiaye otestoval pozornost Kepy Arrizabalagy.

Sean Dyche jistě doufal, že nevyužité šance nebudou domácí mrzet. Naštěstí pro Everton to byli právě domácí, kteří vstřelili úvodní gól zápasu, když po změně stran fotbalisté Bournemouthu dokázali jen napůl vyrazit přihrávku Jacka Harrisona a volný míč se dostal k nohám Keana, který z halfvoleje přesně udeřil.

Goodison Park se otřásal v základech, Bournemouth byl viditelně šokován. Everton zdvojnásobil svůj náskok ještě před uplynutím hodiny hry, když McNeil opět sehrál klíčovou roli a předložil jemný míč Calvertu-Lewinovi, který překonal vybíhajícího Kepu. Ani po trojím střídání se Cherries nepodařilo zastavit příliv hráčů Toffees a měli štěstí, že neprohrávali o tři branky, když po McNeilově rohu hlavičkoval James Tarkowski vedle tyče.

Hosté se v závěru vrátili do hry díky Semenyovi, který proměnil přihrávku Danga Ouattary, a připravil tak pro fanoušky na Merseyside nervózní závěr. A tlak se ukázal být příliš velký pro Everton, který kapituloval v nastaveném čase, když nejmenší muž na hřišti Cook vyskočil a dal svůj vůbec první gól v Premier League. Bournemouth měl v nastaveném čase jasnou převahu a jeho neustálý tlak se vyplatil téměř v poslední minutě zápasu, kdy se po krásné přihrávce Justina Kluiverta prosadil hlavou Sinisterra. Jeho gól vyvolal hromadný odchod domácích fanoušků, kteří svou nespokojenost vyjádřili sborovým bučením.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Southampton FC 3:1

31.08.2024 16:00

Góly: 43. Bryan Mbeumo, 65. Bryan Mbeumo, 69. Yoane Wissa - 90+4. Yukinari Sugawara

Éra bez Ivana Toneyho začala pro Brentford perfektně, když na Gtech Community Stadium zvítězil 3:1 nad Southamptonem. Hosté tak poprvé od sezony 2012/13 zahájili ligové tažení třemi porážkami v řadě.

Trenér Saints Russell Martin dal šanci novému brankáři Aaronu Ramsdaleovi a ten se hned zapojil do akce, když v úvodu musel likvidovat pokus Mikkela Damsgaarda. Hosté na tuto výstrahu zareagovali dobře a Joe Aribo netradiční hlavičkou trefil brankovou konstrukci. Oběma týmům se příliš nedařilo v útoku, a tak rozhodly nedostatky Southamptonu v obraně. Pokus Kevina Schadeho se odrazil od tyče, Bryan Mbeumo si skvěle poradil a odražený míč uklidil do dolního rohu.

Hosté mohli okamžitě odpovědět, když Yukinari Sugawara vybídl nejlepšího střelce minulé sezóny Adama Armstronga, který byl osamocen uprostřed pokutového území, ale útočník netrefil míč ideálně a šance zůstala nevyužita. Armstronga o přestávce vystřídal Cameron Archer, ale byl to útočník Brentfordu Schade, kdo zpytoval svědomí, když dokázal poslat Mbeumovu přihrávku pouze do rukou Ramsdalea.

Southampton byl po střídání lepším týmem, přesto to byl Brentford, kdo byl nebezpečnější. To se také potvrdilo, protože svěřenci Thomase Franka opět využili špatné hry hostů v obraně a zdvojnásobili svůj náskok. Tentokrát chyboval Jan Bednarek, a když míč propadl k Mathiasi Jensenovi, ten měl před sebou jednoduchý úkol - najít Mbeuma, který míč uklidil do sítě.

O pouhé čtyři minuty později skóroval Brentford znovu, když obrana Southamptonu opět chybovala. Jensenovo dlouhé autové vhazování způsobilo v pokutovém území zmatek a umožnilo Nathanu Collinsovi hlavičkovat na zadní tyč, kde čekal Yoane Wissa, který se tak počtvrté za sebou ve vzájemném utkání přímo podílel na gólu. V nastaveném čase se ještě krásným volejem trefil Sugawara, ten ale pouze zkorigoval výsledek.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Brighton & Hove Albion 1:1

31.08.2024 13:30

Góly: 38. Kai Havertz - 58. João Pedro

Brighton & Hove Albion si udržel neporazitelnost na začátku sezony Premier League, když na Emirates Stadium remizoval ve 3. kole nejvyšší anglické soutěže s desetičlenným Arsenalem 1:1. Kanonýři sice gólem Kaie Havertze otevřeli skóre, ovšem od 49. minuty hráli bez klíčového záložníka Declana Rice a hosté přesilu využili. Joao Pedro svou trefou pomohl Brightonu obrat o body dalšího z favoritů celé ligy. Jedná se teprve o druhou remízu v osmi vzájemných střetnutích.

Arsenal ukázal svůj záměr od samého začátku a okamžitě se vydal do útoku po pravé straně, když Bukayo Saka předvedl rychlé nohy a dostal se do pokutového území, jeho akci však včas přerušil Bart Verbruggen. Gunners vypadali po pravé straně velmi nebezpečně a zdálo se, že se jejich útoky soustředí na 19letého levého obránce Jacka Hinshelwooda. Saka byl v centru dění, navázal spojení s Martinem Ödegaardem, jehož střelu z voleje anglický útočník tečoval, ovšem pouze tak, že Verbruggen mohl míč pohodlně sebrat.

Brighton se začal dostávat do hry a tlačil se do útoku, ale pevný obranný val Arsenalu v podobě Gabriela a Williama Saliby se pro Seagulls ukázal jako neprostupný. S blížícím se koncem poločasu se zdálo, že svěřenci Fabiana Hürzelera útok Gunners utlumili a že se schyluje k bezbrankovému stavu. Nicméně po dlouhém nákopu Saka vyhrál hlavičkový souboj s Lewisem Dunkem a poslal Havertze do úniku. Němec chladnokrevně přeloboval Verbruggena a Kanonýři šli do vedení.

Druhý poločas začal za dramatických okolností, protože Arsenal byl po čtyřech minutách oslaben. Po nesmyslném faulu byl Declan Rice vyloučen za druhý přestupek za žlutou kartu, protože vypíchl míč při rozehrávce Joëla Veltmana. Hostující strana brzy využila výhodu muže navíc, když Dunkův ostrý pas našel Yankubu Minteha, jehož střelu ještě vyrazil David Raya, ale Joao Pedro už skóroval.

Momentum bylo na straně Brightonu, který měl ve druhé půli mnohem častěji míč na kopačkách. Hosté nakonec nedokázali využít své převahy a vstřelit druhý gól, přičemž šance na zisk všech tří bodů měly obě strany. Poté, co Raya, vychytal zakončení Jana Paula van Heckeho, se do příležitosti dostal Saka, ale i na druhé straně zaúřadoval brankář. Nakonec se celky rozešly smírně, takže obě strany mají před mezinárodní přestávkou shodnou bilanci dvou výher a remízy ve třech ligových zápasech.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
3
3
0
0
9 : 2
9
2
Liverpool FC
3
3
0
0
7 : 0
9
3
Brighton & Hove Albion
3
2
1
0
6 : 2
7
4
Arsenal FC
3
2
1
0
5 : 1
7
5
Newcastle United
3
2
1
0
4 : 2
7
6
Brentford FC
3
2
0
1
5 : 4
6
7
Aston Villa
3
2
0
1
4 : 4
6
8
AFC Bournemouth
3
1
2
0
5 : 4
5
9
Nottingham Forest
3
1
2
0
3 : 2
5
10
Tottenham Hotspur
3
1
1
1
6 : 3
4
11
Chelsea FC
3
1
1
1
7 : 5
4
12
Fulham FC
3
1
1
1
3 : 3
4
13
West Ham United
3
1
0
2
4 : 5
3
14
Manchester United
3
1
0
2
2 : 5
3
15
Leicester City
3
0
1
2
3 : 5
1
16
Crystal Palace
3
0
1
2
2 : 5
1
17
Ipswich Town
3
0
1
2
2 : 7
1
18
Wolverhampton Wanderers
3
0
1
2
3 : 9
1
19
Southampton FC
3
0
0
3
1 : 5
0
20
Everton FC
3
0
0
3
2 : 10
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (601)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele