Předčasný Allegriho konec na lavičce Juventusu může mít právní dohru

19.05., 14:59
Aktuality
Max Allegri (© Juventus FC)

Předčasný konec Massimiliana Allegriho na lavičce Juventusu může mít právní dohru. Gazzetta dello Sport dnes napsala, že ve hře je sedm milionů eur (173 milionů korun), které měl zkušený kouč podle smlouvy dostat v příští sezoně.

Juventus odvolal Allegriho v pátek, dvě kola před koncem Serie A a dva dny po vítězství v Italském poháru. Šestapadesátiletý kouč se v závěru středečního zápasu pohádal s rozhodčími a po utkání verbálně napadl novináře. Klub vyhazov odůvodnil právě trenérovým chováním, které "považuje za neslučitelné s hodnotami Juventusu a s chováním, které si ti, kteří ho reprezentují, musejí osvojit."

Podle italského sportovního deníku se Juventus kvůli Allegriho chování cítí jako poškozená strana, což by znamenalo, že trenérovi nebude muset vyplatit zbylých sedm milionů eur. Allegri má pět dnů na to, aby podal proti odvolání protest, a pokud by se ukázalo, že Juventus neměl oprávněný důvod pro jeho propuštění, musel by mu doplatit mzdu plus případné odškodnění za poškození pověsti.

Juventus středeční finále poháru nad Atalantou Bergamo vyhrál 1:0 a získal první trofej od roku 2021. Allegri se v nastaveném čase pohádal se čtvrtým rozhodčím, za sarkastický potlesk dostal červenou kartu a při odchodu ze hřiště si naštvaně strhl kravatu a začal si agresivně rozepínat košili. V útrobách stadionu poté údajně sprostě vynadal šéfredaktorovi listu Tuttosport Guidu Vaciagovi a také mu vyhrožoval.

Za chování k rozhodčím dostal Allegri dvouzápasový distanc a pokutu 5000 eur (asi 124 tisíc korun). V závěrečných dvou utkáních povede tým trenér mužstva do 19 let Paolo Montero.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Katepal

To se dalo čekat. Nejdřív to nechali projet právníky a když zjistili, že by se dalo ušetřit na Allegriho platu, tak šli do toho a odvolali ho.

Vůbec se nedivím. Je obrovská částka.

Reagovat
PtákOhnívák

Podoj je Massimiliano!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
kilobyte

"že Juventus neměl oprávněný důvod pro jeho propuštění, musel by mu doplatit mzdu plus případné odškodnění za poškození pověsti."

To by byla slušná komedie. Poškození pověsti.

Reagovat
Nuno čomes

Tak komedie by byla, když s nima 2 roky hrál tragický fotbal a nakonec by je ještě podojil

Reagovat
kilobyte

Tak to je ve fotbale běžné. Ale chovat se jak magor a pak ještě vysoudit peníze za poškození pověsti? To by bylo unikum.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Salfovic

Pokud mělo Juve na hovnu smlouvu, tak je to celkem možné.

Reagovat
Juventus 14

Tak pokud ve smlouvě nebylo "V případě vyhrožování rozhodčímu utržením uší budete propuštěn bez náhrady mzdy", tak asi jo...

Reagovat
dantetomas

Massimo Zenklini je proste frajer… hlavne pres smlouvy

Reagovat
Vinci

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Raffaello

Je to stejná sračka jako v Pardubicích s Varaďou. Klub ho musí vyplatit ze smlouvy, na shledanou. Šlo to udělat jinak, důstojně, v klidu. Klub jen vymýšlí účelová hovna. Nikdo neřešil, jak vypadá Juve, všichni se jen smáli, někteří se děsili, jak vypadal Allegri, Juve a jeho jméno ve výsledku nikoho netankovalo. Tohle zneužívání situace a roubování tak, abych na tom ušetřil "pár milionů" je fakt uhozený. A jestli je něco nedůstojný a házející špatné světlo na klub, tak právě tohle a ne Allegriho chování.

Reagovat
herbage

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele