Prekop si návrat do Ďolíčku představoval jinak, i když ho fanoušci vyvolávali

20.07., 22:53
Aktuality
Daniel Holzer, Michal Fukala a Erik Prekop (© Baník Ostrava)

Emoce ho přemohly, televizní rozhovor dokončil v slzách. Fotbalista Baníku Erik Prekop hned v prvním ligovém duelu v novém dresu nastoupil na hřišti Bohemians 1905, odkud v létě do Ostravy zamířil. Po utkání šestadvacetiletý útočník litoval jak porážky 1:2, tak svojí chyby před druhou brankou domácích. Jednalo se o spornou situaci, gól se přezkoumával v novém centru pro videorozhodčí, verdikt vyzněl v Prekopův neprospěch.

Los mu nachystal nejrychlejší možný návrat. Hned v prvním kole přijel s Baníkem zpátky do Ďolíčku, kde byl od podzimu 2022 doma. "Jsem rád, že už to mám za sebou. Zažil jsem tady pěkné období. Návrat byl velmi příjemný, ale pokažený porážkou. Představoval jsem si ho úplně jinak, jako všichni spoluhráči. Chtěli jsme nějaké body, ale nepodařilo se," uvedl rodák z Trenčína po utkání na tiskové konferenci.

Před kamerou byl plný emocí. "Vyvolávali tady moje jméno hned po zápase, moc se mi právě na rozhovor do televize nechtělo. Spíš mě však mrzely ztracené body," vysvětlil Prekop.

Nastoupil až do druhého poločasu a stal se nešťastným hrdinou. Přišel o míč a Robert Hrubý, pro změnu bývalý hráč Baníku, skóroval. Stál sice v jasném ofsajdovém postavení a zdálo se, že mu přihrával spoluhráč Adam Jánoš, přesto branka platila. Jedna z kamer nabídla záběr, že míč ještě tečoval právě Prekop, tudíž se o postavení mimo hru nejednalo.

"Předmětem zkoumání bylo, který hráč, jestli útočící nebo bránící, nahrál směrem na hráče, který docílil branky. Na hřišti jsme to vyhodnotili tak, že zahrál útočící hráč, ale od videa jsme dostali informaci, že zahrál bránící, a tedy se nejednalo o přestupek proti pravidlům," popsal hlavní rozhodčí Ondřej Berka pro O2 TV Sport.

Ostravští však opouštěli Vršovice s pocitem křivdy. "Jánoš mi upřímně povídal, že nechápe, jak to mohl být gól. Jinými slovy mi naznačoval, že platit neměl. Vypíchl mi míč, ať už to bylo zaviněné, nebo ne, byl to ofsajd. Ale měl jsem to vyřešit jinak, mohl jsem odkopnout třeba na roh, který bychom přežili a byl by klid," vyčítal si Prekop.

V české lize začal v Hradci Králové, všech 13 gólů ale zaznamenal až v dresu Bohemians. "V kontaktu jsem tady pořád skoro se všemi, něco jsme spolu zažili. Hecování před zápasem se ale vyhýbám, to se může vymstít. Vlastně se mi to vymstilo i tak," dodal Prekop.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bohemak12

Prekopa mám rád Typologicky hráč prostě pro Bohemku. Žádný Messi to není, ale nic nevypustí a svoje si odehraje. Uvidíme, jestli to bude stačit na Baník.

Reagovat
ratusek

tzv na Dostála

Reagovat
Firkraag

Tak Baník ukázal, že kromě Ewertona má v podstatě úplně stejný kopáče jako my. Budou mít s Urartu podle mě docela problém.

Reagovat
ratusek

aspon by Hapal letěl hned. Těžko říct, co si přát

Reagovat
Firkraag

Vám tam vydržel nějak dlouho, ale zase přát si vypadnout z pohárů je blbost

Reagovat
GrimeBaller98

Hezkej assist Hrubymu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele