Premier League - preview 3. kola: Red Devils proti Reds

31.08., 08:28, aktualizováno 01.09., 09:02
Previews
Luis Díaz (© AFP)

Souboj tradičních značek zakončí třetí kolo anglické ligy, Manchester United bude doma hostit Liverpool. Ještě před tím se hrají další dva atraktivní duely, Newcastle se střetne s Tottenhamem a na programu je i jedno londýnské derby.

Newcastle United - Tottenham Hotspur

neděle 14:30

V neděli je v St. James' Parku na programu utkání třetího kola anglické nejvyšší soutěže mezi Newcastlem United a londýnským Tottenhamem Hotspur. Domácí jsou v tabulce na sedmém místě se čtyřmi body z úvodních dvou zápasů proti Southamptonu a Bournemouthu, hosté mají také čtyři body, ale díky lepšímu brankovému rozdílu jsou na pátém místě.

Po nepříliš povedené sezóně 2023/24, ve které skončil Newcastle na sedmém místě, nekvalifikoval se do evropských pohárů a z Ligy mistrů vypadl hned v základní skupině, doufá trenér Eddie Howe, že tato sezóna bude o poznání úspěšnější.

V úvodním zápase Premier League proti nově postoupivšímu Southamptonu byl ale již po 28 minutách vyloučen Fabian Schär a Magpies tak byli nuceni přenechat Saints držení míče a ve zbytku utkání převážně bránili. Ve 45. minutě ale vstřelil jediný gól utkání Brazilec Joelinton. O týden později ale Newcastle ztratil body v utkání proti Bournemouthu, remízu 1:1 v 76. minutě zařídil Gordon. Magpies ještě v závěru inkasovali, v 92. minutě se střelecky prosadil rychlík Ouattara, ten však zasáhl míč rukou a branka neplatila. V týdnu pak Newcastle postoupil do třetího kola EFL Cupu, když v penaltovém rozstřelu přetlačili Nottingham Forest.

V St. James' Parku mají domácí fotbalisté v posledních měsících velmi dobrou bilanci, v letošním kalendářním roce zde prohráli jediné utkání, a to 13. ledna proti Manchesteru City, kdy o výhře Citizens rozhodl až v nastaveném čase mladičký záložník Bobb.

O síle Newcastlu na domácím stadionu moc dobře ví i londýnský Tottenham. Poslední dva výjezdy na sever Anglie Spurs hrubě nevyšly, v roce 2023 zde už po 21 minutách prohrávali vysoko 5:0, zápas nakonec skončil 6:1. Loni pak už pod vedením Angeho Postecoglua nedokázali vstřelit branku a opět prohráli drtivě 4:0.

Letos to ale vypadá nadějněji. Tottenham sice v prvním kole překvapivě ztratil body na půdě Leicesteru, Liškám zajistil bod veterán Vardy, minulý týden ale před vlastními fanoušky smetli Everton 4:0. Dvakrát se střelecky prosadil kapitán Son, velmi slibně svoji kariéru v Londýně započal také křídelník Wilson Odobert.

Newcastle bude v neděli chybět hned několik středních obránců, zranění do utkání nepustí Svena Botmana a Jamaala Lascellese, Fabian Schär si stále odpykává karetní trest. Nenastoupí ani útočník Callum Wilson. Hostům bude chybět Bentancur a drahá posila Dominic Solanke.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope; Livramento, Krafth, Burn, Kelly; Tonali, Guimaraes, Joelinton; Murphy, Isak, Gordon

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Sarr, Bissouma, Maddison; Johnson, Son, Odobert

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 4.14 - 2.62

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Crystal Palace

neděle 14:30

V neděli odpoledne přivítá Chelsea na Stamford Bridge v rámci londýnského derby Crystal Palace. Blues za sebou mají vysokou výhru nad Wolves, v týdnu pak i přes porážku se Servette postoupili do základní skupiny Konferenční ligy. Eagles naopak čekají na své první body v sezóně.

Po chaotickém přestupovém období se Chelsea konečně může soustředit pouze na dění na hřišti. V létě přišlo do klubu spousta nových tváří, poslední z nich, Jadon Sancho, dorazil na Stamford Bridge až v pátek večer v rámci hostování s opcí z Manchesteru United. Z týmu naopak odešel Raheem Sterling a Armando Broja, kteří pod trenérem Marescou nedostávali prostor.

Po porážce 0:2 v prvním kole doma s Manchesterem City dokázal italský trenér minulou neděli umlčet některé kritiky, když jeho svěřenci na Molineux porazili Wolves přesvědčivě 6:2, hattrickem se v druhé půli zaskvěl Noni Madueke. U všech tří jeho branek asistoval Cole Palmer a tento výkon jim vynesl místa v anglické reprezentaci.

Že by všechno šlo podle plánu se ale rozhodně říct nedá. Ve čtvrtek totiž přišla překvapivá prohra v předkole Konferenční ligy proti švýcarskému Servette. O postup do základní skupiny sice nepřišli, fanoušci i přesto pochopitelně spokojeni nejsou.

Podobně jsou na tom i příznivci Crystal Palace. Svěřenci Olivera Glasnera mají za sebou už dvě prohraná londýnská derby, v prvním kole nestačili na Brentford, minulý týden si pak pro tři body do Selhurst Parku přijel West Ham United. Chuť si Eagles spravili v úterním utkání ligového poháru, když v zápase proti druholigovému Norwichi na hřišti naprosto dominovali a po výhře 4:0 postoupili do třetího kola.

Domácí by mohli nastoupit v nejsilnější možné sestavě, nejistý je pouze start Roméa Lavii. Rakouský trenér Glasner naopak nebude moct využít služeb brazilského záložníka Matheuse Francy, který je mimo hru od začátku března. Nenastoupí ani nová posila Chadi Riad, který si v posledním zápase poranil koleno.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sanchez; Gusto, Fofana, Colwill, Cucurella; Caicedo, Fernandez; Madueke, Palmer, Pedro Neto; Jackson

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Clyne, Guehi, Richards; Munoz, Wharton, Hughes, Mitchell; Kamada, Eze, Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.35 - 4.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester United - Liverpool FC

neděle 17:00

V neděli je na programu šlágr třetího kola anglické Premier League, na Old Trafford změří své síly domácí Manchester United a Liverpool. V Northwest derby dojde k prvnímu střetnutí bývalých trenérských rivalů z Eredivisie, Erik ten Hag se dobře zná s Arne Slotem ze vzájemných soubojů v nizozemské nejvyšší soutěži.

Osm dní po velmi nepřesvědčivém vítězství nad Fulhamem, o kterém rozhodl až v samém závěru nově příchozí Joshua Zirkzee, přišel další nepříliš povedený výkon Rudých ďáblů a zasloužená prohra na Amex Stadium.

Skóre utkání otevřel bývalý hráč Manchesteru United Danny Welbeck, po změně stran dokázal vyrovnat mladičký Amad Diallo. O pár minut později se zapsal mezi střelce také nový oblíbenec fanoušků Zirkzee, jeho branka ale nebyla pro ofsajd uznána, a tak bylo skóre stále vyrovnané. V 95. minutě ovšem přesnou hlavičkou vrátil Brightonu vedení brazilský ostrostřelec João Pedro.

Manchester United tak utrpěl druhou porážkou v pouhých třech soutěžních zápasech v této sezóně, na začátku srpna totiž v Community Shieldu podlehli po penaltovém rozstřelu Manchesteru City. Trenér ten Hag sice dostal důvěru vedení na konci minulého ročníku, ale ani jeho třetí sezóna v Anglii nezačala vůbec dobře.

Rudí ďáblové i přesto mají šanci poprvé od srpna 2023 vyhrát tři domácí zápasy v Premier League v řadě, z Old Trafford odjel z prázdnou v květnu i Newcastle Eddieho Howea. S Liverpoolem však doma vyhráli jediné z posledních šesti ligových zápasů. Fanoušci si rozhodně vybaví říjen 2021 a historickou domácí porážku 0:5 ještě pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera, kdy se hattrickem zaskvěl egyptský křídelník Mohamed Salah.

Nový trenér Liverpoolu Arne Slot sehrál proti týmům Erika ten Haga čtyři utkání, oba Nizozemci si ve vzájemných zápasech během svého působení v Eredivisie připsali dvě výhry. Slot se v minulosti, ještě jako trenér AZ Alkmaar, střetl s Manchesterem United ve skupinové fázi Evropské ligy na podzim roku 2019. Jeho svěřenci se však nedokázali ani jednou střelecky prosadit a na Old Trafford prohráli vysoko 4:0. Žádný z posledních devíti trenérů Liverpoolu navíc nezvládl zvítězit při svém prvním utkání proti Rudým ďáblům; naposledy se to podařilo Bobu Paisleymu v roce 1975.

Reds nicméně začali tuto sezónu ve velké pohodě, po úvodní výhře 2:0 na půdě nově postoupivšího Ipswiche dokázali stejným výsledkem na Anfieldu porazit i londýnský Brentford. Slot si užil vítěznou premiéru na domácím stadionu Reds díky brankám Luise Díaze a Mohameda Salaha.

Liverpoolu tak patří po dvou kolech čtvrtá příčka, bez ztráty bodu je ještě trio Manchester City, Brighton a Arsenal. Manchester United je se ziskem tří bodů na dělené desáté příčce s Fulhamem.

Svěřenci Erika ten Haga v minulé sezóně s Liverpoolem dvakrát remizovali a bodový zisk bude pro Manchester úspěchem i v neděli. Kvůli zranění chybí nizozemskému stratégovi hned šest hráčů A-týmu. Mimo hru jsou totiž obránci Lindelöf, Malacia, Shaw a mladičký Yoro, svalové zranění do utkání nepustí ani Masona Mounta a Rasmuse Højlunda. Své premiéry v dresu Liverpoolu se naopak možná dočká letní posila Federico Chiesa, v nové roli brankářské trojky pak bude k dispozici český brankář Vítězslav Jaroš, kterého Reds nepustili na další hostování.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Martinez, Dalot; Mainoo, Casemiro; Diallo, Fernandes, Garnacho; Zirkzee

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Mac Allister, Gravenberch; Salah, Szoboszlai, Diaz; Jota

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 4.22 - 1.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Brighton & Hove Albion

sobota 13:30

Pouhá dvě odehraná kola stačila, aby v Premier League zbyly už jen čtyři stoprocentní týmy. A dva z nich spolu změří síly hned o třetím ligovém víkendu. Arsenal i Brighton přitom před týdnem musely zvládnout náročné zápasy.

Gunners po úvodním vítězství nad Wolves zamířili do Villa Parku, kde je nečekal z minulé sezony neoblíbený soupeř. Dlouho se schylovalo k tomu, že Artetova družina opět vyjde gólově naprázdno, až v sedmašedesáté minutě potvrdil roli skvělého žolíka Trossard. O deset minut později na něj navázal naopak netradiční střelec v podobě Parteyho, čímž si Arsenal zajistil tři body a zlomení kletby.

Mikel Arteta si chválí především defenzivní část hry svého mužstva. "Je to naše silná stránka. Zaujetí hráčů při každém míči a každé akci ukazuje velkou oddanost týmu. V dosavadních zápasech jsme toho soupeři příliš neumožnili, ale když něco ano, byla z toho opravdu velká šance, při které nás podržel brankář," nezapomněl španělský manažer ani na svého krajana Davida Rayu.

Seagulls se vinou nepovedeného závěru předchozího ročníku připravili o šanci na evropské poháry, do nového ovšem vstoupili s čistým štítem a první tři utkání zvládli úspěšně. Nejcennější je zajisté týden staré měření sil s Manchesterem United, ve kterém sice na Welbeckův gól zareagoval Diallo, avšak v nastavení zařídili tříbodový zisk Racků Joao Pedro. Ještě ve středu si muži z jihu Anglie střihli snadnou práci v podobě Ligového poháru proti Crawley, zvítězili totiž 4:0.

Dlouhodobě se sice Brighton řadí mezi neoblíbené soupeře Arsenalu, v minulém ročníku to ovšem neplatilo. Kanonýři obě utkání opanovali bez jediné inkasované branky, s radostí na ně vzpomíná zejména Kai Havertz, jenž pokaždé skóroval. Prosadil se navíc i v posledním vzájemném střetu ještě v barvách Chelsea.

Mikel Arteta se musí obejít bez dvou hráčů, se kterými možná i trochu počítal. Gabriel Jesus už vynechal předchozí duel s Villans, novou posilu Mikela Merina zase trápí potíže v oblasti ruky. Hostům se v pohárovém utkání zranil O’Riley, který už má za sebou operaci. Otazník vedle něj visí i nad Evanem Fergusonem a Matsem Wiefferem.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Timber - Ödegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Martinelli

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Veltman, van Hecke, Dunk, Hinshelwood - Minteh, Milner, Gilmour, Mitoma - Welbeck, Pedro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.34 - 8.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Trenér Nottinghamu Forest Nuno Espirito Santo přivítá v sobotu odpoledne na hřišti City Ground svůj bývalý tým Wolverhampton Wanderers, se kterým se utká ve třetím kole Premier League. Oba vzájemné zápasy v poslední sezóně skončily nerozhodně a remíza by mohla nastat i v sobotu.

Po úvodní remíze 1:1 s Bournemouthem získal Nottingham Forest minulou sobotu své první tři body za těsné vítězství 1:0 na hřišti Southamptonu díky trefě Morgana Gibbse-Whitea z druhého poločasu. Tricky Trees však ale v týdnu vypadli ve druhém kole EFL Cupu, když ve středu po remíze 1:1 na City Ground prohráli 4:3 na penalty s Newcastlem United.

Naopak Wolves jsou jedním z pěti týmů Premier League, které v nové sezóně ještě nezískaly ani bod. V úvodních dvou zápasech prohráli s Arsenalem i Chelsea, minulý víkend doma podlehli Blues vysoko 2:6, k bodům nepomohla ani premiérová branka nové posily Jorgena Strande Larsena.

Wolverhampton ve středu postoupil do dalšího kola ligového poháru, když po dvou brankách navrátivšího Goncala Guedese porazili Burnley 2:0. Domácí fanoušky potěšil svým výkonem i pravý obránce Pedro Lima, který svůj debut v klubu oslavil asistencí.

Nottingham bude v sobotu v plné síle, naopak hostům bude chybět zraněný rakouský útočník Saša Kalajdžič a mimo hru je i dvojice mladíků Gonzalez, Chiwome.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels; Williams, Milenkovic, Murillo, Moreno; Anderson, Sangare; Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi; Wood

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá; Semedo, Mosquera, T. Gomes, Aït Nouri; J. Gomes, Lemina; Hwang, Cunha, Bellegarde; Larsen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.68 - 3.75

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Leicester City - Aston Villa

sobota 16:00

V sobotu se na King Power Stadium utkají dva týmy, které chtějí co nejdříve zapomenout na ligové porážky z minulého víkendu; Leicester City doma hostí Aston Villu. Foxes se střetnou s Villans poprvé od dubna 2023, kdy si Aston Villa připsala těsné venkovní vítězství 2:1.

Poté, co Leicester při svém návratu do nejvyšší soutěže získal doma bod proti Tottenhamu Hotspur, odešel minulý víkend z Craven Cottage s prázdnou, když ho Fulham porazil 2:1. V utkání se sice střelecky prosadil stoper Wout Faes, který hlavou vyrovnal stav zápasu po úvodní brance Emila Smithe Rowea, ale po přestávce vrátil Fulhamu náskok Alex Iwobi a snaha Lišek o druhé vyrovnání byla nakonec marná.

Leicester si v týdnu zajistil postup do třetího kola EFL Cupu, v úterý doma zvítězil vysoko 4:0 nad Tranmere Rovers z League Two, gólem a asistencí k premiérové výhře Foxes pod trenérem Stevem Cooperem přispěl debutant v základní sestavě Jordan Ayew.

Cooper se bude snažit vyhnout tomu, aby se stal prvním manažerem Leicesteru, který nevyhrál žádný z jeho prvních tří ligových zápasů od Paula Sousy v srpnu 2010, Foxes nicméně vyhráli pouze jeden z posledních pěti domácích střetnutí s Aston Villou.

Svěřenci Unaie Emeryho nedokázali minulý týden navázat na vítězství na hřišti West Hamu United a získat další tři body proti londýnskému Arsenalu, který v minulé sezóně porazili doma i venku. Ve Villa Parku tentokrát prohrála 2:0.

V prvním poločase měl hned obrovskou šanci Ollie Watkins, ale nedokázal trefit branku, po přestávce pak o vítězství Gunners rozhodl Leandro Trossard s Thomasem Parteyem. Villans měli přes týden volno, a tak mohli sledovat losování Ligy mistrů, do níž postoupili poprvé od roku 1983. V milionářské soutěži změří síly například s Bayernem Mnichov, Lipskem či Juventusem.

Teď se ale musí soustředit na domácí ligovou scénu, v sobotu jim proti Leicesteru nepomůže zraněná dvojice Kamara, Mings. Domácí budou postrádat brankáře Stolarczyka a svůj první start v sezóně nezapíše ani útočník Daka.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Hermansen; Justin, Faes, Vestergaard, Kristiansen; Winks, Ndidi; Fatawu, Buonanotte, Decordova-Reid; Vardy

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez; Nedeljkovic, Konsa, Torres, Digne; Bailey, Tielemans, Onana, McGinn; Rogers; Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.98 - 3.87 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Ipswich Town - Fulham FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne je na programu od 16:00 také utkání mezi postoupivším Ipswich Townem a londýnským Fulhamem. The Tractor Boys po svém návratu do Premier League ještě nebodovali, svěřenci Marca Silvy naopak vyhráli poslední dvě soutěžní utkání.

Náročnější los prvních dvou kol si umí představit jen málokdo. Ipswich Town totiž změřil síly s Manchesterem City a Liverpoolem, dle očekávání z toho byly dvě porážky s celkovým skóre 1:6. Trenér McKenna své svěřence určitě nepochválil za jejich výkon ve středečním utkání ligového poháru proti třetiligovému Wimbledonu. Tractor Boys sice na hřišti dominovali, s papírově výrazně slabším soupeřem ale nakonec padli po penaltovém rozstřelu.

O poznání lepší nálada panuje na Craven Cottage. Fulham totiž po úvodní těsné prohře na Old Trafford dokázal zvítězit nad Leicesterem 2:1 a v týdnu si londýnský celek poradil s Birminghamem a postoupil do dalšího kola EFL Cupu.

Do utkání proti dalšímu nováčkovi v Premier League půjdou jako favorité, Marco Silva navíc může využít všechny své hráče. Domácí trenér naopak nebude moct počítat s Broadheadem, Burnsem či Hirstem.

Ipswich Town - pravděpodobná sestava:
Muric; Tuanzebe, Woolfenden, Greaves, Davis; Morsy, Luongo; Clarke, Szmodics, Hutchinson; Delap

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Tete, Diop, Bassey, Robinson; Lukic, Pereira; Traore, Smith Rowe, Iwobi; Muniz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.49 - 2.37

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Everton FC - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Oba týmy zatím čekají na první vítězství, přesto jsou v úplně jiném rozpoložení. Řeč je o sobotních soupeřích Evertonu a Bournemouthu - zatímco domácí se bez bodu i gólu, zato s hrozivým skóre krčí na dně tabulky, Cherries zaznamenali dva nadějné výsledky.

Toffees na úvod nedostali zrovna nejlehčí los, přesto jsou jejich výsledky velkým zklamáním. Nejprve doma schytali tři góly od Brightonu, následně si dojeli o čtyřgólový příděl na hřiště Tottenhamu. Tam bylo v podstatě hotovo už v pětadvacáté minutě, do které stihli skórovat Bissouma se Sonem. Částečné spravení nálady Dycheho svěřenců proběhlo v úterý v rámci Ligového poháru, v němž poměrně silná sestava zvládla duel s Doncasterem.

Bournemouth sice na hřišti West Hamu z EFL Cupu vypadl, smutnit přesto nemusí. V Premier League totiž získal na úvod dva cenné body, a to nejprve ze hřiště Nottinghamu, následně i doma s Newcastlem. Proti Magpies to dlouho vypadalo snad i na výhru, na Tavernierovu trefu ale přeci jen dokázal zareagovat Gordon.

Navíc může Andoniho Iraolu i jeho svěřence povzbudit fakt, že se zpět do hry vrací Aarons. Debut si navíc může odbýt host z Chelsea Kepa. Naopak Everton se stále nemůže spolehnout na zraněné Branthwaiteho, Pattersona a Chermitiho.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Tarkowski, Keane, Mykolenko - Harrison, Gueye, Iroegbunam, Ndiaye - McNeil - Calvert-Lewin

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Araujo, Zabarnyj, Senesi, Kerkez - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Tavernier - Evanilson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.56 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Brentford FC - Southampton FC

sobota 16:00

Ve třetím kole anglické nejvyšší soutěže se utká v Londýně Brentford se Southamptonem. Svěřenci Thomase Franka v polovině týdne porazili Colchester United ve druhém kole EFL Cupu, Saints si ve stejné fázi postoupili přes Cardiff City.

Už po konci přestupového období dojde v sobotu k dalšímu důležitému utkání. Brentford dost možná opustí ostrostřelec Ivan Toney, který v této sezóně nedostal kvůli přestupovým jednáním na hřišti šanci. Spekuluje se i o možném odchodu Yoaneho Wissy, jenž je spojován s přestupem do Wolverhamptonu. Zda-li si Bees poradí i bez dvou klíčových ofensivních hráčů je otázkou, někteří experti by Brentford v tom případě pasovali do role adepta na sestup. Po prvních dvou kolech mají svěřenci Thomase Franka tři body a patří jim 13. příčka.

Ještě hůře na tom je Southampton. Tým z jižního pobřeží patří mezi největší kandidáty na sestup zpátky do Championship už od léta, v prvních dvou kolech navíc nezískali Saints ani bod a favoritem nebudou ani v sobotu. Trenér Russell Martin nebyl spokojený s výkonem Southamptonu ani po středečním utkání ligového poháru, ve kterém Saints porazili druholigový Cardiff 5:3, nepřesvědčil zejména brankář Joe Lumley, který bude v sezóně krýt záda zkušenému Alexi McCarthyovi. Brankářská dvojka Gavin Bazunu je totiž kvůli zranění mimo hru až do začátku roku 2025, do týmu by ale mohl v závěru přestupového období přijít reprezentační gólman Aaron Ramsdale.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Roerslev, Collins, Pinnock, Ajer; Norgaard, Janelt, Jensen; Mbeumo, Wissa, Lewis-Potter

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy; Stephens, Bednarek, Harwood-Bellis; Sugawara, Fernandes, Smallbone, Downes, Walker-Peters; Brereton Diaz, Archer

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.90 - 4.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City

sobota 18:30

Úřadující mistr anglické nejvyšší soutěže Manchester City se v sobotu odpoledne na London Stadium utká s West Hamem United a bude chtít na začátku nové sezóny vyhrát i třetí zápas. Citizens v posledních dvou sezónách dokázali nad Kladiváři pokaždé zvítězit a při posledním vzájemném střetnutí v hlavním městě před téměř rokem si připsali vítězství 3:1.

Poté, co Julen Lopetegui zahájil své angažmá na lavičce West Hamu porážkou 2:1 s Aston Villou, slavil minulý víkend svůj první triumf. Jeho svěřenci zvítězili venku nad Crystal Palace 2:0. Po bezbrankovém prvním poločase otevřel skóre v 67. minutě Tomáš Souček, o chvíli později přidal druhý gól kapitán Jarrod Bowen. Kladiváři navíc poprvé od ledna udrželi v Premier League čisté konto, čímž ukončili sérii 19 zápasů bez vychytané nuly. West Ham v týdnu také postoupil do třetího kola EFL Cupu, ve středu večer na London Stadium porazil Bournemouth 1:0.

Lopeteguiho svěřenci v příštím kole vyzvou obhájce trofeje z Liverpoolu, nejprve se ale musí soustředit na ligovou scénu. Proti Citizens se jim nepodařilo vyhrát žádné z posledních 17 ligových utkání, tři body naposledy brali v září 2015 ještě pod vedením trenéra Slavena Biliće. Tehdy v dresu West Hamu skóroval Victor Moses a senegalský útočník Diafra Sakho.

Manchester City mívá v posledních letech pod vedením Pepa Guardioly pomalejší rozjezd do nové sezóny. Letos už ale získali Community Shield a z úvodních dvou zápasů Premier League vytěžili šest bodů, vstřelili šest branek a inkasovali pouze jednu. Čtyři z těchto gólů v nejvyšší soutěži vstřelil nejlepší střelec minulých dvou ročníků Erling Haaland, který minulý víkend navázal na svůj zásah při úvodním vítězství 2:0 na Chelsea svým desátým hattrickem v dresu Citizens při domácí výhře 4:1 nad nově postoupivším Ipswichem Town.

Tractor Boys začali na Etihad Stadium velmi dobře, když Sammie Szmodics skóroval během úvodních sedmi minut. Citizens ale následně průběh utkání otočili třemi góly během pouhých čtyř minut. Dvakrát skóroval vysoký Nor, jednu branku přidal Kevin De Bruyne, v závěru utkání pak Haaland zkompletoval svůj hattrick a zajistil, že Citizens prodloužili svou rekordní sérii vítězství v Premier League o dva a více gólů na 11 zápasů; navíc neprohráli žádný z posledních 46 domácích zápasů ve všech soutěžích.

Lopetegui oznámil, že zkušený obránce Aaron Cresswell má zraněnou podkolenní šlachu a jeho start v sobotním utkání je v ohrožení. O místo v sestavě naopak bude bojovat mexický záložník Edson Álvarez, který už doléčil poranění stehna z Copa America.

Hosté budou v sobotu postrádat dlouhodobě zraněného Oscara Bobba, nejistý je také start Rodriho a Phila Fodena.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola; Wan-Bissaka, Todibo, Kilman, Emerson; Alvarez, Souček; Bowen, Paqueta, Kudus; Antonio

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson; Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol; Kovacic, Bernardo; Savinho, De Bruyne, Doku; Haaland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.47 - 5.20 - 1.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
2
2
0
0
6 : 1
6
2
Brighton & Hove Albion
2
2
0
0
5 : 1
6
3
Arsenal FC
2
2
0
0
4 : 0
6
Liverpool FC
2
2
0
0
4 : 0
6
5
Tottenham Hotspur
2
1
1
0
5 : 1
4
6
Newcastle United
2
1
1
0
2 : 1
4
Nottingham Forest
2
1
1
0
2 : 1
4
8
Chelsea FC
2
1
0
1
6 : 4
3
9
West Ham United
2
1
0
1
3 : 2
3
10
Fulham FC
2
1
0
1
2 : 2
3
Manchester United
2
1
0
1
2 : 2
3
12
Aston Villa
2
1
0
1
2 : 3
3
Brentford FC
2
1
0
1
2 : 3
3
14
AFC Bournemouth
2
0
2
0
2 : 2
2
15
Leicester City
2
0
1
1
2 : 3
1
16
Southampton FC
2
0
0
2
0 : 2
0
17
Crystal Palace
2
0
0
2
1 : 4
0
18
Ipswich Town
2
0
0
2
1 : 6
0
19
Wolverhampton Wanderers
2
0
0
2
2 : 8
0
20
Everton FC
2
0
0
2
0 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1085)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele